Jelenlegi hely

Hírek

Bejelentették a Serious Sam 4-et

Fórum:

Serious Sam 4: Planet Badass címmel fog érkezni a folytatás. További részleteket az idei E3-n fog leleplezni a Croteam és a Devolver Digital. És most jöhet az ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Serious Sam 4: Planet Badass -- Teaser Trailer Inditás gomb

Serious Sam 4: Planet Badass -- Teaser Trailer (00:00:56)


ÁPDÉT: Bár Sam legújabb kalandját illetően még nem tudunk sokat, azért van már miből mazsoláznunk, szóval nézzük a várható fícsörök - egyelőre még kissé sóderbányás - listáját:

- Minden eddiginél nagyobb pályákat kapunk ezúttal, de Sam továbbra sem lép be a nyílt világú játékok klubjába.

- 2014-ben arról szóltak a híresztelések, hogy a Serious Sam 4-ben Franciarszágban rúghatjuk szét az űrlények sejhaját. Ez hivatalosan ugyan még nem került megerősítésre, de a tízerben francia nyelvű táblákat láthatunk az út mentén. Kár, hogy Mental katonái a helyi látványosságok helyett megint csak Sam baguette-jét láthatják majd.

-  A történet a Serious Sam 3 előtt játszódik... a Serious Sam 3 pedig az első rész előzményeit mesélte el, így ezúttal a prequel prequeljét kapjuk.

- A Serious Sam 4-ben nem lesznek sivatagi pályák...  kár érte, hiszen például Egyiptom alig szerepelt eddig a szériában.

- A játékmenet "klasszikusabb" lesz a harmadik epizódban látottnál. Ez valószínűleg annyit jelent, hogy jóval kevesebbet kell majd bajlódnunk a fegyverek újratöltésével, és Samhez emelésükre sem lesz szükség a pontos célzáshoz.

- A Croteam már nem számozza a grafikus motorját, így az jelenleg Serious Engine névre hallgat. Sokat még nem tudni a Talos Principle után történt fejlesztésekről, de annyi már bizonyos, hogy a játék csak 64 bites operációs rendszeren lesz hajlandó elindulni, és közeli barátságot fog ápolni a Vulkannel is.

- Természetesen ismét lesz co-op, de pályaeditor és crossplatform multiplayer is jár majd a csomaghoz.

Új OVERKILL’s The Walking Dead előzetes

Fórum:

Nem csak sorozatból, de The Walking Dead videojátékból is annyi van már, hogy az Overkill Software által fejlesztett 4 fős co-op FPS a megkülönböztetés érdekében az OVERKILL’s The Walking Dead címet kapta. A játék idén ősszel fog megjelenni PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Alább látható a második előzetes, mely az ápolónő Mayát és az ő viszonylag sablonos történetét mutatja be.

OVERKILL's The Walking Dead - Maya Trailer
Inditás gomb

OVERKILL's The Walking Dead - Maya Trailer (00:02:29)

Akinek kimaradt az első karakterbemutató előzetes, az ide kattintson!

Thx, Reaper!

Új Solo: A Star Wars Story előzetes

Fórum:

Avagy az első nagy Star Wars vonatrablás. Egynek elmegy az előzetes, persze kérdés, hogy Ron Howard belépője, és (a pletykák szerint) majd az egész film újraforgatása mennyire nyomja rá a bélyegét a végső produktumra. Sokat már nem kell várni, másfél hónap múlva okosabbak leszünk.

Solo: A Star Wars Story Official Trailer Inditás gomb

Solo: A Star Wars Story Official Trailer (00:02:26)

FRISSÜLT! - ZeneDrop: Szólólemezt ad ki Lee Jackson

Fórum:

ÁPDÉT: A mai naptól a létező összes digitális platformon beszerezhető az album (Spotify, Google Play, iTunes, Amazon, CD Baby).

A Rise of the Triad, a Duke Nukem 3D és a Shadow Warrior (1997) zeneszerzője, Lee Jackson hamarosan szólólemezzel jelentkezik. A Calibrations címre hallgató albumot blogján jelentette be a művész.
 

