Jelenlegi hely

Gyógyszerek

Utolsó bejegyzés


roodie írta:

Gabika írta: reumatologus szerint csak izomfajdalom, nem porckorongserv, amire gyanakodtam

Nekem ugyanez volt. Lecseréltem a székem, amin napi 10 órát ülök, egy másikra (sima Ikeás Markus, a régi valami noname műbőr fos volt), plusz kettlebellezek kicsit. Teljesen, nyomtalanul elmúlt.

Rendszeresen fájt a derekam és a hátam amíg nem vettem egy normális forgószéket. Azóta nem fáj sem a hátam sem a derekam.



Nokedli: Tényleg, akartam is kérdezni, te nem vagy gyakrabban beteg? Gyógyszertárban azért a vevők 90%-a beteg :D
Vagy mi szedsz? Béres? C++ vitamin? :D



ez bennem is felvetődött már párszor. mikor bejön a neveletlen és az arcába köhög, vagy csak épp 12 másodperccel előtte köpte a tüdejét a markába amivel adja a pénzt, fogja a tollat, kilincset (amit aztán te is megfogsz)

biztos a gyógyszerészeknek van saját spéci szerük amit az alagsorban kevernek és felszívnak minden műszak előtt :D

c-vitaminról jut eszembe, mennyire jók ezek a drága c-vitaminok, elnyújtott felszívódás, csipkebogyóval, d3-vitaminnal, "természetes forrásból" stb.
ugyanannyit ér a mezei aszkorbinsav, azt meg egyem mint csirke a tápot?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



jo szeket vettem pont ezert, a sok ulessel sajna nem tudok mit kezdeni, dolgzni kell :)
uszni jarok mar tobb eve, idonkent konditerem is
nyilvan a tulsuly nem segit

Parizer forever.



muter is gyogyszeresz volt, szerintem nekik valami speci immunrendszeruk alakul ki az idok folyaman :)

Parizer forever.



koszi, akkor nem csinalok rendszert belole, ha nagyon faj, vagy olyan esemeny van, akkor veszek be 1-1-et

Parizer forever.



Az úgy oké, nem lesz bajod tőle.

Viszont ha sérvgyanú van, akkor a reumatológus lófasz. :D

Háziorvosnál járd ki a röntgent + MR-t (sajnos utóbbit előbbi nélkül nem csinálják, pedig amaz nem mutatja ki a sérvet), az majd megmondja a frankót. És ha netán sérved van, nem kell beparázni, csak keress egy igazán jó gyógy-/sportmasszőrt, és rendbetesz. Tapasztalatból írom.

Non serviam



Én is elkapom a sok szart, ne aggódjatok :-) Az influenzaoltást megjátszom minden szezonban, úgy vagyok vele hogy megér nekem annyit az a 70% esély, hogy ne kapjam el... viszont mivel más felső légúti ellen nem véd, tél elején meg végén, a nagy szezonban én is el meg szoktam betegedni.

bejön a neveletlen és az arcába köhög

Egy demens néni konkrétan lecsulázott. Behajolt az üvegfalon az ablakba, és lesett. Azt hittem halkan akar mondani valamit. Odamentem. Telibe :-P

Gabika: Ha fáj, szedheted nyugodtan szűk egy hétig is, csak aztán szünet. És igen, rá kéne jönni mitől fáj. Hátha tényleg olyan egyszerű mint egy új szék (nem értek hozzá) :-)



az ilyen zavarodott öregeknél nem tudom hogy jön elő ez a köpködés, de máshol is hallottam már.
addig jól jársz amíg nem talál bele valamelyik természetes testnyílásodba :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Milyen a mesterséges testnyílás...?

