Jelenlegi hely

Hírek

Tomb Raider múvi - első előzetes

Fórum:

Címkék:

Megérkezett az első trailer az új Tomb Raider-filmből, mely a játék szériába új életet lehelő, és annak új fanokat szerző, 2013-as játék farvizén próbálja ugyanezt a filmes vonulattal megismételni. Ahogy a trailerből is látható, a múvi Lara apja, és annak viselt dolgai után való kutatásról fog szólni, és mind külsőségekben, mind sztorielemekben egyaránt látszik a két legutóbbi AAA játékra való támaszkodás. A filmet a nem túl ismert norvég rendező, Roar Uthaug rendezi, a főszerepben pedig A dán lányért nemrég Oscar-díjat kapó, ám még mindig nem eleget bizonyított Alicia Vikander látható, a forgatókönyvet pedig egy olyan hölgy írta, akinek eddig még nem volt mozikba került filmje – szóval elég nagy lutri lesz, mit fog ez a hármas kihozni az alapanyagból. A castot Dominic West, Daniel Wu és egyik kedvenc színészem, Walton Goggins egészíti ki. Az előzetes egyelőre számomra semmi kiemelkedőt nem hoz, mindössze annyit jegyeznék meg, hogy hiányzik Camilla Luddington hangja. :(

TOMB RAIDER - Official Trailer #1 Inditás gomb

TOMB RAIDER - Official Trailer #1 (00:02:10)

Wolfenstein II: Nácimentesítő előzetes

Fórum:

Ó, szeptember, hogy én mennyire szeretlek: a játékipar felébredt a nyári tetszhalott állapotból, szóval végre jönnek a hírek és az előzetesek, nekem pedig van miről írnom. A Bethesda és a MachineGames mókatárából ezúttal egy tréler gördült ki a Wolfenstein II: The New Colossushoz, amiben BJ Blazkovich újfent megmutatja, milyen változatos kifejezési formái is vannak a hazaszeretetnek. Itt van az ősz, itt van újra, Blazko testrészeket szór púpos halomba!

NO MORE NAZIS [New Gameplay Trailer] – Wolfenstein II: The New Colossus Inditás gomb

NO MORE NAZIS [New Gameplay Trailer] – Wolfenstein II: The New Colossus (00:02:51)


Can I play, daddy?

Shadow of the Colossus TGS-tréler

Fórum:

Elindult a Tokyo Game Show, ahol patinás japán fejlesztésű játékhoz illően kapott egy új előzetest a Shadow of the Colossus PS4-es verziója:

SHADOW OF THE COLOSSUS – TGS 2017 Trailer | PS4 Inditás gomb

SHADOW OF THE COLOSSUS – TGS 2017 Trailer | PS4 (00:01:36)


Továbbra is nehezemre esik elhinni a Sony-nak, hogy ez a játék egy teljes remake akar lenni: egyszerűen nem látom azt a jelengenerációs grafikai minőséget, amit érzésem szerint egy mindenre kiterjedő újjáépítésnek hoznia kéne. A Crash Bandicoot-trilógiát sikerült mesésen megszépítenie a konzolóriásnak, szóval nem értem, miért spórolták ki ezt a hozzáállást pont a Shadow of the Colossusból, vagyis a PlayStation platform egyik legnagyobb klasszikusából. Erősen kétlem, hogy a PS4 ereje csak ennyire lenne elég.

Öröm az ürömben, hogy a játékmenetet azért valamennyire modernizált formában kapjuk vissza... persze az eredeti élmény opciója mellett.

Daniels közlegény megmentése, avagy CoD WWII sztori előzetes

Fórum:

A Call of Duty: WWII Ronald „Red” Daniels közlegény történetét meséli el, aki a D-naptól kezdve végigharcolja egész Európát, és közben átéli az összes helyzetet, amit a Band of Brothers és a Saving Private Ryan már feldolgozott.
A bevetés november 3-án indul.

Official Call of Duty®: WWII - Story Trailer
Inditás gomb

Official Call of Duty®: WWII - Story Trailer (00:02:28)

Thx, Joda!

