Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Subnautica átpakolva ide:
http://www.rewired.hu/content/subnautica

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Mass Effect 2
Még nem fejeztem be, csak pár gondolat. Így az első rész után csalódás volt, hogy kisebbek lettek a nem agresszív pályák, a Citadella pl. lazán végigszaladható, anno csak itt órákat töltöttem el a mellékküldetésekkel. Ahogy a skill rendszer is egyszerűsítve lett, ez megint nem tetszik.
Cserébe dinamikusabb a harc, jó ötlet a fogyó töltény, sokkal taktikusabban kell menni, bár mióta Bakát (a Krogant) és Garrust "kimaxoltam", van, hogy csak csalinak vagyok, ők ketten elintéznek mindent. Velük nyomom mindig, pedig a többi karakter is érdekes, kár értük, de ha meg van a csapatom, ritkán váltok.
Ami jó, hogy jobban élnek a pályákon, jó a beszólásaikat hallgatni.
Ami viszont marhaság, amikor logikusan semleges választ választok, és negatív pontot kapok értük :D Pl. amikor a Begyűjtő hajón megtámadtak minket, meg a hajónkat, a Normandia felé két válasz lehetőségem volt:
- Jól vagyunk!
- Helyzet jelentést!
Az utolsóért negatív pontok jártak :D De miért? :D



Sztem magyarul játszol :-) A fordítás nem mindenhol szerencsés, lehet h ezért furák az ilyen mondatok.
Azért (is) jó váltogatni az embereket, mert más fajta ellenfél ellen más ember hatékony. Különösen a pajzs lebontó képességek hasznosak, ha két barrier lebontós embert viszel collectorok ellen, vagy két shield ellenest geth ellen, sokkal könnyebb.



Yep, lehet, az "angolban" ahogy nézem ott a NOW! felkiáltás, ami miatt lesz badass Juhász :D
https://youtu.be/VdPidzxKOkM?t=682
Közepes nehézségen tolom, de nem okoznak már gondot a csaták (az elején volt 1-2 helyzet, amit szívtam: a kolónia támadásnál haltam meg párszor a gyalogos zombik miatt). Ha nagy a gebasz, táposabb ellenek jönnek akkor töltényt váltok, de általában a mesterlövész támogatás, plusz "sötétes" krogan társsal simán fogok mindent. Ez a pálya is sétagalopp volt.
Az első részt is állandó csapattal toltam végig, de minden játékkal így vagyok :D Szentimentális vagyok, na... :D


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Szentimentális vagyok, na... :D

Ezt már abból sejtettem, hogy Grunt az egyik legjobb barátod.

Sors bona, nihil aliud.



Mega Man 11

Pár pálya után ez elég jónak tűnik. Mondjuk nem merek nehezebb fokozaton játszani, elég rég megameneztem már :)
De az art rohadt szép és a hangulat is rendben van.



...de legalább beszélj mindenkivel minden küldetés után.
Aki a három rész alatt nem lesz szentimentális, nem is ember :-)

ShowHide spoiler #harmadik rész spoiler


Persze, mindenkit kimaxolok hűségileg, meg ápolom a lelküket. Azt mondjuk gáz, hogy Jack milyen tápos szabadulásakor, majd lazán kinyírta pár megvadult hajótörött :D



Ja, a cinematicban (meg a scriptben) kőkemény, aztán meg hát nem :-) Persze ha felgyúrod, ő is tud. Mondjuk én nem sokat használtam mert biotic voltam mindíg...
Aztán majd a harmadik részben nézz rá megint :-)



Subterrain, Xbox verzió. Miért nem tudtam erről a játékról én korábban?



Mostanában felváltva játszogattam a Mad Maxet, a Subnauticát és a Kingdom: New Landset, miközben néha fennakad a szemem a Steam Libraryban a Hollow Knighton, amit már "csak" be kellene fejezni (egy jó szenya fő-főboss likvidálásával).

A Kingdom: New Landset mostanra kivégzettnek tekintem. A Skull Island DLC-t nem sikerült elsőre megcsinálni, mert elkapkodtam, de nincs kedvem újra nekifutni, mert lényegében ugyanazt kínálja, mint a Kingdom: Classic, csak nehezítésekkel, illetve annyi könnyítéssel, hogy az előző szigetről hozhatok át embereket és némi vagyont. Ez persze azt is jelenti, hogy az előző szigetet is újra meg kellene csinálnom, ha a végére akarnék járni, de ennyi időt már végképp nem áldoznék a játékra. Bő 24 órám van már így is a játékban. Inkább figyelem, hogy az új Two Crowns ára mikor megy egy kicsit lejjebb.

