Jelenlegi hely

Hírek

Outcast: Second Contact LÖNCSTRÉLER™

Fórum:

Igencsak "érdekes" launch trailerrel készült az Outcast: Second Contact mai megjelenésére a Bigben Games:

Outcast - Second Contact - Launch Trailer Inditás gomb

Outcast - Second Contact - Launch Trailer (00:01:35)


A videó alapján úgy tűnhet, hogy az Appeal teljesen új szinkront készített a remake-hez, ugye? Hát pedig nem, sőt, az eredeti hanganyagot még egy remasternek sem sikerült alávetni, így ugyanazt a mai füllel gyenge hangminőséget kapjuk, mint 1999-ben. Fura, hogy a sok, néhol már fájdalmasan őszintének tűnő játékmenet-videó után sikerült egyet füllentenie is a Bigbennek.

És hogy maga a játék milyen lett? Az eddigi játékosi vélemények alapján sajnos fapados. Néhány apró, a kezelőfelületet és az irányítást illető változtatást, valamint a kicsit nagyobb bejárható területet leszámítva egy az egyben a régi élmény várja azokat, akik befizetnek Ulukai felcsinosított kalandjára. Ez persze nem feltétlenül baj, de az akció-kaland műfaja 18 év alatt rengeteg fejlődésen ment keresztül, így teljesen biztos vagyok abban, hogy csak az eredeti játék szerelmeseinek sikerül majd gond nélkül befogadniuk az újabb eresztést. Nosztalgiaszemüveg mögül kémlelve is egyértelmű, hogy a megfiatalított Cutter Slade-del ellentétben maga az Outcast megöregedett, ezen pedig a friss grafika sem képes sokat segíteni, sőt, inkább csak növeli a látvány és a játékmenet közötti disszonanciát.

Öröm az ürömben, hogy a PC-s teljesítménnyel nincs komolyabb probléma, legalábbis a DSOGaming benchmark-videója erre enged következtetni:

Outcast - Second Contact - First 17 Minutes - PC Max Settings Inditás gomb

Outcast - Second Contact - First 17 Minutes - PC Max Settings (00:17:16)


Az Outcast: Second Contact Steamen érhető el, rajongóknak igazán kedvező áron: a 15%-os megjelenési akción felül az Outcast 1.1 tulajdonosai további 30%-kal olcsóbban rakhatják kosárba a portékát.

Injustice 2: Elindult a PC-s béta

Fórum:

Az eredetileg megjelölt időpontnál majdnem két héttel később ugyan, de csak elindult az Injustice 2 PC-s bétája. It has begun!
 

Mától egészen november 10-ig élvezhetjük a játék ingyenesen kipróbálható tesztverzióját, ami fícsörökben megegyezik a Mortal Kombat XL-nél látott megoldással. Ennek megfelelően csak az online rész érhető el, és még azon belül is mindössze egy az egy elleni ranked meccseket vívhatunk. Az MKXL esetében ez senkinek sem okozott gondot, mivel mindössze egy már létező játék javított és bővített verziójáról volt szó, a PC-n eddig teljesen ismeretlen Injustice 2-ben azonban nagyon elfért volna egy gyakorló mód, vagy legalább a haveri privát bunyók összepasszintásának lehetősége. Szerintem a WB Games itt most elszalasztott egy jó promólehetőséget, "szűzen" ugyanis senki sem szeret multizni egy verekedős játékban.

Mindenesetre a gépigény nem tűnik testesnek: az Injustice 2 egy kicsit többet kér enni, mint az MKX, de egy korosodó i3-as proci, 8 GB RAM és egy GTX 780 már megfelel az ajánlott követelményeknek. A telepítéshez erre tessék.

Thx, Nicodemus!

ÁPDÉT: Közben kiderült a teljes verzió megjelenési dátuma is: november 14-étől kaparinthatjuk meg a komplett Injustice 2-t Steamen és a Windows Store-on.

