Jelenlegi hely

E-book

Utolsó bejegyzés

E-book

Helló mindenki, kellene egy kis segítség a témában. Van egy író (John Sandford), akinek a könyveit kamasz korom óta olvasom, roppantul kedvelem az írásait, és minden könyve ki is jött kb. egy éven belül magyarul. Viszont pár éve a kiadóval (JLX) történt valami, tán bezárták a kaput, nem néztem utána. A könyvek folyama meg persze elapadt. Akkor már úgy voltam vele, hogy el kellene kezdeni angolul beszerezni az írásait, de végül kiszenvedte egy másik kiadó még egy könyvét, illetve nemrég egy harmadik mégegyet. Viszont jelenleg se híre, se hamva új fordításnak, aztán közben meg megjelent több, mint fél tucat új írása a két legnépszerűbb könyvfolyamában, illetve elkezdett egy újabbat; vagy tíz könyvét olvashatnám, de magyarul sanszos, hogy már nem fogom...

Szóval, akkor már beleugranék az e-bookok világába, de megmondom őszintén, nem különösebben informálódtam ez ügyben egészen mostanáig, úh. lenne pár kérdésem.

Az első az lenne, hogy milyen olvasót ajánlanátok? Nézegettem az Amazon Paperwhite 3-at, ha jól látom, ez a legjobb minőségű e-book olvasó, és ha minden igaz, reklámmentes verziót érdemes beszerezni belőle. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy csak az amazontól vásárol e-bookokat tudom vele olvasni, vagy tehetek rá mindenfélét, amit máshonnan veszek, vagy "veszek"? Illetve, az amazonnál vett e-könyvek bármikor letölthetőek maradnak az ottani accountról? Továbbá még az is érdekelne, hogy itthonról lehet-e egyszerűen amazon fiókot csinálni, vagy kamu címekkel kell trükközni (utána tudok persze nézni ennek, de gondoltam egy kommentet megér itt is). Előre is kösz a válaszokat.



Nemrég vettem én is paperwhiteot és teljesen használható, jó cucc. Rohadt zavaró lenne, ha nem lenne világítása. Amit nem olvas be azt meg konvertálod, de szinte mindent beolvas. Tokot vegyél hozzá!
Nem is kell hozzá amazon fiók szerintem.



Paperwhite 3at nyüstölök egy ideje, bár én csak kindle storeból vásárolt könyvekkel. Azt tudom, hogy nyugodtan rakhatsz rá bárhonnan könyvet elvileg. Itt vannak a támogatott formátumok:
https://kdp.amazon.com/en_US/help/topic/G200634390

A többi kérdésre nem tudom a választ sajnos. :( Mindenesetre a paperwhiteot tudom ajánlani, mert jó kis kütyü.



Nekem Barnes & Noble Nook Simple Touch -om van. Nincs benne semmilyen védelem, nem kell regisztráció, elbír minden formátummal stb. Igaz ez egyszerű cucc, nincs benne háttérvilágítás, illetve külföldről érdemes megrendelni, mert itthon pofátlanul drága.



Formatumok kozotti konvertalashoz: https://calibre-ebook.com/



csak az amazontól vásárol e-bookokat tudom vele olvasni, vagy tehetek rá mindenfélét, amit máshonnan veszek, vagy "veszek"

Ha tomagatja az adott formatumot, fel lehet ra tenni barmit. Szepen is nezne ki, ha csak hivatalos formaban megvett konyveket fogadna. Itt most arra gondolok, hogy pl. van iro haverom, elkuldi neha a novellait, ezekre raeresztem a Drotak altal linkelt Calibret, aztan lementem a mobi formatumot es jobb klikk -> send to kindle :) Utobbihoz ez kell: https://www.amazon.com/gp/sendtokindle
Sot, meg ez sem szukseges hozza, mert minden kindle-nek van egy sajat e-mail cime, amire ha elkuldesz egy fajlt, megjelenik a keszuleken, calibre ezt is tudja. Viszont ezzel nekem neha akadtak gondjaim, egyszeruen nem akart megerkezni a fajl, a linkelt cuccot hasznalva ilyen problema nincsen
(vannak popularis konyvek amugy, amik nem leteznek hivatalosan e-book formatumban, de termeszetesen be lehet oket szerezni, na azokhoz is ezt hasznalom, meg ugye ott vannak a sajat dolgok, wordben irsz magadnak valami listat es zavar, hogy ezeknel szar a formatum, ha nem konvertalsz, stb)

Illetve, az amazonnál vett e-könyvek bármikor letölthetőek maradnak az ottani accountról?