A remélhetőleg még ebben a hónapban boltokba kerülő anyagon összesen 14 track lesz hallható, melyek közül 12 zenét, a maradék pedig egy Jacksonnal készült interjút és egy tracklistet tartalmaz majd. A tucatnyi számot különböző forrásokból gyúrta össze a mester: annyi biztos, hogy újrakevert formában felkerül a lemezre a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tourhoz készült soundtrack, de kapunk néhány korábban be nem mutatott dalt is. Utóbbiak között lesz régi és új alkotás is, valamint egy nóta, amit Jackson annak idején egy bizonyos fejlesztőstúdió ellenkezése miatt nem tudott befejezni. Vajon melyik lehetett az a cég?

Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour OST - Bullet Dam Inditás gomb

Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour OST - Bullet Dam (00:03:18)


Azt hiszem, hogy a MIDI nagy öregje nem is választhatott volna jobb időpontot a lemez megjelentetésére: a klasszikus FPS jelenleg nagyon erős, ráadásul a műfaj Build Engine-re készült képviselői most éppen aktuálisak is az Ion Maiden miatt. A Duke World Tour zenéjének felcsinosítása remek választás, de én azért bízom abban, hogy jut majd egy kis szeretet a Shadow Warriornak is, mert kriminálisan kevés figyelmet kap az a soundtrack. Az Everybody Off! még a Stalkernél is nagyobb hangulatbomba, aki nem hiszi, füleljen utána!

Korábbi ZeneDropok Lee Jackson nyomán: Duke Nukem 3D, Shadow Warrior

Bejelentették a Mutant Year Zero: Road to Edent

Fórum:

Még idén érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra a Mutant Year Zero: Road to Eden című, taktikai harcokkal megspékelt kalandjáték.
 

De mi is ez? Kezdjük egy rövid történelem leckével!
A Mutant egy svéd asztali szerepjáték, mely 1984-ben indult ma is tartó hosszú útjára. Posztapokaliptikus világát emberek, robotok és különböző ember-állat keverékre emlékeztető mutánsok népesítik be. A későbbi kiadások során Judge Dredd-jellegű óriás városokkal és megacégekkel egészült ki a kép, melyeknek a naprendszer fiktív tizedik bolygóját, a Nerót is sikerült kolonizálniuk. Ezzel egy ősi gonoszt is megpiszkált az emberiség (azaz mutánsság), s így kerültek természetfeletti elemek is a már amúgy sem könnyed settingbe.
1993-ban jelent meg a Mutant Chronicles című kiadás, mely ezt a vonalat vitte tovább. Ez két kiadást élt meg, mielőtt az összes Mutant jogot 2015-ben felvásárolta a Paradox Entertainment. Még ez előtt egy évvel azonban megjelent a Mutant: År Noll, melynek Mutant: Year Zero című angol kiadását a Modiphius Entertainment hozta tető alá. A játék ezen inkarnációja visszatért az 1984-es gyökerekhez a posztapokaliptikus vadonba, ahol a mutánsok és a robotok még épp csak megjelentek, az okkult elemeknek pedig nyoma sincs. A korszellemnek megfelelően ez a szerepjáték már egy hangulatos kis videóelőzetest is kapott:
 
Mutant Year Zero Tabletop RPG Release Trailer Inditás gomb

Mutant Year Zero Tabletop RPG Release Trailer (00:01:38)

Szóval itt vagyunk most, 4 évvel később, és készül a Mutant eredeti világán alapuló Mutant Year Zero: Road to Eden. Mire lehet számítani?
Adott egy elég jó portfólióval rendelkező norvég kiadó a Funcom képében és a The Bearded Ladies nevű friss fejlesztőcég, melynek soraiban ex-HITMAN fejlesztők és a PAYDAY game designere is helyet kapott. Eddig nem tűnik rossznak.