BlizzCon: Kiegészül és időutazik a World of Warcraft

Fórum:

Természetesen World of Warcraft témában is igyekszik kitenni magáért a BlizzCon, és nagyon úgy tűnik, hogy sikerül neki. A következő kiegészítő érkezésében semmi meglepő nincs, de most azok is örülhetnek, akik legszívesebben a játék 2004-es verziójával múlatnák az időt.

Kezdjük a Battle for Azeroth névre hallgató expanzióval! A Horda és a Szövetség háborúját felölelő történet színhelyéül két új kontinenst kapunk majd, melyek a két frakció főhadiszállásául szolgálnak, az ellenség játékosai számára pedig tiltott területet is jelentenek. A csatázós téma magával hozza a Storm the Warfronts játékmódot is, amiben... készüljetek fel... sereget irányíthatunk egy Warcraft-játékban! Hihetetlen, de igaz, még a végén Warcraft lesz a WoW-ból! Micsoda újítás!

World of Warcraft: Battle for Azeroth Features Overview Inditás gomb

World of Warcraft: Battle for Azeroth Features Overview (00:02:28)


A kiegészítő kapott egy rendertrélert is, ami igencsak hozza a Blizzardtól megszokott színvonalat:

World of Warcraft: Battle for Azeroth Cinematic Trailer Inditás gomb

World of Warcraft: Battle for Azeroth Cinematic Trailer (00:04:30)Na, de térjünk rá az igazi érdekességre: sok évnyi ellenkezés után Morhaime-ék végre beröffentenek egy szervert a nosztalgiázni vágyóknak World of Warcraft Classic címmel! Rengeteg játékos érzi úgy, hogy a WoW rossz irányba fejlődött az utóbbi időben (a pusztulás korát a lícskirály érkezésének környékére lövik be), így nagy igény mutatkozott egy olyan opcióra, ami elérhetővé teszi a játék korai verzióját. A WoW Classic ennek megfelelően 2004-be repít minket vissza, egy ártatlanabb korba, amikor még nem kellett hülyén festő pandákkal és lootboxokkal foglalkoznunk, amikor a mozik a Kill Bill 2-t, a rádiók pedig Lil Jon és Usher klasszikusát, a Yeah!-t játszották... ajjaj, ezt még megbánhatjuk.

World of Warcraft Classic Announcement Inditás gomb

World of Warcraft Classic Announcement (00:01:23)


 

BlizzCon: Free-to-play modellre vált a StarCraft 2

Fórum:

Elég komoly bejelentéssel vette kezdetét az idei BlizzCon: november 14-től free-to-play verzió érkezik a StarCraft 2-ből, jó sok fícsörrel.
 

Először is ingyenessé válik a Wings of Liberty teljes kampánya, ami igazán kellemes ajándék, hiszen az RTS műfaj egyik csúcsteljesítményéről van szó, ami a mai napig lebilincselő játékélményt nyújt. A Blizzard számára remek alkalom ez új játékosok toborzására, de azért a kiábrándult régi motorosokról sem feledkeznek meg: aki korábban csak a Wings of Liberty-t vette meg az SC2-trilógiából, az november 8. és december 8. között kárpótlásul bezsákolhatja a Heart of the Swarmot. A játék aktiválása nem igényel bonyolult procedúrát, az akció ideje alatt egyszerűen csak el kell indítani hozzá a StarCraft 2-t, majd adataink megadásával bejelentkezni.

A multi oldaláról nézve is csinos a csomag, ott ugyanis a Legacy of the Void többjátékos fícsöreit élvezhetik az ingyenes játékosok. Ebbe beletartozik a Ranked játékmód is, de a játékosbázis – valószínűleg csak a Blizzard szerint létező – minőségének megőrzése érdekében egy kis plusz elvárással: a ladder megnyílásához 10 győztes csata szükséges Unranked vagy Versus A.I. módokban. A töretlen népszerűségnek örvendő kooperatív rész sem marad ki a mókából: az összes jelenlegi és később kiadásra kerülő co-op parancsnok ötödik szintig free-to-play lesz, Jim Raynor, Sarah Kerrigan és Artanis esetében pedig még ez a korlátozás sem érvényesül.

