Jelenlegi hely

Hírek

ZeneDrop: Devil May Cry 5 - Devil Trigger

Fórum:

A Capcom játékaiban mindig volt egy kis egészséges pózörködés: a picit ciki, de mindig hibátlan hajjal – na meg a valósághű maximumnál is tökéletesebb mellekkel és fenekekkel – megáldott menőzés átitatja a kiadó teljes életművét, és én biztos vagyok venne, hogy sokan kifejezetten emiatt kedvelik a Street Fightert, a Resident Evilt vagy jelen dropunk tárgyát, a Devil May Cry-t. Van abban valami sajátos, ahogyan a Capcom japán szemüvegen keresztül akar reflektálni a nyugati popkultúra szemfényvesztésére, de pont a szemüveg miatt mindig túltolja a dolgot, és valahogy így lesz a végeredmény mégis jellegzetesen „japános”.
 

A tévhittel ellentétben nemcsak a grafikáról van itt szó, hanem a játékaik zenéjéről, hangeffektjeiről is: a Street Fighter harmadik és negyedik része nem lenne ugyanaz a technós dallamvilág nélkül, ahogyan a Resident Evilt is más érzés lenne elindítani úgy, hogy a Start gomb lenyomásakor nem olvassa fel egy keménykedős hang az aktuális epizód címét (most egy kicsit süsd lesz a szemedet, Resident Evil 7). A Devil May Cry még ezeken is túllő azzal, hogy az egyedfejlődésben utolsó franchise-ként egyesíti az előbbi fogásokat, zeneként meg valami egészen sokkoló műfajhibridet hoz be az egyenletbe, ahol akár egy számon belül is megférhet egymással a metál, a technó és a lebegős j-pop.

A 2013-as reboot, a DmC: Devil May Cry ezt egy kicsit tompítani és modernizálni szerette volna, így a szokásos őrület helyett műfajban a drum n' basst, a dubstepet és az aggrotechet, zeneszerzőnek pedig Noisiát és Combichristot választotta. A végeredmény elég badass lett (elég csak a Pull the Pin vagy a Devil's Dalliance című számokba belehallgatni), az egyedi íz viszont elveszett... ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, fel lett áldozva a hallgathatóság oltárán.

A rajongóknak nem jött be dolog, ráadásul a DmC eladásai sem verdesték az égi kapukat, így a Devil May Cry 5-tel a Capcomnál ismét szippantottak egy csík kokaint, belenéztek a tükörbe, kihámozták, mit látnak benne a nyugati kultúrából... és valahogyan ötvözték a metálhangzást a német Brooklyn Bounce-szal. Beköszöntött a Devil Trigger, hölgyeim és uraim, sőt, még egy elég vad klip is készült hozzá:

Casey Edwards feat. Ali Edwards - Devil Trigger [Official Music Video] Inditás gomb

Casey Edwards feat. Ali Edwards - Devil Trigger [Official Music Video] (00:03:49)


Érdekes módon a szám alkotóiként két amerikait, Casey Edwardsot (Wolfenstein: The Old Blood, The Division) és Ali Edwardsot (Killer Instinct 2013) üdvözölhetünk, a végeredmény mégis annyira capcomos, hogy tökéletesen sikerül visszahoznia a régi DMC-feelinget. Simán ott van a The Time Has Come vagy a Devil's Never Cry szintjén.

Természetesen ez már a fanok tetszését is elnyerte, szóval máris meg lehet belőle hallgatni Little V Mills zúzós kis metál remixét:

Devil May Cry 5 - Devil Trigger [EPIC METAL COVER] (Little V) Inditás gomb

Devil May Cry 5 - Devil Trigger [EPIC METAL COVER] (Little V) (00:05:40)


Jó látni, hogy a Resident Evil 7 után a Capcom a DMC-vel is igyekszik visszanyerni saját identitását. Talán rájöttek arra, hogy egy japán cég a nemzetközi piacon is azzal tud sikeres lenni, ha „japános” dolgokat csinál?

