Jelenlegi hely

4K, HDR, 3D, VR, újkori nyalánkságok...

Utolsó bejegyzés


Még oktoberben vettem egy 55-ös ks7000-et.
Okostv rész egy gyalázat. a youtube app egy olyan rakás fos hogy megőrülök. Van benne chromecast funkció, ami az esetek nagy részében nem működik, nem lehet rá csatlakozni, videot hozzáadni. Van amikor az egész tv-t újra kell indítani, hogy működjön. Szintén youtube appban rendszeresen ott marad a go back menű gomb a videok felett is. Szintén youtube app restartal tüntethető csak el.

A netflixes chromecast funkció meg még szerintem sose működött nekem.
Rendszeresen van olyan is, hogy a tv-t újra kell indítanom, mert néha kimarad a hang.

Ja arról nem is beszélve, hogy CEC illetve ARC olyan fosul működik mint állat. Gyakorlatilag semmi opció nincs a hang beállításnál, ezért most optikai kábellel tolom ki a hangot.

Szóval ja SW-ben egy foshulladék sajnos:(

De a képe gyönyörű szóval szertem.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Igen, sajnos az újraindítgatásba én is belefutottam.

Te kötöttél e rá PC-t? Olyannal próbálkozok most, hogy ugye a TV-n a source-nál lehet állítgatni, hogy a bemenet PC/Játékkonzol stb. e, ehhez mérten engedélyez különböző képmódokat. "Game mode" is így aktiválható PC-re, hogy "játékkonzol"-ra kell állítanom.

Game mode kilövésével a PC-s jelre is rá tudom tolni a motion plus-t és az egyéb képjavító technikákat, amik a filmnézésnél kellenek, viszont akár hogy nyösztetem, nincs olyan, mintha a tv belső videólejátszóját használnám. Főleg youtube videóknál látom azt, hogy a gyors jeleneteknél PC-ről beszaggatja a képet, ha a képjavítás be van lőve.



Közvetlenül nálam csak a PS4 van rakotve. Erositon keresztül meg egy raspberry meg egy Chromecast, szóval nem tudok segíteni.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr


Tno képe
Tno

A szoftverekben ez mind meg van oldva ahogy irtam

vagy nincs. A legutóbbi virtuális gépes megoldás-javaslatodon kívül (amit még mindig nem néztem meg) nem lehet sima duplázós skálázással játékokat játszani.
Faszomat már, hogy ez egy válasz akart lenni psi #10 üzenetére.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Közben rájöttem, hogy hogyan is működik minden a kívánalmak szerint, ha PC-re van kötve. TV saját szoftverén lejátszva a filmeket a képjavítás miatt volt jóval látványosabb a kép, amit alapból kivesz, ha PC-re van állítva a forrás. Viszont ha átcimkézem "játékkonzolra", akkor egyrészt elérhetővé válik a Game mode, amivel 4k+hdr+60hz 20ms alatti értékeket tud és ilyenkor ki van kapcsolva a képjavítás is, ami böngészés/munka közben nem hátrányos, mivel így nem csinál mindenféle furcsa képhibát az apró szövegeken pl. a fórumot olvasgatva/lapozgatva. Viszont a játékmódot kilőve egyből visszaáll a korábbi beállítás, így igazából elég ezt ki-be kapcsolgatni, nem kell szarozni az újra beállítgatással. Így viszont a gyengébb minőségű tartalom is pofásan néz ki. Egyértelműen jobb így nézni, mint "monitor"-ként az eredeti képet (motion plus + din. kontraszt dob nagyot a videókon, még ha a videólejátszó progi tudna is ilyet, akkor se hiszem,. hogy pl. youtube-ra rá lehet applikálni). A felskálázásra mondjuk nem találtam okosságot, vagy csak szimplán nincs látványos javulás. Amelyik játékban van csúszka, ott szvsz ugyan úgy néz ki 2K-ban, mint 4K-ról 50%-ra téve (mozgóképen egyébként nehéz megítélni). Játékokban nem láttam eredményét a képjavításnak sem, mondjuk lehet mert azokra eleve nincs értelme használni (DOOM 2K-val tesztelve).

