Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Joda írta: odaültettek egy fogalmatlan co-owner-t a PT-től,

Aki egyik első mondatában azt mondja, hogy több ideig benchmarkol, mint amennyit Steve élt, szóval valamelyik oldal sántít nagyon.



Ha vegighallgatod az interjut akkor szerintem eleg gyorsan egyertelmu hol santit a dolog. :D

Kozben viszont jott egy full hivatalos response.
https://wccftech.com/principled-technologies-replies-controversy/

Egy reszen majdnem lefordultam a szekrol a rohogestol.

Cooler choice: We chose Noctua for the CPU coolers, due to having almost identical systems in the NH-U14S (Intel) and NH-U14S TR4-SP3 (AMD), which allowed us to maintain a comparable thermal profile. Because we were not performing any overclocking on any configuration, and because AMD has said it was a good cooler, we stuck with the stock AMD Ryzen™ 7 2700X Wraith Prism cooler.



Nem néztem meg egyik videót sem, szóval előre is elnézést, nem akartam a szintjükre süllyedni.

De.

Már látom mindenhol megy a baromságcunami.

1. Gyári Wraith Spire hűtőt rakattam unokaöcsém allcore 4GHz-re tuningolt 2700-ére, teljesen jól viszi (rendes házban, alapfeszen). Wraith Spire ez mindösze 372g vs 580g (ez lenne ugye a Wraith Prism.
Teszt:
https://www.techspot.com/review/1635-amd-wraith-coolers-compared/
allcore 4GHz-en Prismmel 50C/70C idle/load fok várható kb. normális házban.
2. 580g-os 4 heatpipe-os hűtőt összehasonlítani Noctuával? No comment, ezek nem infósok, hanem kecskepásztorok (elnézést a kecskepásztoroktól).
3. Lehet (direkt) szarul rakták rá, vagy szarrá hajtották, na persze 4.0 GHz és 1.5V felett kevés a gyári. Valami rohadtul nem stimmel azokkal az fps értékekkel. Szerintem kamu az egész, AMD helyében már rég perelnék.
4. Plusz egy random fórumhozzászólás (csak megakadt rajta a szemem, tényleg láttam még baromságot ezen kívül is bőven):

"apparently delidding a 2700x actually lowers temps by about 4C Not a big deal, but its a thing"

Sok szerencsét a forrasztott proci deliddeléshez... -> instant kuka lesz belőle.

Én tényleg nem értem, átvették a gyíkemberek tényleg az uralmat, vagy kemtrél van vagy miért lett "mindenki" ilyen hülye barom s***fej? Illetve próbál szándékosan (anyagi) kárt az embertársának??

PH-n Nvidia topikban meg már védik néhányan az NV-t, hogy ugyanennyibe került a 8800GTX ultra is, mint most a sima 2080 (ami gyakorlatilag inkább a 8600GT-vel lehetne hasonlítgatni), csak nagy volt a dollár inflációja ezalatt a 9 év alatt (!), szóval tök korrekt az új NV széria árazása (!!)....



Chiller írta: PH-n Nvidia topikban meg már védik néhányan az NV-t, hogy ugyanennyibe került a 8800GTX ultra is, mint most a sima 2080 (ami gyakorlatilag inkább a 8600GT-vel lehetne hasonlítgatni), csak nagy volt a dollár inflációja ezalatt a 9 év alatt (!), szóval tök korrekt az új NV széria árazása (!!)....

Imádom az ilyen érvelést...

Ilyen alapon még emlékszek rá, hogy anno első P100-unk ~500k volt. Szar VGA-val, kevés rammal, félig feltelepített w95-tel. (és belehazudott IDE controller kártyával.)

miért lett "mindenki" ilyen hülye barom s***fej? Illetve próbál szándékosan (anyagi) kárt az embertársának??

Age of Trolls and lulz.


Lou képe
Lou
Donator

off: vmelyik nap elém került egy ősrégi számla. Ready Computer, 486DX4-100 konfig, korában egész jó paraméterekkel, 300K végösszeg. Mindezt kb 22-23 éve.
hogy én mennyire egy elkényeztetett pöcs voltam és mennyire nem igazán fogtam fel ezt anno...

on: nem akarom hogy meghaljon az a valami, ami haldoklik a gépemben, tényleg ijesztő, hogy kb bármit kell belőle pótolnom egy PS4 pro negyedét-egészét ki kell adnom rá :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



PH-n Nvidia topikban meg már védik néhányan az NV-t, hogy ugyanennyibe került a 8800GTX ultra is, mint most a sima 2080 (ami gyakorlatilag inkább a 8600GT-vel lehetne hasonlítgatni), csak nagy volt a dollár inflációja ezalatt a 9 év alatt (!), szóval tök korrekt az új NV széria árazása (!!)....

