Jelenlegi hely

4K, HDR, 3D, VR, újkori nyalánkságok...

Utolsó bejegyzés


Hát ha utánnanézel, akkor konkrétan élvezhetetlen a HDR ~1000 nit alatt. Meg amúgy se árt, ha nappal is látsz valamit a képernyőből. Egyébként általános képminőségben is szvsz nagy fejlődés ez a qled-es kijelző, ami most van. Legalábbis én fél évig nézegettem a tv-ket, mire választottam.


Tno képe
Tno

Mármint hogy semmit nem veszek észre a HDR-ből 1000 nit alatt? Ez gondolom túlzás akar lenni, de ok.
Igen, hát qled-es TV-k. Azért mégiscsak jobban örülnék egy monitornak, de ha képes a TV 24 ms alatti input lagot produkálni, lehet mégis elcsábulok.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



In terms of input lag, we measured an extremely low average input lag of 20ms, making it very suitable for hardcore gaming sessions. Input lag also remains equally low while in HDR is enabled under game mode, clocking in at 23ms.

HDR-nek olvass utána. Eleve az Ultra HD premium szabvány követelménye: "More than 1,000 nits peak brightness and less than 0.05nits black level" (vagy OLED Tv-k esetén "More than 540 nits brightness and less than 0.0005 nits black level").


Tno képe
Tno

In terms of input lag, we measured an extremely low average input lag of 20ms, making it very suitable for hardcore gaming sessions. Input lag also remains equally low while in HDR is enabled under game mode, clocking in at 23ms.

Ezt most a 28"-as kapcsán írod?
Nem olvastam még utána a HDR-nek tüzetesebben, mivel nem volt minek, de ez alapján ez akkor tényleg ilyen TV-s cucc... Akkor most utazzak vissza az időben két évet tényleg?:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Igen, hát qled-es TV-k. Azért mégiscsak jobban örülnék egy monitornak, de ha képes a TV 24 ms alatti input lagot produkálni, lehet mégis elcsábulok.

<-erre

Samsung KS7000 TV kapcsán írom, amit 1./2. oldalon tárgyaltunk. Magyarországon olyan tavaly ősszel ment ez a TV, idén Q valami néven megy, de azoknak utána kell nézni, mert úgy hallottam kevésbé kedvelt mint a KS széria volt, de az már csak outletbe van. Ezzel kapcs. volt az, hogy mindennek megfelel, csak hát freesync természetesen nincs, illetve a hdmi miatt 60hz (panel hiába 120hz natív). Egyébként mivel a csatalkozói "one connect box"-on vannak, így van 1% esély, hogy kap display portot a jövőben :P.

Időutazást nem értem, day 1 úgy sincs értelme premium TV-t venni, mert 1 év alatt esik 600-ról 200-ra az ára :D.

(Monitort a 60hz miatt már lezártuk 1hsz alatt.)


Tno képe
Tno

Á, valszeg azért skippeltem az utánanézést, mert 49"-es. Na jó, mikor vagy otthon?:D (Pedig a múltkor már sikerült meggyőznöm magam, hogy a 43" nekem a legmegfelelőbb...(aztán mikor bemegyek a Media Markt-ba, mindig megállapítom, hogy ezt lehetetlen eldönteni.))

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ugyebár van 43-as verzió belőle, de az hajlított (egyébként én is 43-ast vettem volna, de nekem Indesign-ba ne torzítsa a széleket). Viszont így falra téve nem zavaróan nagy PC monitornak se a 49. Simán belátom játék közben és hát a nagyobb az mindig jobb :P Viszont amit fájlalok, hogy másodlagos monitort nem nagyon lehet/van értelme így mellé tenni még állítva se.

Amúgy KS8000 néven fut az USA-ban és KS7000 az EU-ban, ha review-t keresel.

(Hódmezővásárhely mennyire van távol tőled? :D)


Tno képe
Tno

Hát ha Szegeden lennék, nem lenne olyan távol :P Ellenben az árgép rögtön 330-at dob fel 250 helyett, de csak mondom :) Hhh. Hajlított az nekem se kell, viszont inkább állványra raknám. Vagy hogy híjják ezeket a monitortartó karokat.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Kifutott már a KS széria, így ne keresd csak Outletbe. Árgép szerint már csak ott van raktáron, ahol nem tudták eladni a felnyomott áron. Nekem kereken 249 volt. Itt érdeklődj esetleg, hogy lesz e még nekik, üzletben megnézhetők.

