Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Wreckfest

Valahol olvastam, hogy ez egy jó idei játék, erről jutott eszembe, hogy még early accessben megvettem. Nosza próbáljuk ki... Azóta 20+ órát beletoltam, az ünnepek alatt. Szerintem az elmúlt 5 évben nem játszottam ennyit összesen.
Alapból a szimulátorokat kedvelem, de ennél nem kellett különösebben megerőszakolnom magam, mert elég élvezetes az irányítás, és a kocsik mozgása. Ahogy törnek, az meg orgazmikus*. Szerintem hozza a Destruction Derby hangulatát. Jók a pályák, bár a versenyeket most is jobban szeretem, mint a zúzást. Ja, és szép is.
De azért van pár kisebb, nagyobb bibi:
- A zenét elég hamar lelőttem (ízlés kérdése).
- Hallottam már jobb motorhangot, de nem különösebben szar.
- Remekül néznek ki a kocsik, de amikor megy előttem 2 teljesen egyformán rozsdafoltos, kopott járgány, az furcsa.
- Kicsit túl van tekerve a gépi csalás.
- *A realisztikus törés (ez egy beállítás) is csak annyit tesz, hogy hamarabb széthullanak a kocsik. Hiába jelzi, hogy a motor már kuka, ha a hp csíkból még van, működik. (A Destruction Derby is jobban csinálta ezt, szerintem bug.) A menetteljesítmény sem változik számottevően, pl. fwd kocsival kiesett az egyik első kerekem, és versenyben maradtam...
- Bizonyos tereptárgyak törnek, rombolhatók (fa korlát, beton terelő, gumi rakás, stb.) de mások nem, mint pl. út szélén álló mentőkocsi, tyúkháló sérthetetlen, és vannak holgram fák is.
- Az expert AI azt tudja, hogy időnként nem törődve a saját tepsi épségével próbál meg kizúzni a pályáról, ami mókás is tud lenni, ha jó ütemben fékezel, amaz meg bezúg az árokba, de inkább bosszantó.
- A netkódról csak olvastam, hogy szar, eddig csak kampányoltam.
Félrevezető a fenti lista, mert közben tényleg jókat játszom vele, de azért full árat nem ér. Egy nagyobb akcióban jó vétel lehet.



Ash of gods

Befejeztem. Nekem 2018 legjobb játéka volt. Nem emlékszem melyikőtök ajánlotta, de nagyon köszönöm.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=p_j5i9Jrjss&t=18
rwurl=https://i.imgur.com/ZEi6BWZ.jpg



Szívesen! Örülök, hogy neked is tetszett!



Picit banner saga koppintás ez nem? :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

- Az expert AI azt tudja, hogy időnként nem törődve a saját tepsi épségével próbál meg kizúzni a pályáról, ami mókás is tud lenni, ha jó ütemben fékezel, amaz meg bezúg az árokba, de inkább bosszantó.

Nyilván bosszantó, de egy Wreckfest nevű játékban mi legyen? Ez nem GT vagy Forza, itt as zúzás a lényeg. Mondjuk én még csak a FlatOutokkal játszottam, de ott az AI-pilóták neve és kocsija alapján is lehetett tudni, hogy mennyire agresszív az adott versenyző, illetve együtt menni a jégre a sokpontos versenyzővel akár a bajnokság szempontjából is megérhette, mint taktika. Mindez leginkább a 2-re és a remake-jére igaz, mert az 1-ben mindenhol dobogón kellett végezni (és anyagilag is a helyezések voltak értékesebbek, mint a zúzás). Az UC-ben viszont a 12 fős rajtlista miatt nehezebb volt szinte mindenkit kiütni, tehát ha sokat dulakodtál, akkor nem biztos, hogy az elejére értél. De szerintem mindig a magányos time trialeket volt nehéz aranyra hozni, nem a versenyeket nyerni.

Szóval azt meg tudod mondani, hogy mennyire FlatOut 2/UC a játék?

Sors bona, nihil aliud.



