Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Cool!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



örömmel látom,hogy nem maradtam le semmiről és még mindig a légkörbelépésnél jártok :D

be is dobok pár képet
egy sokkal bejövősebb,dárkosabb Jedha concept
rwurl=https://milnersblog.files.wordpress.com/2016/12/the-art-of-rogue-one-_-j...

Gladiator-class Star destroyer légkörbe lépés közben
rwurl=https://pbs.twimg.com/media/DUzWrr3W0AUP9Zu.jpg

YT variant
rwurl=https://i.imgur.com/Yh5Wvi3.jpg

hol vagyok?



az első van nagyobb felbontásban?



ezt gugliztam

ShowHide spoiler #ugyanaz nagyobb méretben


bittedanke!



ezek mik?



csak megjöttem és belöktem pár irreleváns faszságot, az első a Rogue One concept könyvéből van,a második SW armada illusztráció, a 3. meg egy fanmade millenium falcon variáció

hol vagyok?



LY képe
LY
Donator

Az semmi
Engem evek ota idegesit hogy mennyirre rossz lehet onnan a kilatas balra
A fel vilagot kitakarja a hajotest



+1
és teherhajóként max kézműves sört, carbonitba zárt luxus prostikat, és rengeteg csillagpor-kokót szállít, hogy megérje a repülés...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Choose your next words with excpetional care!



old, but good



rwurl=https://youtu.be/Ey68aMOV9gc

Amikor a fanok jobb cuccot dobnak össze, mint egy stúdió.



rwurl=https://youtu.be/c85KaDSMIRM

Javaslom megtekintését különösen azoknak, akik szerint a trontermi harc jó volt a TLJ-ben...



Tehát aszondod a filmben nem voltak reálisak a fénykardpárbajok?

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Kicsit félek egyetérteni Mokennel, de tényleg
-szarok voltak a koreográfiák
-nem volt rendesen kitalálva, mi a funkciója a harcoknak a filmben



Arra gondolsz mikor eltűnik az egyik kés az őr kezéből menet közben, hogy minden gagyi balettre épült, vagy random használjuk az erőt, mikor-hogy kívánja meg a plot?
A Bud Spencer filmekben érthető volt a sorba állunk a pofonokért, de az ugye vígjáték volt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Bármilyen valódi kardpárbajban a cél a másik fél mozgásképtelenné tétele, vagy ha profán akarok lenni, azt is mondhatnám, hogy a minél gyorsabb kivégzése. A Trónok harca nyers párbajai közelebb állnak a középkor valóságához, mint a Star Wars előzmény és utorzolmány filmjei a szamuráj viadalok rettentően rövid ideig tartó haláltáncaihoz. Csak és kizárólag az eredeti trilógia vonultatott fel valódi, minőségi, értékelhető párbajokat, ami részben a kendóban lefektetett szabályok betartásának, részben pedig Bob Anderson zsenijének volt köszönhető. Az előzmény részek által bemutatott és rettenetesen túlkoreografált kardpárbajoknak semmi közük a valósághoz, viszont nagyon szépek! Kétség nem fér hozzá, hogy az ember a misztikus erőhöz, a titokzatos jedikhez és a csodálatos fénykardhoz legszívesebben valami hasonlóan fensőbbséges koreográfiát társítana. Ez azonban végső soron csak az eszköz túlmisztifikálását eredményezte. A fénykard kizárólagos célja az ellenség elpusztítása, és bár Obi Wan meg a többi jedi szívesen rendelt hozzá többletfunkciót, az eszközt éppen úgy a halál és pusztítás hívta életre, mint bármelyik másik fegyvert. De megértem Lucast, hogy az eredeti részektől eltérő stílust alkalmazott az előzmény részek forgatása alatt, mert ő mindig valamilyen többletértékkel szerette volna felruházni a jedik fegyverét. Ami az utorzolmány filmeket illeti, hát tényleg katasztrofális az alkalmazott koreográfia. Tudjuk, hogy Almighty Rey Sue nem kardforgató, és hát körülbelül előttünk van a kép, hogy egy kardforgatásban járatlan nő (anyánk, barátnőnk, pókok ellen tollseprűvel harcoló nagyink) körülbelül miként forgatná a kardot egy képzett szamuráj ellen. (Arról nem is beszélve, hogy mennyi ideig.) Alapvetően a TFA végén még össze sem szabadott volna ereszteni Kylo Rent a 3. generációs feminizmus jelenlegi vezéralakjával, hanem mondjuk valamikor a 3. rész utolsó 20 percében egy brutális training session után esetleg ki lehetett volna hozni egy döntetlent. De ez a vonat már Demjén Feri idejében elrobogott. Mivel a sequel trilógia egész koncepciója úgy kerüli a training intézményét, mint zsidó a földmunkát, ezért az nem is hívhatott életre normális kardpárbajokat. Kylo erőszakos stílusa egy dolog (láttunk már hasonlót a Kurgan esetében), de amit Rey művel a képzett gárdisták ellen, az tényleg szánalmas. Van olyan, aki komolyan el tudja képzelni, hogy egy sármelléki nő bárminemű kardforgatásban szerzett jártasság nélkül legyőzhetné a sógun védelmezőit? Margit vs 10 ronin.