Mindenképpen roppantul szimpatikus lépés ez a Blizzardtól, nem utolsó sorban azonban remek mód a StarCraft 2 egészségének minél további megőrzésére. En Taro Adun! 

ÁPDÉT: Bár hivatalos infó ezt illetően még nincs, de úgy tűnik, hogy a free-to-play programokra jellemző mikrotranzakciós armageddontól sem kell tartanunk. TotalBiscuit szerint az üzleti modell nem változik komolyan, a Blizzard továbbra is a kampányok, co-op parancsnokok, skinek és announcer packek után befolyt összegekből tervezi fenntartani a játékot.

Star Wars: The Last Jedi - Már megint egy előzetes!

Fórum:

Új előzetes pottyant a Star Wars Episode VIII-hoz, ezúttal a korábbitól eltérően egyperces, visszafogott kivitelben.

Star Wars: The Last Jedi Inditás gomb

Star Wars: The Last Jedi "Awake" (:45) (00:00:56)


Mark Hamill hangja nekem már örökre Jokeré marad.

Nyílt bétába került a Brutal Doom v21

Fórum:

Ismét közeledik az év vége, ami a Brutal Doom szempontjából csak egy dolgot jelenthet: kopogtat az ajtón a minden eddiginél többet ígérő új verzió. A v20b óta bizony eltelt két esztendő, amely idő alatt Sergeant Mark IV rengeteg új fícsört pakolt a játékba, annyit, hogy szinte rá sem ismerni a kultikus modra.

Brutal Doom v21 - OPEN BETA Trailer Inditás gomb

Brutal Doom v21 - OPEN BETA Trailer (00:01:36)


A klasszikus arzenál mellett már aknákat is vethetünk, sorozatlövő puskával robbanthatunk vérfelhővé mindent, ami démon, M60 névre hallgató barátunkkal rögtönzött anatómia előadást tarthatunk, sőt, még a Quake railgunja is eljött, hogy megismertesse az impeket a dematerializáció gondolatával. Ha az ólommal és plazmával való testápolást megunnánk, szomorkodásra akkor sem lesz okunk, hiszen ökleinkkel is remekül lehet tépni és szakítani az ellent, a Hell on Earth Starter Pack módosított és új pályáin pedig harckocsiba pattanhatunk.

Természetesen gore-effektekben sem lesz hiány, mivel a Brutal Doom végre eljutott arra a pontra, ahol már az összes ellenfél személyre szabott formákban hullik atomjaira. A vérengzés elvileg optimalizáltabbá vált, hogy a gépigény továbbra is baráti maradhasson, na meg azért, hogy a füst- és fényeffektek, valamint a pixelgrafika is csinosodhasson egy kicsit. A Doom 2 földi pályái autóroncsokban és törmelékben pompáznak, és a környezet is jobban reagál hentesmunkánkra.

Tegnap óta egy nyílt bétaverzió formájában tesztelhetjük az újdonságokat (letöltés itt): az összes fícsört még nem tartalmazza, de Sarge elmondása szerint így is jóval stabilabb, mint a v20b volt. A végleges változat megjelenése decemberben várható.

ZeneDrop: Heretic Sinphony

Fórum:

Az OverClockedRemix igazi kis csemegével készült a játékzenék kedvelőinek Halloween alkalmából: kiadtak egy remixalbumot a Raven Software klasszikus FPS-éhez, a Heretichez. Már önmagában a borító is mosolyt csal az ember arcára ezzel az aranyos élőhalott karmesterrel:
 

A Heretic Sinphony névre hallgató lemezt Thomas Nelson (Ghetto Lee Lewis) követte el, stílusát pedig leginkább az összefoglaló „elektronikus” jelzővel lehet illetni, mivel itt aztán mindenből felfedezni egy darabot a drum'n'basstől a trance-en át a technóig. Ami összetartja a hatszámos kakofóniát, az nem más, mint az eredeti zeneszerző, Kevin Schilder munkájához való kötődés: hiába a sok modern elem, Nelsonnak mégis sikerült különösen közel maradnia a Heretic hangzásához és dallamvilágához. Ettől az egésznek olyan hangulata lett, mintha éppen egy szellemjárta kastélyban diszkóznánk.

