Jelenlegi hely

E3, Gamescom és társai

Utolsó bejegyzés


ez impresszívnek hangzik, remélhetőleg lesz még hasonló faszányosság.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



A Bethesda legalább 3 bejelentéssel is készül, ha mást nem is mutatnak, akkor is ütni fog a show-juk. Egy új Wolfenstein is kinézhet, meg akár valami Elder Scrolls folytatás is befigyelhet (az MMO nem tarol igazán), a Doom 4, A Fallout 4 és a Dishonoed 2 mellé.

A Square Enixtől nyilván várjuk a Deus Ex bemutatót, de ott is lehet még sok érdekesség. Első show-juk lesz, biztosan alaposan felkészültek.

Az előző két évben az Ubi kábé zsebre tette a show-jával a többieket. Kíváncsi vagyok, hogy idén, új versenyzők által szorongatva is menni fog-e. Az egyelőre még szép Divisiont is szívesen nézegetem, de lesz ott pár újdonság is.

A Microsoft minden téren eléggé felpörgött idén, kíváncsi vagyok, mivel rukkolnak elő. Szerintem felerészben most is technikát fognak villantani, de ebbe belefér olyasmi is, mint a Fable Legends cross platform co-op "élő" prezentálása.

EA-tól sosem vártam igazán semmit (sportjátékok következő évadja, n+1-edik CoD stb.), de most az új Battlefront meg a Mirror Edge 2 miatt megnézem az előadásukat.

A Sony nem szokott unalmas lenni. Szerintem ott is lesz mit nézni. Most, hogy az új konzolok kint vannak, remélem, hogy ők is inkább a játékokra fognak koncentrálni.

Nintendo - az eléggé zárt rendszerük, azaz a kizárólag saját konzolokra kiadott húzónevek miatt csak fél szemmel néztem eddig. Engem nem nagyon érint. Talán most résnyire kinyitom a másikat is, mert ugye nyitnak a mobilpiac felé, szóval talán lesz valami érdekes.

A PC Gaming Show-tól nem tudom mit várjak. Lehet, meg se várom, hanem inkább lefekszem aludni.

Ja és persze VR, VR everywhere. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Részemről a dobogót a Doom, Torment és Dark Souls III alkotja.
Egy rakás másik hátán állva.

ibi amentia latet



Engem még a Firaxis dolgai érdekelnek, az új XCOM mellett Beyond Earth kieggel is készülnek. Utóbbit nagyon várom, ha a történelem ismétli önmagát, akkor ezzel lesz igazán jó játék a BE (amibe -minden hibája ellenére- csak beletoltam 100+ órát).



Total War: Warhammer, Doom, Dishonored 2... ennyi, amiről tudom, hogy érdekel.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Van már konkrét elképzelés arra vonatkozóan, hogy itt az RW-n miként alakul majd az E3-as "közvetítés"? Vagy majd csak ömlesztve lesz minden, 'sztcsá? Szerintem jobb lenne valami dedikált izé, akár főoldalas, folyamatosan frissített integrálással.

Konferenciákra lebontott főoldalas topikok egész biztosan lesznek (talán a hajnaliaktól eltekintve), és mivel az előző években már szinte tandemben jöttek a videók, így majd igyekszünk ezekkel frissíteni őket, míg a liveblogolás teljesen a konferenciák tempójától fog függeni (legalábbis részemről).



Pár hely, ahol lehet majd nézni a Bethesda sajtókonferenciát:
http://www.twitch.tv/bethesda
http://www.e3expo.com/takeover
Hajnali négykor kezdődik elvileg. Hiriro közvetítésre ne számítsatok, de megpróbálok időzíteni egy címoldalas cikket, hogy aki akar, az tudjon hol szinkronizálni a többi inszomniással. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Mivel az időzítés, mint megtudtam, még bugos, közzétettem a cikket most. Az éjszakai baglyok itt gyülekezhetnek. Kábé 3 óra múlva indul az élő adás. Én addigra remélhetőleg már aludni fogok. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért a játékokkal kapcsolatban izgatott mindenki. Srácok, ti nem értitek az E3 lényegét, ami egy szóban foglalható össze: CRINGE! :D Oké, nem az E3 konfik jelentik a műfaj csúcsát, de a "klasszikus" VGA-k megszűnése óta egyértelműen ez a rendezvény a katasztrófaturisták Mekkája.