Az első Hegylakó filmben Ramirez ezerszer elmondja, hogy a Kurgan veszélyes. Ő a tökéletes harcos, mert gyerekkorában a hozzá hasonlókat kiéheztetett kutyákkal teli vermekbe dobták az orosz sztyeppén. Tudjuk, hogy Kurgant legyőzni még Ramireznek is hatalmas feladat lett volna, mert a Kurgan egy agresszív állat, de rendkívül pontos és fegyelmezett harcos is. Most képzeljétek el úgy a filmet, hogy Rey mindenféle képzettség nélkül legyőzi a Kurgant. Ugye, hogy ugye! Ha kényszerből te lennél a rendező, egy ilyen jelenetet miként rémálmodnál meg? Egyszerűen az elmebeteg koncepció eleve kizárja a normális koreográfia lehetőségét. Nem tudsz normális koreográfiát kidolgozni, hiszen a karakter még nem tart ott, hogy egy ilyen veszélyes, halálos, a végtelenségig profi harcossal (vagy harcosok csoportjával) sikeresen szálljon szembe. És ez az oka annak, hogy a sequel részek párbajai suta koreográfiát használnak.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=_B_1IMstVzs
Nuff said, PG-13 bohóckodással nem lehet igazán fasza harci jeleneteket összehozni. (Egyébként tök jó, hogy a színes japán verzióban látszik, hol használtak szimpla vizet művér helyett :D)

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Kurgan több ezer éven át gyakorolt nonstop, Kylo egy lelkes amatőr szint lenne (és így nem bír vele a leghatalmasabb jedi Luke...). Rey azért harcolt korábban is fegyverekkel és ügyes, koordinált mozgása van, nem egy nagymama vagy plázacica szint azért.



Másrészt meg az a helyzet, hogy amennyire eredeti és látványos dolog a fénykard a Star Warsban, annyira limitáló is: mivel a fénykard = SW, így ha fizikai konfliktus van, az mindig egyenlő a vívással, ami még a koreográfia helyett érzelmekre fókuszáló régi trilógiánál meg a Force Awakens egy szem értékelhető párbajánál is beteszi a kaput egy kicsit. Úrias az úgy még a TFA random kaszabolásánál is, míg mondjuk a fent linkelt Kill Bill-jelenetben meg hiába szamurájkodnak, van ott minden: ütés-vágás, egy csomó más fegyver, nem is beszélve mondjuk az olyan fasza extra dolgokról, mint Gogo láncos buzogánya. Ehhez képest az SW fel tud mutatni egy darab kétélű fénykardot a Phantom Menace-ben, mint "innovációt".

