Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


Az a helyzet, hogy egy kezdőnek a Citadel ökoszisztéma nagyon jól ki van találva. Adnak mindent, tutorialok ezrei foglalkoznak vele, ott az app, a hivatalos videók, könnyű vele dolgozni, és mindenhol kapható.

Nokedli, nem tudom, mikor vettél utoljára Citadel festéket, de az újabb kiadásaik minősége egészen parádés, már nem tudom azt mondani, hogy a Vallejo jobb, pedig régebben én is esküdtem rá. Az összes "base" festékük remekül fed, legnagyobb megdöbbenésemre még a sárga is (averland sunset). Arról nem is beszélve, hogy az agrax earthshade és a nuln oil washok kb. ipari szabvánnyá válták, számomra nélkülözhetetlen ez a kettő :-D



Köszönöm a tippeket, információkat! Első körben akkor megnézem ezt a Hammertime-os festő workshopot, derüljön ki, hogy tudok-e és akarok-e ilyesmivel bíbelődni vagy eleve veszett ügy. :)

The strong eat, the weak are meat.



-Tegnap :-)
-tényleg jók, de nem mind annyira mint drágák
-az általad említettek baromi jók, az Averlandet imádom



Miranda és a Mechanicus
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=XvQoB-KwzRo



Tényleg jó az ost. Még ha a játék annyira nem is hoz lázba, a zenéjét tuti hallgatni fogom.

Choose your next words with excpetional care!



A Mechanicust próbálta már valaki?

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Ott az isodemo, nézz bele.

De ha már így felhoztad, a napokban belekukkantok én is.

Non serviam



kifejezetten pozitív review a Mechanicusról
https://www.facebook.com/Warzone40k/posts/2190031667908088
Videojátékos oldalról nem ismerem a Warzone-t de asztali játékkal szemben nagyon kritikusak, olyanról nagyon sokat jelentene tőlük egy ennyire pozitív kritika.



Fontolgatom már egy ideje, hogy benevezek rá, de még nem döntöttem el. Nagyon rég nem játszottam körökre osztott stratégiai játékot, de lehet most kivételt teszek. Plusz két nagyon kedvelt frakcióm csap össze benne, úgyhogy ez a része különösen csalogat.

The strong eat, the weak are meat.



Retro Glam Rock Noise marine :-)
rwurl=https://i.imgur.com/1yUNwST.jpg

Amúgy meg
-kijött a Feketekő erőd játék. Aki kipróbálta, nagyon szereti, de nem fél órás elfoglaltság. N+1 játék alatt be lehet jutni az erőd belső kamrájába, ahol valami nagy-nagy titok található (ezt a játék doboza egy dupla lezárt borítékban rejti, amit csak a kampány megnyerésekor szabad kibontani).
rwurl=https://whc-cdn.games-workshop.com/wp-content/uploads/2018/11/Blackstone...
-a Vigilus téma saját kampány könyvet kap. Beszáll a buliba a Fekete Légió, szép új rakétahátizsákos káosz vezérrel.
rwurl=https://whc-cdn.games-workshop.com/wp-content/uploads/2018/11/VigilusWee...
A másik oldalt maga Törpapa vezeti: Marneus Calgart átműtötték Primaris gárdistává, amitől elméletileg még ütősebb mint volt (pedig eddig se nagyon fért fel az asztalra, annyi pont :-) )
rwurl=https://whc-cdn.games-workshop.com/wp-content/uploads/2018/11/VigilusWee...
-Jön a Génorzó szekta kódex. A már kiszivárgott három kezű pisztolyhősön túl motoros
szektásokat is felvillantottak. Lassan annyi modell lesz hozzájuk mint a legrégebbi frakciókhoz.
rwurl=https://whc-cdn.games-workshop.com/wp-content/uploads/2018/11/VigilusWee...
-Kiadnak egy Városi harc kampánykönyvet, amivel szintről szintre, szektorról szektorra lehet megküzdeni egy kaptárvárosért. Nagyon izgelmasnak néz ki, de ha mindegyik csatát le is kell játszani hozzá, időmilliomosoknak való játék lesz :-)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=MU03vbputGg
-Jön a Khorne VS Slaanesh háborús doboz. Démonokból áll, egyszerre használható 40Khoz és AOShez. Ugyanakkor ez is és más jelek is erősen utalnak Slaanesh visszatérésére mindkét játékba, a rajongók Fulgrim megjelenés szagot éreznek (bár ennek semmilyen konkrét bizonyítéka nincs még).
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=vi937ev3Cro
-Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, jön az új Chapter approved (az aktuális 40K update). Benne szabályok a hőn áhított Adepta sororitas frakcióhoz (a harcos apácák hívei már majdnem lelángszórózták érte a GW-t), és sok más nyalánkság.