Alább csak egy szám hallgatható meg, innen vagy a borítóra kattintva viszont ingyen és bérmentve tölthető mind a hat track, akár FLAC formátumban is.
Heretic ReMix by Ghetto Lee Lewis: Inditás gomb

Heretic ReMix by Ghetto Lee Lewis: "Cathedral of Carnage" [The Cathedral (E1M6)] (#3629) (00:03:30)

Outcast: Second Contact - Dátumot és trélert kapott Ulukai megjelenése

Fórum:

A hamvaiból feltámadott Appeal jó ideje a sötétben tartott minket a kultklasszikus Outcast kezdetben remasternek nevezett remake-jének megjelenésével, csak a 2017-en belüli konkrétumok nélküli csúszkálás volt eddig a fix. Mielőtt azonban attól kellett volna félnünk, hogy az évből is kicsúsznak, kiderült: meglephetjük magunkat karácsonyra egy kis nosztalgiával. November 14-én indul a kilövés Steamen, PS4-en és Xbox One-on.

A várakozást ízléstől függően az alábbi tréler könnyíti, illetve nehezíti. Biztató, hogy a már-már túlzottan ismerős jelenetek és helyszínek mellett egy-egy újat is vélek felfedezni.

Outcast - Second Contact - Hero Trailer Inditás gomb

Outcast - Second Contact - Hero Trailer (00:01:19)

Thx, dulakh!

FRISSÜLT: PC-re költözik az Injustice 2

Fórum:

Fél évvel a konzolos megjelenés után végre megkapja a neki járó PC portot az Injustice 2, jelentette be ma a WB Games és a NetherRealm Studios (na meg Ed Boon a tőle szokásos stílusban). Az ilyetén csúszás multiplatform címek esetén mindig szomorú egy kicsit, de az Arkham Knight és a Mortal Kombat X borzasztó kiadáskori állapotát követően mindenképpen előrelépés a WB-től, hogy nem siették el a dolgot.

Official Harley and Deadshot Trailer - Injustice 2 Inditás gomb

Official Harley and Deadshot Trailer - Injustice 2 (00:01:31)


Remek hír, hogy a konverziót ismét az MKX megmentői és a Capcom kedvenc portháza, a QLOC szállítja, így a minőségre remélhetőleg nem lesz panasz. Scorpion és Sub-Zero legutóbbi tömegészárlásakor a lengyel cég az XL verzióra vette át a portolási munkálatokat az ezzel csúnyán befürdő High Voltage Software-től, majd nyugtatta meg sokszázezer PC-s játékos lelkét. Ahogyan akkor, most is a nyílt bétával kezdődik majd a móka, amit a tervek szerint holnaptól nyüstölhetünk. Ezen túl hivatalos megjelenési dátum még nincs, de ha marad az MK-val megegyezőnek tűnő menetrend, a béta pedig ezúttal is a multiplayer végső tesztelését és a vásárlók csalogatását célozza meg, akkor november közepe-vége környékén mindenképpen számíthatunk a DC hőseire.

A WB nem árulta el azt sem, megjelenéskor mennyire lesz teljes a csomag a DLC-ket illetően, de őszintén szólva nagyon meglepő lenne a WB Gamestől, ha nem kellene külön fizetnünk a Fighter Packekért. Érdekes kérdés a magyarországi megjelenés is, mivel az első rész ultimate kiadása az egyik kosztümcsomag kommunista jelképei miatt PC-re nem debütálhatott hazánkban (ennek nem sokan örültek), így Steamen sem érhető el mind a mai napig. A sarlókat, kalapácsokat és vöröscsillagokat tartalmazó Red Son DLC elemei a folytatásban is helyet kaptak a gear-rendszeren keresztül, azonban a hazai konzolos megjelenésnek ez nem szabott akadályt (ahogyan a PC-s MKXL-ben is ütögethetünk kommunista Sonyával), szóval remélhetőleg PC-n sincs mitől tartanunk.