Kérdés, hogy mennyit kell várni hogy újra legyen hasonlóan jó ilyen áron, mert a rosszabbra értékelt Q széria ahogy nézem 750k 49 colon :P.


Tno képe
Tno

Két hete volt 249-ért, gondolom ugyanitt :) Na akkor utánaolvasok jobban, meg esetleg dobok egy telefont, ennyiért lehet hajlandó leszek eltűrni a plusz 6 collt, meg a TV-séget :P (na meg a HDR-es quantum dotokat nyilván :D) (Már csak azt kell kideríteni, elbírja-e a kar, amit kinéztem... nem tudod, hány kiló?:P - ~14, ne törd magad:) )

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



14,4 Kg (szerk. nem törtem magam, megy fejből is, mert a euronics-ban haza akartak küldeni, mert nem hitték el :D), úgyhogy bármelyik elbírja. Ha van valami kérdésed írd meg, aztán próbálok válaszolni.

Egyébként én is azért nem vártam már, mert a monitorok nem ebben az irányban haladnak, OLED-nek meg beállt az ára durván. QLED-et meg nem nagyon tolja a többi gyártó, eléggé lehúzott modelljeik vannak.

szerk2: Euronics-ról jut eszembe, náluk eleve olcsóbb, akciósan 279 szokott lenni pár hetente: https://www.euronics.hu/hu/termekek/samsung-ue49ks7000sxxh-suhd-smart-led-televizio/p/206138


Tno képe
Tno

Most nyomtam azért egy facepalmot, hogy pwm-et használ, kb. már el is felejtettem, hogy ezt nézni kell :D Ilyen ár-értékért (meg hogy a mozgásmegjelenítést se húzzák le nagyon sehol) mondjuk lehet még ezt is hajlandó vagyok lenyelni.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Filmekben mint írtam a 120hz natív + automotion nagyon csecse. Játékokban persze nem igazán működik (játék módban amúgy is ki van kapcsolva az opció, de teszteltem normálban és nem ért semmit). 60hz-ből ami elvárható azt tudja, ha nem 24/7 játszol kizárólag kompetitív játékokkal, akkor viselhető. Ha Skyrim-ban nyomsz egy vsync-et senkit se érdekel :D De mint szintén említettem már a cs-t is meg lehet mókolni, hogy ne legyen screen tearing. Csöpi-re ha rámész privátban neki is ilyen TV-je van, bár ő asszem inkább TV-ként használja.


Tno képe
Tno

Milyen távolról nézed amúgy? Milyen közelről vehető észre a szélein kontrasztváltozás? Black crush-t mennyire vettél észre? Felbontások kezelésével valami probléma esteleg? Smart funkciókat mennyire hatékonyan lehet elküldeni a picsába?:D (ez lehet abszolút nem probléma, soha nem néztem utána, TV-ként nem fogom használni) Őőő, asszem hirtelen ennyi:)
szerk.: áh, nem láttam h írtál
A tearing szinte hiányozna, így ez a probléma nem túlságosan érdekel:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Válaszolok sorban:
- ~1 méter és nem zavaróan nagy a képernyő mérete. Nem tudom hogy tudtam eddig 32 colon működni, baromi kicsinek néz ki már.
- Széleken kontrasztváltozás <- passz (írd körül)
- A "mélyfeketítő" fólia belátási szöge nem a legjobb sajnos, a szélén már kissé szürkül, de szemben ülve nem zavaró. Én ennyit beáldoztam a minden másban az OLED szintű képminőségért (ha az árat nézzük). Vegyes/világos képnél gond nincs. Ha nem az Underworld-öt nézed egész nap, akkor szerintem nem fog zavarni.
- Felbontásokkal nincs baja, toltam rajta 1024x768 fullscreen régi játékot is :D Egy élmény volt, de technikailag megy. Katonásan váltogat instant a felbontások között. Ami Windows 4k-t illeti lőttem pár screenshotot az első oldalon. Maga a Winnel nincs gond, de egy-két gyökér programnak nincs 4k verziója, így azt upscaleli.
- Smart nem zavar be, kicsit sokat kell lépkedni ha folyamatosan ki-be kapcsolgatod a játék módot. Ilyen idióta hangvezérléses távirányító van hozzá, de monitorként nem oszt/nem szoroz.
- Viszont ami nagyon jó: Oneconnect-> kivezet minden csatalkozót egy kis dobozban, amire mehet netkábel, USB, HDMI stb. Szépen tudod hálózaton keresztül is játszani a filmeket stb. Eddig mindent vitt mókolás nélkül (de persze PC-ről is tolhatod).

