Jelenlegi hely

Ki mit eszik, iszik most?

Utolsó bejegyzés


Nyamm! Ahogy Kongóban szokták a bennszülöttek!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Vasárnap délután hoztam fater speckó vadaspöijéből :D 2 napja ezt eszem (zabálom, a jó szó, mert nagyon eltalálta ismét az öreg). Tészta elfogyott, de krumpli főzelékkel is kitűnő (csak rizst ne!).



pörkölt krumplifőzelékkel?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Simán.

Nálam madártej volt az imént terítéken.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Pörkölt madártejjel?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



én csak rizzsel tudom enni pont :D
Most anyu gulyáslevesét eszem <3 olyan jól esik néha az otthoni étel gyerekkoromból.


KMZ képe
KMZ

A pörkölt meg krumpli már-már eretnekség kategória. Amikor az a rohadt főttkrumpli beszívja az értékes szaftot és ilyen pürészerű valami válik belőle, köszönőviszonyban sincs azzal amikor a frissen főtt nokedliről csorog le ugyanaz a matéria.
Az utóbbinál amikor falatozol, külön-külön lehet élvezni az érintetlen szaftot és tésztát, ezáltal kiemelve, bekombinálva az erényeit, a krumplinál ez nem áll fenn.

Nyilván megeszem az utóbbit, ha adják és részeg/éhes/mindkettő vagyok, de magamtól a krumplit inkább sülthúsokhoz tolom.
Mostanában a kilós egész karaj szárazpácban, sütőben sütve jó sokáig a kedvenc, kis gombamártással, a püré pedig hozzá krumpli/répa/hagyma/fokhagymagerezdek egybefőve, majd leszűrve és szétzúzva, aztán só+bors+petrezselyem, legfaszább püré a világon - Hutspot a neve, tisztára rákattantam. Csinálok is a héten ilyet majd tolok fotót:)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Zabkása sovány túróval woow hát még nem ettem ilyet.

Jó lesz az.



Vettem egy ilyet:
http://i.imgur.com/TGcvTT9.jpg

14 euroert nem erte meg. Sajnos en voltam a bena, mert elsöre a 60°-ot szurtam ki, es en balga azt hittem, hogy az az alkoholfoka. Pedig ez csak egy sima 14.7°-es rizsbor volt. Sargadinnyehez tudnam leginkäbb hasonlitani, de amig azt szeretem, ez leginkäbb csak szar volt. 2 honap alatt birtam csak elpusztitani, a veget mär koläval ittam :D :(

Toväbbra is keresem a (legaläbb) 40°-os igazi rizs pälinkät. Ja es persze nem 50 euros äron.



Kínai étteremben mit csinálnak a zöldségekkel, hogy olyan kicsit gumis, de mégis roppanós állapotban maradnak? Párolástól olyan mintha a tyúkhúslevesből szedtem volna ki, de a sütéstől sem lesz olyan. Ízesítést már elég jól eltaláltam, csak hát jó lenne rizs helyett/mellett egy kis zöldségköret is. Receptek a neten nagy sz@rok.



Biztos vagyok benne, hogy nem párolják.
Nem vagyok egy nagy séf de szerintem wok ban csinálják. Csak a pontos időintervallumot kell eltalálni és akkor az lesz amit írsz, hogy a külseje "meg gumisodik" de a belseje még nyers marad tulajdonképpen így roppanós.



Arra már rájöttem, hogy nagyobb szeletekre kell vágni a zöldséget, viszont akárhogy sütöm wok szerű serpenyőben, ahhoz hogy fogyasztható legyen rendesen meg kell pirítani. Asszony szerint azért olyan, mert "érlelik" pár napig :D



Ez már bevált, ha oda nem égetem, most is jó lesz:
felvágom a húst pörköltnek (még jobb ha eleve felkockázott húst kapok :-) ), só, bors, fokhagyma, zöldfűszerek rá, sütöm picit fazék alján, aztán bort rá és paradicsomlevet. Ha puha, tésztával, vagy krumplival, vagy aki amivel szereti...



Felvágod a húst PÖRKÖLTNEK és nem pörköltet csinálsz belőle? Felér egy hazaárulással :D Egyébként jónak hangzik, kicsit olaszos beütésű kaja lehet. Én már hozzászoktam az ízfokózokhoz, így inkább a keleti irányt vettem fel, de alapvetően szvsz köretet nehéz jót csinálni (már ha a krumplit/tészát/kenyeret kerülné az ember).



