Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


Eddig úgy vettem észre hogy a az orkoknál MINDEN robbanó rakéta. Legalábbis előbb-utóbb. :)

Amúgy ha jól tudom az Orkokat egyrészt nem érdekli a veszély, ha egy jó bunyó van kilátásban, másrészt pedig nem félnek a haláltól mert a hitviláguk szerint ha "Ha meghalok akkor a Gork vagy a Mork egy új skacba rak, hogy tovább harcolhassak" ami -azok alapján amit hit erejéről tudunk- még igaz is lehet.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Konkrétan az ott a hátukon robbanófej nélküli rakéta, a jump pack tákolt ork megfelelője. Viszont nem túl biztonságos konstrukció, így valóban előfordul az ilyen orkkal, hogy felrobban, elég, lezuhan, stb...
Igen, az orkokra nagy általánosságban nem jellemző a halálfélelem, illetve fájdalmat se nagyon éreznek, így nem sok minden tartja vissza őket az ilyesmitől.



Az a szintű intelligencia amit a Bestia felemelkedése című könyvsorozatban elértek az orkok a 41. évezredben is jelen van még? Vagy azt csak a Bestia hozta ki belőlük és azóta újra alacsonyabb skálán mozog a tudatuk? (bocsi a sok kérdésért)



A Bestia könyveket utólag találták ki és nem igazán passzolnak a többihez. A legnagyobb orkok elég dörzsöltek tudnak lenni (Ghazghkull Thrakka többször megvezette az Impérium stratégáit, és középszarul beszéli és írja/olvassa is a low gothic nyelvet, meg hörög pár szót eldául...), de általában inkább a ravasz, mint az intelligens a jó szó rájuk. Az agyas skacok (sámánok, mérnorkok, doktorkok) a szakterületükön gyakorlatilag őrült zsenik, amúgy lásd mint fent. Az átlag orknál meg, mint mondtam, a beviszkizett angol focihulligánra kell gondolni, győztes meccs után :-)



Lehet, hogy utólag* találták ki a Bestia könyveket, de innentől a hivatalos lore része, megtörtént esemény, voltak ilyen orkok, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahogy például azt sem, hogy az eredeti Birodalmi Öklök rendház lényegében megsemmisült és az utódló rendházak tagjaiból verbuváltak össze egy rendháznyi űrgárdistát, hogy fennmaradjon az alapító rendház. Szerintem ezek mind jópofa dolgok és örülök, hogy a lore része lett.

* Mihez képest utólag? Persze, a korábbi könyvekben nem volt erről említés, de előbb-utóbb mindennél volt/van/lesz valami retcon, úgyhogy ne lepődjünk meg semmin. Ez a Warhammer már csak ilyen állatfaj, mindig lehet hozzácsapni új dolgokat.

Egyébként szerintem a Bestia sorozat abból a szempontból is izgalmas, hogy egyrészt megmutatja miért volt olyan fontos győzelem a friss Birodalom számára Ullanor. Másrészt abba is bepillantást engedett, hogy az Old Ones által létrehozott biológiai fegyver mennyire ütőképes is volt a Mennyek Háborújában.

The strong eat, the weak are meat.



úgy értem, hogy nem passzolnak azok az orkok a minden másban leírt orkokhoz, így ha átfogó képet akarsz róluk, ne abból indulj ki. Attól még lehet jó.



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Elég süti!

És ez csak ennyi, mármint hosszra? Vagy valami nagyobb projekt teasere?

Non serviam



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ahhoz képest, hogy mennyire hype-olta a csávó, nekem csalódás. Pedig a Helsreach sorozata menő.

Choose your next words with excpetional care!


Tno képe
Tno

Eh, mit mond a marine a végén, amire a guardsman the emperor protects-szel felel?...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Take up your weapon, guardsman.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Aranyos, hangulata tök jó, bár a bajonettet nem szegezi megfelelően Raines. :)

A hangok kicsit erőtlenek, de ennél nagyobb baj, hogy a hormagauntok csak úgy nézelődnek a sötétben, miközben általában úgy vannak ábrázolva, mint a szárazföldi piranhak, amik egy pillanatig sem állnak meg, ha prédát látnak.

The strong eat, the weak are meat.



Én megnéznék egy élőszereplős sorozatot a W40-ről. Például a Horus Heresy pont megfelelő téma lenne rá. Erre viszont nyilván a nullával egyenlő az esély.



Valaki tud valamit a Death of Hope állásáról? Láttam, hogy töltöttek föl pár beszélgetést, de sajnos az angolom mind a mai napig nincs az általam elvárt szinten, szóval nem tudom pontosan hogy mit is várhatok attól a projekttől.




