Jelenlegi hely

Hírek

Mortal Kombat 11 trélercunami

Fórum:

A Netherrealm Studios a mai napon bemutatta a Mortal Kombat tizenegyedik (ha a spinoffokat is számoljuk, akkor egyébként sokkal többedik) etapját, így érkezett is a játékból egy kellemes gameplay reveal előzetes... meg még négy tréler. Végezzük ki őket!

Mortal Kombat 11 – Official Gameplay Reveal Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Gameplay Reveal Trailer (00:02:13)


Mortal Kombat 11 – Official Story Prologue Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Story Prologue Trailer (00:04:31)


Mortal Kombat 11 – Official Fatalities Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Fatalities Trailer (00:01:11)


Mortal Kombat 11 – Official Sonya Blade Reveal Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Sonya Blade Reveal Trailer (00:02:52)


Mortal Kombat 11 – Official Geras Reveal Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Geras Reveal Trailer (00:02:15)

Civilization VI: magyar invázió!

Fórum:

Van az úgy, hogy egy játék nyomot hagy az emberben. Elkezdesz vele játszani, jópofa, érdekes, addig nem látott proginak tűnik, és ugyan még nem tudod, de valójában egy életre elvesztél. Idősebbeknek ilyen lehet a Magic, a D&Đ, Mario, Final Fantasy, fiatalabbaknak a CS, CoD, Battlefield. Mikor már alig bírja kivárni az ember a következő részt a több száz/ezer ezer órányi beletett idő után, és mikor kézbe veszi az előrendelt produktumot (beregisztrálja Steamen a kulcsot :D), már arra gondol, vajon mikor jön a folytatás. Nálam is megvan ennek a megfelelője: Sid Meierék patinás sorozata, a Civilization.

Közös történelmünk kb. 25 évvel ezelőtt kezdődött, mikor másodikosként az általános iskolai 286-osok, illetve a rájuk telepített DOS-os játékok csodájára jártam az infó szakkör óráinak végén. Sok emlék jön innen, a Doom, a Prehistorik, a Lotus sorozat mind csillogó szemekkel került bevizsgálásra, ám az összehordott kalóz/shareware cuccok listáját böngészve, megakadt a szemem egy Civilization nevű valamin. És tényleg 'valami' volt, mert a térkép már akkori szemmel se volt szép, angolul is alig tudtam, az pedig azért kellett hozzá, nem is igazán értette senki a játékmechanikákat, nem is játszott vele ezért senki. Viszont azt vettem észre, hogy egyre többször indítom el, sőt, pár hónap után egy angol-magyar szótárral a kezemben próbáltam megfejteni a szövegeket. Akkor még nem tudtam, de a létező legnehezebb stratégiát próbáltam megvalósítani, a 'One City Challenge'-et, azaz a játék egyetlen várossal való megnyerését. Láttam, hogy lehet telepeseket csinálni, de az valamiért nem tetszett, így mindössze egy város, és pár harci egység segítségével próbáltam elérni a távoli homályba vesző győzelmet. És a legjobb az egészben: egyszer majdnem sikerült is, és nem önhibámból csúsztam le róla!

Történt ugyanis, hogy egyszer nagyon jól haladtam a technológiák fejlesztésével, és kezdett körvonalazódni, hogy ha megépítek egy űrhajót, akkor akár nyerhetek is. Nem tudom, hány modult építettem meg, de arra világosan emlékszem, hogy az egyik elkészülte után hibaüzenettel kilépett a játék. Nagy bosszúsan visszatöltöttem egy mentést, megint elvittem odáig a játékot éééés... megint kilépett. Bármit próbáltam, sajnos mindig elszállt hibaüzenettel a játék, így mit volt mit tenni, újra nekifutottam, de immár az elejéről. Viszont (talán azért is, mert sejtettem, hogy új végigjátszás esetén is hibás lesz ugyanott) már sosem értem el a korábbi csúcsot, így a Civ első része lassan kikerült a látókörömből. Hamarosan viszont aztán jött a második rész, később, már a Firaxis berkeiből az Alpha Centauri, és én becsülettel végig is játszottam mindent, amit Meier és csapata elém rakott - gyakorlatilag az összes részt szerettem a maga idejében, és mikor elég idős lettem, már pénzzel is támogattam a fejlesztőket.