Nem. A kickstarter kampánykor láttam anno utoljára, és ott annak tűnt, de tök más. A két dolog ami emlékeztet rá, az a 2D grafika és a hasonló színű kockák csatában. Sztem dolgoztak dizájnerek rajta akik azon is, és azért...



Azt el tudja nekem magyarázni valaki, hogy ez a Forza Horizon 4 miért lett néhány helyen év játéka? Oké, jól néz ki, de mitől több ez egy szimpla autóversenyzős játéknál? Én Colin McRae Rally óta mondjuk csak Gran Tourismo sorozatot nyomtam PS-en, szóval fel nem foghatom mitől lehet annyira jó egy Forza.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A GT-nek inkább a Forza Motorsport az ekvivalense, a Horizon még kevésbé szimulátoros, és pályaversenyezés helyett sandbox csapatás (és emiatt a teljesítményből is engedtek az FM-hez képest, korábban 30 fps volt a cél, most már Xbox One X és természetesen a PC tudja a 60-at). Ez inkább a Test Drive Unlimited vagy a Crew stílusa.

Sors bona, nihil aliud.



Változatos, szép, jó autós élmény, van benne kihívás / közösség. Igazából minden ami egy jó arcade autós játék kell, hogy legyen.

Escape from Tarkov
Ismerőstől kaptam két hetes trialt hozzá. Igazi loot hoarder shooter. Két féle játékmód van. PMC és SCAV. Az előbbi a fő karakter fix inventoryval és azzal mész be a pályára amit ráaggatsz. Ez a karakter aki kapja az xp-t, akivel csinálgatod a questeket és akivel elveszted mindened (de erről később :D). A SCAV viszont randomgenerált karakter akiket általában az AI irányít viszont nem mindig mivel ugyebár te is bemehetsz SCAV-ként. Itt nem kapsz a mainedhez xp-t, küldetséket nem mindig tudod csinálni vele (attól függ mit kell csinálni) viszont a gear amit összeszedsz és amivel kijössz az átrakható a stashbe szóval a tied marad. Ez igazából gyakorlásra jó meg ha elfogyott a gear akkor ezzel lehet trükközni. Az alap játékmenet, hogy bemész a main karaktereddel x gearrel és próbálsz kijönni még többel meg adott questet megcsinálni (teszemazt
ölj meg 14 scav-et, hozz ki egy spéci aranyórát stb...). Ha meghalsz pedig elvesztesz mindent ami nálad volt. Szóval egy idő után ha csak meghalni jár be az ember a legjobb cuccaival akkor nagyon gyorsan el fog fogyni minden.

A szimuláció kurva jó alatta, igazi gunporn igazából. Minden fegyver szénné modolható vagy 10 különböző ponton, ezerféle golyó típus van, másfajta tárak, meg tényleg millió egy dolog. A tárakat is egyenként lehet tölteni, a játék nem nagyon csinál neked automatikusan semmit. Úgyhogy a játék legalább felét az inventoryban tölti az ember rendezgetéssel. :D A lövés meg a hangok is valami elképesztően jók, a sebződés is külön területekre van bontva, a healelés is elég összetett. Pályák közül még csak kb fele van kész, de baromi nagyok és elég jól össze vannak rakva. Van 1-2 potato része persze, de nem kirívóan zavaróak. Az mondjuk zavar, hogy egy 30 centis kiszögelés már problémát okoz, de idővel gondolom ez is fixelve lesz (legalábbis remélem) szóval maga a játék már most valami kurva élvezetes.