Mozgásban a Serious Sam 4

Fórum:

A Devolver Digital lányai az idei E3-on ismét bebizonyították, hogy sosem létezett még náluk őrültebb kiadó a Föld nevű bolygón, egy kicsit azonban mégis sikerült alulmúlniuk a várakozásokat: az áprilisban nagy dérrel-dúrral bejelentett Serious Sam 4: Planet Badassnek nyoma sem volt a konferencia-rendezvény nyilvános részén.

A Croteam ehelyett mindössze zárt ajtók mögött mutogatta a játékot, és bár az eddigi sajtóbenyomások pozitívak, elolvasásuk után egy ambíciózus, de a fejlesztés korai stádiumában lévő techdemó képe rajzolódott ki lelki szemeim előtt. Na, a JeuxVideo.com-nak köszönhetően most láthatjuk is mozgásban ezt a pre-alpha verziót, és bizony nem tévedtem nagyot:

SERIOUS SAM 4 : L'action décomplexée ! | GAMEPLAY E3 2018 Inditás gomb

SERIOUS SAM 4 : L'action décomplexée ! | GAMEPLAY E3 2018 (00:03:33)


Láthatóan félkész fegyver- és karaktermodellek, béna animációk és játékmechanikák, valamint a Serious Sam 3-ból otthagyott placeholder elemek színesítik ezt a „csodás” bemutatót, aminek láttán nem hiszem, hogy túl sok vásárlót nyerne magának a játék, viszont érdekes betekintést nyújt abba, merre indult el a Croteam a koncepció kidolgozása során.

Már biztos, hogy jönnek vissza a második rész vezethető járművei (a pre-alphába egy motor és egy aratógép fért bele), a pályák minden eddiginél terebélyesbbek lesznek, a Legion Systemre keresztelt új engine-algoritmus pedig egyszerre akár 100.000 ellenfelet is meg tud majd jeleníteni a képernyőn (a pre-alpha még „csak” 50.000 karakter mozgatására képes). Az alapvető játékmenet az újítások ellenére azért nem változik sokat, mivel Sam zömében ugyanazt az arzenált cipeli magával, mint eddig, míg mechanikailag a fejlesztők ígérete szerint a Planet Badass valamivel old schoolabb lesz a Sam 3-nál.

És arra is nyugodtan lehet fogadni, hogy a végleges változat nem lesz annyira ronda, mint ez a pre-alpha. :)

Úgy tűnik, PC-re is érkezik a Red Dead Redemption 2

Fórum:

Az előző évtizedben a PC platformot sújtó „hét szűk esztendőhöz” képest manapság már egyre inkább úgy szól a fáma, hogy egyszer úgyis minden játék felüti a fejét asztali számítógépeken is. A korábbi  konzolgeneráció derekán még nagyon erős fantáziára lett volna szüksége az egyszeri pécés játékosnak ahhoz, hogy el tudja képzelni a mai piacot: a régi konzolexkluzív címek folyamatosan kapják a PC-verziókat remasterek és remake-ek formájában, fürdünk az olyan, korábban csak konzolra elképzelhető rétegműfajokban, mint a bunyós játékok vagy a spectacle fighterek, sőt, még az olyan franchise-ok esetében is evidenciává vált a számítógépes átirat, mint például a Metal Gear Solid.

A GTA IV-hez fogható borzalmas portok ideje is lejárni látszik (persze néha azért akad még egy kis Arkham Knight), a korábban a platform esküdt ellenségének tűnő Microsoft is igyekszik egyre több címmel jelentkezni a Windows Store-on, de a PS Now streaming-szolgáltatásának köszönhetően már a Sony játékai sincsenek elérhetetlen messzességben.
 

Van azonban egy program, aminek tök mindegy, hányszor ver delet az óra a pécés kisvárosban, csak nem hajlandó kidugni az orrát egy jós kis pisztolypárbajra a konzolos kocsmából: a Red Dead Redemption. Fölösleges felkapni a fejeket a cím hallatán, az első rész portjának ugyanis még mindig se híre, se bűze, a Rockstar következő nagy dobása, a Red Dead Redemption 2 azonban a legújabb híresztelések szerint már megjelenhet kedvenc masináinkra is.

