Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


Mármint mit vegyen csapatnak?
Alapjában véve sok jó csapat van amit olcsón össze lehet hozni. Talán a mestervilági eldák az egyetlen akik nagyon gyengék :-)
Pl. a Death Guard elég durva, egy doboz Plaque marine meg egy doboz Poxwalker bőven sok hozzájuk, meg ezek minden Death Guard játékosnak vannak és valszeg olcsón megveheted tőlük.
Szintén pl.: Az Imperial Guard akarommondani Astra Militarum is tök jó a Kill Teamben, egy doboz sima Guardsmen meg egy doboz Tempestus scion, és mindened van ami valaha Kill Teamhez kell...
De leginkább érdemes megnézegetni a lehetséges csapatokat hogy melyik tetszik vizuálisan, hangulatra, játékstílusra, az sokat dob a játékélményen. Tényleg majdnem mind jól működik. Thousand Sons, Chaos marines, Necrons, tökmindegy. A legtöbb kijön 2 doboz figurából.

Magát a játékot el lehet kezdeni az alap doboz nélkül is, hiszen abban
-szabálykönyv van: jó ha van, de hozzáférhető digitálisan is
-terep van: atom szép terep van benne, de működik bármivel, gyufásdobozokkal is el lehet kezdeni :-)
-két nem max pontszámú csapat van: bármilyen más csapattal is elkezdheted
-"karakterlapok" meg taktika kártyák vannak: nem kell kártyán legyenek ezek, elég ha megvan a szabálykönyv, abban benne van a tartalmuk
-kockák vannak: kockája meg kinek nincs...?
Ha van rá fölös pénz, azért jó dolog a doboz. De nem létszükség.

Ha úgy értetted hogy mit olvasson el, akkor a szabályokat. Meg lehet nézni batrepeket, egész jól tanít némelyik.
Ez pl. nem túl látványos de kezdésnek lehet hogy hasznos:

ShowHide spoiler #Eric Cartman termetű srácok tanítják az alapokat

.
Ha van rá igény, én is összefoglalhatom a szabályokat.



"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."



Köszi a választ. A legfontosabb infó számomra egyelőre az belőle, hogy nem elég egy doboz egy normális kezdéshez. Már csak az nem világos számomra, hogy pontosan milyen dobozokról beszélünk.
Én a HammerTime Café weboldalán jártam legutóbb, így onnan linkelek:
- Alap doboz alatt tippre te pl. ezt érted.
- Én az ilyenfajta dobozokat nézegettem tegnap, amikor megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy akkor most mégis mivel lehet ezt elkezdeni. Ezek akkor inkább a Starter Set célirányos kiegészítésére szolgálnak?

- A kockák sima d6-ok, semmi extra?
- A kártyák mennyire képezik szerves részét a játéknak? Kihagyhatók?

Ahhoz, hogy kipróbáljam a játékot, akár foghatok egy marék LEGO emberkét, amiket egy szürkén letöltött szabálykönyv segítségével kinevezek valaminek a WH40k lore-ból, és egy marék kockával, meg egy esetleg néhány kinyomtatott kártyával egymásnak engedhetem őket?
Nem vészes összeg a Starter Setért a 30 ropi, de ha nem jön be a játék, inkább nem fizetném ki, ha meg még kell mellé venni két 10 ropis kiegészítő dobozt is, akkor pláne nem ugranék csak úgy bele a dologba.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



1) Vannak talán jobb csomagok, ha például Space Marine bandát szeretnél elsőre, akkor az easy to build szettek nem rossz választás, pl. Intercessors és Reivers dobozok, 3500 Ft körül van, egy dobozban 3 modell.

2) Az általad belinkelt Burna Boyz dobozozzal, és a társaival is az a fő probléma, hogy egy alap Kill Team csapat 100 pontból fog majd indulni, az a doboz meg csak 60 pontot ad. Tehát önmagában egy ilyen doboz nem elég.

3) Nem az alapot egészítik ki, ezek teljesen új seregeket adnak hozzá a játékhoz. Én igazából csak a könyvet venném meg, az összes többi csak segítség, amit a kártyákon látsz, az benne van a könyvben is, csak kényelmes külön.