Én ezeket szeretném látni:

- sok-sok szar poént az annak felismerését követő kínos pillanattal
- Aisha Tylert a Ubisoftnál (ő lesz idén is, ugye? :D), mert annyira lelkes és borzalmas, hogy öröm nézni - indokolatlan, erőltetett "menőzést" is szeretnék tőle látni "bandás" jelekkel, na meg sok "poént" a magasságáról
- fejlesztőket, akik a legrövidebbet húzták a "ki menjen ki a színpadra?" sorsoláson és nagyon nem akarnak ott lenni
- öltönyös, maffiózó külsejű, elhízott prezentátorokat
- minél hangosabban kiejtett, megnyomott névelős "DÍ EGSZBÁKSZ" kezdetű mondatokat
- embereket a színpadon, miközben úgy csinálnak, mintha a kivetítőn futó játékkal játszanának
- technikai problémákat: lefagyó játékok, beakadó demók, random HULK SMASH kiáltások
- japánokat, amint sokadjára próbálnak meg angolul beszélni, de egytől egyig elbuknak
- buzzwordoket minden téren
- Geoff Keighley-t, mert nála tenyérbemászóbb, idegesítőbb, inkompetensebb "műsorvezető" nem létezik a világon - adjanak neki vmi műsorfélét gyorsan, jelentsen 24 órában és legyen nagyon lelkes!

+1: MR. MOTHERFUCKING CAFFEINE-t:
https://www.youtube.com/watch?v=outJSCu3FOc

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Megint E3 virtuális jegy humble-nél:
https://www.humblebundle.com/twitche3



MGS V E3 Trailer

rwurl=https://youtu.be/B0W3xRgr70E



Ez jó volt :D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Jó lesz az.



ibi amentia latet




Korrekt. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Lehetne ez egy általános gémer kiállításokról szóló topik, úgy legalább jobban ki lenne használva. Ezen felbátorodva - nyakunkon a Gamescom:
http://www.gamescom-cologne.com/gamescom/index-9.php

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



http://www.ign.com/articles/2015/07/31/how-to-watch-gamescom-2015

EA: Wednesday, August 5 - 1am PT / 4am ET / 9am UK / 6pm AET
Call of Duty: Wednesday, August 5 - 10am PT/ 1pm ET / 6pm UK / Thursday, August 6 - 3am AET
Blizzard: Thursday, August 6 - 9am PT/ 12pm ET / 5pm UK / Friday, August 7 - 2am AET

Magyarán EA holnap reggel 10-kor, CoD este 19-kor, Blizzard meg csütörtökön este 18-kor, ha jól számolom.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Semmi sony?

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Holnap lesz Sony konferncia a CES-en. Itt lehet majd nézni, de most nincs már energiám rákeresni, hogy magyar idő szerint mikortól:
https://blog.sony.com/ces/

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Jövő héten (március 14-18.) lesz a San Francisco-i GDC:
http://www.gdconf.com/

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Lassan-lassan eljön az idei E3 ideje is (június 14-16.).

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



E3 struggles to find its purpose

A big part of the reason for that is simply that E3 has an identity crisis. It wants to be a global show in the age of the local, in an age where "global" is accomplished by pointing a camera at a stage, not by flying people from around the world to sit in the audience. It wants to be a spectacle, and a place to do business, and ends up being dissatisfying at both; it wants to excite and intrigue consumers, but it doesn't want to let them in. The half-measures attempted over the years to square these circles have done nothing to convince anyone that E3 knows how to stay relevant; slackening ties to allow more consumers into the show simply annoys people who are there for work, and annoys the huge audience of consumers who remain excluded. The proposed consumer showcase satellite event, too, will simply annoy companies who have to divide their attention, and annoy consumers who still feel like they're not being let in to the "real thing". Meanwhile the show itself feels more and more like the hole in the middle of a doughnut - all these huge conferences, showcases and events are arranged around E3's dates, but people spend less and less time at the show proper, and with EA and Activision go two of the major reasons to do so. (It's also hard not to note, though I can't quantify it in figures, that more industry people each year seem to stay home and watch the conferences online rather than travelling to LA.)



Ide válaszolok swoder Hírgyűjtős topikban lévő kommentjére:

Ennyivel megjelenés előtt jellemzően külsős cégeket szoktak felbérelni CGI-os vagy előszereplős trailer kapcsán, vagy az átvezető videókat bővítik ki úgy, hogy trailerként is tudjanak funkcionálni. Az első opció igencsak költséges, míg az utóbbi több kulcsembert vonhat el az alapozáshoz szükséges folyamatoktól.