Az ezzel kapcsolatos sóderbányát ezúttal a VG24/7 szállítja, amelynek munkatársai egy rockstaros fejlesztő LinkedIn-profiljának böngészése közben bukkantak rá a a RDR2 mellé biggyesztett, mágikus P és C betűkre. Van róla screenshot is:
 

Az újságírók által névtelenségbe burkolt emberünk a profil szerint korábban a GTA V-ön és az LA Noire-on dolgozott programozóként (két PC-re is megjelent játékról van szó),  most pedig a Red Dead Redemption 2-t heggeszti PS4, Xbox One és PC platformokra. Hogy utóbbiról eddig miért nem lehetett hallani, azt a VG24/7 a Rockstar üzletstratégiájával indokolja: a GTA V ugyanis úgy produkál évek óta hihetetlenül masszív eladásokat Steamen, hogy a port másfél évet késett a korai konzolos változatokhoz képest. Ez azt jelenti, hogy a játéknak üzletileg abszolút nem ártott a késés, sőt, a számok akkorák, hogy a hosszú kihagyás miatt valószínűleg elég sokan konzolos és PC-s oldalon is a kasszák elé járultak. A VG24/7 arra számít, hogy a Rockstar a RDR2-vel ugyanazt a mutatványt játssza majd el.

És hogy mi lehet igaz ebből? Minden vagy semmi, ahogyan az az ilyen híreknél szokásos, viszont a dolog még így is erősen logikusnak tűnik, a LinkedIn-profilokat meg nem szokták csak úgy elírogatni.

E3: Bemutatkozik a Resident Evil 2 játékmenete

Fórum:

Az E3 Playstation Live rendezvényén a Capcom bemutatta a Resident Evil 2 igazi lényegét, vagyis a játékmenetet. A 10 perc alatt egyértelműen kiderül, hogy az új kameranézet ellenére nem az ötödik és a hatodik rész arcpirító akciózása köszön vissza a remake-ben: survival horror ez dögivel.

Resident Evil 2 - PS4 Gameplay Demo | PlayStation Live From E3 2018 Inditás gomb

Resident Evil 2 - PS4 Gameplay Demo | PlayStation Live From E3 2018 (00:13:03)


A váll fölötti prezentáció persze a fejlesztők szerint is sokat változtat a játékon mechanikailag, a cél azonban láthatóan az volt, hogy az újdonság ne menjen az eredeti elképzelés rovására. Leon jóval kevesebb lőszert kapott, mint az előzmény / folytatás (a megfelelő aláhúzandó) RE4-ben, a zombik pedig nehezebben adják meg magukat, így jó sokat kell majd menekülnünk, az akció helyett meg fejtörőznünk. Visszatér minden túlélő kedvence, a klasszikus kés is, de ezúttal nemcsak a földön fekvő zombik vagdosására fogjuk használni: a RE1 remake-jéhez hasonlóan limitált eszköz lesz, amivel a nyakunkba ugró előholtakat tudjuk majd elhessegetni. A Resi 1 remake csodálatosan nyomasztó crimson head zombijairól nincs hír, de ilyen változtatások mellett nem lennék meglepődve a visszatérésükön.

A játék a történetet illetően sem hagyományos újrázás, mivel bár a sztori alapvető váza és az emlékezetes helyszínek megmaradtak, nagyon sok új elemmel is kiegészültek. Az elmondottak alapján valószínűleg Leon kampánya lesz az, ami többé-kevésbé hűen követi majd a régi Resident Evil 2 eseményeit, de már ő is sok újdonsággal találkozhat, és több időt fog eltölteni Raccon City pályáin is. Claire-rel már más lesz a helyzet, ugyanis a karakterek A és B szcenárióit kidobták, hogy így Redfield kisasszony is kaphasson magának egy teljesen egyedi kampányt (persze sanszos, hogy vele játszhatjuk majd végig a B szcenáriók néhány helyszínét is).  Jól hangzik, nem?

Őszintén szólva én az eddigi infók hallatán olyan masszív nyálelválasztással várom a játékot, mint egy rendőrre éhes licker.... jaj, de messze van még a január 25-ei megjelenés!

