Jelenlegi hely

Notebook, laptop - ahogy akarod

Utolsó bejegyzés


pici hulye enter :(
ha 440-esed lesz elado (vagy 450) majd szolj lecci

Parizer forever.



Ok. Mikor mihez jutok, amit haszonnal el lehet adni.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Na, hazaértem. A szóban forgó cuccról netezek. Ennek valóban szigetes a billentyűzete, de az enter normális méretű, nem olyan, mint a képen, amit találtam a neten.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Asszony gépe feladta a harcot, kéne valami új masina. Egyelőre még nem döntöttük el, hogy újra laptopra vagy inkább PC-re basszuk el a pénzt. Mivel még semmilyen szinten nem néztem szét laptop kínálatból, ezért gondoltam előbb a szakavatott tömeg véleményét kérném ki "fél-gamer" laptop ügyben.
Értelemszerűen nem Witcher 3 ultra/4K a cél, de azért egy Heroes of the Storm, Rocket Leauge fusson szépen fullon.
Mennyibe fájna egy ilyen, illetve mik a lehetőségek?



Szerintem rossz irányból közelíted meg a kérdést. Elöbb döntsd el mennyi lenne a maximum amit áldozni akarsz/akartok laptopra és annak függvényében lehet szerintem nézelődni/tippet adni minden más preferenciát figyelembe véve.

Tavaly pl én is vettem új Laptopot asszonynak. Itt meg más helyen is a Dell Inspiron 5555-öt ajánlották. Vettem is abból egy 125Ks darabot. Nyilván kb alap felszereltségű volt a gép ebben az árban de itt is a cél annyi lett volna, hogy azért sima netezéshez, vidók nézéséhez meg pár flashjátékhoz gyors legyen. Ehhez képest 0 naposan lassú volt friss rendszer telepítés után és a trackpadje sem müködött rendesen x darab szoftware frissités után sem. Lehet, hogy csak mi fogtunk ki pont egy szar darabot meg az sem segített, hogy tényleg ez ennek a szériának kb az alja volt de azért mégis egy vadi új laptophoz képpest ennél sokkal többet várna az ember ennyi lovéért is. Egy nap után vittem is vissza a boltba, hogy kösz de kösz nem.

Végül egy nagyobb árcédulát bevállalva egy HP ProBook 450 G2-t vettem neki ami már minden szempontból jobb masina lett. Bár annak is kb most héten kétszer levált az e betüje gépelés közben a billentyűzetről szóval khmmm....

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Sajna a 150ezer alatt kaphato lapik nagyresze minosegileg szar.



Igen tapasztaltam de valahol mégis úgy érzem, hogy ez azért kurvára nincs rendjén. Úgy értem szerintem manapság kurvára NEM nagy igény, hogy egy aktuális laptop képes legyen egy szaros Windows 7-et meghajtani úgy, hogy ne legyen gedva lassú alapvető funkciók használatához. Ez így nagyon nem kóser. De mind1. A HP Probook amit vettem neki 155-ért szerencsére le volt árazva és az már teljesen jól végzi a dolgát pedig abban sincs jelentősen erősebb vas emlékeim szerint de valahogy mégis óriási érzésbeli különbség volt a Dellhez képest.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



A problema alapvetoen az, hogy egy magasabb arszintnel nem feltetlenul arra torekednek, hogy tenyleg jobb legyen a minoseg es hogy egy atlagfelhasznalonak erezhetoen tobbet nyujtsanak.
Van mondjuk 130-ert egy lapi. Altalaban kb. 20 ezerrel dragabban jobb GPU-t kapsz, nagyobb vinyot (meg esetleg nagyobb felbontasu kijelzot), stb kapsz. Na most sokszor ezek azok amiket egy atlagjuzer leszarna. Neki egy megbizhato lapi kene (tehat normalisan megtervezett es osszerakott) ami abban gyors amire o hasznalja. Ez utobbihoz pedig SSD kene. De ilyen alapbol nincs. Nem tudod megvenni a 130ezres kategoriat jobb minosegben es egy 120-as SSD-vel (az 500-as vinyo helyett) kicsit dragabban (mondjuk 150ezerert).


