Jelenlegi hely

Hírek

Megszavazta a nép: Fortnite első benyomások

Fórum:

Ez az Epic Games új játéka, mely még Early Access üzemmódban megy. Műfaját tekintve 4 személyes építős-zombiölős lövölde. 1 napja van meg, szóval még nem tudok sokat róla, de azt mind megosztom. :)

A sztori szerint az emberiség kb. teljesen kipusztult, mert sötét felhők vannak az égen és zomboidok jönnek ki belőle, ha villámlik – ennél jobban kb. felesleges is belemenni a sztoriba. :) Ugyanakkor itt vége is az ismert túlélős-építős játékokhoz való hasonlóságnak, ugyanis itt a grafika vidám, színes, rajzfilmszerű. Nincs vér meg belek meg ilyesmi. A szereplők sem magukba fordult szenvedő túlélők, hanem általában humoros karakterek.

Fortnite - Launch Cinematic Trailer (ESRB) Inditás gomb

Fortnite - Launch Cinematic Trailer (ESRB) (00:03:15)


A játékban egy Parancsnokot alakítunk, aki különböző feladatokra küldi ki az embereit, akik szintén mi vagyunk. Nem tudom minek ez a plusz réteg, de mindegy, ez van. A kiküldött emberek a valódi karaktereink. Van jó pár kaszt és azokon belül is alkasztok. Pl. van a Ninja mint főkaszt és annak van alkasztja, a Bruiser. Az alkaszt határozza meg, hogy milyen speciális támadásai vannak a karakternek: pl. az én karakteremnek van egy Crescent Kick nevű támadása, ami egy köríves rúgás. Egy másik Ninja alkasztnak (aminek nem tudom a nevét) ehelyett 3 shuriken eldobása van. Egyelőre nem tudom, hogy hány alkaszt van, gyanítom, hogy 4-5.
A hősöknek (és minden cuccnak) megvan az MMO-kból ismert színkódja is, fehér/szürke (Common), zöld (Uncommon), kék (Rare), lila (Epic), narancs (Legendary). Ez azt hiszem abba szól bele, hogy magasabb Tiert lehet elérni vele a képességekben. Ha már szóba került: a Képességek Tierekre vannak osztva. A Tier 1-ben 74 különböző okosság van elszórva egy folyamatábraszerű hálón. Ahhoz, hogy a karakter Tier 2-re menjen, először is max. szint kell az adott Tieren (az első Tierhez csak 10. szint, könnyű elérni), aztán bizonyos ágakon végigmenni, és kell még pár tárgy is. Nekem most 2 Training manual vagy ilyesmi hiányzik, még nem tudom honnan lehet szerezni.

Na jó, de milyen a játék?

A játék úgy néz ki, hogy megjelensz a térképen egymagad vagy más emberekkel – ez lehet egy vadregény vagy városi pálya (valószínű lesz más is később). Azt nem tudom, hogy random generált-e, könnyen lehetséges, hogy az. A karaktert külső nézetből látjuk alapból, de van 1st person nézet is. Mindenkinek van egy csákánya, amivel vadul elkezd nyersanyagot gyűjteni (ezek nem vesznek el pályák között, szóval ha tele vagy, akkor nem kell bányásznod). 3 fajta van: kő, fa és fém. Ehhez szét kell verni tárgyakat, fákat, köveket. Gyakorlatilag minden rombolható, ami nem a pálya része.
Lehet továbbá kutakodni is (főleg városban) mindenféle tárgyak reményében, amelyek főleg kraftolási alapanyagok, fegyverek, csapdák és lőszer lehet. Sajnos szűkös az inventory, de szerencsére nincs is nagyon sokféle tárgy. A pályán kóricálva rendszeresen találkozni kis eseményekkel: megmentésre váró túlélő, idegen kristály, megépítendő radarállomás, kincsesláda, alvó zombik, stb.
Van a pályán egy fő cél is, amit meg kell védeni a rárontó zomboidoktól. Mindig van idő arra, hogy előtte építkezzen a csapat. Nagyon könnyen lehet az összegyűjtött nyersanyagokból egy pici erődöt rittyenteni az ojjektum köré. Ez a mostani szinten még csak falakat és csapdákat jelent, később bizonyára lesznek automata fegyverek és más egyéb is. A csapdákról érdemes pár szót ejteni. Ezeknek is megvan a maguk színkódja; lehet őket tenni padlóra, falakra, sőt még plafonra is. Nagyon változatosak, a sima tüskéktől kezdve van minden: elektromos áram, kábító fény, mérgező felhő stb.

Fortnite - E3 2017 Gameplay Trailer Inditás gomb

Fortnite - E3 2017 Gameplay Trailer (00:04:26)


Az építésről kicsit bővebben

Egy gombnyomással építő üzemmódba lehet váltani, bárki építhet, kaszttól függetlenül. 4 alap dolgot lehet építeni:
  • Padló: 3x3-as padló.
  • Fal: 3x3-as fal.
  • Lépcső: Alapból egy rámpát jelent, ami egy 3x3x3-as kocka aljáról átlóban a tetejére visz.
  • Tetraéder: egy pici piramis, nem használtam még.