E3: Devolver Digital sajtókonferencia

Fórum:

Bár a nagy konferencia-dömpingben kicsit elsikkadt a tegnapi Devolver Digital-áldás, még véletlenül sem lehet szó nélkül elmenni a merész indie címek forgalmazásával hírnevet szerző cég újabb őrültsége mellett. Nem akarok elspoilerezni semmit (maradjunk annyiban, hogy a lezárásra sok sci-fi-rajongó fog elismerően biccenteni), ezt mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia:

Devolver Digital - Big Fancy Press Conference 2018 Inditás gomb

Devolver Digital - Big Fancy Press Conference 2018 (00:21:15)


A bemutatott játékokról viszont emlékezzünk meg röviden, mert a „rendhagyó” konferencia ellenére is akad itt érdekesség. Mindjárt elsőnek érdemes kiemelni a My Friend Pedrót, a DeadToast Entertainment 2,5D-s, sidescroller akciójátékát, amiben igazán látványos, John Woo-t és Max Payne-t megszégyenítő lövöldözésben lehet részünk... egy banánnak öltözött csávóval:

My Friend Pedro - Bananas Trailer Inditás gomb

My Friend Pedro - Bananas Trailer (00:01:43)


Megjelenés jövőre PC és Nintendo Switch platformokra. Van esély a Hotline Miami-s kultstátuszra.

Szintén érdekes fejlemény, hogy a Devolver megszerezte a jogokat a FromSoftware 2004-es, ezidáig csak OG Xboxon elérhető TPS-éhez, a Metal Wolf Chaoshoz. Az első blikkre is „elég japán” cucc felújítva érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra még iden. Mech America Great Again!

Metal Wolf Chaos XD - Teaser Trailer Inditás gomb

Metal Wolf Chaos XD - Teaser Trailer (00:01:00)


Végül, de nem utolsósrban új trélert és early access megjelenési dátumot kapott a GamePires és a Croteam fejlesztésében cseperedő SCUM is. A nyílt világú, multiplayer túlélősdi augusztustól lesz játszható a Steamen:

SCUM - Early Access Teaser Trailer Inditás gomb

SCUM - Early Access Teaser Trailer (00:01:19)


És hogy mi az, ami nagyon hiányzik a felsorolásból? Hát a Serious Sam 4, amit egyelőre zárt ajtók mögött mutogat a sajtónak a Croteam, míg mindenki másnak be kell érnie egy új honlappal, rajta néhány – abszolút nem tényleges játékmenetből lopott – screenshottal. Remélhetőleg záros határidőn belül pottyan belőle egy tréler is.
 

E3: Sony konferencia - utózönge

Fórum:

Címkék:

Sajnos a küblik a nappali harcoktól megfáradtan, jóízűen hortyogtak a prezentáció ideje alatt, de a 7. Ezüstszárnyú Szőrmadár Rakétaezred ma reggelre levadászta a trailereket.

Alább a gyűjtés ömlesztve, sajnos az információk gyors célbajuttatása végett már nem maradt idő az akció kiértékelésére:

The Last of Us Part II – E3 2018 Gameplay Reveal Trailer | PS4 Inditás gomb

The Last of Us Part II – E3 2018 Gameplay Reveal Trailer | PS4 (00:11:54)Ghost of Tsushima - E3 2018 Gameplay Debut | PS4 Inditás gomb

Ghost of Tsushima - E3 2018 Gameplay Debut | PS4 (00:08:51)CONTROL Announcement Trailer - E3 2018 - ESRB Inditás gomb

CONTROL Announcement Trailer - E3 2018 - ESRB (00:01:52)Resident Evil 2 Remake - Gameplay Trailer [PS4] E3 2018 Inditás gomb

Resident Evil 2 Remake - Gameplay Trailer [PS4] E3 2018 (00:03:31)Inditás gomb

"Trover Saves the Universe" E3 Announce Trailer (00:01:11)KINGDOM HEARTS III – E3 2018 Pirates of the Caribbean Trailer Inditás gomb

KINGDOM HEARTS III – E3 2018 Pirates of the Caribbean Trailer (00:03:19)Death Stranding - E3 2018 4K Trailer | PS4 Inditás gomb

Death Stranding - E3 2018 4K Trailer | PS4 (00:08:21)NIOH 2 Trailer (E3 2018) Inditás gomb

NIOH 2 Trailer (E3 2018) (00:01:29)Marvel’s Spider-Man – E3 2018 Showcase Demo Video | PS4 Inditás gomb

Marvel’s Spider-Man – E3 2018 Showcase Demo Video | PS4 (00:07:06)

E3: Éjféltől PC Gaming Show!