Na, megtaláltam a hamarosan újra terítékre kerülő menüt. Talán ezért imádok mamával főzőcskézni - még ha nem is olyan bonyolult dolgokat.

rwurl=http://kepkezelo.com/images/sk5kpfiy60ksu7ulvdgb.png

ShowHide spoiler #

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Aki szeret magozni

rwurl=https://mogyi.com/files/42/91/5f/2f6f36c7.png

A paprikásat melegen ajánlom. Kibebaszott jó. Eddig még csak a teszkóban láttam.



Mustáros fokhagymás tarja. Jól sikerült.



Barátunk szervezett egy kajálást a Kaltenbergbe. A kiszolgálás nagyszerű volt, az ételek isteniek és jókora adagok, nem olcsó a hely de belvárosi étteremnek teljesen rendben van.
Halászlét ettem, nagyon jó volt, sűrű és ízes. Aztán nürnbergi kolbászkákat meg bajor perecet, magos mustárral hagymával és rozskenyérrel. Isteni, és bár előételnek ajánlják, ki kellett engednem a derékszíjat a végére... Ebben közrejátszott mondjuk még a:

Sör: a házi csapolt sörükből a szűretlen vöröset és a barnát kóstoltam egy-egy korsóval. A vörös ahoz képest hogy szűretlen, vizuálisan rozéfröccsre emlékeztetően átlátszó. Nagyon finom. Keserűbb mint amire számítottam, de nem zavaróan, nagyon jól oltja a szomjat, ugyanakkor erős. A barna érezhetően kevésbé kesernyés, sűrűbb, kemény a habja, jóllaksz mire megiszol egy korsóval.

ja igen, a 15% szervízdíj picit WTF. Borravalót ezen felül nem is adtunk... de végeredményben így is OK volt az ár.



az mar nem jo, ha halaszle utan barmi beled fer :)

tejbepapi

Parizer forever.



Házi készítésű graham lisztes kenyeret, ami nem rég sült ki (sima gépben). Imádom az ízét, és így még sokkal olcsóbbra jön ki mint pékéknél.



friss grillcsirke, frissen sült császárzsemle + zöldségek és Dr. Pepper !!! Basszus vagy 10 éve nem ittam, nem tudom mióta van Sparban, de vettem azonnal egy kartonnal. isteni.



Dr. Peppert én pár nappal ezelőtt kóstoltam először, ha jól tudom. Vagy nem... talán még "kicsivel" több fél évvel ezelőtt, mikor nyáron valamiért elsétáltunk (szerintem anya szülinapi édességét akartuk megsütni, és ahhoz kellett alapanyag) és vettünk egyet. Az volt az első. De, még mindig nem tudom leírni, milyen íze van. Sose olvastam komolyabban a palackot.

Különben most loptam be magamnak egy kis szelet paradicsomot. Megkoronázta a déli kajaturkálásom.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Na, mára nekem ennyi elég is.

rwurl=http://kepkezelo.com/images/ott2y9bdbm7q57kjtajz.jpg

Sütöttünk ki valamennyi halat, van még rántott hús, rizs, borsó és sültkrumpli, ha a többieknek kell még.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Ez a mennyiség ebéd előtt egy kis étvágygerjesztőnek elég lenne.



Igen? Hát én ennyi után pillanatnyilag moccanni se bírok. :D

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Ezzel én is így lennék csak én az éhségtől nem tudnék moccanni :)



Nézd a jó oldalát, itt minden bizonnyal több maradna neked. :D

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



A Dr Peppernek Dr Pepper ize van :D
Azert kulonleges, mert soha nem tudok eldonteni, hogy eppen vanilias cherry, vagy vanilias fahej. Ez utobbi a lenyeg benne amugy. Ebbol felevente par deci eleg nekem. Reha ramjon, hogy na akkor igyunk peppert, mertmasnak tenyleg nincs ilyen ize.

Meg joooooo regen ismeros hozott amcsibol fahejas ragot, ott szeretik hasznalni egy csomo mindenhez a fahejat, cukokra is van pl. (bar gondolom azota mar mindenhol lehet kapni valami butitott verziot ezeknek), na de az a rago az rohadt jo volt. Kicsit csipett, de nagyon kulonleges volt!



Kicsit csipett

Mint a fahéj általában. Amúgy erről eszembe jutott, mennyi okos ember van, aki meg próbál egy rakás fahéjat letolni a torkán. Aztán csodálkoznak. :D

Mondjuk annak is megvan a technikája. Én a Popcornos Tic-tacért voltam oda.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Csináltam paprikás krumplit.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!