Jelenlegi hely

Szerepjátékok általában

Utolsó bejegyzés


OtE 3e Kickstarter!
rwurl=https://imgur.com/PpkaMsg

Over the Edge: A Roleplaying Game of Weird Urban Danger
.
Return to the island of Al Amarja in this new edition of Jonathan Tweet's freeform roleplaying game of paranormal chaos.

ibi amentia latet



Elindult az idei Gen Con.

Itt lehet letölteni Pathfinder 2 Playtestet (Paizo-fiók kell hozzá):
http://paizo.com/pathfinderplaytest

Itt meg van egy összefoglaló egy német nyelvű, Wrath & Glory-t bemutató videóból (jó nagy képekkel a könyvből, szóval mobillal csak óvatosan):
https://forum.rpg.net/showthread.php?832184-Wrath-and-Glory-Preview-Pic-...

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Előrendelés mellé megkaptam a WFRP 4. kiadásának előzetes verzióját (pdf). Azt kell mondjam, ha már muszáj elviselnem egy d100 rendszert, akkor az legyen ez. A könyv meg a szokásos Cubicle 7 minőség lesz a preview pdf alapján, elképesztően jól néz ki, legszívesebben megnyalogatnám!



Sajna nem volt mostanában időm semmire, a WFRP4 visszhangjába is csak futólag hallgattam bele, de állítólag szupermasszív bugosan, hiányosan és potenciálisan imbán eresztették szélnek, kismillió fanvisszajelzést generálva, szóval a végterméknek így remélhetőleg előnyére válik a szerencsétlen early access kiadás. (Azért vakon az első éles printingbe még így sem feltétlen mernék pénzt nyomni.)

ibi amentia latet



Ööö, ez nem szerencsétlen early access kiadás volt, hanem pontosan arra született, hogy a problémákat elkapják a nyomtatás előtt. Igénybe vették az előrendelők segítségét (ennél a cégnél a papír könyvet előrendelve kapsz PDF verziót automatán). Erre tudatosan készültek, Facebookon fejezetenként hoztak létre témát, ahova gyűjtötték a visszajelzéseket, és nem csak az elírásokat és hiányosságokat, hanem az olyan dolgokat is, ahol valami például nem túl érthetően van leírva.

Azt tudni kell, hogy a Cubicle 7 az nem egy nagy kiadó/cég, hanem egy brit kisvállalkozás, sok-sok freelancerrel. A tulajok is más munka mellett csinálják, emiatt nem lett volna idejük/energiájuk egy olyan méretű nyílt bétát koordinálni, amit például a FFG megengedhetett magának annak idején.

Megköszönték, most gőzerővel dolgoznak rajta, minden platformon van aktív szereplőjük (Discord, Reddit) aki folyamatosan tartja a kapcsolatot a közösséggel.

Igazából engem pontosan ez a béta verzió, meg a közösségi részvétel győzött meg (na meg az, hogy én ismerem a Cubicle 7 eddigi munkáit).



Tudom, hogy a fanerratázás volt a cél, ettől függetlenül a C7-től szokatlanul szétszórt és lukacsos lett az anyag, és ha jól láttam, a visszajelzések visszaforgatására se hagytak maguknak valami sok időt. Ne mondja nekem senki, hogy ha pl. egy Laundry kaliberű projektre van elég emberük, idejük és erőforrásuk, hogy minden szarvashibát nélkülöző, minőségi produktummal álljanak elő, akkor egy WFRP fajsúlyú IP-nél ilyen mértékű "lazaságot" kell megengedniük maguknak. Én is ismerem az eddigi munkáikat, és azzal párhuzamosan csalódtam most egy kicsit eme munkájuk aktuális állásában, hogy egyébként szintén nagyon jó ötletnek tartom a bétázást. No de remélhetőleg minden jó, ha majd a vége jó.

ibi amentia latet



Pontosítok: csalódtál abban, ahogy pár más ember szerint áll az aktuális munkájuk :-) Rendszerszinten amúgy nincs vele különösebb probléma ám, csak sokan sipákolnak, hogy jajajaj, túl táposak az elfek, szar az egész, de annak idején mondták is egy interjúban, hogy nem akarják ráerőszakolni az egyensúlyt a világra, igenis az elfek menőbbek, és kész (persze kaptak hátrányokat is). A legtöbb probléma vagy elírás, vagy félreérthető fogalmazás miatt volt, esetleg a varázslatok nehézsége, ami megint egyszerű fix.

Egyébként pont az IP miatt sokkal nagyobb és hosszadalmasabb ez a projekt, mint gondolnád, mert ugye nem csak a játékosoknak kell megfelelni, hanem a GW-nek is, akik minden, de tényleg mindent ellenőriznek, mielőtt rábólintanak. Simán kifutottak az időből, a dátum meg már kőbe vésve.

A zászlóshajójuk, a The One Ring is hasonlóképp indult, ott elmulasztották a bétát, lett is belőle Revised Edition.



Még így pluszban a béta minőség problémákra, a Fria Ligan is elég jól csengő név (Coriolis, Mutant Year Zero), és a Forbidden Lands bétájuk ugyanilyen hiányos volt, classnevek pl. svédül voltak benne néhol :-)



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."