Összességében (árat figyelmbe véve) 8-9/10 -et adnék rá. Igazából nem nagyon van rá panaszom. HDR játékokkal kicsit kikúrt a Microsoft az új frissítéssel, mert ez a ki-be forcolható HDR nem igazán úgy működik ahogy gondolták (eddig egyből átváltott ha játékban benyomtam, most meg a képernyőbeállításokban kell kapcsolgatni), de ez időszakos probléma max. Youtube, filmek stb. cserébe mennek HDR-ben PC-ről is gond nélkül.

Ami nagy szopó viszont! Min. Rx400-500 vagy 1050-60 stb. kártya kell hozzá! HDMI 2.0a/b és HDCP 2.2 támogatás a 4k/60hz/HDR -hez. Mondanám, hogy 2.1-es HDMI-t kellene bevárni a TV-ken+ 2.1 HDMI-s videókari, de az passz, hogy milyen lesz/mikor lesz/mennyi lesz. De nem csodálkoznék, ha kiadnának új one connect dobozt, ami tudja a HDMI 2.1-et/Display portot. Szóval ezeket vedd figyelembe. Nekem RX570 van most (57k asszem), legtöbb játékkal 4K se gond, a nagyobb gépigényűek meg gond nélkül mennek 1440p-n Very high-on (az is egész jó amúgy már).


Tno képe
Tno

-kontrasztváltozáson arra gondoltam, amit te a "mélyfeketítő" fólia hibájának tudsz be (valahol átfutott a szemem most, mikor csak gyorsan átfutottam pár review-t, ezen a fólián), én a VA panelek szokásos betegségének, az off-centre contrast/gamma/color shift-nek. Eh. Ezt tényleg jó lenne látni... (már csak azért is, mert legszívesebben az Underworld-öt nézném egész nap:D) Elvileg ennek ugye mérséklődnie kéne/el kéne tűnnie, ha távolabbról nézed, már csak emiatt is ideálisabb a 43". (meg az IPS, amit egyébként vennék)
-tehát akkor gond nélkül beállíthatok mindenféle custom felbontásokat akár ide-oda huzigálva is? Értem ezalatt h valszeg játszanék vele úgy, hogy mondjuk a képernyő közepén lenne egy 2560*1440-es kép, vagy mondjuk egy ugyanilyen, csak épp arányokat megtartva kihúzva a képernyő széléig. Vagy egy 1689*1771-es :)
-jah, black crush alatt azt értettem, hogy inkább belinkelem ezt, a második hozzászólás már rögtön hasznos is:) https://hardforum.com/threads/black-crush-gamma-shifting.1560345/
-ez a oneconnect azért menőn hangzik, főleg, hogy azt hinné az ember, hogy ez csak hozzáadhat az input laghoz
-ja még annyi, hogy a képernyő szélén lévő pixeleket rendesen látod? Elvileg ezeknél a TV-knél ez is probléma szokott lenni (ezért szokott valaki pár pixellel kevesebb custom felbontást állítani, mint ami a natív lenne)
-a VGA az indifferens kérdés, felőlem állhat a szoba sarkában a TV, amíg veszek hozzá egyet:) (meg ez egyébként is teljesítménykérdés, sok köze nincs a monitorhoz TV-hez)
szerk.: ja jó, a hdmi támogatás miatt nyilván nem mindegy:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



- Távolabbról eltűnik ja ez a szélek felé szürkülés, de szerintem vállalható. Nem OLED TV-k ilyenek, inkább csak rosszabbakat láttam eddig. (elvileg mivel premium TV, ezért felsőkategóriás fólia van elé húzva)
- Nem szarozik a felbontással a TV egyáltalán ja. Pl. ha ki alt+tabolok egy 1440p-s játékból, akkor minden villanás/várakozás nélkül azonnal bedobja a 4k-s asztalt. Custom felbontásokat is simán ráilleszti kilógás nélkül.
- Megnéztem a teszt képet. 4-től kezdve tisztán el tudom különíteni az ajánlott beállítás mellett, de ha felnyomom a fényerőt 43-ról akár csak 47-re, akkor már mindet meg tudom különböztetni, az elsőt is.
- Mint látod nem :P
- Igen, legalábbis amikor játékban feldobja hogy állítsam a képernyőhöz, akkor teljesen jó az alapbeállítás, illetve win-be se lóg ki a csúszka stb.
- Nem indifferens, ha csak 30hz 4K-t tudsz, mert nem kompatibilis a HDMI csatlakozó :P

Ui. Egyébként PPI-ben annyi mint egy ~24 colos FHD monitor, szóval tűéles minden. Szövegek is nagyon szépek, nem csúsznak ki a színek alóla.