Persze, fenn vannak a cloudban. Ha pl. letoltod telora a kindle appot, akkor abba is le tudod ezeket huzni

Továbbá még az is érdekelne, hogy itthonról lehet-e egyszerűen amazon fiókot csinálni, vagy kamu címekkel kell trükközni

En anno paperwhite-ot meg otthon vettem, nem kellett semmit trukkozni az accnal es usankabol kuldtek a dragasagot, nem volt semmi fennakadas. Azota ez lehet valtozott, voltez mar vagy 5 eve (vagy a tokom tudja, mikor, most nincs kedvem utanana nezni, mikor jott ki a PW)

Szerk.:
van ez az oldal, ami gyujti az aktualis akciokat. Sajnos sok az ocska konyv, de azert ki lehet fogni egesz szep dolgokat is
https://www.bookbub.com/home



Kösz mindenkinek a kommenteket. Végülis leadtam a rendelést egy PW3-ra, most már várom, hogy megjöjjön, és belemélyedhessek a fenti író egy új könyvébe :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Gondolkozom én is egy célszerszámon, de az igényeim rendhagyóak. Alapvetően azt szeretném megspórolni, hogy amikor sok száz oldalnyi tananyagot rám sóznak a munka mellé, akkor azokat ne kelljen kinyomtatgatni vagy szemrongáló kijelzőről tanulni. Plusz interneten hozzáférhető tanulmányokat letölteni rá, böngészve hosszabb cikkeket olvasni, és a Magyar Elektronikus Könyvtár is tele van ingyenes klasszikusokkal.

Nem azt mondom, hogy fizetős könyvet nem vennék rá, de még nyomtatottak megrendeléséhez vagyok szokva, illetve már úgyis akkora könyvtár van itthon, hogy nyilvánossá tehetném, és jól megszedhetném magam.

Tehát a böngészős képességek is érdekelnek, és még jó pont lenne, ha PowerPoint-formátumokat is tudna, de ahogy látom, az PW3-nak se megy. Mit érdemes venni? Nagy vagyonokat erre nem biztos, hogy érdemes rákölteni.

Sors bona, nihil aliud.



Zoo írta: Tehát a böngészős képességek is érdekelnek, és még jó pont lenne, ha PowerPoint-formátumokat is tudna

Erre maga az e-book/e-papir egyszeruen alkalmatlan szvsz. Megjeleniti a weboldalakat, eddig oke. Hosszu cikkekre, irasokra talan meg jo is lenne, de ugyis szetesik rajta az oldal :D

Hogy is mondjak, "sajtreszelovel rejszolni", a fentiek hasonloan elvezetesek lehetnek e-book olvasoval :/
Aztan lehet jon valaki es ram cafol



Hát így első blikkre neked nem ebook olvasó kell hanem egy einkes tablet/mobil. Yotaphone? :D Mondjuk én az eink kijelzőt csak olvasásra használom, de minden app ami megy Androidon áttükrözhető rá, szarás közben Index fejtágítókat simán átküldöm rá :D

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az baj, hogy nekem egy telefon erre kicsi, miközben telefonálásra meg inkább kisebb eszközt szeretek használni, ami van is, és nem zavar, hogy butácska.

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az én sajátos igényeimhez mérten csak méregdrágán vehetnék egy közepes gyakorisággal használt eszközt. OK, megnézem az iPhone árát, és máris olcsónak tűnik bármi :)

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Egyre jobban hajlanék egy Paperwhite 3-ra. Bármi tipp?

Pár saját kérdésem azért lenne.

1. Mi miatt gondolkozzak el esetleg más alternatíván?
2. Várható-e újabb verzió (és miatta áresés)? Magyarán érdemes-e kivárni bármi miatt?
3. Mennyire használható szótárazási lehetőségeket lehet belőle kihozni? (Pl. egynyelvű német kifejezésmagyarázatokat vagy németről angolra fordítást tekintve.)

Sors bona, nihil aliud.



nekem az van, hianyoznak a kindle4 gombjaim

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem szeretem a tapit, főleg a teljesem gombmentest, de nem látom már jobb opciót. A PW3 mentségére szól, hogy gomb a nyomtatott könyveimen sincs.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Szemezek még a Pocketbook Touch HD 2-vel is. Van rajta néhány fizikai gomb, és elvileg szemkímélőbb. A magyar menü és az audiófunkciók nem érdekelnek, de a Paperwhite 3 esetében sem túlságosan az Amazon Store. Valószínűleg sok ingyenes anyagot konvertálnom kellene, állítólag már elég megbízható a PW3-nál is.

Van értelme a PW3-on kívül nézelődni, vagy ebben a kategóriában ajánlott annál maradni? Sajnos a kisebb gyártók termékeiről sokkal kevesebb tapasztalatot találni.

Sors bona, nihil aliud.



