Jelenlegi hely

Notebook, laptop - ahogy akarod

Utolsó bejegyzés


Még nem. :) Este nyomatok rá egy tesztet.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Kellene vennem laptopot, na de milyet? Elvből nem volt eddig, viszont most időszerűvé vált, és lehetőleg olyan kellene, amelyiken vígan elpörögnek az Adobe cuccok, és nem reccsen meg egy-egy nagyobb képen, esetleg bonyolultabb vektoros ábrákon való munka során. Az itt olvasottak alapján úgy tűnik, hogy 200 alatt akkor ne is gondolkodjak, viszont jó volna, ha 300 alatt maradna a történet.

Van esetleg valakinek használható tippje, hogy milyen irányba induljak el úgy, hogy legkésőbb október végén a kezeim között legyen?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



A PS szereti a memóriát zabálni. Elindítottam és megnyitottam benne 5 képet és 2Gb memóriát felzabált rögtön.

Nem sok választási lehetőség van mert ha 16gb al akarsz laptopot azok pont 300k tól kezdődnek.
210k körül már kapni dell i7 es ddr4, 8gb os 1 terás winyóval. Mondjuk én tuti vennék még bele egy ssd-t beépítőkerettel a DVD író/olvasó helyére. Szóval az még megdobja egy 30-35 ezerrel minimum.



+1 az ssd-hez. Nekem is kemény kis Dell laposom van, 8 gb ram, stb. witcher 3 jól fut rajta medium-high beállításokkal, viszont a winyó miatt szarakodik sokszor (kerrreggg idétlenül).



CPU: i7 6xxx vagy újabb (az Adobe cuccok egyenes arányban gyorsulnak a magok számával, tehát az i5 feleannyit ér)
GPU: Nvidia 9xxm vagy újabb, AMD R7 vagy újabb, legalább 2 GB RAM (ennél régebbieknél nem kapcsol be a hardveres gyorsítás, legalább 384 shader kell)
RAM: legalább 8 GB, de inkább több
gyártó: Dellt javaslom, Inspirontól felfelé

Az optikai drive (SATA 2 általában) helyére mehet a winyó, a winyó (SATA 3 általában) helyére mehet egy SSD. Legyen legalább 1 (de inkább több) USB 3.0 port. Én személy szerint olyan laptopot nem vennék, amiben nincs világító billentyűzet, de ez egyéni preferencia. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Én nemrég vettem egy használt, előző szériás Dell XPS 13-at 16 giga rammal, ebay-ről, 350k-ért. De abban 2 magos ULV proci van, ami bármi adobe-nak.... hááát. :-/

Valszleg 15"-os nem-XPS masinát olcsóbban találsz. Esetleg trükközhetsz azzal, hogy ha nincs beforrasztva a RAM, akkor 4-8 gigásat általában olcsóbb feljavítani 16 gigásra, mint alapból az annyival rendelkező modellt venni. Viszont ha photoshop, akkor IPS paneles kell, nem olcsó TN+film kijelző.



Én általában a régebbi, de megbízható használt laptopokat szoktam ajánlani, főleg ha aksi idő nem számít, vagy mert eleve a gazdája már SSD-vel szerelte. Ha mindenképp újonnan, akkor az se lehetetlen. Újonnan 220 körül van az i7+8gb+random videókártya, ilyen emag újracsomagolt stb. cuccok pl. (elsőre ráböktem) https://www.emag.hu/lenovo-ideapad-310-15ikb-laptop-intelr-coretm-i7-750... van bőven 200 alatt is (162.407 Ft) . Persze ha sikerülne legalább egy 950-es videókarival szereltet elcsípni, akkor az lenne a tuti, még ha játékra nem is kell. https://www.cpubenchmark.net/ -on azért nézd össze az i7 -eket mert elég nagy eltérések vannak teljesítményben.

16Gb-al szerelt olyan ritka ennyiért, hogy szerintem le kell nyelni a 8 gigát. SSD-t meg ráérsz később úgyis.



