Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Kapsz érte 15-öt valami normális postázással.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Amit te említettél, az irodai problémamegoldás az igen, a hagyományos rendszergazda/adminisztrátor köre, csak persze az mélyebb sokkal. Lásd még: windows / linux telepítés, hálózatkiépítés, és nem csak a fizikai kábelezésre, hanem hálózati eszközök (switch, gépek, routerek, VoiP, stb) bekonfigurálására is gondolok most, alapvető programok telepítése, userek, eszközök folyamatos managelése. Sok kisebb cégnél egyébként kiépítés után csak mondjuk havi néhány órában van a rendszergazda. Talán az ilyen kiközvetítő cégeknél lehetne először próbálkozni, mint gyakornok. Sajnos ennél többet nem tudok mondani, mivel nem ebben a munkakörben utazok. A fizetést hasonlóképp nem tudom megmondani, hogy meglenne-e. (Főleg gyakornokként, kezdőként kérdéses.) Rendszergazdából "sajnos" jelentősen kevesebb kell, mint pl programozóból, ezért nem keresik annyira, bár kisvállalkozásoknál sokszor csak azért, mert nem tudják, hogy milyen jó lenne.

Itthon egyébként - ahogy gondolom tapasztaltad is - még mindig legtöbben Windows + Office kombóval mennek, KKV-nál akár tört változatokkal is. Ha bármi szerver van, (pl weboldal, webshop) akkor viszont már kell a linux ismeret is elég keményen.

szerk: +1 a service desk-re.



man man azt ennyi.

Én elgondolkoznek service deskeken. Nyelv kell eretelem szerűen de ilyen minimálisan infó tudással már ki lehet tűnni. Onnét meg kérdés merre tovabb, de kb egy éven belül el lehet jutni a csoportvezető szintre már ha vannak az embernek ilyen ambíciói.

Onnét pár éven belül egy multinál elég messze el lehet keveredni.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



ha nagyobb városban laksz, gondolkodhatsz egy saját, "házhoz megyek, megjavítom" vállalkozásban. írod, terhelhető vagy, akkor mehet a "0-24 kiszállás". rengeteg useless user nem viszi szervizbe a gépét, inkább szenved vele (meg fél, hogy meglátják a kecskepornó gyűjteményét). ellenben ha ott, az orra előtt babrálod, akkor képesek elég szép pénzeket fizetni. haver ezt csinálja münchenben, elég jól megy neki, már 12 alkalmazottja van, szép ügyfélkörrel (kisebb cégek, irodák, önkormányzati akármik ahol nincsenek rencergizdák, vagy várni kéne rájuk, de sürgősen kéne, blabla). ő is egyedük kezdte.

és a lényeg: a magad ura vagy.

szerk.: jah és nem kíván nagy befektetést, mert szinte csak az idődet rakod bele (pár alapvető cucc azért kell raktárra: hdd, ram, video kari, stb.)

covfefe



Csak miből élsz abban a fél évben míg beindul ha beindul?
Itthon az emberek nem fizetnek ilyeneket szerintem igazán. Mire való az a szemüveges hülyegyerek a szomszédban? Egész nap a gép előtt ül. Majd megcsinálja.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Valamit nem értek. Keresek egy file-t, de nincs a downloads mappában (meg máshol sem, sem a recicle binben). A rejtettek közt sincs. Nem emlékszem, hogy töröltem volna. Anno a file egy korábbi verzióját elküldtem magamnak emailben, hogy meglegyen. Most letöltöttem a donwloads mappába, mire úgy mentette, hogy filenév(1) - na most, ilyet akkor szokott írni, amikor azonos néven már van egy file az adott könyvtárban - azonban mint az eset is mutatja, én nem látom. Waddafakk??

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Nekrózom ezt. Az alapvető kérdésem az az, hogy mit csinál olyankor a progi, ha olvashatatlan szektort talál? Vagy hogy "jobban" olvassa-e a szektrokoat, mint más?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Alapvetően semmit. Ha tényleg olvashatatlan egy szektor, akkor az hardverhiba, sw nem tud mit kezdeni vele. A legtöbb consumer HDD megpróbálja 10-20-50-200 másodpercig beolvasni, ha ez nem megy, akkor SW sem tud semmi egyebet csinálni. Ráadásul mivel egy ilyen próbálkozás eléggé megterhelő, ezért a legtöbb commercial visszanyerő cucc 1-2 másodpercnyi próbálkozás után inkább továbáll, nehogy megpusztuljon a vinyó. Az adatnak annyi úgyis.



Csodát nem tud tenni.

De amire nekem eddig kellett (FAT tábla elszállás[!][ez azért nem kis dolog], véletlen törlés, ismeretlen hiba miatt történő adatvesztés) - eddig mindig bevált.

Amennyire én tudom, annyi a trükkje, hogy nem fattábla alapján megy rá a háttértárra, hanem szépen fogja és kiolvassa a (bármilyen) talált adatot szektorról szektorra ÉS közben megpróbálja értelmezni (azaz összefűzi fájlokká / könyvtárakká) - már amennyire ez lehetséges persze.