Barnes & Noble Nook Simple Touch nekem bevált, nincs rajta semmi védelem és lehet gombokkal is lapozni, 32gb-os SD kártyát is megeszi (ez még régebbi 2012-es). Nem tudom, hogy az új "glowlight" verzióknál is így van e még (ha kell a háttérvilágítás), de én utána olvasnék, mivel megbízható gyártótól olcsó cucc. Angliából rendelhető.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nézegettem a Nookokat is, bár pont nem láttam semmi olyan feature-t, ami a konkurenciával szemben előnyt jelentene nálam. Vagy még nem tudok róla. A külföldi rendeléstől az esetleges gariztatás/elállás miatt ódzkodom, amíg van itthon is választék.

Mindenesetre jó látni valami Kindle-n túli tapasztalatot is itt.

Sors bona, nihil aliud.



Nem tudom most mi a helyzet a piacon, de annó 4 dolog miatt vettem:
- SD kártyát is lehet bele tenni, ami teljes egészében kihasználható
- Nincs semmilyen beépített védelem benne
- Megeszik bármilyen fájlformátumot, nem kell konvertálgatni (epub, pdf...)
- Olcsó (kínai ebook olvasóknál is olcsóbban rendeltem)

1-2 kínai, kamu e-ink cuccot leszámítva akkoriban egyik se tudta ezeket.

Emlékeim szerint a Kindle csak valami minimális tárhelyet enged felhasználni gépről felmásolt ebookokra, a nagyját csak az amazon-ról vásárolt könyvekre lehet felhasználni.

Valószínűleg az új Nookokból fokozatosan kerültek ki ezek a fícsörök, de biztos van valami 1-2 évvel ezelőtti verzió, ami még tudja ezeket.

(egyébként androidosak, és feloldható bennük trükközéssel a play áruház is)

Szóval ez ilyen kis kalóz olvasónak remek, nyilván ha store-ból akarsz vásárolni, akkor eléggé egyértelmű választás a Kindle.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Jogilag nem kalózolvasónak kell, technikailag már inkább. A Project Gutenberg, a Magyar Elektronikus Könyvtár, ingyenes tanulmányok, tananyagok olvasgatása lenne a főcsapás. Böngészésre hosszabb cikkekhez is jó lenne, de arra úgysem ezek az eszközök valók. Meg ugye különböző szótárfunkciók, a német szövegekhez főleg, de azért angol szövegekben is találni kutyább dolgokat, pláne pár száz éve keletkezettekben.

Persze sok minden elérhető Kindle-nek való formátumban is, a pdf-ek meg jó esetben konvertálhatók, de nekem tapasztalatom nem nagyon van.

A manapság dívó 4 GB nekem elég lenne, de ha limitált a másolgatás, az nem nagyon nem tetszene. Ez új információ számomra. A védelem alatt mit értesz?

Meg ugye az is szempont, hogy wifin keresztül minél könnyebben lehessen rá küldeni, szinkronizálni, de ha kábelezni kell, az még belefér.

A szemkímélés lenne a cél a monitorozás helyett, és kék fény sem kellene sok este, de ugye azt kislámpával és az azt szűrő szemüvegemmel is ki tudom valamennyire védeni.

Sors bona, nihil aliud.



Nekem van sima Kindle, meg Kindle Fire is, egyikben sem találkoztam semmiféle korlátozással...

Ha beregisztrálod a kindle-t, akkor kapsz egy tárhelyet, meg egy e-mail címet. Csatolod a mobi (vagy .doc, .pdf, ezeket eszi meg alapból) fájlodat/fájljaidat egy levélhez, elküldöd a címre, 2 perc múlva ott van az olvasóna könyv. Kapsz egy amazon drive-ot, ami 5 gigás, kb. ennyi a korlátja, de évi 12 dollárért 100 gigára bővítheted :-D

Konvertálni pedig ott a Calibre, ami gyakorlatilag minden közkézen forgó szöveges dokumentumtípust képes mobi formátumba áttolni fél perc alatt.

Ami miatt én Kindle-párti lettem: amikor az enyém elromlott (azaz be sem indult, aki hozta, nem figyelt oda, és még a dobozban benyomódott vagy megfagyott - igen, -20 fokban hozta - a képernyő), némi adatfelírás után szó nélkül cserélték egy újra.

R


Lou képe
Lou
Donator

megerősítve, +1

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Mások az igények, én eleve nem tárolnék semmit felhőben. Kint a pusztában kereshetem neki a wifit.

Nem tudom most hogy van, de emlékeim szerint a régebbi Kindle-öknél az "usb-ről felmásolt saját fájlok" tárolására használható tárhelyet lelimitálta párszáz megára, mert a többit fenntartotta az amazonos vásárlásokra. Az viszont biztos, hogy csak 1 GB volt használható összesen (és bőven szedtem le ~50 megás fájlokat), amikor a Nooknál már akkor belement a 32 gigás SD kártya.