Nagy szívfájdalmam volt azonban, hogy Magyarország sosem volt része a szériának. Főleg kisgyerekként volt nehéz ezt elfogadni, hiszen ezer éves nemzetünk, és sokszor dicső történelmünk gyakorlatilag egy tökéletes jelöltté tette népünket a sorozatban való szerepléshez. Mindig vártam, hogy na most, majd a következő kiegészítőben, aztán talán egy kiegben, később egy DLC-ben... sajnos a várt pillanat sosem jött el.

A várakozásnak viszont ezennel vége, ugyanis pár órája felkerül a Civilization VI második (egyébként nagyszerűnek ígérkező) kiegészítő csomagjának első népbemutató videója, és a Firaxis marketinges lyányának, Sarah-nak a szájából végre elhangzott a mondat: "Matthias Corvinus leads Hungary in Sid Meier's Civilization VI: Gathering Storm". 

Civilization VI: Gathering Storm - First Look: Hungary Inditás gomb

Civilization VI: Gathering Storm - First Look: Hungary (00:02:06)

Mozgásban a Prodeus!

Fórum:

Nagyon úgy tűnik, hogy aranykorát éli a retró FPS: a frissen megjelent Project Warlock, a decemberben 1.0-ba lépő DUSK, valamint a jövőre befejezésre kerülő Ion Maiden és AMID EVIL mellett újabb pixelcsoda tűnt fel az alacsony felbontású láthatáron. Íme a Prodeus:

Prodeus : Reveal Trailer Inditás gomb

Prodeus : Reveal Trailer (00:01:21)


A Raven Software-ből kivált Michael Voeller és Jason Mojica (bizony, a játékot mindössze ők ketten kalapálják) első ránézésre érdekes keverékét hozták létre a réginek és az újnak. Az egyébként Unity-ben készülő lövölde nagyon sok újkori játékmechanikai elemet vonultat fel, miközben grafikailag brutálisan retró: darabos animációk, nevetségesen alacsony renderfelbontás, fél képernyőt betöltő HUD és óriási fegyvermodellek idézik fel hitelesen, milyen is volt játszani annak idején. Ezek mellett modern renderelési eljárásokat is megfigyelhetünk a világítás és az effektek terén, amitől a prezentáció körülbelül úgy néz ki, mintha valami ősöreg vason próbálnánk meg 640x480-as felbontásban futtatni a 2016-os Doomot. És az előzetesre érkező reakciók alapján valahol itt kezdődnek a problémák.

Az a helyzet ugyanis, hogy bár szeretjük a 90-es évek FPS-eit, manapság nem autentikus formában játszunk ezekkel a játékokkal: a retróhuszár is szereti, ha kellemesen nagy látótér és éles pixelek társulnak a klasszikusok mellé. A Prodeus a trélerből ítélve pont ezeket az extrákat veszi el, miközben a 2018-as fény- és effektparádé még pluszban is árt a játékmenet olvashatóságának. A fejlesztők ígérete szerint a végleges verzióban választhatunk majd különböző megjelenítési opciók közül, és én nagyon remélem, hogy ezek között a minimalistább HUD és a magasabb felbontás is szerepelni fog.

Mindezen sirámok ellenére az akció elég bombának tűnik, szóval izgatottan várom a 2019-es megjelenést. A további információkat rejtő Steam-oldal erre található.

Black Mesa: Itt az első előzetes a Xenből!

