Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


11 év után az utolsó 54! -ik könyvel véget ér a Horus Heresy sorozat.

https://www.warhammer-community.com/2017/09/20/the-siege-of-terra-dawns/

Viszont a történet csak a Terra Ostromáig fog tartani, ugyanis a Terra Ostromát Tádáááá KÜLÖN SOROZAT fogja elmesélni.
A GW arról mindenesetre biztosította az olvasókat hogy a Siege of Terra könyvsorozat nem fog újabb 54 könyvig tartani. :)
Mondjuk az ostrom 74 napjáról olyan sokat remélhetőleg nem lehet írni... vagy mégis?

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Azért történt pár dolog az ostrom alatt, de sztem 1 könyv elég lenne rá.

Más: elolvastam a Master of mankind-ot, tele van érdekes infóval a Császárról (meg a Custodesről).



Nokedli írta:
Azért történt pár dolog az ostrom alatt, de sztem 1 könyv elég lenne rá.

Más: elolvastam a Master of mankind-ot, tele van érdekes infóval a Császárról (meg a Custodesről).

A GW esetében erre szerintem még csak ne is számítsunk. :) Én még alsó hangon is egy trilógiára számítok de egy 5-10 könyves minisorozatot se tartok kizártnak.
Az Istvan V ös "incidens" viszont alig 10 oldalt kapott Fulgrim könyvben, szóval bármi lehetséges.

Spoilerben tudnál írni a császárról? A magyar kiadási tempóval max nagyapa (vagyis Grey Hunter) koromra jutok majd el oda.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Szerintem legalább egy 12 részes sorozat lesz, és nem azért, mert minden egyes bolt töltény útját nyomon követhetjük, hanem mert megannyi kicsi és nagy történetszál van, amit vagy el kell varni vagy vállalható minőségben tovább kell vezetni.

Most Coraxot olvasom egyébként, ezt követi a Master of Mankind. Alig várom már! :D

(Corax skippelésén elgondolkodtam, mert eddig megjelent novellákat gyűjt főleg össze, de nincs szívem kihagyni egy könyvet sem.)

The strong eat, the weak are meat.



Az (emberiség szempontjából) első démon születése, egyben nagyon jó ízelítő a Warp természetéről

ShowHide spoiler #

A császár ezt állítja magáról egy Custodiannek (figyelem, majdnem minden állításánál vannak arra utaló nyomok hogy csak manipuláció a részéről, semmi sem biztos)

ShowHide spoiler #

A Császár, megint a démonról

ShowHide spoiler #

A Császár a hitről

ShowHide spoiler #

A Császár a Primarchokról és a velük való kapcsolatáról, Arkhan Land archmagosnak

ShowHide spoiler #

A Császár a tervéről az emberiséggel, egy Custodesnek

ShowHide spoiler #

A Császár az Ullanori diadalmenetről és a Primarchokról, ugyenennek a Custodesnek

ShowHide spoiler #

A Császár arról, hogy miért nem figyelmeztette a Primarchokat a warp veszélyeire: lényegében azt hitte kevésbé hülyék és elég nekik a meglevő információ, amiből bőven tudniuk kellett volna

ShowHide spoiler #

Ez amúgy visszatérő téma, a Császárnak folyton nehézséget okoz hogy a primarchok lassúak neki agyilag, a Custodesnek meg a Space marine-ek fájnak mert olyan egyszerű célszerszámok mint egy faék :-), stb
Van egy csomó adat a Custodesről. Toronymagasan felülmúlják az astartes-t fizikailag és mentálisan is, nem túl emberiek és nem is túl szociálisak emberekkel, kivéve ha az éppen nagyon kell a küldetésükhöz, rengeteget tudnak pedig művészetről filozófiáról érzelmekről de ezt arra használják hogy megismerjék a potenciális ellenséget (mindenki az, a szövetségesek a rokonok a bizalmas barátok is, sőt ezek térben közelebb juthatnak a Császárhoz tehát még jobban...) Szinte végtelen mennyiségű adatot meg tudnak jegyezni és feldolgozni, Guillimanról láttam csak ilyet írni hogy így inná be az infót az agya ennyi forrásból párhuzamosan és venné észre az apróságokat is. Nem lehet elrejteni előlük semmit, olyan agyuk és olyan rutinjuk van, hogy mindent kiszúrnak. (Pl. a Császár parancsára tökéletes titokban elinduló Fekete Hajókról és a küldetésükről az első alkalommal minden adatot kiolvasott a birodalmi jelentések hiányosságaiból az egyikük, amint volt érkezése átfutni azokat. Mármint az a heti jelentéseket az EGÉSZ Impériumból. Fél óra alatt :-) ) És van itt egy ilyen apróság:

ShowHide spoiler #


.

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Boz képe
Boz

Én inkább preferálom a HH széria kizárását a "tudatomból".
Számomra annyira nem ad magához a világhoz és jobban szerettem az Ian Watson féle Wh40k felépítést, maga a Császár karakterét és, hogy Hórusz lázadása egy ködös ismeretlen időszak mindenkinek.

Éljenek a videojátékok!



Amúgy én pontosan így vagyok vele. Eredetileg ilyennek találták ki a 40K-t. Cserébe most már annyira kánon hogy sorra hozzák vissza a 30K elemeket a legújabb loreba, pedig annyira kell hozzá nekem mint ázott kutyának a villanypásztor :-)
Ugyanakkor ami mellette szól a HH-nek, hogy tényleg jól vannak megírva a könyvek (mármint vannak nagyon jól megírtak is).



A Warhammer Online már rég ment a levesbe, de egy lelkes kis csapat csinált egy saját szervert és azóta is kalapálják, a nagyobbik része teljesen okén játszható. Ebből készített az egyik játékos egy kis hangulat-videót a különböző területekről.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=tDAg7Fd5ZRw



Collector's Edition doboz még mindig prominens helyen van a polcomon. Ráadásul kurva jó artbook és képregény tartozott hozzá, no meg egy kifesthető figura (az Orc főnök és vállán hűséges gobbó sámánja). Sajnos utóbbi továbbra is pici dobozában hever metálszürkén, mert nem tudok festeni. :D

A játék egyébként nem volt rossz, számomra emlékezetes maradt, de mire megjelent, a WoW annyira erős volt, hogy nem tudott mellette labdába rúgni. Plusz kimaradtak dolgok (6-ból csak 2 város volt látogatható, támadható), nagyon bénácska és nyőgvenyelős volt a harc, ami PvP játéknál kimondottan problémás volt. De azért hiányzik. :)

Legtöbbet Toofpikk nevű gobbó sámánommal játszottam, egészen az utolsó hivatalos szerver leállásáig.

The strong eat, the weak are meat.



- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Már azt hittem Brighthammer. Az a WH rajongói tüköruniverzuma.
"In the Noble Brightness of the far future, there is only HIGH ADVENTURE!"

A jelenlegi verzió már azért egész normálisra állt be, egyedül a tauk lettek bajuszpödrős gonoszok. A Rend Négy Nagyura vigyázza a Warpot hogy a gonosz Old One-ok által teremtett Warp szörnyek ne pusztíthassák el a világot, élükön a Universal Destroyerrel. Utóbbit a slannok teremtették mikor már csak ők maradtak meg az Old One csatlós népek közül, az eldarok és orkok lázadása után. Először a két felemelkedett ork sámán, Gork és Mork mért rá csapást, majd évmilliókkal és később az eldarok felemelkedése, ami megteremtette Slaanesht. Végleg azonban nem lehet elpusztítani.
A Rend Négy istene, ha jók nem is, de egész semlegesek.
Khorne a harcosok és becsület istene, aki lenézi mindazokat akik gyengék és gyávák.
Nurgle az életkörforgását testesíti meg. Teremt és pusztít.
Tzeentch a bölcsesség istene, aki sokkalta inkább egy trickster. Minden jó tanácsára jut egy rossz.
Slaanesh pedig a szenvedély istene, akinek szeszélyes kegyeibe könnyű bekerülni, de ugyanolyan könnyű kiesni.



