Jelenlegi hely

Technikai hírek

Utolsó bejegyzés


Nincs gond, tévedni emberi dolog :) Elnézést.
Mondjuk ez csak átcímkézés, de valóban, még ezt sem néztem volna ki az AMD-ből :(



Valamit szutymogtak még neki, mert 14 helyett 12 nm.

Viszont az árazása eddig úgy tűnik, hogy leköveti az nvidia-t ... Ezek után mennyire lehet reménykedni, hogy jövőre alávernek a Navi-val?!



Én nem bíznék ebben. A vega túl későn jött, és még ma sem képes 1-1-ben legyőzni a 10-es sorozatot, még magasabb fogyasztással sem.

Szvsz a navitól nem szabad azt várni, hogy a 2080 Ti-val ölre keljen. Mivel a 2080 egy 1080Ti teljesítményével rendelkezik, azzal még talán, (ha képesek lennének behozni 1,5év hátrányt (1080 vs 64 launch) a 64 launch óta eltelt másfél év alatt, ami igencsak kérdéses) de valszleg ez is hangosabb, éhesebb és drágább cucc lesz.

Persze a 1,5 év hátrány anno jelentős részben a HBM problémák miatt volt, és ezért is rebesgették, hogy navi talán visszavált GDDR6-ra, de az meg még tovább növeli a fogyasztást, azaz vissza kéne venni a GPU saját fogyasztásából, azaz tovább csökken a teljesítmény...



Engem nem is az érdekel, hogy mit tud behozni, hanem az, hogy egy 1060 teljesítményű kártya így 3 év után ne 1,5 szeresébe kerüljön, mint megjelenéskor (mintha a technológiai fejlődés már nem is létezne). Ha elfelejtjük ezt a bányász buziskodást, akkor jövőre egy 1060 szintű kártya 30-40 ezer Ft-os belépő szint kellene hogy legyen. <- és még így is pofátlanul drága lenne a múltat tekintve.



A Gamerek kb. 5-10%-a (vagy lehet, hogy még kevesebb) aki 1080Ti/2080Ti teljesítmészintet vásárol. Bizonyos pletykák szerint az egyik gamer Navi valahol 1080 magasságában lesz teljesítményben 350 dodós áron, aminek szvsz lenne is némi értelme, mert a 10x0 széria lassan leürül a raktárakból, és a jelenlegi 1080 teljesítményszinten nem nagyon lesz Nvidia kártya. Azaz az AMD meglépné, hogy 1060 áron ad 1080 teljesítményt, ami elég jól hangzik, kérdés, hogy megvárják-e a jelenleg váltani szándékozók, vagy megveszik a 2070/2080-akat némileg magasabb teljesítménnyel de drágábban.
(A Vega56/64 pedig 1070/1080 teljesítménynek teljesen jó, a magasabb fogyasztás az ami nem tetszetős, és az, hogy brutálisan el voltak szállva az árak, és késett is annyit, hogy addigra mindenki megvegye a 1070/1080-at.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Így van. Navi-t úgy jelentették be, hogy középkategóriában indul, amire itt az emberek 80%-ának szüksége van. Hol érdekel engem, hogy a 2080ti-t mi veri.

Utána kellene számolni pontosan az eddigi trendeknek, de érzésre 3+ év után elvárható lenne (magyar legolcsóbb árakkal) egy 40 ezres belépő szintű kártyától az 1060 teljesítménye, 60-70 ezrestől az 1070, 100 körül pedig egy 1080 (még a megemelkedett videókártya árakkal számolva is, lévén a technika halad előre). Persze nem lesznek ennyire korrektek, tudom én is. Ha a pletykád beigazolódik, akkor talán 50-60 között 1060, 80-100 között 1070, 110-130 között 1080 teljesítményre saccolok. <- és akkor majdnem ugyan ott vagyunk, mint 2 éve, amikor 59-ért vehettem egy RX 570-et.

Úgyhogy nem mondanám, hogy nagyon bizakodok.