Non serviam



actually,

A férfi to nő transz menüeknél létezik, és minden nap tagítani is kell meg mélyíteni mert egy nyílt seb. Pár év alatt hozzászokik a szervezet. Nem valami guszta egyébként

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Egyszer láttam animációt a műtétről.... amikor a női nézők is azt mondják, hogy erősen összeszorították a lábukat, asszem az elmond valamit. Minden elismerésem azoknak, akik meglépik, gyakorlatilag ott lenyúznak, feldarabolnak és felhasználnak mindent.



akkor a flector rapid, az alkalmankénti használat során, nem okozhat gondot? én néha szoktam bevenni ( általában fejfájásra), de kúraszerűen azaz napi 3 alkalommal sose. Esetleg durvább másnap után lehet, hogy be kell venni kettőt a megfelelő hatás kedvéért :D

Btw legalább a flectornak még jó íze is van, és nem akkora mint egy kúp, amit le kellene nyomkodni az ember torkán :D Most írtak fel aktil-duot torokgyuszira, és hadd ne mondja, hogy tudom magamba letuszkolni :D



Neked gyerekeknek szóló gyógyszer/élettani ismeretterjesztő képeskönyvet kellene írnod. És talán a hülye anyjuk/apjuk is lejönne tőle placebo/pívíz/csakra/rezgés/végtelenegyébostobaság hiedelmekről. Jót tennél a világgal és még meg is gazdagodnál belőle. :)

Vill du bli ihop med mig?



sztómazsák ftw!

actually
hallottam már olyan orvosi legendát, hogy a nőci megkérdezte, mikor helyre akarták állítani az orvosok a béltraktust, hogy nem lehetne-e a lyukat megtartani. az új testnyílás ugyanis annyi kellemes új élménnyel szolgált már a férjurának...

Vill du bli ihop med mig?



A kúpot nem az ember torkán kell lenyomkodni :\



Akkor sem, ha nincs mesterséges testnyílásod?



Strato írta: Amikor én vettem vény nélkül pár éve, akkor egy tasakért elkértek egy ezrest. Azt kicsit sokalltam. Azóta inkább anyósék szerzik be, ők amúgy is rendszeresen vesznek maguknak.

https://www.dm.hu/das-gesunde-plus-c-vitamin-por-p4010355027214.html
550 péz

Vill du bli ihop med mig?



a méretet hasonlítottam, nem a behelyezés formáját :D



Sadi: A Flector por az 50mg diklofenak, annál többet 6-8 órán belül nem szabad bevenni. Napi 2-3, max egy hétig? esete válogatja... tehát elférhet, de nyilván csak ha indokolt. A kockázata ugyanaz mint Gabikánál, csak a dózis a duplája, ami befolyásolja ezt persze.
Az augmentin nagy. Sok kell abból a penicilin+penicilenrezisztanciaellenszer kombóból, hogy jól hasson, az meg hát nagy térfogat. Kettévághatod késsel a vonalnál, ha úgy könnyebb.

Iron: Amikor fiatal voltam és naív, próbáltam osztani az észt. Az az igazság, hogy aki bunkó, az ragaszkodik hozzá hogy az is maradjon. Mindenféle hülye gyóccerész őt nem fogja kijavítani amikor gyóccerről van szó! (megfigyelésem szerint ez kis hazánkban minden más terület szakértőivel is így van, a villanyszerelőnél is a legtöbben jobban tudják
hogy hogyan kell bekötni egy alternatív kapcsolót :-)

Ami a gyerekek (de felnőtteknek is nyugodtan) alap ismeretekkel való ellátását illeti, a francia "egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer az élet" c. rajzfilmsorozat sztem nagyszerű. Hat éveseknek szánták, ami tök reális is ebben a formában, de bőven benne van minden ami kellhet. Kár hogy bunkóék harminchat évesen sem fognak fel ennyit :-P



Az egyszervolt sorozatból az ember és az élet nagy kedvenc. :)
No meg megvolt az Így működik a tested. Mamagép-papagép... :D

Vill du bli ihop med mig?



Nos, kiderült, hogy valami hurotos megfázásom lett, azért köhögök, szóval kaptam Acc600 és Aktil Duo-t. A gyógyszerész csaj - a doki nem! - elmondta, hogy vegyek mellé normaflort, meg ilyeneket, mert szétbassza a gyomrom. Szóval, jaj....



