Jelenlegi hely

Star Trek - Live Long And Prosper

Utolsó bejegyzés


Az intro traumát túllépve bedaráltam a három részt.
Várom a következőt, hogy merre megy majd a sztori.
- Látvány pöpec
- A főszereplő eyecandy nekem és tetszik ahogy változik. (Ami nem jött át, hogy a lázadáson kívűl miért tukmálták rá a háború kitörését, hisz vannak felvételek, és szamtanúk, hogy mi is történt ott...)
Velük részben egyetértek, de kevésbé vagyok szigorú a fenchise-t illetően.
Amit remélem kerülnek majd, az az agyzsibbasztó jelenetek (lásd intro jelzés), béna motivációk.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=2RVf01en-YA
(Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy ilyen jövőben nem biztos, hogy szívesen repkednék az űrben, ellentétben azzal amit Roddenberry megálmodott. Úgy látszik az optimista hangvétel ma túlságosan utópisztikus.)

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Az ep3 tényleg jó lett, jöhet a következő rész.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Jaja, egész jó. Tetszik, hogy maradtak a "hőskorban", az Enterprise/DS9 idején lehet Májköl kapott volna 1 év tovább képzést, valami trópusi paradicsom bolygón, és utána visszatették volna egy hajóra :D Itt meg bebaszták egy dilithium bányába :DDD
De jó rész volt, kicsit vicces megoldásokkal (lehelet hackelés, red shirt csávó halála :D), viszont rohadt jó a tudományos rész, így simán lehet, hogy elugranak az idővonalon a jövőbe (arról is volt szó, hogy ott is fog játszódni), mert ugye, eredetileg a Khitomeri Egyezményt fog véget vetni a háborúnak.

ShowHide spoiler #

A szereplők is egész jók, az új kapitány is jó választás volt. Szóval, remélem, marad a színvonal. Ilyen tökös Star Trek kell, örülök, hogy mertek újítani.



A feka Boss Kllingon megölése miatt. Mondták is, hogy mártír lesz, ha megölik.



Azt csak a jó ég tudja, hogy merre fut majd ki a dolog. Ne felejtsd el, hogy kezdetben még olyan hírek is voltak, hogy egyfajta antológiasorozat lesz, amiben minden évad tök más, és azóta annyi emberen ment keresztül a Discovery, hogy halvány lila gőzünk nincs arról, mi lett a végleges koncepció.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A videó vótmá, de örülök, hogy más is előszedte, mert szvsz a neten fellelhető vélemények közül messze az övék a legfontosabb. Mindketten atomhardcore ST fanok, olyanból meg akad még pár, csak ugye ők mellesleg filmesek is. Érdemes megnézni a ST-s Plinkett rivjúkat is, én eddig kettőt láttam, és végig is röhögtem őket. :D

Abban meg szerintem kurvára igazuk van, hogy az tette be a kaput a Star Treknek, hogy a DS9 kivételével az összes TNG utáni sorozat a TNG-t másolta. Vegyük például a Voyagert! Az alapötlet kurva jó: egy szuperfejlett föderációs hajó egy hiba folytán kicsesződik a "nem ismert tartományba", és mindenféle utánpótlástól elvágva valahogyan haza kell keverednie. Milyen részeket csináltak hozzá? TNG-utánzatokat, kicsit gyengébb kivitelben, a Voyager meg olyan fasza hajó volt, hogy az elveszettségnek még csak a morzsáját sem éreztük, csak kb. annyit, hogy a szereplők néhány részenként elmondták: "jaj, de jó lenne már hazatérni!" :D Partiztak a holofedélzeten, leirtották a borgot, mindenre volt idejük, senki sem halt éhen (azok a fránya replikátorok, ugye), dilithiumot valahogyan mindig sikerült bányászni (talán egy rész volt, ami arról szólt, hogy nincs dilithium? :D).

Milyen lett volna a sorozat valódi tétekkel, az alaphelyzet szem előtt tartásával? Hát, kb. 8 évvel előzte volna meg a Battlestar Galacticát egy drámai "survivor sci-fi-vel", és valószínűleg ma az egyik legjelentősebb SF-sorozatként emlékeznénk rá, ugyanúgy, mint a BSG-re...

...és ezért tök jó a Discovery: a TNG el lett felejtve, sok mindenen változtattak, és így végre van esély egy új és kiemelkedő Star Trekre.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A kapitány kis háziszörnyikéjére (nem a "cicusra") senki nem csodálkozott rá? :D
Bizonyos szempontból veszélyesebb mint a cicus vagy a klingonok együtt.



Persze, másolták, akkoriban az volt a bevált recept. Voyager amúgy itthon a legnépszerűbb sorozat, még az asszony is nézte velem :D
Aztán az új Enterprise már nem jött be, valahogy nem voltak elég merészek változtatni, megkavarni a szokott dolgokat, bár voltak ott is jó részek.
De most így kell csinálni. Mások az elvárások, és tényleg, nagyon jó kort választottak, lehet nyugodtan garázdálkodni, még nem kötik annyira az irányelvek a kapitányokat. Spocknak pl. csak egy fiú féltestvére volt, most meg kiderül, volt egy mostoha nővére :D



Kíváncsi leszek, hogy vajon megmagyarázzák, e hogy Spock miért nem beszélt soha a lány féltestvérééről. :)

Ezt persze ki lehetett volna védeni, ha valami random Vulkáni fogadja őt örökbe, de Spock kellet, mert végén még azt hitte volna az egyszeri néző, hogy nem a Star Trekben van. :)