A The One Ringből melyik szintet ajánlod egy olyan valakinek, aki szívesen játszana, és ezért megvenné, de úgysem lesz rá ideje, viszont reménykedik abban, hogy egyszer mégis lesz, és akkor milyen jó lesz, hogy már megvan a játék, viszont most nem költene rá sokat, mert azért ez mégsem olyan biztos, hogy összejön? :D

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A legnagyobbat... egyetlen ok miatt: Darkening of Mirkwood! Az egy parádés kiadvány, gyakorlatilag arról szól az egész (144 oldal amúgy), hogy 30 év alatt hogyan lesz a Bakacsinerdő mérsékelten veszélyes (ha az úton maradsz, simán átkelsz rajta) helyből olyan veszedelmes környék, amit jobb messziről elkerülni :-D

Lényegében főbb vonalakban évekre bontva leírja, hogy milyen események zajlanak az adott időszakban a környéken, hogy hatnak ezek az ott élőkre és a karakterekre, és hogy hogyan vehetnek részt a játékosok a küzdelemben, rengeteg vázlatos kaland-ötlettel (és ezek tényleg jók), valamint segít elhelyezni a történetben a Tales from the Wilderland kiadványban lévő kalandokat. Hibátlan kiadvány.


Tno képe
Tno

Ezt most minek kellett leírnod. Fenébe. Most eszembe jutott mennyire tetszettek a d100-as leírások az alapkönyvben. Meg úgy egyébként is szabálykönyveket inkább a háttértörténet miatt olvasok...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



(Hosszú kihagyás után vasárnap ismét szerepjátszunk. Drukkoljatok hogy legalább a kikötött hajóról lejussunk élve, a piromán varázsló csapattárs dacára :-) )



Ha jól érzitek magatokat közben, akkor akár maradhattok azon a hajón is. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Azzal nem lesz gond :-) Jó jellemű csapatról álmodott a mesélő, és ezt kapta helyette:
A közelharcos varázsló alig leplezetten piromán, a pap gyanús hogy valami gonosz isten papja lehet aki megengedi a papjának hogy bekamuzza hogy egy jó istené, a tolvaj inkább szélhámos és nőcsábász, mármint szerinte, a nők szerint nem... Az én harcosom pedig... nos... megkértek hogy jellemezzem, ezért ezt küldtem el:
rwurl=https://streamable.com/2bv6c



Fárasztó! Szóltam!

A Rebel Yell feldolgozásról jutott eszembe, ami most két topicban is feltűnt...
Warhammer Fantasyt játszunk anno öcsémmel. Aki egy áááállat. Meg közben ittunk is.
Ott van egy isten, Mórr, aki a halál és az álmok istene (minden temetkezéssel kapcsolatos dolgot az ő papjai celebrálnak stb). Valami misztikus történés ügyében kutat a csapat. Öcsém aszongya, miközben a városka mauzóleumában beszélünk ezügyben a Mórr papokkal, hogy ő rájött a rejtélyre. Nem tudja most elmondani, de megmutatja, legyen az atya itt éjfélkor, de hozzon két kollégát is! A csapat kérdezgeti, de ő csak rázza a fejét, tartja a pókerarcot, majd meglátjátok.
Éjfélre odagyűlünk, kérdezi a mesélőt, megvan a 3 Mórr pap? Meg. Erre rákezd, a megfelelő résznél a három papra mutogatva: In the midnight hour, she got Mórr, Mórr, Mórr!



Legközelebb légyszi ajd egy tockost neki a nevemben, ha összeültök játszani. Köszi. ;)

Más: Végül az 1 dolcsis The One Ringbe neveztem be, mert tudom, hogy sosem fogunk játszani vele, de a "Birtoklási Vágy" meg a "Mi van, ha mégis?" nevű démonomnak is kellett dobni valami koncot. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám




"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Judge Dredd & The Worlds of 2000 AD Roleplaying Game Kickstarter

Explore Mega-City One and beyond with the official tabletop roleplaying game for the galaxy's greatest comic!

Judge Dredd & The Worlds of 2000 AD is a standalone roleplaying game. You do not need any other books in order to play. This 250+ page book introduces you to Mega-City One, and allows you to play Judges, Perps, or Civilians [+Choose from Humans, Clones, Robots, Mutants, Chimps, Gorillas, and Orangutans!] in that futuristic metropolis. This is also the core rulebook for future setting books which will detail many of your favourite 2000 AD properties, such as Rogue Trooper, Sláine, Strontium Dog, ABC Warriors, and many more!

Judge Dredd & The Worlds of 2000 AD uses the What's OLD is NEW (WOIN) game system. (d6 dice pools, Life-path careers system)

rwurl=https://ksr-ugc.imgix.net/assets/022/659/037/be3785a7c3b5fc50328de12c5b6...

ibi amentia latet



Dungeons and Dragons Art and Arcana: A Visual History

450 oldalnyi D&D art az elmúlt majd 50 évből. Meggyőző, szerintem ebből rendelés lesz.

rwurl=https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81HHsBqXVaL.jpg



rendelhető kindle verzió is....beszarás :)

covfefe



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Wow

Vill du bli ihop med mig?




The first edition of the long-lost role-playing game TETSUBŌ – originally submitted to Games Workshop in 1986 for the world of Warhammer Fantasy Roleplay – will be launched by Grim & Perilous Studios in 2019. Branded TETSUBŌ Grim & Perilous RPG, it will bring players into a grim & perilous world of feudal Japanese-inspired adventure, powered by the ZWEIHÄNDER d100 system.

https://grimandperilous.com/grim-perilous-studios-announces-its-next-gam...

rwurl=https://i.imgur.com/Cn9lEZW.jpg

ibi amentia latet



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!