Nade... A probléma ott kezdődik, hogy a stash kicsi. Alap esetben 10*26 kocka. Lófaszra nem elég. Persze lehet venni különböző ládákat töltényeknek, fegyvereknek, heal cuccoknak ami mondjuk elfoglal 2x2 vagy 4x6 kockát de sokkal többet lehet bele pakolni. A probléma csak az, hogy ezek geci drága dolgok és baromi nehezen lehet őket megszerezni, vagy ezer év kifarmolni a pár millió rubles-t rá. Még úgy is, hogy ezek esetleg vannak az embernek a 260 kocka kurva kevés. Folyamatosan mennie kell a tetrisznek, táskában táskában táskának és ez valamilyen szinten hozzá ad az élményhez, de azért zavaró, na. VISZONT. Nagyobb editionhöz nagyobb stash is jár. A legnagyobb 10x66 ami azért már emberes és én azt mondanám az a méret az amivel kényelmesen el lehet lenni hosszú távon. Meg ehhez az editionhöz kap az ember csomó lootot, season pass-t meg minden lófaszt. Sok jelentősége nincs, gearelődni könnyen lehet szóval nem egészen p2w. A legnagyobb geciség még mindig hátravan. :D Most 25% akció van rajta. A legnagyobb edition 82.49 euro, egye fene gondoltam én.
rwurl=https://i.imgur.com/feCBaXe.png
Viszont checkoutnál olyan fogadott amit én még nem basztam játéknál.:
rwurl=https://i.imgur.com/cLgoLXw.png

Ennyit viszont már nem tudok érte lenyelni. Meg így alapból mi a faszom ez?! :D Steamen persze nincs úgyhogy csak rajtuk keresztül lehet hozzájutni. Ránéztem a fórumra hogy nálam fos-e vagy így working as intended és akkor jött a kövi pofon mégpedig a support meg a moderátorok aranyossága. Miszerint ők mindent hibátlanul csinálnak, aki reklamál legyen szíves kussoljon meg ha tanácsot adna valaki akkor is maradjon inkább csöndben és a "support" majd elintézi, igaz rossz információval ami mondjuk pár nappal később lehet kiderül aztán gyorsan le is zárják a topikot, de az már kit érdekel. Random bannolgatnak emberek látszólag, ha ticketet nyitsz a témában intant záródik szóval ennyi... Meg amúgy ticketre se szeretnek válaszolni. Arról meg már nem is beszélve, hogy a trial standard edition és ha mondjuk ezek után valamelyik nagyobb kiadást vennéd akkor resetelni kell az EGÉSZ main karaktert különben nem működik. Szóval minden progress, item, quest, minden ugrik. Meg így mellékesen copystrikeolták az egyik streamer mind a 47 videóját amiért felhívta az ő figyelmüket egy kurva nagy biztonsági hibára. Meg már régebben is ellehetetlenítettek egy embert így.

Szóval összegezve a játék valami elbaszottul jó és élvezetes minden más körülötte meg undorító gané szóval még jó ideig nálam ki fog maradni (vagy teljesen ha ugyanez marad).


Boz képe
Boz

Nem értem, ha képes vagy kiadni ~80 eurót virtuális ládahelyért, akkor az a plusz ~20 már miért zavar, tovarish? )))))))))))))))

Éljenek a videojátékok!



+1 :D



Elvi kérdés nem pénzügyi. Plusz inkább az egész összkép a cégről aki csinálja az ami azt mondatta velem, hogy fuck this.



Öt különböző bajnokság van, junior, amateur, challenger, pro, world master. Bajnokságokon belül van számos verseny, verseny sorozat, melyek teljesítésével bajnoki pontokhoz lehet jutni. Meghatározott számú bajnoki ponttal lehet unlockolni a következő bajnokságot. Versenysorozat esetén, bajnoki pontokat az egyes versenyeken elért helyezés szerint kapsz. Pontosabban mondva, nekem csak úgy sikerült maxolni a bajnoki pontokat, ha minden versenyt megnyertem, illetve, ha minden versenyt megnyertem, megkaptam az összes bajnoki pontot. Vannak bonus (vagy optional?) objectivek is, pl. okozz legalább 500 damage-et, vagy forgass ki legalább 3 ellenfelet, de azokért csak XP-t kapol (leveling), és ha a max pont mellé megcsinálod az összes bonust, akkor az a verseny-/sorozat arany pipát kap.
Bajnoki pontokon és XP-n kívül még vannak creditek is (upgrade vásárláshoz), de nem tudom pontosan, hogyan kalkulálódik. Én mindenesetre elsődlegesen a bajnoki pontokra gyúrok, és mellékesen a bonusokra.
Ha hátulról elkezded kiütögetni az ellenfeleket, nem tudsz első helyen végezni, mert túl sok időveszteséggel jár, akkor meg pláne nem, ha közben széthullik a gép. Igaz, én most újra kezdtem úgy, hogy nem vásárolok külön upgrade-eket, csak azt használom, ami ajándékba pottyan. Így a körversenyekre az armort teljesen lecsupaszítom a könnyítés végett, és elég sérülékeny az autó.