Ez pedig a mai esemény kis extra figurája: a génorzó szektavezér, aki a Warhammer World Nottinghami épületét készül megtámadni :-)
rwurl=https://whc-cdn.games-workshop.com/wp-content/uploads/2018/11/VigilusWee...
rwurl=https://whc-cdn.games-workshop.com/wp-content/uploads/2018/11/VigilusWee...



Ahogy Nokedli is írta akkor ezek szerint mostantól Crawl-nak hála egy Sima SM is Primaris lehet amikor csak akar.

Lehet hogy idővel szép lassan tényleg eltűnnek a "normál" Astartesek?

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Volt erről szó a seminaron, hogy *egyelőre* nem mennek azok sehova. De szerintem 5 év múlva már nem nagyon látunk majd régieket :-)



Jah, az AOSnál is hangsúlyozták hogy nyugodtan működnek tovább a régi WH fantasy seregek - aztán szép csendben mentek a süllyesztőbe



Erre csak megint azt tudom felhozni, hogy azóta volt egy vezetőváltás :-) Az új bandán nehéz fogást találni.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=f3O3COnbOag
Jöjjön má'! Jöjjön má'! Jöjjön má'!

Choose your next words with excpetional care!



"Nesze semmi, fogd meg jól!"-videó. Na de talán majd a köv. rész.

Az első játék nem sokáig kötött le, de mivel itt van Káosz és Nekronok is... ezúttal van rá esély.

Non serviam



Én élveztem az előzőt. Campaign kicsit leült a közepén de végül végitoltam és elég sokat multiztam haverral.
Most meg lesz benne coop campaign, 3 féle fajjal. Multiban meg az összes eddig megjelent faj benne lesz és még több és a csaták is nagyobbak lesznek. Szerintem jó lesz.

Choose your next words with excpetional care!



Majd meglátjuk. Talán valami leárazáskor bezsákolom, ha a demó alapján megtetszik.

A Nekronok játszható faj lesznek? Mert a fenti videóban nem láttam semmilyen hajójukat.

Non serviam


Boz képe
Boz

Miért ne lennének? Egyébként csomószor felbukkannak a videóban, pl 1:51-nél rendesen mint a játékos csapataiként. Jó szar is a hangjuk.

Éljenek a videojátékok!



Minden faj játszható és ott vannak azok.

Choose your next words with excpetional care!



Nnna, lebuktam, hogy csak fél szemmel néztem a videót. :P

Non serviam



Minden faj kap kampányt? Vagy csak a főbbek? Vagy csak az emberek mint legutóbb?

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



3 lesz.
Ember tuti.
Valahol úgy halottam Tyranid lesz a másik. Ötletem sincs, hogy fog működni.
Harmadikat nem tudom mi lesz.

Choose your next words with excpetional care!



DeMorte írta: Köszönöm a tippeket, információkat! Első körben akkor megnézem ezt a Hammertime-os festő workshopot, derüljön ki, hogy tudok-e és akarok-e ilyesmivel bíbelődni vagy eleve veszett ügy. :)

Mesélj majd, hogy tetszett!