Media Player Classic-HC videólejátszóra tud valaki valami jóféle zajszűrőt, ami nem eszi meg nagyon a gépet? Nagy felbontású filmeknél tűnt fel, hogy alapból zizi-s a kép (film grain?) közelről nézve (az eredeti forrás).


Tno képe
Tno

Nagy felbontású filmeknél tűnt fel, hogy alapból zizi-s a kép (film grain?) közelről nézve (az eredeti forrás)

Az feature, n0k0m :D Amúgy meg szívesen mondanék valami okosat, ha nem ~8 éve foglalkoztam volna ilyennel utoljára...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Fél üveg pálinka után lesz ilyen hangyás a látásom, mire jó ez? FFDshow video decoder-t sikerült belőnöm, csak nem tudom melyik cuccot kellene kipipálni, neten mindenki ráfele akar rakni, nem elvenni :(.

Találtam egy alacsony minőségű noise reductiont, betettem a kép felére (belenagyítva a képbe szépen látszik a csaj arcán, sötétebb jelenetekbe szörnyű ez a noise):
rwurl=http://i.imgur.com/wL4Jxr0.jpghttp://i.imgur.com/wL4Jxr0.jpg

Ennek a HQ verziója nagyon fasza, csak épp 2 FPS-el játsza a filmet :D



Régebben még 35mm filmre forgattak, ami hozta magával, manapság a digitális kamerák korában azért teszik rá utómunkában (ha ráteszik), hogy mozifilmszerűbb legyen a steril videókamerás kép helyett, illetve alacsonyabb költségvetésnél az effektek hibáit is kiválóan mérsékli. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Tno képe
Tno

Elég késő lehetett, mikor ezt írtam, hogy jelen esetben mi köze van a VM-es streching-nek a nearest neighbour upscaling-hez, nem tudom :D

ShowHide spoiler #

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Egyébként a beállítások (default-on hagytam, leszámítva, hogy a denoise3d-t hagytam csak bent, mert alapbeállításon csak az javított a képen a jó irányba):
rwurl=http://i.imgur.com/EM2bFpd.jpg


Tno képe
Tno

Ez most egy denoised kép?:D

ShowHide spoiler #

[/spoiler]

ShowHide spoiler #

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ha ránagyítasz (linkre kattintva), akkor középen ketté van vágva. Bal oldalt a falon/csaj arcán látszik ez a hangyás noise. Jobb oldalt meg már nem, viszont mosottabb/jobban látszanak a tömörítési "hibák", illetve nem is tűnt el teljesen a noise, szóval nem tökéletes. Ha bepipálom a "HQ" opciót, akkor jelentősen jobb, csak az megeszi a gépet.

Kicsit nehéz mozgásban látható effektet printscreen-elni állóképnek :D


Tno képe
Tno

Nem arról beszélek, hanem az ffdshow printscreen-ről :)

@#45
óóó *paff* (a fejére csap)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Újabb progi, ami nincs 4K-ra kitalálva :D, de linkeltem már pár ilyet kicsivel fentebb. Láthatod az ablak címében a "ffdshow..." felirat mennyivel élesebb.

150-200% scale nélkül nem látok semmit.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=-txLuP1DCc4

Azért ezt kipróbálnám erősen! =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Legjobb az egészben, hogy bármely régi/béna hullámvasútból "világszenzáció"-t lehet varázsolni így :P.

+1 a kipróbálásra.



Egyébként meg milyen rohadt egyszerű már egy ilyet technikailag összedobni. Full amatőr módon kivitelezhető akár még UE4 SDK-val is (warehouse-ból/játékból összeszedett cuccokkal). Kamerának kell egy path-t rögzíteni/rajzolni, aztán mehet a 360 fokos videó renderelése.



Alakulnak a monitorok, amikről szó volt:
Samsung Qled, nem hajlított, 16:9, 4K, Freesync -> viszont csak 28 col

Mondjuk nekem akkor is marad a TV, megszoktam már a 49-est az asztalon :D



TN, 60 Hz -> nope

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Na azt nem is néztem. Azt hittem a Freesync-el már szabvány a 120-144hz. Akkor meg csak a freesync miatt nem éri meg szvsz TV helyett semmiképp.


Tno képe
Tno

Ebben maximum a qled lehet az "újdonság".