Kicsit fizikaibbnak kéne lennie a dolognak több tesztoszteronnal, mert hát az sokszor még az olyan jeleneteket is fel tudja dobni, ahol maga a koreográfia egyébként elég gyenge, mint pl. itt:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=W8pZdrPSt4c
A koreográfia fos, de a vágás fasza, ahogyan a tempó is, és jó kis csapkodás az egész.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hát de nő, azoknak meg pinájuk van.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Reynek semmiféle harci értéke nincsen egy háborúban edzett ellenféllel szemben. Tudom, hogy a karaktert védelmezők folyamatosan bedobják a közösbe a nagy semmit (sivatagban élt, szemetet gyűjtött, kukásokkal harcolt, komoly eredményeket ért el pilátesz fitnesszben), de ez abszolút nem legitimálja a TFA végén és a rá egy héttel később a TLJ filmben látott teljesítményét. Kylo Ren embereket ölt. Fogta a kardját, és a film elején kettévágott egy védtelen öreget. Ez maga a harci psziché által okozott felfokozottság, ami nincs meg Rey karakterében, mert nem is lehet. Részben mert nő (szükséges hormonok hiánya), részben mert képzetlen. Az eredményes kimenetelű harc ugyanis nagyrészt pszichés képesség. Rey-t úgy állították szembe Kylo karakterével, hogy előtte nem építették ki benne a harci pszichét, nem ismerte meg az alázat fogalmát, nem ment végig a harcos útján. De ez nem is lenne probléma, ha a karaktert nőként kezelték volna. Egyáltalán nem veszített volna az értékéből, ha a TFA végén Kylo egyszerűen leiskolázza. Kedveltük volna a sutaságáért, és megszerettük volna a bátorságáért, hogy esélytelenségében is ellen mert szegülni a halálos ellenségnek, ami ugye maga a heroizmus. Ez lett volna a bukdácsoló kisgyerek első pár lépése egy szélesebb, nagyobb világ felé, mi pedig tűkön ülve vártuk volna a nagy visszavágót. Luke sem tudta volna legyőzni Vadert a New Hope végén, mert hát alig pár órája még az állatok alól ganézta a trágyát. Luke is tudott T16-os siklójával repülni, buckapatkányokra vadászott és talán részegekkel is verekedett néha, de mindezek mellett is csak egy vidéki parasztgyerek volt. Egy kis sudribunkó, akinek szemernyi esélye sem lett volna egy harcban edzett ellenféllel szemben. Nagyon jól tudta ezt Lucas is (mint egyébként valamennyi értelmes mozinéző), ezért hát kivárt. Lassan építette fel a karaktert, hogy a Jedi Visszatér végén egy hiteles hős születhessen. Luke akkor sem volt technikailag jobb Darth Vadernél, de mellette állt egy nagy fegyvertény; hit a jóság erejében, ami univerzális erő végül kiszakította Anakint a sötétség fogságából. A szeretet igéje tette valódi hőssé Lukeot. Ezért is visszalépés és mellette nagy baromság, hogy néhány kusza gondolat miatt mondott le Ben Soloról. Luke az új remény, ami megváltotta Anakint a rabságból. Luke karakterét megfosztani a remény intézményétől pedig éppen olyan butaság, mint malaccá hízlalni Gandhit.

A TFA/TLJ koreográfia azért rossz, mert Rey karaktere nem ad nekik elég nyomatékot. Amikor Neo először küzd Morpheussal, egy sor bölcsességet és persze nem kevés technikai skillt épít ki magában. Megtanulja a Mátrix világának a szabályait, éppen úgy, ahogy teszi azt Luke a Dagobah mocsarában. Ebből a megértésből jön a technikai skill, nem a Tatuinon, vagy a Jakkun töltött évekből!!! Nem azért lesz jó harcos Luke, mert sokat repült a Koldus Kanyonban, hanem mert a training által szerzett felismerés egy sor új skillt épít ki benne. Szabadítsd fel a tudatodat, hangzik el a tanítás a Mátrixban, és az így felszabadult tudathoz kapcsolódik majd egy sor új képesség. Pontosan így építi ki Yoda is Lukeban az új fókuszpontokat, amikhez új erkölcsi és technikai képességek rakódnak.

Minden filmes harc csak annyira hiteles, amennyire hitelesek az abban résztvevő felek.



...szóval hogy
-tudja már egy harc, hogy miért van a sztoriban.
-tartsa be a saját szabályait. Pl. ha ebben a filmben át szokták rúgni a vasbetont, akkor akit gyomron rúgnak, ne keljen már fel utána.
-valami kis logika legyen már benne, úgy abban, hogy most hogy is kerülnek ide és miért is harcolnak, mint abban, hogy hogyan használják a fegyvereiket. Nem kell hú de vérprofinak lenniük, ha rögtönzött fegyver, direkt jó ha bénázik. Csak pl. támadják már egymást, ne a fegyvert, stb.