A Subnautica kellemesen bizsergető és izgalmas volt az első 5-10 órában. Azóta kicsit olvasgattam a Wikit, meg raktam fel modokat is, mert volt egy-két hosszabb időszak, amikor csak a fejemet vakartam, hogy most merre és hogyan tovább. Így flottabb a játék, nincs annyi üresjárat, viszont mostanra a játék kezdeti varázsa is elillant. Persze vannak még izgalmasnak ígérkező rejtélyek, és mélyebbre merülni az ismeretlenbe még mindig szívdobogtató élmény, de most mégis inkább visszatértem a csupa víz világból a víztől majdnem teljesen mentesbe.

Ez a Mad Max, amiben a járgányt és Maxet is kimaxoltam már (néhány küldetés által elzárt fejlesztést kivéve). A tájakon jószerivel már csak aknamezők, meg egy-két Scrotus-bázis maradt felszámolatlan, és persze a főcselekményből van még hátra valamennyi (talán a 70%-ánál járhatok). Nem tervezem a teljes térképet kipucolni, bár sikerült elég változatos helyszíneket összehozni még a mezei loot locationökhez is. A Death Runokból is csak egyet csináltam meg, mert a második (Barrel Run) felidegesített, hogy sokadjára is valami hülyeség miatt nem lett meg.
A bunyó valahogy még most sem megy olyan flottul, mint a kivitelezésre hasonló Batman-játékokban. Sokszor kamerán kívül kerülnek az ellenfelek, és így csak találgatni lehet, hogy mikor akar épp megütni valaki. De ha látom a jelzést, akkor sem mindig van időm reagálni, mert Max épp egy hosszabb mozdulatban van. Ezzel együtt nincs vész, kisebb adagokban továbbra is élvezem a játékot.

Ma LAN party lesz. Betáraztam egy csomó couch co-op és vs játékot, hogy ne csak a könyökömön kijövő CS 1.6 menjen végig. Valamiért nálunk ez ragadt be a többségnél, és eleddig hiábavalóan próbáltam más játéko(ka)t ültetni a helyére. Sok tényezős kérdés ez, nem azért írtam le, hogy bárki megoldásokat keressen rá vagy sajnáljon, csak épp elbeszélő hangulatban vagyok, mert a család fura módon pont ma nem ébredt még fel, én viszont igen. Máskor ilyenkor én aludnék még tovább, de a kölykök már a hasamon ugrálnak. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Jó kis csé.
Couch coop címeid mik vannak? Ps4-re keresek párat
Amik eddig szóba kerültek: dragon's crown pro, overcooked 2, mother russia bleeds, capcom beat em up collection

Ja most beat em up túltengés lesz

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Co-op és VS vegyesen, ami így utazás közben eszembe jut:
Dungeon Souls, Lost Castle, Rampage Knights, Castle Crashers, Brawlhalla, Screencheat, SpeedRunners, Nidhogg, Overcooked, Worms Armageddon, Move or Die, Ultimate Chicken Horse, Gang Beasts, a két felülnézetes Lara Croft, Pac-Man 256, Genital Jousting, (Saturn) Bomberman, Stick Fight: The Game, Towerfall Ascension + DLC

Nagyon sokat nem próbáltunk még ki. Az utolsó kettő viszont eddig elég nagy siker volt.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Wow. C64-re jött ki a napokban :O Emulátorral is játszható ofc:
rwurl=https://youtu.be/Mv7jvlEtEY0?t=39
Akit érdekel innen töltheti: https://csdb.dk/release/?id=173193



Pedig a cs-t ki kellene már dobni a csba.

Kiváló üvöltözős hangulatot hoz a Chivalry és a Call of Juarez 2 is LANon bármikor. Vagy akár egy jó AvP 2, esetleg 3, csak meg kell beszélni, hogy a predator disc legyen bannolva.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Boz képe
Boz

Ejj Chivalry-t mennyit mondtam többieknek amikor ingyenesen be lehetett húzni.. De neeem inkább toljuk a pubg/fortnite/rocketleague/LoL szarokat.. Hányinger. :D
Insurgency-vel is rágom a fülüket mindig. Gyakorlatilag egy HC cod4 a jatek, amit mindannyian szerettünk, de hát vlhogy az se siker.. legalabb azt mondjuk kipróbálták úgyahogy.

Éljenek a videojátékok!