Injustice 2: Raiden bemutatkozik

Fórum:

Raiden személyében már a harmadik Mortal Kombat-karakter lép be az Injustice világába, azonban a NetherRealm Studiosnak most először sikerült úgy megoldania a dolgot, hogy minden bizonnyal a képregényfanatikusok sem fogják bánni a vendégszereplést. A trélerben vár mindenkit a "forradalmi" módszer:

Injustice 2 - Introducing Raiden! Inditás gomb

Injustice 2 - Introducing Raiden! (00:02:14)


Bizony, a villámok istene az Injustice 2-ben rendelkezik egy másodlagos skinnel, aminek segítségével gyorsan Black Lightninggá, a DC egyik kevésbé ismert szuperhősévé változtathatjuk. A képregényhősökkel fémjelzett bunyós játék rajongói eddig egy kicsit visszás fogadtatásban részesítették a testvérszériából felbukkanó szereplőket, szóval eléggé egyértelmű, milyen szándék vezérelte Ed Boonékat az ügyes megoldás kifundálásakor. Na, most tessék panaszkodni!

Maga Raiden / Black Lightning egyébként úgy tűnik, hogy a Mortal Kombat X-ben látott három variáció mindegyikéből kapott egy kicsit, de persze azt még homály fedi, hogy mely képességek képezik az alap kompetitív karakter repertoárját (egy biztos: Boonék még mindig imádják a mixup kombókat, szóval jaj a legyőzötteknek). Remélhetőleg az érdekesebb special move-okat azért nem rejti gearek mögé a NetherRealm.

Újabb remastert kap az Ōkami

Fórum:

Talán nem botorság kijelenteni, hogy az Ōkami annak idején egy egész generációt inspirált egyedi, cel-shadingen alapuló látványvilágával: komolyan merített belőle a Prince of Persia 2008-as iterációja, de a modern Street Fighter-címek és a Borderlands is magukon viselik a Clover Studio mesterművének nyomait. Sajnos az eladások tekintetében már nem ilyen szép a történet, ugyanis a 2006-ban, a PS2 végső hattyúdalának idején kiadott eredeti játék és a 2008-as a Wii verzió sem kavarta fel a játékosok pénztárcáit. A "siker" bizonyos szempontból azért nem maradt el: a program 2010-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, de a csak félig hízelgő "least commercially successful winner of a game of the year award" ("az anyagilag legkevésbé sikeres GOTY-nyertes játék") kategóriában.
 

A PS3-exkluzív Ōkami HD néhány évvel ezelőtt már megpróbálta kiköszörülni a csorbát, de rétegjátékok esetében az exkluzivitás nehezen járható út, szóval a Capcom jelenti: még idén visszatér az Ōkami HD, de ezúttal már 4K-ban, PS4, Xbox One és igen, PC platformokon. A bejelentésnek helyt adó Weekly Famitsu információi szerint az új verzió a 4K-támogatás mellett visszahozza a Wii- és PS3 verziókból kivágott minijátékokat, a puritánok pedig akár az eredeti 4:3-as képarányban is élvezhetik a mókát.

A japán megjelenés PS4-re és Xbox One-ra december 21-én, PC-re december 13-án esedékes, az ottani PS4-tulajok pedig normál és limitált dobozos kiadásban is beszerezhetik a portékát (megint lesz mit importálniuk a gyűjtőknek).

Forrás: Gematsu

ÁPDÉT: A Capcom elárulta a nyugati megjelenési dátumot: december 12. minden platformra. Pottyant egy kövér előzetes is:

Okami HD comes to PS4, Xbox and PC on 12/12 Inditás gomb

Okami HD comes to PS4, Xbox and PC on 12/12 (00:03:10)

Sonic Mania: Egy hét alatt elbukott a Denuvo

Fórum:

Mindig szomorúnak tartom azt, amikor crackerek és kalózok előtt kell megemelnem a kalapomat, de legújabb játékával a SEGÁnak sikerült megmutatnia, hogy néha még a DRM ötletét nem élből elütő játékosoknak is meg kell hasonulniuk önmagukkal.
 

A Sonic Mania esetében ugyanis a japán kiadónak sikerült úgy Denuvo másolásvédelemmel ellátnia a programot PC-n, hogy erről előzetesen elfelejtette tájékoztatni a vásárlókat. Mindennek tetejébe a fejlesztőknek még magát a DRM szolgáltatást sem sikerült igazán jól összekalapálniuk, így problémák keletkeztek a Steam offline módjával is, tehát jelenleg úgy állunk PC-n, hogy adott egy játék, ami stílusában a SEGA Genesis-korszakot idézi meg, internetkapcsolat nélkül viszont nem mindig hajlandó elindulni. Hát SEGA, ez így nem valami retró.