Tno képe
Tno

Ez mind nagyon szépen hangzik, egyedül a szél felé történő szürkülés miatt vannak aggályaim, dehát majd a szoba másik végéből nézem legfeljebb :P Kösz az infókat, igazából nincs kizárva, h valamelyik hétvégén átruccanok hozzád...

ShowHide spoiler #

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Szerintem találsz olcsóbban is talpat :D. Egyébként Euronics-ban, MM-ben össze tudod hasonlítani a többivel a szürkülés mértékét. (A KS7500 hajlított 1:1-be ugyan az amúgy minden specifikáció szerint.) Vagy várni kell OLED-re :P Az nem szürkül, nincs bleed, nincs glow.


Tno képe
Tno

Igen, végül is nekem is van kettő:) Ezek szerint a hajlított verzió még megtalálható ezeknek a polcain is? No majd utánanézek. Nincs kedvem további 10 évet várni az OLED-re. :P
Szerk.: De persze ha te megteszed helyettem...:D Apropó, ha már itt tartunk, kalibrált(att)ad egyébként?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Euronics polcán a KS7000 is ottvan, írja a weboldalon, hogy melyik üzletekben. A KS7500 pedig MM-ben is van.

Egyébként a 43 colos KS7500-at 220-230 körül vesztegették legutóbb. Majdnem azt vettem, de újságszerkesztéshez nem jó, hogy torzít a széleken a hajlítás miatt.



Bocs nem tudtam már szerkeszteni: Nem kalibráltattam, de ahogy utánaolvastam nem is nagyon kell. Ha játékra/filmre használod, akkor nagyon jók a neten fellelhető értékekre beállítva. Tök véletlen pl. a fényerőt érzésből pont annyira tettem :D.


Tno képe
Tno

Figyelj, én elméletben kilőttem a 40-es VA paneleket, mert ~2%-kal kisebb a vertikális méretük, mint a horizontális :D Szerk.: És hogy ne tegyük hozzá, hogy most is aggódok amiatt, hogy mi van, ha digitális festményeket kezdek el festegetni, és túlságosan zavaró lesz a széle felé történő színtorzulás :D (Persze tudom mi van, akkor veszek ugyanennyiért egy 24"-es profi monitort :D)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ez azért egy szórakoztatóelektronikai eszköz, szóval kezeljük aszerint :D. Esetleg nézz utána fórumokon, ahol erre szakosodtak.

Amit tudnia kell, hogy a képek lelépjenek a képernyőről azt tudja, az hogy egy 100% black háttéren merre szürkül merről nézve, meg hogy pár négyzetcentis kocka mennyire glow-ol rajta az inkább csak részletkérdés.

Korábban a nyomdában (az egyébként nem túl drága) Dell UltraSharp -okat használtam, na az nagyon faszán visszaadja a képet az eredeti, unalmas, nyers valójában, bármilyen szögből, bármilyen fények stb. mellett nézve is. De a rohadt életben nem tenném be itthonra filmezni/játszani, de még böngészni se nagyon :P

Amúgymeg:
rwurl=http://shop.wacom.eu/uploads/Cintiq_Info_Channel/Cintiq_Basics/DTH2200HD...


Tno képe
Tno

Igen, pontosan egy UltraSharp-om van jelenleg :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

Egyébként ez a red/blue color separation megesik veletek, Csöpi/n0k0m?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Kép vagy videó, hogy mit nézzek? :D

Fórumon ilyet találtam:
rwurl=http://www.avsforum.com/forum/attachment.php?attachmentid=1696033&d=1475...

Re: KS8000 - Random red/blue color separation in Game Mode?
Hi this happens to me too whilst playing games on the PS4 pro and the original ps4. Here is a link to a avforums thread that shows the issue post #8444 of 17955. This has been happening on the last three of 4 firmares and im currently on the latest.

be is szarnék, ha ilyen lenne :D


Tno képe
Tno

Hé, ez nem is néz ki olyan rosszul! :P (képet nem kerestem hozzá)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ha van cián-sárga 3d szemüveged ránézhetnél, nekem sajnos csak piros-kék van itthon :D


Tno képe
Tno

REMÉLEM, nem valami itteni lurker halászta el a store-ban az 1 darab TV-t előlem!

Monas apó legyintett. Két kézzel is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!