Fórum:

A PC Gamer idén is megtartja a szokásos PC Gaming Show-t, mindjárt kezdődik is, éjféltől. Él már a stream, alább érdemes sasolni:

The PC Gaming Show at E3 2018 Inditás gomb

The PC Gaming Show at E3 2018 (02:11:09)


Kíváncsi leszek, mit hoznak idén kedvenc platformunkra. Személy szerint bízom az Age of Empires IV feltűnésében.

E3: Ma este 10-kor Ubisoft!

Fórum:

Címkék:Figyelem, figyelem, ma este jön az E3 – és egyben a nemzetközi szórakoztatóipar – legnagyobb csodája, vagyis az Ubisoft 2018-as E3-konferenciája. A kiszámítható, sematikus játékaikat kivéve sosem lehet tudni, mivel készült mára Yves Guillemot és csapata, de egy biztos: a végén úgyis te fogsz elnézést kérni. A nagy eseményt természetesen élőben közvetítjük.

ÁPDÉT: Közben elindult a hivatalos stream is, erre tessék:
 
Ubisoft E3 2018 Conference Inditás gomb

Ubisoft E3 2018 Conference (02:58:45)10:00: Vászonra vetített tüzijátékkal, technóra farolt be a partybusz a NAGY-SZÍN-PADRA, indulás!

10:03: Máris van pandának öltözött ember és tánc! Hiába, na, uborkáék folyamatosan bizonyítják, hogy IKONIKUS, amit csinálnak.

Just Dance 2019: E3 2018 Conference Presentation | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Just Dance 2019: E3 2018 Conference Presentation | Ubisoft [NA] (00:04:17)


10:05: Just Dance 2019... I just came.

10:10: Beyond Good & Evil 2: tyű, de hangulatos volt ez az előzetes! Michel Ancelék igazán tudnak világot építeni, mondom ezt úgy, hogy a kezdeti stádiumban egyáltalán nem éreztem a BG&E-feelinget. Az a jellegzetes atmoszféra most sincs meg, van viszont valami új, ami egyre inkább kezd átjönni. Egyébként a Digic munkájának érzem a trélert, de lehet, hogy tévedek.

BEYOND GOOD & EVIL: E3 2018 CINEMATIC TRAILER Inditás gomb

BEYOND GOOD & EVIL: E3 2018 CINEMATIC TRAILER (00:03:51)


Thx a tréler-linkért naginak!

10:11: JADE iz bekk!

10:15: Mindig cinikus vagyok, ha nyílt világú Ubi cuccosról van szó, de a felvillantott képkockák alapján itt most van esély a tényleges innovációra. Lesz Star Trek Into Darknesses légijárművön bunyózás is... ja, és Joseph Gordon-Levitt felkóválygott a színpadra egy nagy ölelésre.

10:16: JG-L lesz a Space Monkeys névre keresztelt BG&E2 közösségi program házigazdája.

10:17: Rainbow Six: Siege-szeánsz jön. A community manager szerint jelenleg 35 millió játékosa van a bombasztikus sikernek örvendő játéknak.

10:20: Áradoznak az R6-komjunitiről továbbra is, természetesen továbbra is fókuszt kap az esport, sőt: dokumentumfilm készült a nagyobb játékosokról.

10:21: Szakállas, elhízott rednecknek öltözött csávó hajtott a közönség közé egy Babettával... ez csak a Far Cry lehet... nope, csak a szokásos félőrült Trials-nyomatás jön. 

10:23: Még mindig sokat lehet ugratni a franciák Elasto Maniájában, na de hol van ez a magyar csoda ultrarealisztikus fizikájához képest?

10:24: A széria századik részét Trials Risingnak hívják.

Trials Rising: E3 2018 Announcement Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Trials Rising: E3 2018 Announcement Trailer | Ubisoft [NA] (00:01:47)


10:28: A Kék Duna keringőre összevágot tréler szerint februárban érkezik a Trials Rising, de előtte lesz closed beta is.