Utána néztem ennek a Heresynek és egész poén. Kb majdnem egy "Mi lett volna ha minden úgy megy ahogy a Császár elképzelte" féle tüköruniverzum. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)




HOL TART MOST A 40K:

A játék:
Kijött a várva várt új FAQ a 40K-hoz.
https://www.warhammer-community.com/2018/09/28/28th-sept-warhammer-40000-big-faq-2-the-low-downgw-homepage-post-1/
Hatalmas változásokat nem hoz a játékba, szerencsére jól működik a 8. kiadás, csak egy-két ügyeskedést küszöbölnek ki vele meg pár apró homályos részt tisztáznak.
Ha minden igaz, Decemberben jön majd az új Chapter approved, abban lesz még némi hangolás, meg pontérték-változások.

Történetileg: nem lépett nagyot előre a világ, bár nem lennék meglepve ha télen, vagy legkésőbb tavasszal bejelentenének valami nagy eseményt.
Most Vigillus körül forog minden, ez egy stratégiailag rettentő fontos világ, amiről eddig ugyan egy szót se hallottunk de azért nagyon ősi és nélkülözhetetlen... A galaxist kettévágó hatalmas warpviharon lévő igen kevés stabil átjáró egyikét őrzi, ezért az Impérium szemében elfogadhatatlan hogy másé legyen. Persze vannak még vele így páran. Járnak arra orkok is, na ők pont tesznek a stratégiára csak nem akarnak kimaradni egy ilyen jó bunyóból. Egy technikai malőr miatt nem tudtak eljutni a bolygó emberek által lakott részére, de mert nem szokásuk sopánkodni, hát rendeztek maguk között bunyót, illetve fegyveres autóversenyeket.
rwurl=https://i.imgur.com/Nu1RD9b.jpg
Felütötte a fejét egy génorzó szekta is, alaposan elharapództak a lakosság között, de az ork fenyegetés hatására idő előtt felfedték magukat. Erre az Adeptus mechanicus is betette a (kiber)lábát. Skitarii kommandókat (Kill Teameket...) vetettek be.
rwurl=https://i.imgur.com/qBTsm07.jpg
Na őket szépen megtizedelték a lakosság között megbújó, lesből támadó génorzódrukkerek (szintén Kill Teamekbe verődve...).
Ennek a hírére egy arra járó Space wolf csapásmérő különítmény is beszállt a buliba, nekik nagy rutinjuk van bújkáló rémek elejtésében, amit itt is sikerrel kamatoztattak.
rwurl=https://i.imgur.com/GIHP8Iv.jpg
Mindeközben Saim Hann mestervilág eldái jóslatot kaptak róla, hogy nagy hatalmú démonherceg születne a rendszerben. Rajtaütöttek a Káosz szektán, ami az emberi lakosság között rejtőzött meglepően nagy létszámban (komolyan, vannak itt még civilek is?), és lefejezték azt, elpusztítva a vezérüket, mielőtt az démonná avanzsált volna. Sajnálatos módon az Impérium nem értékelte kellőképpen azt, ami kívülről birodalmi lakosság lemészárlásának tűnt, és mivel a sok hirig miatt amúgy is Ultragárdistákat rendeltek a térség megerősítésére, jól a nyakukba dobták őket. Alig pár elda tudott elmenekülni a többiek lélekköveivel.
A Saim Hann vezetők mérsékelt lelkesedéssel nyilatkoztak a szűklátókörű, hálátlan, destruktív mon'keigh-k felmenőiről, és bosszúálló expedícióval tértek vissza, melyben az elesett harcosok lélekkövei vezette lidércgépek is ott meneteltek.
rwurl=https://i.imgur.com/uyv4ZSc.jpg

Mindegyik fenti eseményhez tartozik természetesen valami megvásárolható játék.
A Speed Freaks Orktóberben jön, és társasjáték lesz, de a figurái használhatóak lesznek 40 ork seregben.
A Kill Team már kint van egy ideje, írtam is róla picit (ha valakit érdekel lehet bővebben is).
A farkas VS génorzó téma a nagy 40K-hoz való doboz, Primaris mariskákat és (milyen meglepő) Génorzó szektásokat találni benne.
Az Ultra VS Elda doboz ugyanez, másik seregekkel (illetve a mariskák itt is Primarisok, nem muszáj Ultrának használni őket ahogy amazokat sem farkasnak).
Egyelőre ennyi, de hétfőn már Orktóber!