Fórum:

Ma 20 éves a Half-Life első része, a jeles alkalomból pedig végre mozgásban is megcsodálhatjuk a Black Mesához készülő Xen-epizódot:

Black Mesa: Xen Trailer Inditás gomb

Black Mesa: Xen Trailer (00:01:40)


Tyű, az anyag alapján nem lehet azt mondani, hogy a fejlesztő Crowbar Collective köldöknézegetéssel töltötte volna az alapjáték Steam-premiere óta eltelt három esztendőt. Nekem tippem sincs arra, hogyan tud ilyen jól kinézni a lassan tizenötödik életévébe lépő Source-motor, de a fenomenális art designnak valószínűleg van egy kis köze hozzá. A CC jelentősen kibővítette a régi renderert is, és úgy tűnik, a Xen jóval nagyobb mértékben támaszkodik majd az új fícsörökre, mint a játék egyéb, még az eredeti Source alá tervezett részei.

Szerencsére a tréler nem fukarkodik a részletekkel (a korábbi fejlesztői naplók alapján a Xen összes pályája képviselteti magát), így az is hamar egyértelművé válik belőle, hogy a csapat milyen jelentős változásokat eszközölt az 1998-as kampányon. Az emlékezetesebb elemek megmaradtak ugyan, így egy snitt erejéig láthatjuk Nihilanthot, ahogyan a Gonarch-kal is újra szembe kell szállnunk majd, de minden más tekintetben csak apró vizuális motívumok köszönnek vissza a forrásból.

És hogy mikor játszhatunk végre mindezzel? A kísérőszöveg szerint 2019. második negyedévében, de a Crowbar Collective eddigi pályfutását elnézve ezt már le sem merem írni.

Thx, Joda!

Command & Conquer: Tiberian Dawn és Red Alert remasterek a láthatáron

Fórum:

Amikor az EA idén bejelentette a Command & Conquer: Rivals című mobilos játékot, a BlizzConra látogató Diablo-rajongókhoz hasonlóan a C&C-fanokban is felmerült az áprilisi tréfa lehetősége. Fekete nap volt az a franchise történetében, annyira, hogy a felháborodást követően az EA gyorsan meg is erősítette: remasterek formájában PC-re is jön egy adag régi-új C&C. Az akkori ötletelés után a cég ma végre egy hivatalos bejelentéssel ismerte el a projectek létét, mely szerint a Tiberian Dawn (a "C&C1") és a Red Alert újrázására számíthatunk hamarosan.
 

Őszintén szólva ez önmagában még nem lenne örömteli hír, hiszen az EA mostani megítélése és a C&C4: Tiberian Twilight rossz emléke még a leglelkesebb RTS-rajongót is megtorpanásra készteti, de várjatok, most jön az érdekes rész! Az EA ugyanis nem egyik belső stúdióját bízta meg a játékok elkészítésével, hanem ehelyett igazán értő kezeknek adta át a munka legjavát: a Petroglyph Games fejleszti mindkét programot! És hogy kikből áll a Petroglyph Games? A Las Vegas-i stúdiót a C&C franchise-t megálmodó Westwood Studios tagjai hozták létre még 2003-ban, nem sokkal a Westwood megszűnése után.

A srácok azóta is főleg stratégiai játékok fejlesztésével töltötték az idejüket, többek között a Star Wars: Empire at War, a Universe at War és a Grey Goo fűződik a nevükhöz. Bár ezek a címek a Command & Conquer sikerét már megközelíteni sem tudták, a Universe at Wart és a Grey Goo-t én simán méltó szellemi örökösökként tartom számon, mérsékelt sikerüket pedig a megváltozott piaci körülmények számlájára írom.

Megjelenési dátumról még szó nincs a bejelentésben, hiszen a fejlesztés csak most kezdődik, de a korábbi híresztelések alapján a Tiberian Dawn 25. születésnapján, vagyis 2020-ban számíthatunk a C&C visszatérésére. Azért a zeneszerző kilétét már borítékolhatjuk:

Look Who’s Coming Back for the Command & Conquer Remasters Inditás gomb

Look Who’s Coming Back for the Command & Conquer Remasters (00:00:56)


A C&C tehát hazatért, és bár egyáltalán nem a szívem csücske az EA, úgy érzem, ezért a döntésért most hálásak lehetünk a nyomorultaknak. :)

BlizzCon 2018

Fórum:

Megkezdődött a 2018-as BlizzCon Kaliforniában. Kövesd velünk élőben! Az alábbi linkeken nézhető a műsor élőben:
BlizzCon 2018 Opening Ceremony Inditás gomb

BlizzCon 2018 Opening Ceremony (02:28:38)

Alternatív link (BlizzCon hivatalos oldala)

A cikk folyamatosan frissül!