Tompi írta: (A Vega56/64 pedig 1070/1080 teljesítménynek teljesen jó, a magasabb fogyasztás az ami nem tetszetős, és az, hogy brutálisan el voltak szállva az árak, és késett is annyit, hogy addigra mindenki megvegye a 1070/1080-at.)

Épp ez a probléma amit én is mondtam.... tök mindegy, hogy felső vagy középkategóriáról beszélünk. Mit gondolsz, csak a legjobb AMD kártyánál fog elszállni a fogyasztás/ár/megjelenési dátum? Nem, ha egy szar, akkor az egész családé szar lesz.



A Turing RTX nem gaming kártya de mivel az árak elszálltak a cryptonak hála valamint a konkurencia egy generációval le van maradva (igen, Vega56/64 hozza az 1070/1080 teljesítményét hellyel-közzel, de ehhez szét kellett gyárilag hajtani) ezért meg tudták lépni, hogy kiadják nem professional GPUként is. És hogy az új techet is kihasználják, megkaptuk a DLSSt és a ray-tracinget, amikhez még mindig nincs egy publikus játék / benchmark / valami, amit le lehet futtatni és megcsodálni miért kellett ennyi pénzt a kasszánál hagyni.

A kérdés, hogy mennyire gyorsan jön a köv gen (és mennyivel gyorsabb és olcsóbb lesz) és az AMD mikor és mit tud ez ellen harcba állítani. Marha siettősen dobták ezt ki, nincs semmi ami kihasználja, elején szinte alig volt elérhető és az ár ...



https://semiaccurate.com/2018/11/09/amds-rome-is-indeed-a-monster/

conclusion

So in the end the numbers for Rome are still a bit unclear. The core count doubled, the FP resources have doubled, the internal data paths have doubled, and lots of other detail changes. The memory channels have stayed the same though and so for anything but trivial benchmarks, you are unlikely to get a 2x increase in performance. But you will get well above 70% more performance out of a Rome which puts it significantly ahead of Intel’s Ice Lake architecture which comes more than a year later. Better yet AMD has PCIe4 on Rome, something Intel won’t have until mid-2020.

AMD is on track to deliver Rome in Q2 of 2019. When SemiAccurate said it was a monster, we weren’t kidding, Intel has nothing to answer this with and won’t until 2022. By then AMD will have two more generations out, assuming both sides execute their roadmaps perfectly. Until then, Intel has no chance in servers and they know it.

aranyos részletek kifejtve:
total perf

If you read from this that Rome will have 2x the performance of Naples, you are probably a little over excitable. It will be vastly higher but not 2x across a blend of real world workloads. SemiAccurates earlier conservative estimate was 1.7x but it will be higher than that.

throughput, bit width

Similarly AMD doubled the instruction widths internally for the new Zen2 cores. This is because the AVX resources are doubled but AMD would not say whether it was a doubling of the physical widths or doubling of the unit count. In any case throughout the core what was 128b is now 256b.

FP perf

The net result is a 2x or so FP performance increase per core and a near insane 4x FP increase per socket. In a world of claimed but not real world achievable 10% yearly updates, numbers like 2x and 4x don’t happen often.

redditről meglátások:
manufacturing, cost & prices

I'm almost convinced that intel won't be able to offer their 48 cores chips at a lower price than AMD's 64 cores. Remember that the 48 cores is 2x700 mm2, while the 64 cores is 8x64mm2 plus the IO die.

The 64 cores, even on a new node, is hella lot easier to make in volume

tldr

AMD Taking Intel out behind the woodshed.



Helyes, mar csak az nv tokeit kene megszorongatni kicsit. :D



RTX ON!
rwurl=https://www.techpowerup.com/img/xrYUUUhhEbIsk3b8.jpg

Csodás. Úgy megy RTX-el mint egy 3gbos 1060on RTX nélkül. :D



11 fuckin GB egy vidkarin, jesus. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Most t már fél helyett egy egész gigat loptak el belőle :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=SpZmH0_1gWQ
rwurl=https://i.imgur.com/Lce0vY8.png

Egyre szebb képet fest ez az egész.