Azért az ilyen szintű erőltetett "olyan nincs hogy valaki nem kapcsolódik szervesen a brandhoz" dolgokat nem szeretem.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Azért nem beszélt, mert nem kérdezték :D
Komplikato: Tribble-re gondolsz? :D Az normál is házi állat volt akkor, a klingok írottá ki őket később (mert tribble-k utálják a klingonokat, jeleznek, ha van egy a közelen :D)
A másik lénynél azt nem értem, hogy ha már erőtérrel ott kordában tudták tartani, akkor miért nem hoztak egyet létre a hajón :D (volt energia, fent volt a "hangárajtó".) De igen, érdekes lesz az a szörnyike gyűjtemény :)




Persze, másolták, akkoriban az volt a bevált recept. Voyager amúgy itthon a legnépszerűbb sorozat, még az asszony is nézte velem :D

Én is szerettem egyébként annak idején, emlékszem, hogy amikor a Viasaton hétköznaponként egymás után adtak le egy részt a Voyagerből és egyet a DS9-ból, meg is volt az iskola utáni programom. :D ST fanságom egyébként is furán indult: a TOS-t láttam gyerekként, mert adta valamelyik kereskedelmi tévé (asszem szintén a Viasat), és imádtam, a TNG-t viszont iszonyú unalmasnak tartottam valamiért, szóval a DS9 és a Voyager lettek a kedvencek (főleg a Voyager, mert baromi sok borg volt benne). Aztán felnőttem, adtam még egy esélyt a TNG-nek és rájöttem, hogy 6 milliószor intelligensebb cucc a Voyagernél, egyszerűen sokkal izgalmasabb dolgokról szól, csak ugye sokkal rosszabb CG-vel és jóval kevesebb akcióval. :)

Szvsz a Voyager az kb. "Star Trek kicsiknek", és ebből a szempontból tényleg működött (pl. az ált sulis meg gimis osztályaimból kurva sokan néztük, és nem azért, mert nerdök voltunk, hanem mert MENŐ volt :)), de ha manapság elkapok belőle egy részt, általában unni szoktam. Aki azt mondja, hogy a Voyager egy szar, az szerintem nem érti, hogy mi akart lenni a Voyager (leegyszerűsített TNG sok borggal, hogy behúzzák a fiatalokat és a gyerekeket), de tény, hogy nem öregedett jól a sorozat (mondjuk nem is kellett neki jól öregedni).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Q epizódokat nagyon bírtam, színt vitt a sorozatokba.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Én nem :) Q-s részeket utáltam a legjobban az új nemzedékben, a Voyagerben 1-2 alkalommal voltak jók, amikor polgárháborút vívtak.



Ne már, Q a legjobb karakter. :D A kedvencem talán az a rész, amikor elveszíti az erejét és emberként próbál meg "boldogulni".

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az, meg a gyerek jó, de amúgy teljesen idiótaság. Na, jó, ez a rész is jó volt:
https://youtu.be/f_NQnac8Abk?t=122



Na, Wesley az, akit én sosem bírtam: idegesítő, meg a sorozat elején baromi sok rész foglalkozik vele, és kb. mind uncsi volt.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Jah, igen Wesley. Őt szerintem senki sem szerette :D Még Sisko fia is simán jobb volt.



E03

Én nem tudom ti mit szívtatok, de ez ugyanolyan rossz volt, mint az első 2 rész. Talán annyival volt jobb, hogy nem klingon pofázással ment el az idő fele... Irgalmatlan baromságokkal volt tele az egész, a vörös csaj idegesítőbb, mint a főszereplő csaj, egyedül Isaacs volt jó, de azért annyira ő se.



rwurl=https://scontent.fqpj1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22308990_159685802036220...
Jó fej az öreg, twitterét szoktam követni :D



rwurl=https://i.pinimg.com/736x/c9/71/8a/c9718a4ba5c678b270fbc9bff6d99dc6--wes...

Azóta is ugyan olyan idegesítő g*ci :D Ez már neki az imidzse, lásd. Eurékában vagy pl. Big Bang Theory, ott pont saját magát játsza.




Ep4.
Miért kell fullban tolni a kretént már megint? Hát a pofám leszakadt 5 percenként akkora baromságokkal van tele MÁR MEGINT! Specifikus dolgokba nem akarok belemenni, majd boncolgatja akit jobban érdekel, de fájdalmas volt ez a rész is. Csak úgy mint az első kettő. Meh. Vizuálisan továbbra is nagyon rendben van, ezt nehéz elvitatni tőle. Viszont azon a baromi pofátlan BSG nyúláson már az én arcom égett az övék helyett. Istenem, de szar volt.



Tehát akkor nem beindult, hanem az EP3 csak kakukktojás... (nem baj, a ST-et meg a Stargatet soha nem értettem.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Nem volt rosszabb az első két résznél, de ugye nekem még tetszettek azok is.

Egyedül a klingon pofázást nem bírom.

Olyan mintha egy afrikai próbálna franciául beszélni miközben egy almagerezd lenne a torkán akadva keresztben. Fárasztó és idegesítő hallgatni. Felőlem pusztulhatna az összes és jöhetne valami új ellenség.



tanulj meg klingonul oszt annyi

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ő nem az értés hiányáról, hanem a hangzásról fejtette ki a véleményét.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



3. rész sem volt semmivel se jobb a klingonok hiányát leszámítva, nem tom mit vártok ettől a soritól...



De azért nézed te is :P Guilty pleasure nálam minden star trek, de ezt ráadásul nem is olyan szar, mint vártam.



én csak 3. részt néztem meg, mert mindenki azt mondta itt, hogy mennyivel jobb, mint első 2. De ugyanolyan böszmeségekkel és idegesítő karakterekkel volt tele.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!