Ezeket gyors egymás utánban lehet szórni és használni, nem kell megvárni, hogy megépüljön teljesen. Pl. ha fel akarsz jutni egy hegyre, csak szaladsz és dobod magad elé a rámpákat. Nincs fizika, egy 45 fokos 30 méter magas farámpa gond nélkül megáll mindenféle alátámasztás nélkül, nem fog eldőlni. Ez így nem tűnik soknak, viszont van egy nagyon érdekes lehetőség: át tudod szerkeszteni a 3x3-as paneleket a légyen (on the fly)! Pl. ha egy falnál az alsó 3 négyzetet hagyod meg, akkor az egy kis mellvéd van korlát. Ha a középsőt veszed ki, akkor az egy ablak. Nagyon sok variáció van, és bár legtöbbször csak a falat és mellvédet használjuk, szükség van a többire is (pl. a radartorony építésnél). A küldetésekben általában bónusz jár, ha x elemnél kevesebb védelmet építenek a játékosok. Egyébként az építés nálam nem okozott semmilyen lassulást, pedig jártam pár durván kiépített bázisban.

Ha kész a bázis, vagy valamelyik játékos elindítja a következő fázist, akkor jönnek a zomboidok. Ezekből eddig vagy 6-8 félét láttam, szóval elég változatos. Itt heveny lövöldözés és vagdalózás következik néhány percig, de ha a csapat odafigyel, általában nem nehéz jól szerepelni. A teljesítménytől függően kapunk xp-t, ami képességpontokban realizálódik. A karakter nem kap direktben xp-t, hanem egy közös Xp-poolba kerül valamennyi. Ezt aztán szabadon lehet osztani bármelyik karakterünknek. Sokszor kapunk Lámát is (ládát), amit szét kell verni (kinyitni) mindenféle jutalmak reményében. A küldetésekben lehet kapni speciális pénzt is (ami valódi pénzért lehet venni egyébként), amiért további, értékesebb lámákat lehet venni. Nekem nagy szerencsém volt, mert az egyik ilyen küldetésekből összeszedett pénzből vett Láma ezüstlámává változott (még jobb cucc van benne) és találtam egy Epic Ninja karaktert. Elég tápos. :)
A probléma most az, hogy bár van kék kard tervrajzom, amivel normális fegyvert tudok neki csinálni, viszont elég nehéz a hozzávalókat megtalálni. Ugyanis a fegyverek elhasználódnak és eltörnek egy (elég hosszú, több óra használat) idő után. Ilyenkor csak annyi a teendőd, hogy inventory, ráböksz egy tervrajzra és már gyártod is az újat, ami pár másodperc alatt el is készül. Lőszert is gyárthatsz menet közben (kell is), ez is csak annyi, hogy a Reloadot nyomva tartod.

Saját bázis

Van egy saját bázisod is, amit a sztori előrehaladásával súlyos csaták közben upgradelni kell. Ezek a csaták már igénylik a több játékos jelenlétét vagy durván túlcsapdázását. Tartozik még hozzá sok-sok megmentett túlélő (ők is színkódosok), akik mindenféle bónuszokat adnak a fő karakternek. Ezek menedzselése is egy külön feladat, vannak mindenféle célcsoportok, ahová embereket lehet rendelni, pl. orvosok, kutatók, bázisvédők, stb. Minden Túlélő jó valamiben, de nehéz olyan csapatot összerakni, akik illenek egymáshoz és ahhoz értenek, amihez kell és még elég jó a színük is. Még van pár téma, amiről lehetne írni, de már megint túl hosszú lett. :) Érdemes esetleg nézni pár live streamet róla.

Ha valaki esetleg tolja, keressen meg, unqltango a nevem a játékban.

Az eredeti komment hivatkozasa: http://www.rewired.hu/comment/133008#comment-133008

Thor: Ragnarok - CC előzetes

Fórum:

Sikerült rátenni egy lapáttal az előző trailerre, ez még coolabb, mint az volt. A zeneválasztás ismét telitalálat, és Thor, illetve Hulk dinamikája rendben valónak tűnik, akárcsak Blanchett Helája.

Inditás gomb

"Thor: Ragnarok" Official Trailer (00:02:27)

Middle-earth: Shadow of War - SDCC trailer

Fórum:

A jelenleg San Diego-ban zajló képregényes rendezvény alkalmából érkezett egy újabb remek előzetes a játékhoz. Úgy tűnik a marketingesek nem tudnak hibázni, ha erről a játékról van szó; a kissé idejétmúlt grafika ellenére folyton elhatalmasodott rajtam a 'mászthev' érzés az eddigi reklámokat szemlélve, és ez sem kivétel. Még egy bizonyos, régről ismerős pók is feltűnik benne.