Mass Effect 2
Na, akkor megvót ez is, ~64 óra lett a vége. Még mindig nagyon sajnálom, hogy ilyen rövid, kiherélt az egész, de cserébe dinamikusabbá vált a játék. Volt olyan mellék küldi, hogy kettőt kellett lépjek, beszéljek egy alakkal, majd vissza lépni és kész :D (Nem is olvastam ezeket a szövegeket, annyira untatott...).
Na, de. A végén csak a két ufóembör halt csak meg, Thane a szellőzőkben (nem baj, úgy is haldoklott), meg a doki (oks, ő sem élt volna sokáig). Meg összejöttem Talival, ami igazából nem volt nehéz, kétszer beszéltem vele, azt kész.
Ami nagyon tetszett a final Boss legyűrésekor, hogy kb. a fele alatt volt a páncélja, kifogytam lőszerből, a mester lövésszel próbálkoztam, mikor gondoltam egy merészet, előkaptam a malacpörkölőt (aka."World's Smallest Nuclear Bomb") és bebsztam a nyúkot az élijen szeme közé. Ez volt a második, hogy alkalmaztam a fegyvert, és igen hatásos volt, kapásból ending videó is jött :)) (Volt egy bug, a társak csak álltak, nem is harcoltak). Azt hittem ez is keményebb csata lesz.
Szóval nagyon jó játék, tetszett a vége, annak ellenére, hogy kicsit egyszerűbb, mint az eggy. Jöhet a három :D



Én most az andromeda demot próbáltam és nem rossz, de videok alapján az előző részek semmivel sem rosszabbak sőt... Még grafikailag sem sokkal rosszabbak szerintem.. :)

Talán valamikor végigviszem, mert azért kiváncsi vagyok rá, aztán lehet júhtúb lesz belőle... :D.

Viszont démoban írja hogy még 4 órám van hátra a kipróbálásból, erre egy bizonyos pontnál már nem enged tovább... Azt hittém a teljes játékot tudom tolni ameddig le nem jár a számláló, dé hát megleptek, mért nem.. :D

Szóval a kitalálót for prezidentnek...

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



Az androméda egy szar. :D Feléig se bírtam elviselni pedig még fizettem is érte és ténylegesen próbáltam lenyomni a torkomon. Az eredeti trilógia klasszisokkal jobb volt minden téren.



Nálunk ami szokott menni haverokkal:
BF4
Left for Dead 2 (mondjuk ez régen volt)
Spintire MudRunner :D
Wargame Red Dragon (Steel Divisont is toltuk, de nyomába se ér a Red Dragonnak - elbénázták a dizájnerek annyira erőlködtek valami újért, hogy "javították" azt amit nem kellett volna, és ahhoz meg nem nyúltak, amit bizgerálni kellett volna...)
War Thunder (inkább ground force - de ez is hanyagolva lett mostanában - mióta behozták az RNG-t sokat romlott a játékélmény RB-ben - Nem tudom, de minden verzióval egyre ganébb a gameplay élmény - ott is jó dizájnerek vannak, akik "hallgatnak" a népre :D)
BF5 - nem vettem meg, így abból most kimaradok (majd valamikor jó áron jövőre, kellő bugfix után)
RainbowSix Siege - mostanában pár körig bírja a csapat cérnával - túl sok a csíter (csí leszivó)...
Ring of Elysium (BattleRoyal Svájcban) - annyi előnye van a többi BR-rel szemben, hogy harcon és gyűjtögetésen túl lehet ökörködni a felszereléseknek köszönhetően (hódeszkázás, hegymászás, siklórepülés magaslatokról) - amúgy sajnos itt is sok a csí-lopó...
SCUM ez is valami "BattleRoyal" izé, de van ellenséges AI is, meg pár érdekes kombó/fizika/láthatóság rendszer, stb. - most betáraztam, még nem próbáltam, de a srácok hívtak, hogy toljam velük.
Bár most XCom2, Alien Isolation, Master of Orion és a Darkest Dungeon is terítéken van nálam. (és még egy valagnyi bontatlan van a Steam polcomon :D)
időmilliomosnak kéne lenni és 4x annyi ideig élni...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Thane a szellőzőkben (nem baj, úgy is haldoklott),

ejnye, pedig szép lezárást kapott volna a 3-ban.

meg a doki (oks, ő sem élt volna sokáig).

erre viszont nincs mentség. az egyik legepicebb jelenetről maradsz így le.



Az Andromeda visszalépés a Mass Effect játékokhoz képest. Ha el tudod felejteni hogy ez Mass Effect, végül is egész OK játék, de meeeeeessze nem Mass Effect. Ha úgy játszod hogy "Random stúsió első open world űroperája", egész szórakoztató lehet.



This! Tessék szépen újra játszani az öngyilkos küldetést! Csalok: A doki vigye vissza a túlélőket a hajóra, így nem hal meg. KELL neked Mordin Solus a harmadik részbe, hidd el!
Must be him. Someone else might do it wrong.