Lou képe
Lou
Donator

végtelenül undorítónak tartom, hogy a hdd-t nyomatják 190k alatt az összes notebook-ban, de még fölötte is a lehetőségek 80%-ában.
még csak +10-15k-ért opcióként se fölajánlva az ssd-s vételt. pedig nem lenne ennél nagyobb az árkülönbség. (akinek nem elég 240GB-os ssd a 500GB-os hdd-vel szemben, annak úgyse lenne semmi tárhely elég)
tehát veheti meg hdd-vel az ember, külön egy ssd-t, és dobhatja föl a polcra / hardverapróra a hdd-t, ami a kutyának sem kell.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Plusz egy uj lapinal meg ez se teljesen jarhato ut a gari miatt... :(


Lou képe
Lou
Donator

no igen, ezt el is felejtettem...

azt a notebook-ot, aminél nincs közvetlen szerviznyílás a hdd/ssd porthoz, illetve memória portokhoz, élből kizárnám a vételi opciók közül, és azon eladókat is, ahol ezen szerviznyílás megbolygatása garivesztéssel jár.
lehet ezzel jócskán tovább szűkülnek az opcióim, de nem vagyok önmagam ellensége

(maradtam is az asztali gépnél :D)

szerk: beugrott közben anyám DELL Inspiron-jánál történt hdd --> ssd csere.
azt hiszem nem nagyon maradt csavar / kiszedhető alkatrész a gépben, mire eljutottam végre a hdd-hez.
(mondjuk ezen apróságtól eltekintve egy igencsak fain gép, akkor(?) még vállalható volt az Inspiron széria, még most is hibátlanul megy 4-5 év elteltével, csak a space hajlamos beragadni, mert anyu néha a gép mellett kávézik...)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Na igen, a legtöbb "olcsó" laptop 1-2 év után már mindennel küszködik. Akksi 20 perces, mert jobb védőelektronikát kispórolják, a ventiből a legolcsóbbat veszik, a hűtést alultervezik, ráaádsul a rögzítés szar, az egész váz nem eléggé masszív, mert olcsó hajlékony műanyag, stb.

Legutóbb amikor sok-sok évet (2004-es, 2013 végén váltottam le, bár utolsó 5 évben csak 24/7 szerverként élt) működött kb flottul laptopom, az 400k kategóriás volt, és kifogtam egyet, aminél csak a tervezési hibás zsanérral kellett szopnom, meg néha (értsd: 24/7-ben pár havonta) resetig megpusztuló videokártyával, míg másoknak mindennapos volt az alaplapcsere benne. Jah, meg úgy 7 év után a venti kerregni kezdett, de mivel passzívan elment 99%-ban, azt le se cseréltem.



Pont az ellenkező oldalról akartam indulni, az érdekelt volna, hogy mennyibe fájna egy kompromisszum mentes fél-gémer laptop. Jelenleg még nincs meghatározva lélektani határ. Bár úgyis van egy olyan sejtésem, hogy amint meglátom az árakat, nézem is a PC alkatrészeket :)
Na majd a napokban nekiállok szétnézni a laptopok között, de egyelőre időhiányra kenek minden halogatást :)



Nekem a Lenovo Y50p másfél éve 300ba fájt. Kurvára nem éri meg az a helyzet. :D GTX860m van benne 8GB rammal meg valami i5-4200u (vicc CPU kb) egy szar kijelzővel, de akkor talán ez volt a legéletképesebb felállás. Ha van opciód normális asztali gépre nagyon messze került el a játékos notebookokat. Ugyanebből a pénzből összeraksz egy életképes konfigot GTX970-el és valjuk be nagyon nem ugyanez a kategória. :D



"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Egyet kell értenem Vajkkal és Jodával. Nincs olyan, hogy "fél-gamer" laptop, és igazából "kompromisszum mentes" laptop se létezik. (vagy a hűtése olyan hangosan sikít, hogy a szomszéd utcában is felébred a kölyök tőle, 15 kiló, és félévente viheted szervízbe, mert leolvaszottta valamelyik alkatrészét. Nem, utóbbi nem vicc, az SLI-s gamer laptopok megsütötték magukat.)

Nekem is van egy i5-4200u procis laptopom (surface pro 2), és az a proci egy rakás szar. Azt hinnéd, hogy i5, tehát jó, de neeeeeeeem. Inkább összetákoltam egy kisebb mini-ITX-es házba egy i7-es desktop gépet, ami mellé ráadásul be tudnék dobni egy fury nano-t. Srsly, 300k-ért 4790k+16giga ram + 250 ssd + passzív táp. Ezt nem kapod meg laptopból. Hát még úgy, hogy "fél-gamer" legyen.



Ezt az új Dell Inspiron 7567-et például nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek.

Egyedül a TN panelt lehet felróni neki, de a kommentek szerint az új szériába már IPS-t raknak. Ennek utána kell nézni vásárlás előtt. Persze otthon nem is árulják még egyébként, és a német/belga honlap sem ismeri, de a google kereső szerencsére már kidobja, "ideát" már meg lehet venni.