Official Shadow of War Shelob Reveal Trailer Inditás gomb

Official Shadow of War Shelob Reveal Trailer (00:01:52)

Megszavazta a nép: The Wolf Among Us

Fórum:

A Hiriróink legnagyobbrészt lazulnak a nyár közepén, de a bátor RW lakókat ez nem rettenti vissza a számukra kiemelten értékes kommentek főoldalra felszavazásában.

A legfrissebb beszélt esetben a Telltale Games kiadott egy ápdét videót, amelyben több bejelentés mellett a The Wolf Among Us - Season 2 is helyet kapott:

Telltale Games: Summer 2017 Update
Inditás gomb

Telltale Games: Summer 2017 Update (00:12:52)

Az eredeti komment hivatkozasa: http://www.rewired.hu/comment/132336#comment-132336

Blade Runner 2049 - harmadik előzetes

Fórum:

Megérkezett a film legújabb előzetese, mely kicsit többet mutat az előzőeknél. Így ránézésre picit Total Recall - Blade Runner keverék múvi sejlik fel előttem, ami akár még jó is lehet. Aki viszont nem akar semmit megtudni a film sztorijáról, ezt az előzetest talán már jobb, ha nem nézi meg, és inkább hibernálja magát október 6-áig.

BLADE RUNNER 2049 – Trailer 2 Inditás gomb

BLADE RUNNER 2049 – Trailer 2 (00:02:33)

Wolfenstein II: The New Colossus - German or Else!

Fórum:

A Bethesda kissé csalódást keltő EA konferenciájának fénypontja egyértelműen az új Wolfenstein volt, mely egy újabb szórakoztató promó videót kapott. Nem is tétlenkedhetnek a Beth marketingesei, elvégre bő negyed év, és már apríthatjuk ismét a nácikat Blazkowicz papa bőrébe bújva. Az előzetes a náci Amerika egyik népszerűbb vetélkedőjét mutatja be, folytatva az újkori Wolfi érdekes világképének mélyítését. Új jeleneteket ugyan nem kapunk, mindössze a trailer végére ollóztak össze párat a korábban látottakból.

Wolfenstein II: The New Colossus – German or Else! Inditás gomb

Wolfenstein II: The New Colossus – German or Else! (00:02:30)

Star Wars: Battlefront II - sztori mód BTS videó

Fórum:

A fejlesztői videóban láthatunk új jeleneteket, és kicsit bepillanthatunk a mocap részleg munkájába is. A program november 17-én jelenik meg a három fő platformra, de az Origin Access tulajok már ugyanezen hónap 9-étől belevághatnak a játékba, melynek single kampánya remélhetőleg hozza azt a minőséget, melyre már több, mint egy évtizede várnak a SW videojátékok kedvelői (az utolsó, szintet megütő single kampányú SW játék, az Empire at War is 2006-os eresztés).

Star Wars Battlefront 2: Behind The Story Inditás gomb

Star Wars Battlefront 2: Behind The Story (00:04:07)

Sony E3 2017 sajtókonferencia

Fórum:


Kedden hajnali 2-kor indul a Sony E3 konferenciája. A The Last of Us 2-re és egy Uncharted 4 DLC-re biztosan lehet számítani. Ezek mellett esélyes a Final Fantasy 7 remake, az új God of War és a Shenmue 3 felbukkanása, valamint talán végre a Death Strandingről is kiderül valami kézzelfogható. Valószínűleg lesznek új VR címek is.

Aki fent bír maradni 2-ig, az Twitch-en vagy YouTube-on követheti majd az adást.

Ubisoft E3 2017 sajtókonferencia

Fórum:


Ma este 10-kor indul az Ubisoft sajtókonferenciája, ezúttal Aisha Tyler nélkül. A reflektorfényben várhatóan a Microsoft konferenciáján már leleplezett Assassin's Creed: Origins, a korábban bejelentett Far Cry 5 és a The Crew 2 fog tündökölni. A Marióval állítólagosan összeeresztett Rabbids is biztosan előkerül, nyilván lesz újabb Just Dance is és talán 1-2 meglepetés is (Tom Clancy neve nem maradhat kihasználatlanul). A Beyond Good and Evil 2-re inkább ne számítson senki, és akkor legfeljebb csak pozitívan lehet csalódni.

cringe-függők 22 órakor kapcsoljanak az Ubi Twitch-csatornájára, vagy erre a YouTube-streamre!

FRISSÍTÉS
A show alatt látott videókat az Ubisofttól megszokott módon több nyelven is megnézhetitek a cég YouTube-csatornáján.

PC Gaming Show E3 2017

Fórum:


A kanapét előnyben részesítő PC Gaming Show teljesen baráti időben, ma este 19:00-kor kezdődik. A vendégek között az ArmA-t és DayZ-t jegyző Bohemia Interactive, a háborús és zombis FPS-ekben jeleskedő Tripwire Interactive és a LawBreakersen munkálkodó Nexon is jelen lesz. Ezek mellett várhatóan szóba kerül a PlayerUnknown's Battlegrounds, a Quake Champions és a Total War: Warhammer 2 is.

A talkshow-t Twitch-en tudjátok majd követni, este 7-től.
 

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!