Igen, olvastam az elhalálozási sorrendet, de mindegy. Majd megnézem a neten a videókat, nincs ennyi időm, hogy újrázzam. Már a Marson vagyok a 3-ban.
Amúgy is, Joker a legjobb karakter:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=aFzCCbimlBY


Boz képe
Boz

Ezek közül a Left4Dead 2 amit le tudunk szervezni még manapság, bár 4 fő nem szokott meglenni arra se.. Killing Floor is volt picit, amit többen is lehetne, de az se maradt meg pár mecsnél tovább.
Ring of Elysium is ment néha, de hát gyak PUBG 1.5 a dolog, az meg egy hulladék játékmechanikai szempontból.
Egyébként sajna nekem a ~7 éves nem-gaming laptopom eléggé szűk keresztmetszetet vág az olyan játékokra amikben én is részt tudok venni. (szerencsére azért van geforce now.. :))

Amúgy ha mindenkinek sikerül összeülni, ami manapság már ritka, akkor vagyunk hatan, esetleg még +2 de ők nagyon ritkán. Ez a létszám is rögtön kinyírja a legtöbb játékot amit amúgy játszanak a többiek, LoL(na jó, annyira nem mert akkor hú nyomjunk 3v3 módot, csak kár, hogy az még az alap 5v5-nél is okádékabb), Fortnite... Ezért is szorgalmazom az olyanokat mindig, mint amit az előző hsz-ben említettem, mert azokat lehet többen simán, de hát why even..:D

Olyanok mint War Thunder vagy Wargame, esetleg RTS-ek.. Lehetetlen, talán Warcraft 3-ra sikerült még régebben picit, de az is gyorsan elhasalt. :D

Éljenek a videojátékok!



Ok, így a végénél már úgy tűnik, hogy árnyaltabb a kép.
Valahogy a nehézségi szint baromira egyenetlen: van, ahol már úgy érzem, hogy csalok, olyan könnyű... máshol pedig vért izzadok, mire sikerül az ugrásokat úgy időzíteni, hogy bossz ne daráljon be egy perc alatt.



Joker :-D Na neki is lesznek nagy pillanatai a harmadik részben :-)



Boz írta: Ring of Elysium is ment néha, de hát gyak PUBG 1.5 a dolog, az meg egy hulladék játékmechanikai szempontból.

Ezzel alapvetően egyetértek. Guberálás, mászkálás 10 percig, hogy aztán egy random arc 30km-ről beléd sorozzon egy tárat futásból (persze ha te lősz, akkor 5 találat után is vígan harcolnak ellened)...
Remélem megélem és nem a távoli jövőben a stream-online-t, és akkor az összes cheater mehet az édesanyjába.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


pme képe
pme
Donator

No Man's Sky

Az eddigi talán legrizikósabb steam vételem volt, de hálistennek megért minden centet. Nagyon nem tudtam eldönteni a videók alapján, tényleg tetszeni fog-e, vagy csak belelátom a számomra kedves dolgokat. Mondjuk az sem segített, hogy a rengeteg update miatt az aktuális verziót követni sem egyszerű, hát még kikeresgélni a legújabb bemutató videókat róla.

Gyűjtögetős-fejlesztgetős-bázisépítős-űrjárós survivor, amivel nagyjából el is mondtam a lényeget róla, ráadás coop móddal, ha haverokkal tolná az emberfia.

Eddig 30 órám van benne, de nagyon vontatott a játékmenet a rengeteg elem miatt, amik kellenek a fejlesztésekhez, így még csak a felszínét kóstolgatom csak. Nagyon tetszik a random sorsolt világok koncepciója benne, tök jó élmény csak úgy warpozgatni a világűrben egyik csillagrendszerből a másikba, és scannelgetni a biomeot a bolygókon.

Egyelőre nagyon élvezem, akciósan nem olyan rossz vétel ez szerintem, ha valaki bizonytalankodna.



Mad Max

Sikerült még 2018-ban végezni a sztorival. 50+ órát pakoltam bele. Lenne még mit csinálni, talán egy-két kanyarra el is viszem még az Arkangyalt, de nem tervezem teljesen kipucolni a térképet. A zavaró apróságai ellenére jó az összélmény. Sikerült változatosra csinálni a puszta különböző tájegységeit, így élmény volt a warboyok járgányait hajkurászni mindenfelé. A loot és egyéb helyszínek is elég változatosra és érdekesre sikerültek, szóval ezek felkutatásába is érdemes időt fektetni. Van közöttük egy-két egészen érdekes is. A fő sztori rendben volt, talán még csavarosnak is mondható.
Jó volt. Ajánlom.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!