De ezen kívül:
i5-7300HQ (4C/4T, 2.5-3.5GHz)
GTX 1050 4GB
(GTA5 ultra 36fps)
1x8GB DDR4 (plusz egy slot szabad)
256GB SSD
15" FHD matt (EMEA régión kívül tuti IPS)
74 Whr aksi (idle: 19 óra, load: másfél óra)
Dupla körös hűtés, 3x USB3.0, SD kártyaolvasó, HDMI, RJ45, M2 SATA, W10, csepálló + világító billentyűzet. Könnyen szerelheté, tisztítható alsó rész.

És mindez 1000 euróért. Meg lehet nézni milyen új integrált szarokat adnak ennyiért. Más gamer gépeket másfélszerennyiért, fele ekkora teljesítménnyel. Vagy ultrabookok drágábban, fele ekkora akkuidővel....

Két nagy gondja van:
- A fent említett kijelző (le lehet cserélni, vagy külföldről hozatni egy rendes IPS-est).
- A kurzornyilak lapítottak.... Igen, tényleg ekkora barmok.

Nézegettem ugyanennek a 14"-os változatát, de abban csak 46whr-es akksi van, és jelenleg csak HK-ban árulják.



Nekem Dell insp. 3537-esem van, nem volt vele eddig gond, a dvd olvasóját leszámítva, azt ki kellett iktatnom (letiltani), mert egyszerűen kattogott random időközönként, ami miatt sokszor laggolt a gép. A kurzor billentyűk ennél laposak, de nem zavaró (igazából ritkán használom).



799-ért van acer is... normális gombok, ips panel, DE ebben csak 52whr-es aksi van. :(
Pedig már majdnem meg kellett vennem... :D De így nyugodtan várhatok tovább.
Ott a nagy hely, és üresen áll, mert vannak 1 (!) TB-os HDD-s konfigurációk is... Meg hát persze acer...
https://www.acer.com/ac/en/US/content/model/NH.GM2AA.001
http://www.tomshardware.com/reviews/acer-aspire-vx-15-gaming-laptop,5002...



2012-es Dell laptopom a következőket csinálja:

1. Egy pár hetes Windows (10) frissítés óta, ha egy bizonyos külső winyó rá van dugva, akkor befagy a boot (a Dell logó alatti töltő csík elmegy egy ideig, aztán megáll, és nincs tovább).
2. Ugyancsak ez a winyó, amennyiben nem történik rá írás, csak olvasás, random időközönként (lehet percek és órák) ledobódik, majd visszajön, de akkor már használhatatlan. Ha kihúzom, és visszadugom, akkor megint használható.
3. Ha sleepbe megy a gép, akkor random idő után meghal minden USB port. Winyók, egér eltűnnek, kihúzás+visszadugás se segít.

Gondolom, valami USB para lesz, node mégis mitől, ha régebben ilyen nem volt?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A 3 as pontban leírtak úgy történnek meg, hogy az a külső vinyó rá van dugva a gépre?

Ha igen akkor a winyóval van valami baj egyértelműen az dögleszti meg a gépet.



Igen, rá van dugva. Na majd kipróbálom, hogy azt lehúzom, akkor is megtörténik-e.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Esetleg nézd meg hd sentinellel azt a winyót.



1 (!) TB-os HDD-s konfigurációk

sdd lesz az nem? Legtobb laptop mar 256-512gb-tal erkezik ssd-ben. 1tb hdd-ben kozel semennyire sem impressziv ficsor tobb eve mar.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ha az USB vezérlő vagy a csatlakozó zárlatos, azt nem fogja megmutatni.



Azt nem de ha a winyó szar akkor azt igen és akkor meg is van, hogy mi okozza a bajt.



Ott a link, nem, komolyan gondolták. Annyiból jó, hogy az EU piacosba csak M2 SSD-t raknak a HDD helye full üres, szóval lehet bele rakni bármekkorát.



Ha zárlatos lenne, akkor egyáltalán nem kéne működnie, nem? Egyébként nem írtam, de van egy negyedik probléma is: idle állapotban egy idő után (órákban mérhető) leáll az egész gép. Természetesen nincs ilyen szabály az energiagazdálkodásban. Ha használom, vagy néha legalább megmozgatom az egeret, akkor nem jelentkezik a probléma. A laptopban egyébként nincs aksi, 24/7 hálózaton csüng, és nem szokott lenni kimaradás.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ha zárlatos lenne, akkor egyáltalán nem kéne működnie, nem?

Nem feltétlenül. Egy csak épp, hogy rosszul érintkező HDD/SSD adatkábel pl okozhat pár naponta/hetente bekövetkező kékhalált.

személyes tapasztalat sajnos :-/

Event log-ban eseteg nézz rá, hogy van-e kritikus hibaként jelzett esemény az ilyenek körül.



Kiderült már valami a laptoppal kapcsolatban?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!