Wtf?! :D Emlékszem az már akkor is közröhej tárgya volt, hogy a másfélszeres árért kaptál extra 1-2 fps-t. :D Ha jól rémlik jóformán egy OC GTX8800 volt igazából, de rég volt már szóval lehet tévedek. A régi 8800 meg 280 stb kártyák akkor is ilyen 600 dollár körül mentek (ami ugye csillagászatinak számított :D), nem 8-900 szóval már nettó faszság összehasonlítani.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

PH-n Nvidia topikban meg már védik néhányan az NV-t, hogy ugyanennyibe került a 8800GTX ultra is, mint most a sima 2080 (ami gyakorlatilag inkább a 8600GT-vel lehetne hasonlítgatni), csak nagy volt a dollár inflációja ezalatt a 9 év alatt (!), szóval tök korrekt az új NV széria árazása (!!)....

Ez ebben a formában tényleg ökörség, de a 8600 GT-s hasonlítást nem értem. Azt nemcsak a 7950 GX2 vagy 7900 GTX verte el, de legfeljebb a 7900 GS-sel volt versenyképes. A 2080 azért az 1080 Ti szintje, egy felsőkategóriás kártya, ami a 8600 GT sosem volt. Talán a 8800 GTS (320 vagy 640) inkább ideillik. Már csak azért is, mert előbb jöttek ki, a 640-es konkrétan együtt nyitott a 8800 GTX-szel. (Mint most a 2080 a 2080 Ti-vel.)

Ezzel együtt valamilyen szintű drágulás azért benne volt, eléggé hullámzottak a PC-s alkatrészek árai (és az sem állandó, hogy mi drága), régen is el lehetett könnyen vagyonokat költeni, de a 2000-es években volt egy szokatlanul "olcsó" időszak, aminek hosszabb távon is vége lehet az eszetlen árazással. Kár, hogy ennyiért is veszik a népek.

Jó lenne egy új VGA, de használt 1070/1080 Ti-n kívül semminek nincs értelme ár-teljesítmény arányban, ha előrelépést szeretnék.

Sors bona, nihil aliud.



8800GTX és az ultra az a full teljes chip volt (tehát Joda, igen, jól emlékeztél, az ultra csak egy OC GTX).

Az volt a G80. Kb. mint most a Ti, ami ugye a TU102. Ez a teljes chip (legalábbis jelenleg így tudjuk). Ugyanebből lenne eltérő órajelekkel 3 változat a 8800GTS, GTX, és az ultra.

A 2080 (TU104) lenne most talán a 8600 GT (G84)

Aztán jönne a 2070 (TU106), ami a 8400 (G86)

És alatta a "sallang": 8300, 8200, 8100.

Persze ezt nem lehet így vonatkoztatni, de az biztos, hogy nem a 8800 ultra a 2080 :D



Cégbe kellene nekem egy kész konfig valami neves gyártótól (HP, DELL stb.), vacsa új ~90-100k -ért (monitor, perifériák nélkül). Bővíteni nem fogják, ha leélte magát selejtezik. Excel/Word/Kulcssoft stb. irodai munkára.

Honnan érdemes ezeket rendelni, hogy mégse Emag-ot nézegessem?



Miért, mi baj van az Emaggal?

Esetleg az igazi tolvaj maffia közbeszerzős cégektől akarod?



A kínálat miatt gondoltam, hogy van ennek hivatalosabb/ár-érték arányosabb/magyarabb forrása.



Oáziscomputert és PCX-et szoktam javasolni, ha normális hely kell, de az drágább szerintem.



Saját konfigjaikra kevés a garancia, noname és egyebek. Fedni akarom magam azzal, hogy ott virít a logó az elején, ha valami gebasz van vele. De emeletesen szar gépet se akarok ajánlani.

Ezekig a Dell-ekig jutottam amúgy, amik nem gyászosan szarok:
https://oaziscomputer.hu/kategoria/124/dell-konfiguraciok

De reméltem van valami jobb esetleg.

Vagy pl. ez:
https://ipon.hu/shop/termek/dell-optiplex-3050-mt-4876/1628592


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Persze, chipek szerint más a helyzet, de én most a felhasználó szemszögéből teljesítményalapon vizsgálom, végül is azért fizetünk (mármint mi, a PH-s rajongók nyilván a zöld színért), a 8600 GT pedig megtette a célnak, de nem számított erősnek a megjelenésekor sem. Árat tekintve biztos nem azt mérném a 2080-hoz, de nem is az Ultrát.

Sors bona, nihil aliud.



Fedni akarom magam azzal, hogy ott virít a logó az elején, ha valami gebasz van vele.