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Mutass nekem másik 4K-s freesync-es qled monitort, ami a korábban már kitárgyaltan 16:9-es + sík (+az ára). De Sterner már észrevette, hogy a frissítés miatt még mindig nem az igazi.

Valóban külön-külön nem újdonság ... Szóval se írtam. De akkor a beépített TV-s hűtő se (volt) újdonság, mert létezett már TV és hűtő is 100 éve.


Tno képe
Tno

A qled-et leszámítva, tudok ilyet mutatni.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



QLED-et leszámítva én is :D

De pont az a lényeg, hogy amíg az OLED felejtős, addig is egy minőségi szint javulás színben és fényerőben. De mivel ezek a monitorok csak most csordogálnak kérdés, hogy hozták e azt a minőségi javulást, mint a TV-kben. Mondjuk a lelki világomnak az lesz a legjobb, ha még jópár évig nem lesz minden egybe pakolva, mert akkor 100%-osan jól jártam a TV-vel :P.



HDMI 2.1-nél régebbi csatival a 4k eleve nem tud 60 Hz fölé menni, tehát nem is érdemes vergődni vele. Plusz itt van a HDR hiánya is, ha az ember már vesz valamit, akkor tudjon mindent. :D
Nem ma fogok én se monitort cserélni, úgy látom, pedig idén lép 9. életévébe az otthoni kütyüm.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Tno képe
Tno

Nem mintha nem érdekelne, hogy mit művel egy TN-nel a qled, de sok jóra nem számítok.:) Egyébként pedig én is annak szurkolok, hogy
a, 1 éven belül legyen hdr freesync stbstb egybegyúrva
b, minimum 5 évig még ne legyen ilyen :D

@sterner

Én már 10+nál járok, uh muszáj lesz:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



2010-es TV-t cseréltem ugyebár, mert már a szemem se bírta, úgyhogy kellett valami. TV-vel a freesync-et a technológia miatt, a 60+hz-et meg a HDMI miatt buktam (kivéve a filmeknél, mivel natív 120hz a panel, így a képjavítás legalább azokat feljavítja, ami viszont ultra fasza). HDR/4K stb. viszont megvan, ami meg a lényeg volt az az extramagas fényerő, amiket ezek tudnak. Tearing CS-ben zavaró kb. csak, ahol a vsync botrányos, de fps limit parancssal egész szépen kiküszöbölhető, szóval inkább ennyit elviselek, aztán az előnyöknek örülök. Mondjuk a TV VA paneles, nem TN, mint a fenti monitor, így lehet ennél lószart nem jelent, hogy qled.


Tno képe
Tno

Jah, hát engem csak a HDR, kisebb mértékben a Freesync, még kisebb mértékben 60+ Hz izgat, mondjuk az utóbbi kettőt tetszés szerint meg lehet forgatni, ugyanis a nagyobb frissítési ráta bevezetése a 40+ 4K monitorok háztáján a legkevésbé valószínű a közeljövőben (érzésre)... A szupermagas fényerő totál hidegen hagy pl. Ugye, milyen érdekes?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



A HDR minősége függ a legjobban attól, hogy mennyi a "peak brightness", így ha a HDR érdekel, akkor kezdjen el legjobban érdekelni vele együtt az is. Ez nem válaszható opció, hogy az egyik kell a másik nem ...

Ha meg a freesync hiánya/60hz nem gáz, akkor nem értem mire vársz.


Tno képe
Tno

Hát nyilván hatással van rá, és a szemembe sütő Nap is akkor lesz az igazi, ha tényleg maradandó látáskárosodást okoz, de én inkább arra gondoltam, hogy 150 cd felett úgyse nagyon használnám.
Ha éppen megtehettem volna, két évvel ezelőtt kellett volna vásárolnom valóban, azóta eltelt annyi idő, hogy már "jogosan" valami jobbra vágyok, legfőképpen az eddig szokásos dolgok irányában (alapvetően a kontraszt/színvisszaadás/input lag szentháromságában). No persze kezd az a kényszerképzetem lenni, hogy egy leányálomban élek, és a jelenlegi gyártók a topic címében található (főleg a HDR-re) technikákat fogják fel fejlődésnek.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!