10:29: Röhejesen öltözött csávó kelti monológban a hangulatot a Division 2-höz. Trélert ide!

10:31: Az előzetes tanúsága szerint a Division világába is megjöttek a színek, miközben vékony testalkatú nők terrorizálnak túlsúlyos férfiakat egy flakon ásványvízért. Fő a magnéziumpótlás!

Tom Clancy's The Division 2: E3 2018 Cinematic Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Tom Clancy's The Division 2: E3 2018 Cinematic Trailer | Ubisoft [NA] (00:03:58)


10:33: Visszatért monológot mondani a srác, aki 100 fokban mosta ki a farmerdzsekijét.

10:36: Jó sok fegyver lesz az új Divisionben, de személyre szabott skillekkel is mélyítik a progression-rendszert. Nyolc fős lesz a co-op, és raidekben is kipróbálhatjuk magunkat. A DLC-k ingyenesek és epizodikusak lesznek a games-as-a-service üzleti modellnek megfelelően.

10:38: A Division 2 március 15-én jelenik meg.

10:40: Dzsungelzöldben úszik a színpad, itt valamit bejelentenek mindjárt. Donkey Kong?

10:44: Donkey Kong érkezik a Mario + Rabbids Kingdom Battle-be, ami a mendemondák szerint egyébként igen jó kis XCOM-klón.

Mario + Rabbids Kingdom Battle: E3 2018 Donkey Kong Adventure DLC Gameplay Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Mario + Rabbids Kingdom Battle: E3 2018 Donkey Kong Adventure DLC Gameplay Trailer | Ubisoft [NA] (00:03:26)


10:46: Még túl sem tettem magamat a Donkey Kong-os élőzenén, de máris itt van egy tréler a Skull and Bonesból, az Ubi Singapore kalózos címéből. It's a dog eat dog world!

Skull & Bones: E3 2018 Cinematic Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Skull & Bones: E3 2018 Cinematic Trailer | Ubisoft [NA] (00:02:42)


10:48: Egy szürke zakós, sállal szerelt pesti értelmiségi (ne az Ubisoft E3-konfiját nézze az, aki öltözködési tanácsokra vágyik, just sayin') beszél a Skull and Bonesról a színpadon, és most éppen azt mondta, hogy "fuckin"... menő?

10:53: Remek játékmenet-videó megy éppen a Skull and Bonesból. Van itt minden frankó hajókosztümizációtól érdekes taktikai lehetőségeken át egész ütős látványig. A Sea of Thieves fejlesztői most gondolom sírnak.

Skull & Bones: E3 2018 The Hunting Grounds | Gameplay Walkthrough | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Skull & Bones: E3 2018 The Hunting Grounds | Gameplay Walkthrough | Ubisoft [NA] (00:06:26)


10:57: Elijah Wood érkezett beszélni a Transference-ről, ami egy történetvezérelt, FPS-nézetű csoda lesz, természetesen akár VR-ban is.

Transference: E3 2018 Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Transference: E3 2018 Trailer | Ubisoft [NA] (00:02:05)


10:59: Neonfényes sétaszimulátor... menjünk tovább, oké?

11:02: Lefutott egy előzetes a Starlinkből: olyasmi figuraépítgetős stratégiai játéknak tűnik, mint amivel a Might & Magic-széria próbálkozott néhány éve.

Starlink: Battle for Atlas: E3 2018 Gameplay Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Starlink: Battle for Atlas: E3 2018 Gameplay Trailer | Ubisoft [NA] (00:01:51)


11:03: Ez elég nagy unalomnak tűnik még annak ellenére is, hogy benne lesz StarFox.

Starlink: Battle for Atlas: E3 2018 Star Fox Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Starlink: Battle for Atlas: E3 2018 Star Fox Trailer | Ubisoft [NA] (00:01:22)


11:05: "We can't wait to play fucks on the Nintendo Switch" - mondta Yves Guillemot, majd felkonferálta Miyamotót. Nintendo-simogatás jön.

11:07: For Honor!

11:09: Hétfőig ingyenesen lehet beszerezni a For Honor Starter Editiont UPlay-en, és aki most benevez, meg is tarthatja.