A Road to Edenben kis csapatunkkal fellfedezhetjük a háború előtti világ romjait: omladozó városokat, elhagyatott autópályákat és növények által visszahódított farmokat. Utunk során kevesen lesznek velünk barátságosak, őket XCOM-féle, körökre osztott harcokban, a rombolható környezetet hasznunkra fordítva rendezhetjük le. Szerepet kap a lopakodás is, mellyel elkerülhetünk nem kívánt összetűzéseket, vagy éppenséggel megszerezhetjük általa a meglepetés előnyét.

A sztori szerint az emberiség utolsó bástyája az Ark nevű település, mely egy vad folyó fölött, a vadontól biztonságos távolságban található. A város életét egy Elder nevű, rejtélyes figura irányítja, aki az egyetlen olyan túlélő, kinek semmilyen mutációja sincs. Sajnos a közösség étel- és vízkészlete fogytán van, így jönnek képbe a mutánsok, kiknek szívóssága és különleges képességei alkalmassá teszik őket arra, hogy a városon kívül is túléljenek. Ezek a stalkernek nevezett mutánsok járják a zóna nevezetű vadont, hogy készleteket gyűjtsenek a bentiek számára. (Zóna, stalker – milyen érdekes névválasztás...)
Csapatunk válogatott stalkerekből áll: Dux, a cilinderes kacsa, Bormin, a morgós vadkan és Selma, ki első látásra egy egész normális hölgynek tűnik. Őket mutatja be pazar módon a játékhoz legelőször megjelent cinematikus előzetes. Íme:

Mutant Year Zero: Road to Eden - Cinematic Reveal Trailer Inditás gomb

Mutant Year Zero: Road to Eden - Cinematic Reveal Trailer (00:02:23)


Mutánsainkat a szerepjátékos gyökereknek megfelelően fejlesztgethetjük majd. Különféle mutciókkal újabb képességekre tehetnek szert. Selma például kőbőre által válhat szívósabbá, Dux repüléssel képes 100%-os kritikus találati esélyhez jutni, Bormin pedig lerohanó támadással tudja semlegesíteni az ellenfeleit. Minden karakternek adható egy major, egy minor és egy passzív mutáció, melyeket akár minden csata előtt ki lehet választani, alkalmazkodva az előttünk álló megmérettetéshez (egy bunkerben például nem sok hasznát vennénk a kacsa repülés képességének).

A környezet rombolható, így az ellenfeleink egy precíz gránátdobás után könnyen fedezék nélkül találhatják magukat. Persze, ez igaz fordítva is.
Az ellenfeleknél talált eszközöket, fegyvereket az Ark műhelyében módosíthatjuk. Nincs is szebb posztapokaliptikus jelenet annál, mint amikor egy humanoid varacskosdisznó tüskés páncélban rohamoz meg egy ghoult.
A városban lehetőségünk nyílik még egy korábbi stalkerből lett boltossal üzletelni (biztosan kapott egy nyilat a térdébe), a kocsmában csapatbónuszokat szerezni, illetve az Elderrel beszélgetni, aki meglepően sokat tud a környező helyekről és a katasztrófa előtti világról.

Ha valakit a fentiek nem helyeztek tűkön ülő álláspontra, nézze meg az alábbi videót, mely bemutatja a játék intróját (mely kísérteteiesen emlékeztet a Fallout-széria Ron Peralman által narrált bevezetőire), amit egy jó félórányi alfa játékmenet követ kábé a játék közepe tájáról.

Mutant Year Zero: Road to Eden - First Gameplay Inditás gomb

Mutant Year Zero: Road to Eden - First Gameplay (00:35:39)


A játék weboldalához erre tessék, a Steam Wishlist pedig emitt bővíthető a játékkal.

Avengers: Infinity War - második előzetes

Fórum:

Befutott az új trailer az április végén érkező filmből...

...és szanaszét büntet mindent, ami a blockbuster kategóriában eddig idénre bejelentkezett. A reklámot nézve már-már az fogalmazódott meg bennem, hogy ez lehet a következő film, ami benéz a 2 milliárd dolcsis box office bevételek fölé. Reméljük a Russo testvérek nem tolják el a dolgot.