Thx, Strato!

ÁPDÉT: Sajnos utólag tévessé vált a hír: a játék továbbra is érkezik PC-re, a béta azonban még egy héttel a cikk írását követően sem vált elérhetővé. Kezdési dátum nincs, eddig mindössze egy türelmet kérő tweetre tellett a NetherRealmtől... de hé, legalább bejelentették Hellboyt:

Injustice 2 - Introducing Hellboy! Inditás gomb

Injustice 2 - Introducing Hellboy! (00:02:01)

"I am so over this crap!" - csak egyetérteni tudok.

Lehúzta a rolót a NeoGAF

Fórum:

Címkék:

Gyors összefoglaló egy Hollywoodot minden irányból megrázó eseményről annak, aki átaludta az utóbbi heteket: a Miramax alapítójáról és a The Weinstein Company vezéréről, Harvey Weinsteinről kiderült, hogy változatosan dekadens formában szexuális predátorkodta végig az utóbbi néhány évtizedet. A nemi erőszaktől a szobanövénybe maszturbálásig terjedő skálán előforduló tettek csúnyán felzavarták a filmes világ állóvizét, lavinát indítva el a hasonló ügyek leleplezésében (már hozzánk is begyűrűzött a dolog: Marton László színházi rendezőt jelenleg heten vádolják a közeledés nem kívánt formáival).
 

Ennek sokadik állomásaként az egykori bűbájos boszorka, Alyssa Milano #MeToo hashtaggel közösségi kampányba kezdett, melynek keretében rengeteg nő osztotta meg szexuális zaklatással kapcsolatos, fájó emlékeit. A női aktivizmus hullámainak ekkor sikerült elérniük a NeoGAF fórumaira: egy Ima Leupp névre hallgató rendező azt állítja, hogy az oldal tulajdonosa, Tyler Malka egy közös iszogatás után egyszercsak beugrott mögé a zuhányzóba anyaszült meztelenül. A GAF-en Evilore nicken posztoló Malkának eddig sem volt jó híre a közösségben, se szeri, se száma a nőket becsmérlő, lenéző hozzászólásainak, de „jó” adminhoz méltóan rendszeresen bannolja a politikai nézeteivel ellentétes gondolatokat hozó tagokat is. A zaklatás gyanújával együtt így már meg is született a jogos palotaforradalom: nagyon sok felhasználó és moderátor hagyta ott az oldalt, Malka pedig végeredményben arra kényszerült, hogy egy „karbantartás” álcája alatt elhantolja azt.

A GAF tehát jelenleg nem érhető el, jövője pedig erősen kétséges, ami még a botrány árnyékában is szomorú dolog. Az igaz, hogy a fórum nem feltétlenül a minőségi tartalom miatt vált híressé, mégis nagyon fontos online közössége volt a gamereknek és tech-őrülteknek, az így felhalmozott tudás pedig mindenképpen óriási veszteség. Nagyon remélem, hogy teljes bedőlés esetén legalább egy archívum őrizni fogja azt a rengeteg tippet és trükköt, amit a NeoGAFnek köszönhetően sikerült megismernem.

Szerencsére azért egy kis magyar online közösséghez hasonlóan a keménymag GAFéknél is összetartó típus, így már meg is kezdődött egy kezdeményezés a fórum pótlására. A ResetEra nevet viselő „NeoGAF 2.0-át” a meglévő Discord-csoport oszlopos tagjai és az eredeti gárda moderátorai fogják beröffenteni, elvileg még a mai nap folyamán. Ami egyszer meghalt, újra élni fog.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!