18:30 - 19:00 - Pre-show

18:45 - Sokásos cringe show. USA skandálása közben bemutatják a különböző színpadokat, amiket a hétvge során a virtuális jeggyel rendelkezők nézhetnek. Szeretnék hasonlóan izgatott lenni, mint a műsorvezetők. Remélem valamivel meglepnek minket a Blizzardnál.

19:00 - Kicsi csúszás van. Viszont érdekes háttérinfókat kapunk a cinematic csapattól: Geordie Holibar adja Anduin arcát mocap segítségével. Komoly eszközökkel dolgoznak.

19:10 - Itt az új Lucio gabonapehely! LucioOh's! Kellogs gyártja és ingame dolgokat tartalmaz minden doboz. Decemberben jön Amerikában.
Overwatch Lúcio-Oh’s | Kellogg's Cereal Inditás gomb

Overwatch Lúcio-Oh’s | Kellogg's Cereal (00:00:32)


19:14 - November 18-ig ingyenes a Destiny 2. Valószínűleg ennyire elfogytak a játékosok.19:00 - 20:00 - Nyitó show

19:16 - Végre kezdődik!

19:18 - Mike Morhaim a színpadon, utoljára. Egy kis Blizzard nosztalgia.

19:27 - Bejött az új elnök, aki az elmúlt év eredményeit eleveníti fel... Diablo Switch-t nyomják itt is. Pár apró taps mutatja mennyire izgatottak lettek az emberek.
Egy kis Activision dícséret is belefért: Destiny 2 Forsaken és Call of Duty Black Ops 4 említésével. Esport, esport, esport...

19:30 - Még egy Esport videó... Nehogy elfelejtsük, hogy van Esport a Blizzard játékokban!

19:35 - Végre jönnek a bejelentések?

Starcraft 2: Új Coop parancsnok: Zeratul. AI fejlesztés egy külsős céggel. Ennyi...
Co-op Commander Preview: Zeratul Inditás gomb

Co-op Commander Preview: Zeratul (00:03:21)Heroes of the Storm: Egy új hőst Ophea, első eredeti a játékban. Takarító skin Leoricnak... Anyám...
Heir of Raven Court Inditás gomb

Heir of Raven Court (00:02:31)

Heroes of the Storm – BlizzCon 2018 Inditás gomb

Heroes of the Storm – BlizzCon 2018 (00:01:37)World of Warcraft: Azerite armorra felnevetnek az emberek... 8.1 Tides of Vengance patch logó bemutatása. WoW Classic demó el is indult. Megjelenés? 2019 nyarán. Sima WoW előfizetés mellé ingyen jár majd a Classic. Új charity pet: Whomper. Új cinematic Lost Honor! Ismét kiváló cinematic a csapattól!

New World of Warcraft Pet –Whomper! Inditás gomb

New World of Warcraft Pet –Whomper! (00:00:51)Cinematic: Inditás gomb

Cinematic: "Lost Honor" (00:03:19)Hearthstone: Technikai gondokkal küzdenek. Nincs hang. Át is váltottak az Overwatch színpadra.