Kellemes Orktóbert minden skacnak! WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGGGGHHHH!

rwurl=https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42889855_243006183367770...

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)




Aki nem akar sok modellt kifesteni annak ideális ez a bajnokság nyertes lista :-P
https://spikeybits.com/2018/09/a-list-we-didnt-expect-custodes-won-overall-at-nova.html
Mocsoládé gusztustalan elit cucc, de kétségkívül ütőképes. Meg amúgy nagyon szép modellekből áll. Biztos öröm vele játszani.



"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."



Ehh, nyálas.

Non serviam



Ez volna benne a vicc, hogy ugye ilyen hülye nyálas motivációs videó, aztán ork. Mondjuk én nagyobbat nevettem volna ha valami zúzdába fordul a végén, de örülök a Deff Skvadronos földirepülőnek, úgyhogy OK.



Értem én a viccet, csak nem szeretem tetszik.

Non serviam



Tetszik, hogy viccesre szerették volna venni, de igen, szerintem is hiányzik belőle, hogy a végén "üssön". Kis metál, villódzás, robbanás, a narrátor átvált hörgős-üvöltősbe és rommá mutatják az új modelt.

The strong eat, the weak are meat.



úgy lett volna finom, hogy az utolsó nyálas ölelkezők szétfröccsennek. aztán fölrobban a neighborhood :)
így szar

Vill du bli ihop med mig?



Orktóber van, és nem kizárt, hogy a Regimental Standard szerkesztőségébe esetleg beszivárgott egy ravaszul álcázott Kommandork...
https://regimental-standard.com/2018/10/03/introducin-ded-kunnin-taktiks/
Edit:
Az utolsó sor a kedvencem... "A space marine olyan az emberkéknél mint a Nob. Sokkal poénabb harcolni vele, de meg kell hámozni evés előtt mer' különben megfájdíjja a fogad."



amúgy igen, ez a legnagyobb bajom az új GW-vel. Miközben tök jók, tényleg új életet leheltek a játékba, és nagyon szépen csinálják a marketinget és a közönségszolgálatot is, a lényeget csak utánozzák, de nem érzik. Ennek a videónak hogyan kéne végződnie? Mi is az az ork? Egy angol focihuligán meccs és három deci pálinka után. Hogyan reagálna le egy ilyen egy ilyesféle videót? Na pont így ahogy írtad :-)



Végre találtam egy rendes képet az új motoros ork főnökről
rwurl=https://i.imgur.com/KUVyjR8.jpg
ez meg csak mert szép - az egyik kedvenc momentumom az asztali játékban amikor a rakétahátizsákos orkok közelharcba rohamoznak a repülőkkel :-)
rwurl=https://i.imgur.com/RUbmnjt.jpg



Azt még értem, hogy az orkok egy állat és egy értelmes entitás között ingáznak, de ha nekik egyedül csak a harc számít, akkor az nem jut el a tudatukig, hogy ha belerepülnek egy rakétával egy hajóba, akkor nem tudnak többet harcolni? Csak mert mindig úgy vannak ábrázolva, mondjuk a regényekben, hogy konkrétan a kilencven százalékuk megöli magát.



Félreérted a képet, ezek nem robbanó rakéták, ezek hajtómű-rakéták :-D Amúgy összességében az orkokat nem érdekli a veszély - ha ezzel úgy gondolják, hogy a többiek előtt odaérnek, és többet gyakhatnak, akkor jó ötlet :-D



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!