-Sima D6
-Kihagyható, ami rájuk van írva az a lényeg de az benne van a könyvben. Csak kényelmi funkciók.

-Jól gondolod, tök jól működik kipróbálni amit felvázoltál

-nem ajánlom a Kill Team céljára dobozolt csapatokat. Az általad linkelt doboz jó példa hogy miért nem: 4 Burna és egy Mek van benne, többe kerül, mint egy doboz Burna/Loota amit "Kill Team" felirat nélkül vennél, de a Loota opció nincs is benne.

-ha megtetszik a legózás alapján, és vennél csapatot, nézd meg a nagy 40K-s megfelelőjét. Pl. ha dark eldarokról van szó, azok ha jól emlékszem összesen 2 féle figurából kihozhatók, így 2 féle 40K-s doboz dark elda (Drukharii...) gyalogság árából megvan minden opciód, marad is alkatrészed, és olcsóbb lesz mint ha a "Drukharii kill team"-et vennéd meg (meg több opciód is lesz). Pl. Űrgárdistákat már bonyolultabb, mert azoknak azt hiszem 4 féle dobozból jönnek az egységei, ott már lehet értelme a kill teamnek (bár sztem nem lesz olyan ütőképes mint a diverzifikáltabb csapatok). Meg a megfigyelésem szerint ott is 1 herélt dobozt próbálnak eladni :-P ("space wolf kill team" - egy doboz Primaris Reaver mínusz a doboz egy része - jobban jársz az eredeti dobozzal).

Pl. Csapat (kevés modell, kevés opció, néhány taktika meg tereptárgy de azok sztem nem kellenek annyira):
https://www.games-workshop.com/en-EU/Kill-Team-The-Slicing-Noose-2018-eng

Külön gyalogság 1:
https://www.games-workshop.com/en-EU/Dark-Eldar-Wyches
2:
https://www.games-workshop.com/en-EU/Drukhari-Kabalite-Warriors-2017

itt sztem pl. sokkal jobban jársz ha külön veszed meg.

Ami még fontos, ha veszel, hogy olyat vegyél, aminek tetszik a játékstílusa, hangulata, külleme. Ha már költesz rá, legalább élmény legyen. Meg ha esetleg egyszer majd 40K-t is játszanál velük, ezek mind gyalogság, ami ott alapvető építőeleme a seregnek, és így jó start hozzá - kivéve ha olyat vettél amivel utána nem lesz kedved játszani :-)

Annyi még, hogy a figurák festetlenül jönnek, tehát az is pénz és idő (mondjuk én imádok festeni csak nem szoktam ráérni :-)

És még egyszer: a legós ötleted teljesen alkalmas a játékmechanizmus kipróbálására.



és igen, Roodie jól mondja.



Köszi a válaszokat. :sör:

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Non serviam



Úristen, világ életemben erre a játékra vártam! Mikor jelenik meg? Mikor lehet előrendelni?

Hoppá, bocsánat, most vettem észre, hogy 2018 van, nem 2010. A fenti kérdések így tárgytalanok.

The strong eat, the weak are meat.



A Martyrnál már csak jobb lehet.

Non serviam



Nincs nagyobb baj a Martyrral, csak a technikai bugok száma :-D Legalábbis az Xbox verzió, amennyit én tudtam vele játszani, az nagyon bejött, engem rohadtul nem zavar, hogy repetitív, végülis Diablo3-ban is minden seasonben indítok legalább egy karaktert, és a középmezőnyig elevickélek vele (GR), ha azt nem unom meg, ezt se fogom...

Ami viszont tényleg gáz, hogy térképen rendszeresen lelövi az Xboxot (nem viccelek, térképen navigálva rendszeresen lefagy és kikapcsol tőle a konzol), fostalicska lett a targeting, néhány küldetés teljesíthetetlen... remélem hamar javítják.