Nem biztos hogy szétszexualizálja, csak ha érzékeny vagy rá. Baj nem lehet a probiotikumból, csak a péztárcának árt...
ACC 600-at délelőtt idd, mert különben zavarhat az alvásban, ahogy jön föl a cucc. Meg majd pár nap múlva próbáld ki mi van ha nem szeded, mert ha egy évig szeded, akkor egy évig jön föl :-)

ShowHide spoiler #Acetilcisztein TL:DR


Köszi! Majd leállok vele, akkor időben, mert szedtem volna, amíg a doboz kitart :D



de azt nem az antibiotikum utan kellene szedni?

Parizer forever.



Nincs köze sztem.



Következő téma: mi az igazság a multivitaminokkal kapcsolatban? :-D Lenkei, Supradyn, ilyenek... kell, nem kell, felesleges (ha a 10 bacon mellé megeszek 2 levél salátát), formáld a tudatunkat!



Az antibiotikumnak és a probiotikumnak nincs köze egymáshoz? :-o



Az antibiotikumnak és az acetilciszteinnek nincs :-)



-táplálkozástudományt mi nem tanulunk, így a kajához csak annyit értek amennyit gyógyszerhatástanból kimazsoláztam. A továbbiakban tehát lesz olyan, amit egy táplálkozástudós kijavíthatna, nem minden lesz szakértői, de azért nem is teljesen laikus vélemény.
-sztem azért ha eszel rendesen mindenfélét, alapból jut neked elég vitamin. Magyarországon nagyon ritka a klinikai hipovitaminózis, csak súlyos alkeszeknél szokott előfordulni szinte akik csak folyékonyat esznek...
-ártani nem árthat egy kis extra alapból, meg vannak olyan helyzetek amikor valamiből tényleg kell több. Sok D-vitamin idősödő nőknek, kevés D-vitamin télen bárkinek, folsav meg egy rakás egyéb terhes meg szoptató anyáknak, satöbbi.
-A túl sok mindenből árt. Vitaminból is. Vízben oldódóból is. "A C-vitamint kipisiled úgyis"- oké, de a vizeletbe nem magától kerül, és a veséd azért beleizzzad ám keményen mire 10 000 mg-ot kilapátol, meg ilyen baromságok (nem tudom ki gondolta hogy jó ötlet ennyit szedni...)

külön téma, és ez szakértői:
-Az egyes vitaminokból, ha tényleg kell, álatlában jóval többet lehet max. beszedni, mint amennyi egy multivitaminban van. Általában nem kell mert van a kajában, csinál a szervezeted is, satöbbi. Ez az egyik oka hogy nem raknak ilyen nagy dózist a multivitaminokba. A másik az ára, így is 3E ft körül jár egy havi multivitamin, de legalább nem 30... A harmadik a térfogat! Nézz meg egy 500 mg-os C-vitamin tablettát. Bazinagy. És az 1 vitamin, egy multiban van 10-20-30 féle... nagyobb lenne mint egy hokikorong.

-A Lenkei pont ezt gyártja, amennyire én tudom (gyógyszertárban nem engedi árulni de néha behozzák megmutatni, a jó ég tudja miért). Bazinagy több maréknyi bogyó halmok, méregdrágán, indokolatlanul magas dózisokkal.

-A Lenkeinek van mellé meséje is, ami szerint a nyugati orvoslás nem akarja meggyógyítani a betegeket hanem betegen akarja tartani, azért nem adnak nekik rendes vitamint, mert akkor nem lennének betegek, és akkor aztán bezárhatnák a bolt. Nyilván bullshit, de nem ő találta ki, ahogy minden országban van fitnesszNorbi meg távgyógyítósGyurcsók, úgy ilyen csávó is.

Fontos: Mint írtam, mindenből árt a túl sok. Sok vitamin antioxidáns, és/vagy szabadgyök fogó, és mert ez egy olyan tudományosan hangzó szó, ettől biztos nagyon jó is, és a több még jobb... Nem.

ShowHide spoiler #béna magyarázkodás mert nem tudom hogy mondjam el emberi nyelven

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!