A kockányi stashből még lehetnek gondjaid.


Boz képe
Boz

Ironikusan kérdeztem, én is hallottam a cégről gányságot szóval teljesen megértem.

Éljenek a videojátékok!



Most őszintén, ruszkiktól mi a jó édes fenét vártál?
Én is mesélhetnék, hogy miket művelnek (fejlesztők, moderátorok) a War Thunder égisze alatt (pl. bannoltak playert, mert lelőtte a moderátort, vagy mert kidobták a csapatból XDDD / mikor az egyik programozójuk készített hacket és árúsította....) Kényes kérdésekre nem válaszolnak, vagy simán zárják a topicot minden magyarázat nélkül.
Vagy miket művel a WoT bagázs (igaz ők Beluroszok - egy kutya), aztán csodálkoznak, hogy drasztikusan fogyatkozik a nép alattuk (egy csomó irodát bezártak, USA szerveren már botokkal töltik fel a helyeket, hogy ne nőjön a queue time XD), kissé túltolták a paytowin modelt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Igazából vakon mentem bele a dologba, illetve az túlzás. Tudtam milyen a játék csak így a hátteréről, árazásáról, supportjáról és fejlesztéséről semmit nem láttam. Mostmár utánanézve/olvasva hja, meglepő nincs benne csak így wtf. :D Ha foshalmaz lenne a játék sokkal könnyebb lenne vállat vonni és elfelejteni. Szomorú na. :(



Leszedtem Forza 4 demot. Hát ehhez kormány kellene :/



Kell a fenét, kontrollerrel simán jó.



44k egy Xbox One X kontroller :D Akkor már jobban megéri megvenni az egész konzolt valami akcióban és azon tolni :D
Csak Dualshock 3-am van...



Miről beszélsz? 17k
https://ipon.hu/shop/termek/microsoft-xbox-one-s-vezetek-nelkuli-controller-fekete/1526957

Amúgy meg nem vettél ps4et pár hete/hónapja? Én is DS4el játszottam, működik bár szórakozni kell DS4Windows-ban vele, de hibátlan.



Ha tudod akkor adapterrel együtt vedd meg. Vagy legyen a gépben Bluetooth.

https://www.konzolvilag.hu/xboxone/xbox-one-kontroller-fekete-vezetek-ne...




Bezzeg én ebayről vettem a hamis igazi (értsd igazi, csak kínából) x360 vezetékesemet 3 ezerért anno. Csak rádugom a gépre és megy.

Ez színtiszta rablás. Mondjuk a 19 ezres ár a wirelessért is.



Ja, ha a legdrágább kell, akkor az Elite környékén jó helyen keresgélsz. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Gondolom megállás nélkül használnád és muszáj lenne a több profil, különböző dpadek, a hátsó gombok és a prémium feeling. Akkor megérteném ha tényleg kurva sokat játszanál akár fighter játékokkal is (ami megmagyarázná miért kell a spéci dpad), de ha csak kocajátékra kell akkor igazából egy olcsó 360 kontroller is pontosan ugyanannyira megteszi mint a 44k-s elite.



én azt hittem ez az Xbox One X verzió :D De akkor így nem vészes, ha az olcsóbb verzió is megteszi. Bár nem tom még, hogy egyáltalán mennyire akarok én Forzázni hosszútávon...



Moken lassan leadhatnad a gamer kartyadat, annyira keveset tudsz :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Te leadtad már a faszod? :D

Vill du bli ihop med mig?



Bunyós játékhoz az Elite pont elég fos, akkor már inkább a sima.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!