A 1070-hez is van FPS felező, DSR a neve, doomban kipróbáltam, működik is, de nem használom.. :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Tudod amúgy mit csinál a DSR?



Persze. Nagyobb fölbontásban renderel, de kb. annyi látványjavulás van, mint a BF5-ben RTX-el erdőben.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



öööööööööööö
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=hUBsxCcJeUc



Ezen én is felröhögtem ma. :D Ennyiért ugye miért is várnád el, hogy ne törjön meg minimális nyomástól...



https://www.techpowerup.com/249972/ssds-are-cheaper-than-ever-and-hit-10...
SSD arak olcsobbak mint valaha, 10cent/gigabyte.

A trend kimutatas szerint kb 2023-ra elerik a HDD-k c/gb arat.
rwurl=https://www.techpowerup.com/img/TFQgnjzJCscfiz4C.jpg

Valoszinuleg ennek minimalis reszben van koze a Beijing nyomasanak is a kozelukben levo DRAM kartellekre.
https://www.datacenterdynamics.com/news/china-says-it-has-evidence-dram-...
https://www.reuters.com/article/us-samsung-elec-china/china-launches-dra...

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Kár, hogy ez persze nem számol - hogy is tehetné - a tape esetében a belépési küszöbről, azaz az olvasóval, ami brutálisan drága tud lenni.



Jó tudni! Van valahol egy floppy csatolós kazetta-olvasóm.



Sajnos úgy néz ki, a ryzen2 7nmes 8core chipletjeiben is 2db 4core ccx van.

https://m.prohardver.hu/hir/amd_rome_platform_sisoftware_adatbazis.html



Gondolom, mivel tape-elni csak azok a cegek fognak, akiknek irtozatosan sok adatjuk van (hangarnyi vagy tobb), igy az olvaso ara nem annyira jatszik a kepben, inkabb maga a szaraz g/gb erteke.

Tapeknel amugy btw az olvason felul a tarolasi koltsegekkel is szamolni kell amugy, mivel bazira kenyesek, nem mindegy hogy milyen homersekleten, milyen legnedvesseg tartalommal, stb taroljuk oket. :)

pl SSD azert kozel nem ilyen kenyes.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



pl SSD azert kozel nem ilyen kenyes.

Nem, de még mindig a HDD a legbiztosabb. SSD-nél még csak full failure-t láttam, tape-nél se 100%, hogy az egész olvashatatlanná válik, de SSD-nél....



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Na tessek
https://www.anandtech.com/show/13668/nvidia-unveils-rtx-titan-2500-top-turing

Bar ugyanugy 102, de legalabb Titan $2499-ert... :D




Ha ez igaz, lehet, hogy mégsem threadripperre váltok, lol. Mondjuk a nonpluszultra az lenne, ha lenne 8 magos ryzen iGPU-val (virtualizálni akarok, annál sokat ér egy extra GPU)

szerk: ohwait, lesz egy ilyen.... ööööö-----

szerk2: azért ez remélem vicc, mert valós adatnak durva lenne :D



Ugyan. Ezeket a paramétereket az Intel duplaáron (+ még egy kicsi) is megoldja, legfeljebb nem gyárt annyit :D

(Egyébként ha igaz, hogy 8 magos CPUk lesznek a nextgen konzolokban akkor lehet, hogy már egy 12c/24t-s proci is overkill lesz játékra, (De ott lesz az új R5 8c/16t-vel szintén 5Ghz körüli órajellel és még szintén overkill játékra, de az árral együtt már nem annyira) az Intel nemigen fog tudni sokkal magasabb órajelekre menni már ezen a csíkszélességen , és a Ryzen2-nél pletykálnak még egy 10% körüli IPC teljesítmény növekedést is, akkor azért a 330 dodóért 3700x nagyon megfogja a 400 dodós i7-9700k-t, sőt valószínűleg az 550 dodós i9-9900k-t is. Aztán ha lép az Intel is 10 nm-re valószínűleg kezdődik előről. )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!