Marvel Studios' Avengers: Infinity War - Official Trailer Inditás gomb

Marvel Studios' Avengers: Infinity War - Official Trailer (00:02:19)

Shadow of the Tomb Raider bejelentés

Fórum:

Hamarosan trilógiává bővül a "Shadow of..." széria: Mordor és War után the Tomb Raiderbe látogathatunk el a franchise befejező részé... ó, elnézést, összekevertem a jegyzeteimet, itt most egy másik harmadik személyű akciójáték-sorozatról van szó. Fussunk neki még egyszer: a Square Enix bejelentette a következő Tomb Raidert, ami a klisébajnok Shadow of the Tomb Raider címet kapta a keresztségben (nehéz volt überelni a Rise of the Tomb Raidert, de sikerült).

Shadow of the Tomb Raider Teaser Trailer [US] - ESRB Inditás gomb

Shadow of the Tomb Raider Teaser Trailer [US] - ESRB (00:00:21)


Nem sok ez a néhány másodpercnyi CG-videó, de mindenképpen hangulatos, amire szüksége is van, mivel az április 27-én esedékes leleplezésig ez minden, amit láthatunk a játékból. A Square szűkszavúsága ellenére annyit azért már lehet tudni Croft kisasszony következő kalandjáról, hogy a 2013-as epizóddal indult trilógia lezárását játszhatjuk majd végig, a tízer alapján azték, esetleg maja színezetben. Sok pletyka arra enged következtetni, hogy a fejlesztői munkálatokat ezúttal nem a Crystal Dynamics, hanem a Deus Exet (és 2014-ben a Thiefet, haha) rebootoló Eidos Montréal látja el, ami elég nagy hű meg ha lenne, szóval valószínűleg nem igaz. Én inkább arra tenném a voksomat, hogy a kanadai srácok a szintén a Squre-nél készülő Avengers-játékhoz hasonlóan a Crystal Dynamicsszel közösen kalapálják a programot.

Az előző rész furcsa és érthetetlen, időhöz kötött Xbox-exkluzivitását szerencsére elfelejthetjük, ezúttal ugyanis PS4-re, Xbox One-ra és PC-re is ugyanakkor, szeptember 14-én érkezik a játék. És hogy mit csinálunk addig? Például megnézhetjük a tegnap óta mozikban dübörgő Tomb Raider-filmet, ami az eddigi kritikák alapján inkább közepes lett, mint rossz (játékadaptációtól ez már szép teljesítmény). Akinek ez nem lenne elég, az hamarosan végigidegeskedheti a klasszikus TR-epizódokat is egy új, felcsinosított source port formájában.

Én szívesen kifosztanám Lara sírkamráját harmadjára is... ő, akarom mondani örülnék, ha Lara árnyéka ismét rámvetülne... a fenébe, várom a Shadow of the Tomb Raidert, na!

Thx, Corey és Strato!

Jó lett a Burnout Paradise Remastered

Fórum:

A Burnout Paradise Remastered hivatalosan csak holnaputántól válik zsákolhatóvá a digitális kasszáknál (konzolra), EA Accessen keresztül azonban már elérhető belőle az xboxos verzió. A Digital Foundry rá is feküdt a témára, a benyomások pedig pozitívak.

Burnout Paradise Remastered Official Reveal Trailer Inditás gomb

Burnout Paradise Remastered Official Reveal Trailer (00:01:32)

A minden bizonnyal álmukban is teljesítmény-grafikonokkal, HDR-tesztekkel és színgyorsulással játszadozó szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy bár első ránézésre egyszerű portnak tűnik a régi-új Burnout, a motorháztető alatt igazán sok simításon esett át a program. A textúrák kidolgozottabbak, az árnyékok szebbek, az ambient occlusion és az élsimítás finomabb lett, a teljesítményt illetően pedig Xbox One X-en 99%-ban röccenéstelen 60 fps-t kapunk 4K felbontás mellett. Akik a sima One-ra vásárolják meg a játékot, szintén nem panaszkodhatnak: grafikailag és teljesítményben ugyanazt a minőséget láthatják, mindössze a felbontás lett 1080p-re limitálva.