( https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/47125459_778676762463705_6652084771549609984_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=62623dcd3d064649ebafc663bf2700a8&oe=5CAA54A7 :-D)



Igen, ott vagyok a képen, bár nem kérték a hozzájárulásom. :D

Az eredmény:

ShowHide spoiler #baszom nagy kép

Kb. 16:30-ra érkeztem, voltunk nagyjából 10-en, abból hárman voltunk kezdők. Cirka fél óra múlva már 30 körül járt a létszám, a kezdők száma pedig 20 körül, úgyhogy az az egyszem srác, aki próbálta vezetni a workshopot, túlterhelt lett. Szóval pár dolgot megmutatott és rohant tovább, én meg csak úgy festegettem. Néha megkérdeztem a szomszédokat, hogy mit is kéne csinálni és kaptam tippeket, de ők is relatíve kezdők voltak.

Az alapozáshoz túl nagy ecsetet választottam, a két vékony rétegből lett 1 vastag 1 vékony. A shadelésnél vagy az ecset volt rossz, vagy én nem éreztem mennyi kell az ecsetre, de vagy semmit nem sikerült árnyékolni vagy folyt össze-vissza. Utána javítgathattam. A fegyverre nem találtam festéket, úgyhogy ami a kezem ügyébe esett. Highlightolásra volt kb. 20 percem úgy, hogy a festéket valaki elvarázsolta, az ecsetem sehogy se akart hegyes maradni. A piros részek... mindegy, volt a közelben, pacsmagoltam vele, aztán oda-vissza javítgattam a pirosat-sárgát, attól függően hol mire festettem rá véletlenül. Az alapra egyáltalán nem jutott időm. Drybrushnak közelében sem jártam.

Szerk: az ecset sörtéi néha meglógtak, rendre szedegetni kellett a modellről festés közben, de az egyik a shoulderguardon ragadt és későn vettem észre. Mindez a két vékony rétegezés közben.

Egyetlen dolog sikerült biztosan jól, az pedig az árnyék. :D

Személy szerint élveztem a pepecselést, nyugis volt, de mégis koncentrálni kellett. Kikapcsolt, ami nem rossz dolog a szorgos hétköznapok rohanásában. Persze asszonypajti ellenzi az egészet, mert a bátyjának ráment a szeme a modellezésre, az övé is sokat romlott mióta 3D szempillákat épít (hasonlóan apró, pepecselős cucc), úgyhogy nem akarja, hogy az én szemem szarrá menjen. Valahol jogos, de magamban, csöndben lázadozok jó papucs módjára, hogy hátha talán egyszer.

The strong eat, the weak are meat.



Hááát, én 20 éve tolom a pepecselést, ráadásul monitor előtt ülök 22 éve, és semmi baja a szememnek... Azért nagyon más az, ha napokig folyamatosan csinálod, de a festés az nem ilyen, én pl. napi fél órát foglalkozom vele, esetleg hétvégén 2-3 órát, ha épp kedvem van. Ez ne riasszon el, ha amúgy tetszik.



Még annyit a szem kérdéshez, hogy jól világítsd meg ahol a modell van, lehetőleg több irányból. Már persze ha nappal festesz és süt a nap akkor tök jó, de most ugye négykor már sötét van és többnyire munkaidő után szokás...
Szóval ha sötétben hunyorogva próbálod látni a részleteket akkor tényleg rontja a szemedet, ezért javaslom a több lámpát (hogy ne árnyékold folyton a kezeddel ahogy festesz).



Most látom csak, hogy sikerült a közeli fókuszt elrontanom és nem látszik rendesen a fegyver és a kézfejek. Sebaj, nem mintha javítana a figure festésének minőségén. :D Egyedül arra vagyok büszke, hogy egy totál alkalmatlan ecsettel - no meg a kissé remek kezeimmel - meg tudtam úgy festeni a szemeket, hogy nem lett a fél sisakja zöld.

The strong eat, the weak are meat.



Talán tetszik valakinek:
rwurl=https://youtu.be/nkWRjrEq4lI

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!