+1 a használtra, viszont, ha viszed is helyekre, akkor az ilyen ideapad-féle tejfölös doboz sorozatokat hanyagolnám. Csak az üzleti laptop a tuti, amivel agyonvered a munkatársakat / alul átfolyik a bill-re borított kávé.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



+1 a hasznalt uzleti dell, vagy lenovora :)

Parizer forever.



Kösz mindenkinek a gyors reakciót és válaszokat.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Én amúgy múltkor megkaptam, hogy hiába a 2gen i5, ha mobil, ne csodálkozzam, ha csak egy belépő asztali i3 szintet hozza. Én elég keveset használom telepről. Legközelebb simán vennék asztali procis gépet, ha még elérhető megoldás.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ha kevés amit a többiek írtak akkor konkrét típust en szívesen írok de mivel kb a kajaidomet töltöm itt ezért többet nem tudok raszanni "feleslegesen".

Amúgy ami a lényeg:
4 fizikai mag
8+gb ram
Ssd
1440x + matt kijelzo (mérettől függően)
Minél nagyobb uj aksi
Dell / HP (lenovot szerelhetetlenseg okán kizarnam)
Minél több port / igénynek megfelelő billentyűzet / Stb
Lehetőség szerint dedikált vga

Ez amúgy tipikusan olyan dolog amihez érdemes a notebookcheck.net-et és az apróhirdetéseket böngészni.



Hasonló cipőben járok (még mindig), bár nálam feljebb van az árhatár (400.000 alatt kéne maradnom), és mivel a cég veszi a gépet, új lenne a cél, nem használt.
A főnököm alól kihalt a Macbookja, és most vett magának egy valamilyen ASUS VivoBook 556-ost:
https://www.asus.com/Laptops/VivoBook-Series-Products/
Odaadja majd kipróbálni nekem is, hátha megtetszik, de addig is megkérdezném a szakértőket, hogy mi a vélemény róla? Chiller előbbi listájának (a márkát kivéve) eléggé megfelel.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Már hogy melyik felszereltségű a sok 556 közül?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A hozzászólás írása közben döbbentem rá, amikor a linket kikerestem, hogy mennyiféle van ebből is, szóval rajta vagyok az ügyön, hogy kiderítsem. Addig annyit tudok mondani, hogy a Chilleri listának 95%-ban megfelel.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



400 alatt nagyon kibővül a választék :P Ha a cég fizeti, akkor nyilván pofátlanul ki kell fillérezni kerek annyira :D Ha ügyfelek előtt kell villogni vele, akkor nyilván tudod, hogy a szakmádban mi az elvárás (mint a kurva Apple a reklámcégeknél). Szintén jó dolog a kifordítható kijelző a mutogatáshoz. Ha nem kell hordozgatni, akkor ott vannak a giga nagy kijelzős gépek ennyiért, azokon egész kényelmesen lehet dolgozgatni (vagy ha belefér/lehet, akkor egy 100-ast még mindig el lehet különíteni monitor+egér+billentyűzetre, hogy 8 órában is normálisan használható legyen). Specifikációk előtt érdemesebb ezeket átrágni szvsz, sok érdekes/jó cucc jött ki mostanság. Prémium kategóriában gondolom nincs már akkora eltérés a gyártók között a gyártási minőségben, mint 150-200 környékén. Saját tapasztalatból amúgy az olcsó Dell-ek kifejezetten szarok voltak, amúgy meg köztudottan overpriced márka.



Cegesnek valami ThinkPadet (T vagy X szeria, ha szereted hajtogatni akkor Yoga) vagy MacBookot nezz szerintem, OS preferencia alapjan. :)
Az elozo ceges gep egy elozo generacios X1 Carbon volt nalam, most az aktualis T470s-et gyurom. Anno az egyetemet egy brutalisan felpumpalt T61p-vel nyomtam az elso par evben, aztan atmentem asztalra Mac Minivel, majd ujra laptop ceges MacBookkal. Nekem ezek bevaltak, batran ajanlom ezt a ket markat barmikor.



Vagy némi térdeplés után még dobjon rá egy százast a főnök, és lehet belőle egy Alienware 15. Azzal aztán lehetne villogni - szó szerint.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Asus garanciája itthon évek óta fos, legalábbis pár éve még az volt. Mármint a szervíz meg fog próbálni átbaszni minden esetben, havernak jól kött pl, hogy lefényképezte, milyen problémái NEM voltak a cuccnak, mert megpróbálták ráverni. Miután elsőre visszaküldték ugyanúgy.