Abszolút érthető, de ez a logó egyből plusz 20 ezer lesz :D

Ennyibe kerülnek a branded gépek. Kitesztelt, válogatott alkatrészek, garancia.



99%, hogy ezekben nem szabvány tápegység van. Kalkuláld bele, hogy ha befosik a táp gari idő után akkor nem kapsz hozzá bármelyik számtech boltba tápot azonnal.




Anno zalmannak is volt hasonlója, meg bármikor tud venni az ember random kínai cuccot saccperkb emlékeim szerint 40W-os intel procival.

Plusz volt egy olyan ház is pár éve, ami kb 4-5x ennyit bírt, egy 1080-ast meg jó procit.
szerk: megvan: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=20&t=69463

szerk2: lol, ahogy látom azóta ez utóbbit elkövető cég elég nagy pofáraesést nyugtázhat magának kickstarteren.

...és a MonsterLabo az ő gyerekük, tehát NEM bíznék benne.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=5CbqEKWGblE
1080 vs 2070? Gyakorlatilag ugyanaz játékok terén.

+ valszleg sokáig nem lesz olcsóbb $5/600-nál.

tl;dr: vegyél használt 1080Ti-t, még olcsóbban is kijössz. :D



Tévedés jogát fenntartva a Dell a Pentium 4 érában még használt nem szabványos saját tápokat, ismerősöknél látott C2D konfigokban már normális szabvány ATX tápok voltak.



rwurl=https://youtu.be/r5Doo-zgyQs
9900K nagyon forrófejű, annak ellenére, hogy forrasztott kupakos gyárilag.



9900K nagyon forrófejű

Mindig furcsálltam azokat az embereket, akik megszemélyesítve beszélnek a PC-alkatrészekről. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ahogy itt nézem a Ryzen jobban lett forrasztva. Intel, ez szégyen.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=VEUG9d4Mjug

Bár nem foglalkoztam annyit a témával, lehet csak pont kifogott egy trágya példányt.

Viszont abban pozitívan csalódtam, hogy otthon a "konyhaasztalon" (sütőben) is "simán" lehet deliddelni forrasztott procit.



Ettől függetlenül hozzá nem mernék nyúlni, nekem már nagi videója is horror volt.

Mellesleg a benchmarkok alapján úgy tűnik, hogy az én igényeimnek tökéletesen meg fog felelni az új i5-ös. Ilyen órajelek mellett nem érzem szükségét a 8 magnak még pár évig, na meg az i7-i9 jó drága is lesz, sanszos néhány gyerekbetegség is stb.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Én is megmaradok a nem forrasztott procijaim deliddelésénél, bár könnyen beszélek, hiszen intel fel sem merült a gépfrissítés kapcsán, mert threadripper lesz belőle.



Most jó i7 áron kapsz is egy i5-öt. Ha nem nagyon sürgős, azaz nem akadnak játékok én várnék jövő év közepe-végéig akkorra megoldódhatnak az Intel gyártási problémái, és nem neked kell kibalanszolni a részvényeseknek az Intel balfaszságát a 1.5x-es árral, (bár igazi Intel fan most vesz procit, amíg még drágább :D )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Nem vagyok igazi intel fan, csak az a helyzet, hogy most van időm egy kicsit foglalkozni ezzel, a mostani procimnak meg érzem a végét sajnos (már úgy, hogy tippre hamarosan kidöglik, mert egyre több furcsaságot tapasztalok mind teljesítmény, mind hőmérséklet terén). Szóval ja, i7 áron fogok i5-öt venni, de ez van, néha nem tudsz mást csinálni, csak odállni a golyó elé.

Korábban kellett volna frissítenem, most meg maradt a kényszerpálya, az az igazság.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Mondjuk esetemben a Ramokkal volt így. Vagy veszek olyan áron amilyenen van, akkoriban 60k vagy nem cserélek procit sem. Mondjuk mostanra valamelyest lejjebb mentek a DDR4 RAM árak egy 3200MHz/16Gb kit 10-15k-val lett olcsóbb. A DDR5 meg jön jövőre egy ideig valószínűleg ugyanolyan gyors lesz játékokban mint a DDR4 horror áron. (A Inteles élcelődést meg nem kell komolyan venni :D az AMD-n is volt fogás bőven az elmúlt években, és VGA fronton még jelenleg is van.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



https://videocardz.com/newz/powercolor-radeon-rx-590-red-devil-leaked

adat még nincs róla a nevén kívül, de borítékolható, hogy a Vega kártyák alatt lesz a teljesítménye. Azaz meh.



Egy i9-9900k review és kis áttekintő Proci teljesítmény összefoglaló (egyelőre i7-9700 és i5-9600 nélkül)

https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i9_9900K/

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!