Szemelvények az oRktóberi termésből a GW grafikusaitól

ShowHide spoiler #sok-sok kép


Össze kellene hozni az Orktobert az Inktoberrel. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



:-)

On:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=sY7VHEZzwyQ
Nemsokára új fejezet jön ebben a jól-rosszul előkészített Vigilusos balhéban. A jelenlegi pletykák arról szólnak hogy új csillivilli Primaris rendházat alapítanának oda, és azokkal foglalkozna minden hír meg sztori meg megjelenés egy ideig. Biztos velem van a baj de szerintem a 40Knak sosem volt olyan baja hogy túl kevés reflektorfényt kapnának a mariskák...



rwurl=https://1d4chan.org/images/2/2f/Wartrike.jpg
Ezt a szépséget építgetem éppen. (A gyerek a meló meg az asszony mellet valszeg egy hónap mire készen lesz és persze sose lesz ilyen szépen kifestve, de akkor is milyen gyönyörű már :-) Messziről kiütközik belőle az intellektus.)



Nagyon állat!

Choose your next words with excpetional care!



Ja igen, és jön ez:
https://www.warhammer-community.com/2018/11/05/5th-nov-blackstone-fortress-unboxedgw-homepage-post-1/
Nagyon kellemes társasjátéknak igérkezik, szerepjátékos elemekkel, ahogy a réges-régi Hero Questek és Warhammer Questek is azok voltak. Csak ez még változatosabb, és... még bonyolultabb. Kacérkodok a gondolatával, de gyanúm hogy nekem ennyi időm nem lenne játszani mint amennyit ez igényel.



Pelenkázó egy bárban :-D
rwurl=https://i.imgur.com/0d1IdWs.jpg



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám




Már egy ideje kokettálok az ötlettel, hogy bele kezdek a modell festésbe, de egyrészt a 4 éves lányom szebben fest, másrészt franc se tudja, hogy ezt mennyire élvezném igazán. Sose csináltam ilyet, lövésem sincs miként kéne, a GW videóiban látható "hát ez így tök könnyű" valószínűleg teljesen máshogy van a valóságban, de ... találtam pár ilyen dobozt: Intercessor modellek és festék kombó doboz.

A tapasztalt hobbistákat kérdezem, hogy ez alkalmas az ismerkedésre a hobbival? Vajh minden van a dobozban, amire egy totál kezdőnek (se ecsetek, se festék, se semmi) szüksége lehet az első néhány szárnycsapáshoz? Kell ezek mellé beszerezni még valamit "kötelezően" (pl. alapozó spray, több méretű ecsetek, modell tartó Citadelles biszbasz stb.)?

The strong eat, the weak are meat.



Nehéz kérdés ez, mert nem tudjuk előre, hogy vajon rákapsz-e majd. Mert ha igen, akkor ez a készlet kb. pénzkidobás lesz, a festék olyan kis mennyiség, hogy hamar elfogy. Nekem az lenne az első tanácsom, hogy mielőtt tényleg belevágsz, szánj rá egy kis időt, és próbáld ki!

Pl. Hammertime Café, 1000 Ft egy alkalom, és adnak mindent: https://www.facebook.com/events/151964722278260/

DE a Vault 51 is rendszeresen szervez ilyet (tegnap volt az aktuális): https://www.facebook.com/vault51gamerbar/

Ezekben gyakorlatilag befektetés nélkül kipróbálhatod, hogy van-e kedved hozzá tényleg, sőt, az oktató az alap fogásokat is megmutatja, ami sokkal menőbb, mint videókat nézni! :-)



Egyébként a konkrét kérdésre válaszolva, ha tényleg belevágsz, akkor az alapozó spray (ha sokfélét festenél, akkor szürke) és a többféle ecset valóban kötelező - meg persze a festékek, minden más opcionális.

Nem rossz egyébként azért ez a szett, amit belinkeltél, mert a festékek maguk jók (csak kevés), a figurák szépek, az ecset is megfelelő (picit túl vannak árazva a Citadel ecsetek, de ez már más kérdés), szóval nyugodt szívvel lebeszélni sem tudnálak róla :-D

Viszont ha megnézed ezt: http://hammertimecafe.hu/citadel/egyeb-citadel-termekek/age-of-sigmar-pa... - hogy mennyivel több cucc van benne +2000 Ft-ért... figurát pedig könnyű beszerezni :-) Veszel mellé pl. egy http://hammertimecafe.hu/easy-to-build-retributors.html dobozt, esetleg 1 ecsetet még, és jó vagy.



háát nekem ez a doboz fura, konkrétan azért mert sztem nincs benne minden szín ami kéne, ugyanakkor van benne olyan ami nem :-)