[4K] Burnout Paradise Remastered: Xbox One X/Xbox One vs Original PC - Not Just A Port! Inditás gomb

[4K] Burnout Paradise Remastered: Xbox One X/Xbox One vs Original PC - Not Just A Port! (00:10:48)

Leadbetterék az eredmény láttán bizakodnak a PS4-verzióval kapcsolatban is, de azért tegyük hozzá gyorsan, hogy az ördög (vagyis az EA) sosem alszik. A PC porttal kapcsolatban egyelőre csak annyit tudni, hogy lesz, arról viszont még mindig nem szól a fáma, hogy mikor. Én remélem, hogy minél hamarabb megcsodálhatjuk a számítógépes verziót, mivel bár ahhoz képest egyáltalán nem mondható paradigmaváltásnak a remaster, azért PC-n is akad pótolandó DLC, maga a port pedig már annak idején sem volt kifogástalan.

Mindenképpen pozitív, hogy az EA legalább a régi játékait illetően jól mondja fel a leckét, és őszintén szólva én örülnék is annak, ha a közepes és gyenge mikrotranzakciós förtelmeik helyett több remaster érkezne tőlük. Ha már a versenyzésnél tartunk, örömteli lenne pl. egy felújított verzió a Need For Speed: Hot Pursuit 2-ből (persze a PS2-es eredetiből, nem abból a kacatból, amit OG Xboxra és PC-re kaptunk anank idején), de minden bizonnyal a Mass Effect-fanok is örülnének annak, ha a cég egy remasterrel mosná le az Andromeda okozta gyalázatot.

Az Amid Evil early accessbe lépett

Fórum:

A DUSK-ot is istápoló New Blood Interactive early accessbe repítette következő játékát, az Amid Evilt. A Quake-re hajazó FPS-hez hasonlóan az Amid Evil is szellemi örökösként tetszeleg, ezúttal azonban a Hereticet és a Hexen szériát használták inspirációként a fejlesztők. High fantasy-teremtmények és mágikus fegyverek (köztük egy mordály, ami egész bolygókat lő ki az ellenre... miért ne?) várják hát a játékba látogatókat, a retro látványvilágról pedig furcsa mód az Unreal Engine 4 gondoskodik. Hát, az endzsin fényeffektjeit legalább kihasználják, a textúraszűrés viszont szigorúan tilos!

AMID EVIL - Early Access Available NOW Inditás gomb

AMID EVIL - Early Access Available NOW (00:01:16)


A játékmenetben a fejlesztők elmondása szerint az a legjobb, hogy bár kissé módosítva, de megtartották a Hereticből a fegyverünket felspannoló speciális képességet. Ott egy varázstárgy, a Tome of Power volt erre használható, az Amid Evilben viszont az ellenfelek lelkeit kell összegyűjtögetnünk a nagyobb tűzerőhöz, az aktivált power up 10 másodperces időtartamát pedig további lelkek felkapokodásával növelhetjük. Kellemes változtatás, ami valószínűleg sokat tesz majd azért, hogy az aktívabb játékmenet felé csalja az erőforrásain üldögélni szerető játékosokat ("Majd a bossnál elhasználom a rakétáimat." - ismerős, ugye?).

Korai hozzáférésű játékhoz illően nem kapjuk meg a teljes kampányt, a tartalom mennyisége azonban így is tetszetős. A hét világból három már elérhető, vagyis összesen 9 hagyományos gyilkolós-tájékozódós-kulcsvadászós pályán és 3 bossfight-szinten tesztelhetjük a programot. Ha ez nem lenne elég, akkor kipróbálhatjuk magunkat a Hordes of Evil játékmódban is, amiről a címe alapján már minden bizonnyal kitaláltad, hogy a horde mode-ot jelöli.

AMID EVIL - Hordes of Evil (Endless Mode) Gameplay Inditás gomb

AMID EVIL - Hordes of Evil (Endless Mode) Gameplay (00:05:26)


A New Blood kiadóként már egyszer bizonyított a DUSKkal, a fejlesztőket pedig a Return of the Triad című, kiváló Doom mod készítőiként ismerhetjük, szóval valószínűleg nem kockáztat nagyot az, aki most vásárolja meg a játékot.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!