Overwatch: Ismét egy kis önfényezés, miket vittek véghez idén... Új cinematic: Reunion, Mcree és Ashe(az új hős) főszereplésével. Rocketjumping sörétessel+ dinamitokkal. Ultimate: Bob nevű robot testőrünk behívása.
Overwatch Animated Short | “Reunion” Inditás gomb

Overwatch Animated Short | “Reunion” (00:08:09)


[NEW HERO] Introducing Ashe | Overwatch Inditás gomb

[NEW HERO] Introducing Ashe | Overwatch (00:02:02)WARCRAFT 3 REFORGED (REMASTER)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÚJ INTRÓVAL! REIGN OF CHAOS HAS COME ATLAST! AHHH

Warcraft III: Reforged Cinematic Trailer Inditás gomb

Warcraft III: Reforged Cinematic Trailer (00:02:19)


Warcraft III: Reforged Gameplay Trailer Inditás gomb

Warcraft III: Reforged Gameplay Trailer (00:01:35)


Warcraft III: The Culling Campaign Trailer Inditás gomb

Warcraft III: The Culling Campaign Trailer (00:01:31)2019-ben jön. Új modellek! Új effektek! 4k felbontás! Régi hangulat!

https://playwarcraft3.com/en-us/

Hearthstone: Új kiegészítő bejelntve. Trollos témával. Új kártyák bemutatása megy... Addig elmegyek bontok még egy üveg sört a Warcraft 3 Reforged hírére!

Diablo: Diablo Mobil... Ami kapott egy Blizzard minőségi cinematicot. Sír a lelkem...
https://giphy.com/gifs/1PgPvWLfXGkCY Inditás gomb


Diablo Immortal néven... Diablo 2 és 3 között fog játszódni.
Diablo Immortal Cinematic Trailer (EU) Inditás gomb

Diablo Immortal Cinematic Trailer (EU) (00:03:13)


Diablo Immortal Google Play Trailer Inditás gomb

Diablo Immortal Google Play Trailer (00:00:31)Hát ez ugyanúgy néz ki, mint a Diablo 3.  Még a pályák is....

Ennyi volt úgytűnik... Elég vérszegényre sikeredett az idei. Egyetlen érdemes bejelentés a W3 remastered volt. Sajnálom, de ez manapság kevés Blizzard.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! - Eastern előzetes!

Fórum:

Címkék:

A [bekezdés]-díjas Martin Kay által írt Eastern kapott egy előzetest, mert bizony manapság már egy magára valamit adó regénynek is van trélere a YouTube-on. Felvezetésként olvassátok el a történet szinopszisát, aztán jöhet a videó!

"A Titánokkal vívott háborúban porrá lett földön Yuko hírhedt törvényen kívüli. Az elárvult lányt már csak szíve haragja élteti. Konok kitartással űzi Corbent, a gyűlölt zsoldosvezért, hogy elégtételt vegyen élete megnyomorítóján. Útja során nem várt társaságba botlik nővére egykori kedvese személyében. Vajk, az életunt kalandor egyetlen célja, hogy felderítse szerelme halálának körülményeit. Az elkövető nyomai a rettegett zsoldossereghez vezetnek.
Yuko és Vajk kényszerű szövetséget kötnek, hogy kézre kerítsék Corbent, a rájuk leselkedő veszélyek mellett azonban saját démonaikkal is meg kell küzdeniük. Hiába a kettejük között kibontakozó érzelmi kötelék, ha a zsoldosvezéren való elégtételt más módon képzelik el. Vajon sikerül felülkerekedniük önös érdekeiken egymás javára?"

EASTERN | Hivatalos Trailer
Inditás gomb

EASTERN | Hivatalos Trailer (00:00:57)

Shadow of the Tomb Raider - Lara, a csendes tömegmészáros

Fórum:

Egy viszonylag hosszú előzetesben mutatják be a fejlesztők, milyen is női Predatorral játszani. Lara nem válogat az eszközökben, mindent bevet annak érdekében, hogy rá is gatlinggal akarjanak vadászni a beijedt katonák. Alább a közel hét perces videó, aminek végén az egyéb várható újításokat is belengetik nekünk:

Shadow of the Tomb Raider: One with the Jungle Gameplay Reveal [NR]
Inditás gomb

Shadow of the Tomb Raider: One with the Jungle Gameplay Reveal [NR] (00:06:58)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!