Mégis milyen márkát szeretnél?

---

Eurocom 8x10 centis méretű GTX 1070 MXM3 modult tervezett 115W-ra:
https://www.notebookcheck.net/Eurocom-shrinks-GTX-1070-MXM-card-to-fit-i...



Nah megvan a tökéletes laptopom, és csak 474k Huf :D
i7 7700HQ
15" IPS FHD Matt
16GB ram
1050 Ti
512 GB SSD
20 óra idle, 2 óra load
3 év gari

Még szerintem alszom rá egyet-kettőt... :)



2 óra load..... Nehezen képzelem el, hogy nincs ez minimum 4 kilós, vagy nem átverés az akkuidő....



link?



Még mindig a Dell 7567-ről van szó... És nem, nem vagyok ügynök :D 74WHr nem tévedhet.

Végre kijött IPS kijelzővel EU régióban is, bár eléggé megkérik az árát.... másfél óra full-full loadon, de játék alatt 2 óra simán teljesíthető vele.

Sajnos eléggé összekuszálta most a dell, 3 féle 7567 kapható jelenleg IPS / TN modullal, 74 / 56 WHr, és egyéb különbségekkel.

Nekem elég lenne egy 256GB-os, IPS FHD, 74 WHr-es, bár nem sokkal lenne valószínűleg olcsóbb.... Amcsiból persze 1000$-nál megállna.



74Whr az jah, bírhat annyit, ha a 1050Ti nem eszik. (azért a linkelt oldalon load alatt 1,5 óra van csak, te :D és az a 20 óra idle az wifi nélkül 0 fényerőn, ahogy az ember soha nem használja! Wifivel máris "csak" 10... ha nem videózol.) Anno volt nálam tesztelésre egy 99Wh-s üzleti Acer kb 5 éve újságíróként, és az is tudott egész napos működést, cca 10-12 órásat valós felhasználással. Mondjuk nem hiszem, hogy csak 2.75 kg (+fél kilós töltő), max ha full műanyag az egész.



Én simán használom nulla fényerőn, este a szobában :)

Lehet én vagyok fura állat, de a 7.5 órásra tesztelt timelineon is simán kihoztam a 9 órát.

1.5óra a max fényerő, wifi, furmark + prime. Azért játék alatt simán megvan a 2 óra, pláne ha használsz vsyncet.



+ áfa?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Ez bruttó ár.
Közben kerestem megfelelőbbet olcsóbban, ezt dobta:

Szóval van kB 300k bruttoert 7567 fapados. I5-7300hqval (4c/4t) + 1050 gtx + 1x8gb ddr4 + 1tb hdd.
És abba kell beledobni igény szerint egy 256 m2 ssdt + 8gb ramot igény szerint. Csak az a fontos hogy az új ips széria legyen, rá kell kérdezni a boltban.

Hasonló laposok más gyártóktól hasonlo kiepitesben tesztekkel:
Asus Strix GL502VM
Acer VX5
Dell XPS15
MSI GL62
Gigabyte Sabre 15G
HP pavilion 15
HP omen 15
Lenovo Y520
Samsung Odyssey
Stb.

https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-1050-Notebook.178614.0....



Chiller írta: Szóval van kB 300k bruttoert 7567 fapados.l

Muhahhha.



Szerintetek ez a cucc ennyiért megéri?

Acer nitro 5

Postaköltséget meg vámáfát ne nézzetek, haver kint él és augusztusban jönne haza látogatóba. Szóval simán hazahozná. Itthon olyan 240 körül mozog.

Azért venném, mert rájöttem, hiába vettem egy egész komoly PC-t pár éve, gyakorlatilag a vonaton játszom napi másfél órát a mobilomon, meg a jelenlegi Lenovo T540P-mel (I5 + GeForce GT 730M). Szóval ezt upgradelném, csak kérdés, hogy megéri-e, meg mondjuk melyik TW futna még rajta élvezhetően. =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!