Szvsz a megoldás az lenne, hogy simán csak nem mutogatják a sokára érkező címeket évekkel a megjelenés előtt. A Bethesda pl. remekül megoldotta ezt a Fallout 4-gyel és a Doommal is. A F4 kb. fél évvel a megjelenése előtt lett bejelentve, és nevetségesen nagy siker lett így is, a Doom-ot meg szépen lassan juttatták vissza a köztudatba egy 2 éves nyúlfarknyi tízerrel, nyilvánosan meg nem mutogatták egészen 2015-ig, vagyis mikorra már kiforrta magát az id Tech 6 és a dizájn is 90%-ban a végleges képet mutatta. Ráadásul a 2015-ben mutatott "vertical slice" nem egy külön projekt volt, mint pl. a Gearbox esetében a Colonial Marines demója, hanem egyszerűen csak a játék harmadik és ötödik pályáját kellett az idnek színpadképes állapotba hoznia a bemutatóra, itt-ott az ellenfelek összetételét érintő változtatásokkal.

Emiatt aztán a végleges verzió teljesen ugyanolyan frankón néz ki, mint a demó, össz-vissz a színvilágon kalapáltak egy picit, meg eltüntették a bemutatón látványos, a tényleges játékban viszont szükségtelen Doomguy animációt az echót kivetítő kütyüvel. Végeredményben nem veszítettek fejlesztési időt és valószínűleg annyi extra erőforrást sem kellett beletenni, mint pl. egy Ubi vagy CM demóba.

A Ubisoftnál valószínűleg az van, hogy évekig mutogatnak egy játékot a vertical slice-on keresztül, aztán amikor a finisbe ér a fejlesztés és rájönnek, hogy mégsem fog ez úgy kinézni konzolon, jön a downgrade. A poén az, hogy még a downgrade-elt programok sem néznek ki rosszul egyáltalán, szóval igazából meg sem kellene téveszteni a vásárlót a demóval, sőt, valószínűleg inkább negatív hatást érnek el a dologgal a pozitív helyett.

A legérthetetlenebb példa egyébként szerintem egyértelműen a Far Cry 4, amit a megjelenés előtt fél évvel mutogattak először, mégis látványosan gyengébben néz ki a végleges verzió ahhoz képest. Ez két dolgot feltételezhet:

- baromi rossz érzéket arra, hogy mire is képes "felhasználói körülmények" között az engine
- tudatosságot, vagyis hogy a cégnél kötelező bullshitelni a demókkal.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


ShowHide spoiler #

Világos, hogy végső soron a konzolok a hibásak, mer buták. :>

ibi amentia latet



Egyébként akármennyire is demagógnak hangzik ez a kijelentés, szerintem teljesen igazad van: pl. az manapság már kb. közismert tény, hogy a Bioshock Infinite-et azért kellett jelentősen visszavágni az E3-as demóhoz képest (ott még városrészek között lehetett sínezni-harcolni), mert a konzolok nem birkóztak meg vele. A dolog másik része viszont biztosan az, hogy elvárás az E3-as robbantás.

Amit a másik topikba írtál a vertical slice-ról, az meg szintén igaz lehet: az ilyesmi cuccok normális esetben a fejlesztés egyik fázisát kellene, hogy képezzék, amiben a fejlesztők proof-of-concept módjára kápráztatják el a kiadót.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: Egyébként akármennyire is demagógnak hangzik ez a kijelentés, szerintem teljesen igazad van

Szerintem is :D, a joviális felhang csak annak tudható be, hogy az évtizedes megszokás rég elette a bosszússág élét.
(Máskülönben a BIonfinite leegyszerűsítése mögött más természetű megfontolások is meghúzódhattak, amennyiben a játékmenet látta a legsúlyosabb kárát. Még a boxart tanúsága szerint is egy olyan közönség után kezdtek kajtatni, aminek nem a bioshocki "komplexitások" és tempó a kenyere-asztala, ezzel pedig nyilván elvadították egy kissé a játéktól a széria fanjait. Vagy akkor beszélek csak a magam nevében, heh.)

ibi amentia latet



Nem tudom, volt-e már, de azért bevágom az idei időrended:
rwurl=http://i.imgur.com/HTOR4P0.jpg



Részemről a Bethesda és a Sony esélytelen élőben. A többi egész kellemes időben van.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Pedig a Bethéknél valószínűleg jön az új Wolfi meg a Prey 2 is (Prey 2 címre mondjuk ne számítsatok, régen más IP az már :D).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!