11:11: Marching Fire címmel expanzió jön a játékhoz. Polgárháborús setting, 4v4 multiplayer mód Breach címmel (vagy Siege?), elég tökös.

For Honor: E3 2018 Marching Fire Cinematic Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

For Honor: E3 2018 Marching Fire Cinematic Trailer | Ubisoft [NA] (00:01:57)


For Honor: E3 2018 Breach Gameplay Walkthrough | Ubisoft [NA] Inditás gomb

For Honor: E3 2018 Breach Gameplay Walkthrough | Ubisoft [NA] (00:05:45)


11:14: A Crew 2-t mutatja be a nap első jól öltözött embere. Open beta mától!

The Crew 2: E3 2018 Start Your Story – Open Beta Gameplay Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

The Crew 2: E3 2018 Start Your Story – Open Beta Gameplay Trailer | Ubisoft [NA] (00:01:51)


11:18: Szuperszaturált és látványos Assassin's Creed: Odyssey tréler pörög. Brutál, remélhetőleg játékmenetben is tud majd valamit.

Assassin's Creed Odyssey: E3 2018 Official World Premiere Trailer | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Assassin's Creed Odyssey: E3 2018 Official World Premiere Trailer | Ubisoft [NA] (00:02:09)


11:20: A kreatív direktor szerint ez már igazán "szerepjátékos kaland", nem sokkal később pedig az RPG kifejezés is elhagyja a száját. Not bad.

11:30: A játékemenet-videó alapján kifejezetten jót tett a szériának az Origins vérfrissítése, hatásában is sikerült eljutnia az Ubinak a szerepjátékig. Október 5. a megjelenési dátum.

Assassin's Creed Odyssey: E3 2018 Gameplay Walkthrough | Ubisoft [NA] Inditás gomb

Assassin's Creed Odyssey: E3 2018 Gameplay Walkthrough | Ubisoft [NA] (00:08:13)


11:33: Yves barátunk gyorsan le is zárta a bulit, ennyi volt.

Egész okés műsort raktak nekünk össze uborkáék idén, néhány IKONIKUS pillanatot leszámítva még a cringe sem lépett be olyan sokszor a légkörbe. Sajnos az igazán nagy meglepetések ezúttal is elmaradtak, és itt most elsősorban a Splinter Cell és a Prince of Persia rajongóit szeretném biztosítani együttérzésemről. Talán majd egyszer.

E3: Nagy az FPS-láz a Bethesdánál

Fórum:Nem lehet azt mondani a Bethesdára, hogy nem hinnének az FPS-műfajban: az E3-mak történetében talán még sosem volt olyan cég, ami ilyen sok címet jelentett volna be egyszerre ugyanabban a zsánerben. Azt majd a vásárlók, na meg az utókor eldönti majd, túlzás-e ez, mi most inkább a kontentre fókuszálunk, szóval nézzük is az E3-mas FPS-szeánsz résztvevőit!

Elsőnek itt van mindjárt a RAGE 2, amiről kisebb-nagyobb meglepődésre néhány hete rántotta le a leplet a kiadó, most viszont egy ütős – és persze lilában gazdag – játékmenet-videó is jött belőle.

RAGE 2 – Official E3 Gameplay Feature Inditás gomb

RAGE 2 – Official E3 Gameplay Feature (00:06:55)


Ez bizony brutálisan jó cuccnak tűnik: az első részben látottnál sokkal simább és szabadabb lesz a váltás az FPS-akció és a vezetgetés között, de megmaradtak az onnan ismerős kütyük, a korábbi defibrillátort pedig érdekesebb aktív képességek váltották fel. Szép, dinamikus így az akció, láthatóan ellenféltípusból sem lesz hiány, sőt, a színvilág megkutyulásával még azt is sikerült elérnie az Avalanche és az id Software jómunkásembereinek, hogy egyedinek és punkosabbnak hasson ez a poszt-apokalipszis. Tisztes teljesítmény a Fallout kiadójától a nagy posztapóka-dömping kellős közepén, azt hiszem, a Gearboxnak lesz mit felkötnie a Borderlands 3-mal.