Nem is értem Ryan gyereket, ha már ebben a filmben túltolta az öncélúan maszturbálós "surprise motherfuckers" jelenséget, akkor nem lett volna egyszerűbb, ha Kiló körberepteti bekapcsolva a kardját és egy körrel letudja a jelenetet... A következetesség szobra helyett a Troll szobrot kéne megformázni róla - mondjuk egy szakállas, vigyorgó golyó megteszi.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Veralafutas (up)

A koncepcióval van probléma. George Lucas két húsbavágóan valóságos ideológiai alapra építette fel mind az eredeti trilógiát, mint pedig az előzmény részeket. (A minőségi különbségektől most tekintsünk el.) Az eredeti trilógia idején a korszellemet a vietnámi háború, az amerikai imperializmus bukása határozta meg. Lucas nagyon mélyen pacifista, amiért is az OT egész világát az amerikai imperializmus elleni harcra építette fel. Külsőségekben a totalitárius náci Németországot állította szembe a Vietnám véres valósága által a Nixoni didaktikából kiábrándult lázadó ifjúsággal. Tehát az OT a mindent elnyomó imperializmust és a woodstocki fesztiválból merített new age generáció gondolatiságát állította szembe egymással. Innen jött például az erőteljes buddhista ihletettség is, ami a 70-es évek lázadó ifjúságának meghatározó alapköve volt.

Amikor pedig Lucas elkészítette az előzmény részeket, a korszellemet az amerikai szenátus korrupciós ügyei, Dick Cheney és a Bush család simliskedései, a Republikánus Párt warmongereinek térnyerése, 911 máig kétséges (talán a CIA által szervezett) önmerénylete, a nemlétező iraqi tömegpusztító fegyverek elleni ENSZ-ben megejtett harcos kirohanások, a mega korporációk vezetőinek kormányokat legyaluló és azokat abszolút hatalmuktól megfosztó politikai és gazdasági jelenléte határozta meg. A prequel részek a nyugati mintájú demokrácia belső haláltusáját mutatják be. Egy nagy demokrácia export, amit a gonosz Bush császár vezényel le a szeparatista (de olajban gazdag) országok ellen, amihez a bamba jedik - akár az ostoba NATO tagországok - asszisztáltak bólogatva.

Mindkét korszellem elvitathatatlan erénye, hogy húsbavágóan valóságos volt!!!!

Amikor a Disney átvette a karmesteri pálcát, jelen korunk korszelleméhez nyúlt, ami pedig a 3. generációs feminizmus. A házasság intézménye kiüresedett, a férfiak elvesztették a XX. századig betöltött szerepüket, a maszkulanitás térfelet váltott, a nemek közötti határvonalak eltolódtak, a szerepek átrendeződtek. Mindez persze csak a nyugati világra igaz, de ott valóban végbement egy nagy társadalmi változás. És ez a korszellem hozta el nekünk a független, erős nő rémképét.

A probléma csak az, hogy míg a Lucas által felfestett trilógiák társadalmi rémképei valódi problémákra reflektáltak, addig a ma uralkodó korszellem többnyire szalmabábokkal harcol, ami így nem is szülhet hiteles hősöket. És ezen a fronton vérzik el Rey hipermaszkulin, független, férfi ne fogja meg a kezemet, férfi ne tanítson az erő használatára karaktere. A mai korszellem valójában nem bír olyan erőkkel, amik valódi társadalmi problémákra világítanának rá. Egyszerűen a metoo mozgalom, meg az egész erős, független nő koncepciója pontosan addig tart, míg nem kell kihívni a gázszerelőt, mert történetesen elromlott a cirkó. És ezért a nyugati világ most egy kibaltázott nagy válságban van, hogy történetesen elfogytak azok az építőkövek, amikre hiteles hősöket lehetne alapozni. Ezért az új hősök valamennyien társadalmi harcosok, akik hol a nőkért, hol a feketékért, hogy az LMBTQI emberekért harcolnak. És sajnos a harcuk....hogy is fogalmazzak, hát nem annyira megalapozott és hiteles, mint azok a társadalmi vetületek, amikből Lucas építette fel a két korábbi trilógiát. A jelenlegi nyugati korszellem által feltüzelt feminizmus képtelen hús - vér hősöket szülni, mert az ideológiája torz, mert a társadalmi valósága hazugságok tömkelegére épül, és egy olyan mesterséges nőt akar életre hívni, ami nem létezik és soha nem is létezett.



Nesztek nektek karakter vívás fejlődés:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=hSNGeazCW6I

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



U lost me at 911

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Csak pl. támadják már egymást, ne a fegyvert, stb.

Fú, az előzmény trilógia tele volt ilyen "most odacsapok a te kardodnak, aztán csapjál te is oda az enyémnek" részekkel. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!