Mivel kezdeném én:
Először is nézd meg hogy milyen mini tetszik legjobban, mittudomén kaballite warrior, vagy tau stealth suit... mindegy csak olyan legyen ami tetszik.
Aztán találj ki neki egy nem agyonbonyolított színsémát, max két színből, mondjuk kék-narancs. Azért kettőből mert elkezdeni ez is elég, és igazából minél szivárványszínűbb annál kevésbé mutat jól az asztalon... Ne legyen fekete (sötétszürke lehet), fehér(világos lehet), vagy sárga (oker lehet), ezek elsőre trükkösek, de ugye van kompromisszum.
Ahoz a két színhez vegyél
-base paintet (töményebb)
-árnyékolót (wash) (ebből valszeg nem kell két féle csak mondjuk barna)
-layer paintet (hígabb)
-highlightnak való layer paintet (ugyanabból világosabb)
-egy fekete vagy szürke alapozót (más is lehetne de ezzel egyszerűbb kezdeni)
Vegyél még NEEEEEE a Citadeltől (b@$zott drága és annyira azért nem jó) hanem bármilyen hobbi gyártótól bármelyik hobbiboltból jó hegyes vékony ecseteket, fillérekért van HA nem Citadel, meg egy-két nagyobbat.
Ja igen, ragasztó rendszerint kelleni fog, meg egy éles kés vagy PVCvágó vagy ilyesmi, hogy leszedd az alkatrészeket a keretről.

(Bármilyen festékhez nyúlsz, előtte odakészítesz vizet, és leteríted valamivel az asztalt, a festéket pedig MINDÍG felrázod, és vizezed! (kiveszel belőle a palettádra (ami lehet egy papírtányér is, tökmindegy) egy kicsit, picit a vízbe nyúlsz az ecsettel, és a vizes ecsettel összekevered a cuccot a palettádon). Ha nem rázod fel, az alján marad a pigment és szar lesz; ha nem vizezed, nem festék lesz rajta hanem vastag vakolat, és elvesznek a részletek. A vizezett festéken átüt az alatta lévő színe, de ez nem baj, a második rétegen majd nem fog, illetve néha direkt át akarod hogy üssön.)

Miután összeraktad a figurát, nagyobbacska ecsettel bekened az egész minit az alapozó festékeddel, erre jobban tapad majd a többi. Ahogy megszáradt (öt perc se), amit kékre (vagy amit választottál) szeretnél, azt bekened base painttel kékre, amit narancsra akarsza azt meg narancsra. Megszárad. Fogod az árnyékolódat, és lekened vele: ideális esetben egy halvány fekete, vagy barna árnyékoló elég (ami jobban passzol a színeidhez), nem kell két féle szín (létezik minden árnyalatban ez is de ne bonyolítsd még). Lehet úgy hogy lekened az egész minit, vagy úgy, hogy csak a mélyebb részekbe kened bele, elsőre maradjunk az elsőnél. Ennek kell fél óra hogy megszáradjon. Aztán megint előveszed a kéked-narancsod, most a layert, és megint kifested a figurádat, de most csak azokat a részeket, amik NEM mélyedések, és csak egy vizes réteggel. Látni fogod hova kell, mert a wash szép udvariasan lefolyik a mélyebb helyekre és a magasabbakat picit világosan hagyja: na ezekre a magasakra menjél rá.
Aztán fogod a highlightot: ez pont ugyanolyan kék meg narancs legyen, csak világosabb. Ezt csak oda kened ami nagyon kilóg: szélekre, sarkokra.
Így úgy fog kinézni, hogy szép dinamikus fény-árnyék effekt lesz rajta, picit képregényes, de messziről is faszán néz ki.
Base, wash, highligh. Ez a három szín. Ha ezt tudod, tudod amit hobbisták 90 %-a :-)

Ja és nem feltétlenül kell a festék se Citadel legyen, olcsóbb és talán jobb is a Vallejo, sokan szeretik az Army paintert, stb. is... ahol nem olyan fontos a makulátlan minőség, a hobbiboltos bármilyen szar akrilfestékkel is egész jó eredmény érhető el (hatod áron).

Egy szól a Citadel mellett: a tutorialokban többnyire a Citadeles nevét használják a festéknek, illetve van egy Citadeles festős app ami szépen elmagyarázza hogy ők mit milyen színnek szoktak összehozni, és az is azokkal működik jól.

Szóval egy alapozó base, két szín base, egy wash, a két színből layer, meg két highlight layer. Egy-két nagyobb ecset, meg több kicsi.

A dobozban amit mutattál még ez sincs ha jól nézem, csak alapszínek meg wash.



Igen, Roodie ötlete még jobb! Ilyen helyen kapsz mindent és segítenek is. Még a Terepasztal lovagjait ajánlanám, ők is nagyon szívesen felkarolnak, és náluk is rendszeresen van közös festegetés.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!