Csak egy dolog miatt aggódom: Andrew W.K. I Get Wet című – egyébként kifejezetten szórakoztató zenékkel megáldott – albumából sikerült három számot is ellőni az eddigi előzetesekben, így már csak kilencből lehet válogatni a továbbiakra. Ezek közül témájuk miatt én az I Love NYC-t, a She is Beautifult és a Girls Own Love-ot is kilőném, tehát marad hat... mi lesz így a marketinggel?

Na de bejelentettek nekünk egy új Wolfensteint is Youngblood címmel. Ebből még csak tízer van, de már egy perc alapján is egyértelmű, hogy co-op mókáról lesz szó.

Wolfenstein: Youngblood – Official E3 Teaser Inditás gomb

Wolfenstein: Youngblood – Official E3 Teaser (00:01:06)


A Youngblood 1980-ban, 19 évvel a New Colossus forradalma után veszi fel a történet fonalát, de nem kell megijedni, náciből bőven lesz még akkor is. Úgy tűnik, hogy BJ és Anya első lányának születése után tovább bővült a Blazkowicz-család, a vér pedig nem válik vizzé, szóval a csajok röpke két évtized alatt nem bulizósfiatalokká, hanem zsidó erőpáncélba bújtatott, kőkemény náciirtó Wonder Womanekké cseperedtek. Szerintem poén a BJ-mentes Wolf ötlete, és a kétjátékos co-op is kellemes opciókkal kecsegtet a pályadesignt illetően. Talán ezúttal nem olcsó, több órásra duzzasztott horde mode-ot kapunk.

Viszonylagos sikertelensége ellenére holdkóros DLC-t kapott a Prey, ami igazán örömteli fejlemény a System Shock-rendszerű játékok kedvelőinek. Ezen kívül nem sok újdonságot lehet elmondani a cuccról, szóval a lényegre hagyatkozom: még több lett a Preyből, és már meg is jelent, szóval húzzál játszani!

Prey: Mooncrash – Official E3 Launch Trailer Inditás gomb

Prey: Mooncrash – Official E3 Launch Trailer (00:03:10)


Kötelező jelleggel képviseltette magát a rendezvényen a Quake Champions is, amit illetően szintén csak az esszenciális új infót érdemes megjegyezni: szuperingyenesen játszható a játék június 10-től 17-ig, az akció ideje alatt csatlakozók pedig annak lejártát követően is maradhatnak fraggelni. Mindegy, hogy Steamen vagy a Bethesda Launcheren kezd bele az ember (dehogy mindegy: csakasztím), szóval hajrá, érdemes kipróbálni a klasszikus aréna FPS aktuális felvonását.

Quake Champions Official E3 2018 Trailer Inditás gomb

Quake Champions Official E3 2018 Trailer (00:01:41)


A legjobbat a végére hagytam, hogy legalább idáig el kelljen scrolloznod: DOOM Eternal címmel jön az új DÚÚÚÚÚÚÚM! A tízer remekül idézi meg a 2016-os játék shotgunos felütését, a pokolbéli Föld megvalósítása vizuálisan zseniális, Mick Gordon pedig stabilan tolja alatta az elektronikus-metálos, hangfalrobbantó-mellszőrzetnövesztő E1M1-t... abszolút nem kell más a boldogsághoz.

DOOM Eternal – Official E3 Teaser Inditás gomb

DOOM Eternal – Official E3 Teaser (00:01:26)


Rövidsége ellenére igazán van mit néznie a tréleren annak, aki ismeri a közvetlen előzményeket. Az ellenfeleket illetően úgy tűnik, visszatér az itt valamiért nagyon erősen a Serious Sam Biomechjére emlékeztető Arachnotron, végre ismét farkasszemet nézhetünk a Doom 2-ben borzasztóan idegesítő Arch-vile-okkal is, a 2016-ban már látott küblicicák pedig izmosodtak egy kicsit. Persze Doom guy-t ez egy percig sem érdekli, szóval a Preator Suitot hátrahagyva ezúttal szellősebb – és klasszikusabb – armorban küldi vissza őket a túlvilági túlvilágra. Szerencsére a QuakeConon már játékmenetet is láthatunk majd, az meg nincs olyan messze. 

Ennyit a Bethesda féle FPSE3-ról, a megjelenési dátumok kiderüléséig tartalékoljátok a tesztoszteront!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!