Nekem is ez jutott eszembe. Legalábbis a videót nézve a gameplay sokkal simábbnak/folyamatosabbnak tűnik. Nem darabosak az animációk sem és a hack and slash amúgy is jobban fekszik a fantasyba. 40k-hoz max valami twin stick shooter illene (pl Ruiner) ha nagyon Diablo vonalat akarnak követni.

Choose your next words with excpetional care!



Dan Abnett: A Hadúr előrendelhető a Szukitsnál, látjos 25%-os kedvezménnyel.

rwurl=https://media.giphy.com/media/AuwBPJztsEWkw/giphy.gif

Szerk: ópicsába, az a szállítási díj durva csak 1 könyvre... marad a könyvesbolt.

The strong eat, the weak are meat.



Choose your next words with excpetional care!



Mekkora lenne ha lehetne Trazynnal játszani, és gyűjtögetni :-)


Boz képe
Boz

Éljenek a videojátékok!



Ha a Nekronok játszható frakció lesz, lehet megnézem miként is kell ezzel játszani. :) Vagy már az elsőben is volt Nekron frakció?

The strong eat, the weak are meat.



Az elsőben nem voltak. Itt most gyanús hogy lesznek, meg tiranidák is. Az asztali játékban állítólag brutálisan OP volt a nekron flotta, persze egy számítógépes játékban könnyebb egyensúlyba hozni.



https://steamcommunity.com/games/573100/announcements/detail/17028125227...

The game already offers a huge content with 3 great narrative campaigns, 12 playable factions and refined gameplay. This extra development time will allow us to secure that all three narrative campaigns will be playable in coop multiplayer!

Choose your next words with excpetional care!



Choose your next words with excpetional care!



Basszus de jók, főleg az első linken! Akartam mondani hogy Blanchitsu, de maga Blanche! O.o



A Kígyó testvériséget (azt hiszem ez a címe) olvasta valaki?
Mert beleolvastam egy kicsit és nekem tetszett, de nem tudom érdemes e megvenni



Alig pár napja értem a végére.

Nekem tetszett. Jól bemutatja egy rendház életét. Az elején rövid novellákból áll, amik bemutatják a főbb szereplőket, valamint az egész helyzetet, majd a közepétől egy regény zárja le a történetet, amiben a novellákban történtek is komoly szerepet kapnak.

Megérte elolvasni. Nincsenek benne világmegváltó/rengető események, csak egy rendház "átlagos" mindennapjai. :) De nekem pont emiatt tetszett. Nem a Galaxist akarták megmenti, hanem csak egy kis szegletét. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Olvastam és nagyon szerettem. Az elején furcsa volt, hogy nem egybefüggő a sztori, azaz kisebb eseményeket látunk, időben nagyon távol (5-10 évek) egymástól, de a végére szép egésszé áll össze a dolog.

Ami egyébként kimondottan tetszett benne, hogy mennyire hangsúlyozta a történet, hogy akár csak 1 űrgárdista mekkora különbséget tesz. Hogy mennyire hihetetlen ritka találkozni velük és sok helyen szinte csak a legendákban élnek. És hogy milyen kevesen is vannak mennyi veszélyre.
Utóbbi a legtöbb könyvben nem jön le, százával mennek csatába, tucatnyian hullanak el, de az olvasónak szeme sem rebben. Itt viszont tökre jól lejön, hogy mennyire értékes 1-1 űrgárdista.

The strong eat, the weak are meat.


Boz képe
Boz

Éljenek a videojátékok!



ibi amentia latet




Nnna, már itt is ez a túlhype-olt, szar dal...? Eleve tré, de a WH40K-hoz meg annyira illik, hogy hajjajj... Ergo meg sem néztem, mi ez, csak beletekertem, mert gyanús volt a klip címe.

Non serviam



Csak egy compilation.

Choose your next words with excpetional care!



Brian Blessed lesz Gotrek hivatalos hangja! Elsőként az audiodrámában, ami most készül.
rwurl=https://i.imgur.com/ifYRp4l.jpg
Azon kívül hogy nagyszerű színész és nagyszerű hang, még játszania sem kell mert eleve törp :-)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!