Öröm az ürömben, hogy crackereknek mindössze egy hétbe tellett eltávolítani a DRM-et a játékból, így úgy érzem, egyértelműen kijelenthetjük: a Denuvo-korszaknak vége. Az osztrák kezdeményezés ígéretesen indult, hiszen korábban egy csomó nagy cím esetében hosszú hónapokat kellett várni a törésre (és bár ezt az igazság DRM felett pálcát törő bajnokai szeretik elhallgatni, ez meglátszott a PC-s eladásokon is), cserébe pedig a pletykákkal ellentétben a fizető vásárlók élményén sem rontott az anti-tamper rendszer. Na de minden csoda három napig tart, ráadásul így a végére a Sonic Maniának még az utóbbi állítást is sikerült megcáfolnia.

Remélhetőleg a következő lépés az lesz majd, hogy a SEGA más kiadókhoz (Bethesda - DOOM, EA - Mass Effect: Andromeda) hasonlóan a hivatalos verzióból is kiműti a másolásvédelmet. Béke poraira!

Alice folytatná kalandjait McGee-országban

Fórum:

American McGee már egy ideje óta pengeti az Alice-húrokat a blogján, a minap pedig az Out of the Woods agusztusi Kickstarter-sikerét kiheverve után jutott el oda, hogy az Electronic Artsnál való házalást is bedobja végre. Konkrétumok olyannyira nincsenek, hogy még most készül az ajánlatcsomag (beleértve az üzleti modellt), és még a levelezőlistára is gyűjti ütőkártyának a rajongónak.

Jó kérdés, amin EA-fejesként is elgondolkoznék, hogy a mai költségvetések mellett milyen konstrukcióban lenne képes nagyon dobni a Spici Horse-ot tavaly bezárni kénytelen McGee. A kultklasszikus első részt az elborult világ, az újszerűsége és a Quake III szépen muzsikáló motorja még a nem éppen élvonalbeli Rogue Entertainmenttel is elvitte, és elnézte neki az ember a játék egyenetlenségeit is. A Spicy Horse-féle túlnyújtott folytatás nem volt csúnya, de főleg a mellérakott teljesítménnyel együtt érződött rajta a B-kategória. Nagyon megérdemelne a játék végre American McGee ötletei és az általa megálmodott beteg látványvilága mellé egy komoly dizájncsapatot és egyáltalán egy nívós fejlesztőgárdát. Szó se róla, a realitásoktól elkalandozva megnéznék az akció-platformerből egy rebootot vagy új részt akár új id-vel, akár a PlatinumGamesszel kooperáló American McGee-től.

Illusztrációnak egyelőre McGee sem mellékelt mást, mint egy májusi rajongói alkotást:
 

Megszavazta a nép: Tomb Raider: The Dagger of Xian

Fórum:

Elérhető a Tomb Raider: The Dagger of Xian demója, mely a Tomb Raider 2 Unreal Engine 4 alatt készülő fan remake-je, amit elvileg a Crystal Dynamics hivatalosan is jóváhagyott. Erre tessék!

kép:http://tombraider-dox.com/wp-content/uploads/2016/05/UE4Game-Win64-Shipping-2016-03-23-15-00-53-72.png
kép:http://tombraider-dox.com/wp-content/uploads/2017/06/Desktop-06.23.2017-10.18.05.01.png
kép:http://tombraider-dox.com/wp-content/uploads/2017/08/Engine-08.22.2017-15.11.14.03.png
kép:http://tombraider-dox.com/wp-content/uploads/2017/08/TRDOX-07.31.2017-17.33.25.02.png

Az eredeti komment hivatkozasa: http://www.rewired.hu/comment/138858#comment-138858 

The Evil Within 2: Lecsap a Guardian

Fórum:

Pottyant egy kis játékmenet az Evil Within második részéből, ami alapján elég tetszetősnek tűnik a jelenleg bétában tengődő program:

The Evil Within 2 – The Gruesome, Giggling Guardian Inditás gomb

The Evil Within 2 – The Gruesome, Giggling Guardian (00:05:02)


Bár az első rész nem vált kifejezetten sem a kritika, sem a játékosok kedvencévé, azért akadt egy keménymag, ami az igazi survival horror visszatérését látta Mikami Sindzsi játékában. Érdekesség, egyben pedig egy picit aggasztó is, hogy a Resident Evil atyaúristene (Resident Evil ~ The Evil Within: még mindig nem tudtam túltenni magamat az ős címének ilyen szintű lenyúlásán) ezúttal csak producerként működik közre a játék fejlesztésében, de azért reméljük a legjobbakat.

Megjelenés októberben, stílusosan péntek 13-án.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!