Ha nem muszáj konvertálgasson a franc, ha tudod, hogy netről töltögetsz, akkor úgyis epub minden. Olyanoknál akik ilyennel zsigerből rühellenek szarozni, azoknak ez is szempont.

Annó megvettem ~6 éve 15.000 Ft-ért, ráraktam egy raklap cuccot minden konvertálgatás nélkül, fél évente töltök rá egy kis áramot és teszi a dolgát. Lehet taperolni, meg fizikai gombokat nyomkolászni is rajta.

De mint írtam, azóta minden biztos megváltozott, csak felhívtam a figyelmet, hogy a Nook-ra is érdemes lehet ránézni, mert régen jó volt.



+1 amazonra. Legjobb a support, kb ha te baszod el akkor is azonnal cserélnek.

Nem a felhőban tárolod, csak küldesz egy mailt és már kapod is a könyvet a kindle-re.

Calibre meg tök alap, és könnyen használható.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



n0k0m írta: Mások az igények, én eleve nem tárolnék semmit felhőben. Kint a pusztában kereshetem neki a wifit.

Pont, mint amikor letöltöd eredetileg a könyvet:-D Itt csak arról van szó, hogy ha küldesz egy cuccot e-mailben, akkor az a cucc megmarad a tárhelyeden is, és ha pl. több eszközöd van (ugye Kindle app van mindenre), vagy éppen eszközt cserélsz, akkor is ott lesznek. Kényelmes ám! De egyébként ott van fizikailag a gépen.

Nem tudom most hogy van, de emlékeim szerint a régebbi Kindle-öknél az "usb-ről felmásolt saját fájlok" tárolására használható tárhelyet lelimitálta párszáz megára, mert a többit fenntartotta az amazonos vásárlásokra.

Én ilyenről sosem hallottam... mennyire régebbieknél? Amióta mp3 fájlokat is lehet rámásolni, azóta én nem találkoztam ezzel a korláttal, pedig nekem 2011-es Kindle Touch van, az elég régi.



Nézegetem egy hete az eBook árakat, főleg használt cuccokat, meg pár szürkeimportos Kindle shop árait ... Erre ma feldobta ezt az amúgy nem friss KickStarter cuccot:
TopJoy Butterfly:Pocket-Sized True Color DES Screen E-Reader
6"-os 169 USD, a 7.8"-os 249USD (előbbi az MSRP 2/3-a, utóbbi meg majdnem fele, nyilván később drágább lesz.)
Android 11 fut rajta, van zajszűrős hangszorója (?), fekete fehérben 300 dpi, színesben 150 dpi és van hozzá persze nyomásérzékeny toll is.

Na most a színes eBook olvasók valahol (6-7" kötnyékén) 70-80.000 forinttól kezdődnek. Így preorderben ez jó vétel lenne, de a végleges áron már nem annyira.
Erre rákerestem a DES kijelzőre és feldobta EZT a Google:

Reinkstone R1 is the world’s first & thinnest book-sized color E-Paper Android tablet.
Ez annyiba fáj, mint a fenti 7.8" végleges ára, de ez 10.1"-os. Ezt így hogyan?

A kérdés, hogy merjek a Kickstarteres kütyübe fektetni, vagy hagyjam a fenébe és pénztárcától függően maradjak egy új Kindle Whitepappernél, esetleg Oasis-nál?



Mi ertelme a szines ebook-nak? Ha kepregenyhez kell, hat, szerintem azokat kinkeserves olvasni ezeken, mondhatni lehetetlen. Aztan persze ha erre kulon rafekudtek akkor talan mar elegge felhasznalobaratta tudtak tenni ezt a ficsort
Szamomra ezek a keszulekek tenyleg "csak" e-papirok, minden funkcio amit beleeroltetnek egy hatar kaki :D



Mi az értelme ennek a hülye motornak, a lónál otthon kitermelheted a tápot. És még lassabb is a lónál!

A tényleges termékre: kickstarterre nem fizetnék elő. Ha nem lehet valami buyer protection-nel kapni a másodikat, akkor garira ne számíts. Valszlg egyébként annyi, hogy kickstarteres más kijelzőt használ, máa mennyiségben. Sokat jelent, ha rendelni tudsz 10x annyit.



Elvicceled, de engem is érdekel, mihez kell színes ebook olvasó 8 vagy 10 collon :D



egy 30 collos színes ebookon szívesen olvasnék képregényeket



De ez olyan, mintha az autot ugy akarnad helyettesiteni, hogy felnyomsz a lo seggebe egy raketat :D
Szines, hordozhato, kismeretu keszulek kell? Ugy hivjak, tablet



Tablettal az a baj, hogy összehasonlítva nagyon-nagyon gyorsan lemerül.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!