És biztos többször is nekifut 1-1 problémás szektornak, máskülönben nem tartana órákig egy revive. Persze ha végképp olvashatatlan akkor továbbugrik ez is. De az ennyire gázos szektorokat a HDD saját vezérlése is hamar kirekeszti a hasznos területből ugye, és azt a Getdataback se fogja a későbbiekben elérni.

Egy nagy gyenge pontja van (ami igazándiból tök logikus), ha például hétfőn volt egy adatvesztésed, és erre mondjuk szombaton jössz rá, akkor lehet hogy azóta azokat a szektorokat szépen pont felülírta a háttértár, és akkor a getdataback se tud azzal már semmit tenni értelemszerűen. (azaz ott csak a friss adatokat fogja látni)

Szóval ha fontos adatvesztést érzékelsz, lehetőség szerint azonnal rá kell repülni, és minél kevesebbet írni a problémás háttértárra.



Szemüveg.
Milyen szűrőket(?) érdemes kérni egy mindenes szemüveg lencséire? Olvasás, vezetés, kompúterezés, szarás, stb.. Ajánlottak kék, uv, mittoménmi, meg hogy zeiss, és akkor vihetek egy pót gatyát. Egyébként teljesen egyszerű, semmi progresszív multifokál, az egyik -0.5, a másik +1. Análfabéta vagyok a témában.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Kék fényt szűrni jó. Nekem Blue Control van a Hoyától (a régi honlapjuk áttekinthető volt, nem ilyen szétmodernizált baromság), sokkal jobb a sima lencsétől (a játszós szemüvegeimben az van) a rengeteg kijelzőhasználathoz, azzal fizikai fájdalmat okozott, ha munka után még fórumozni vagy játszani is akartam. Az alapdolgokat és nagyobb karcállóságot ezek már szoktak tudni.

UV-ről fogalmam sincs. Meg a Zeissről se, de William Gibsonnál jó cuccokat gyártottak.

Sors bona, nihil aliud.



Alapesetben elvileg van rajta karcvédő réteg, nagyjából a törlés közbeni karcok ellen véd. Leesés közben söszeszedettet még a zeiss sem védi ki. Tapasztalat, épp az van rajtam, jónéhány karccal.

UV orvosilag ajánlott, nekem eddig mindenemen volt. Nem összeg, bár lehet, hogy csak én gondolom így. Kék akkor max, ha nem zavar, hogy kurvára nem színhelyes amit látsz, és az se, ha mindenki ripacsnak vagy 80'-as években maradott embernek tart a fura, bent is hordott "dioptriás" gyengus napszemüvegeddel. Van, akinek gyorsan fárad a szeme, van akinek nem. Plusz van, aki arra használja, hogy este a monitorról ne kapjon annyi kék fényt, és elálmosodjon.

Az igazi extra a photogrey/photochroma és társai, azaz UV fényre sötétedő kvázi-napszemüveg. Hátránya, hogy mindig aktív, mármint disco UV lámpája is lesötétíti, és téli erősebb UV-s napok is. (lásd megint előző bekezdés végét.) Ja meg az, hogy erősen megdobja az árat, és az, hogy szvsz nem olyan erős a színe, mint egy igazi napszemüvegnek.

Mivel ilyen leheletnyi dioptriád van csak, ezért vékonyításról nem kell beszélni. Viszont ajánltott a műanyag lencse ofc, nem az üveg. Utóbbi tényleg kurvakönnyen törik.

Egyébként nem vagyok megelégedve a zeiss cuccával, (duravision platinum+photofusion szürke) a photogray érzésem szerint eléggé legyengült az évek alatt, ilyet egy korábbi nem-zeiss lencsémnél se tapasztaltam. Plusz a felülete is eléggé fura lett így kb 5 év alatt. Jah és -8-nál a kromatikus aberráció fenomenálisan nagy. Konkrétan a fehér monitor a 3 subpixel alapszínre bomlik a szemüvegem szélén.

FYI, apámnak volt progresszív 3 vagy 4 zónás lencséje, az használhatatlan. Túl sok zóna, mindig homályos lesz a látásod, és a valóság nem olyan egyszerű, mint ahogy azt a marketingesek kigondolják, hogy tuti lent lesz a legközelebbi cucc, kb épp alul-középen a középmessze, és középtől fentig a távoli.



Köszi srácok!
A szoftveres kék fény szűrés az bika kaki?



Nemtom de én szerintem jobban alszok tőle hogy megy a cuccokon a f. lux meg a twilight

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Talán te is hallottál róla, hogy a kék szín, illetve kékes fehér fény ébren tart? Na erre az egyik megoldás. A másik az, hogy az adott cuccok színhőmérsékletét változtasd, pl az említett f.lux-szal. Persze ha színhelyes dolgon dolgozol, akkor ez problémás lesz.

(fun fact: a vakoknál és színvakoknál is működik, mivel nem a standard pálcika/csap sejteket használja a szervezet erre.)



Meg a Zeissről se, de William Gibsonnál jó cuccokat gyártottak

Mi az hogy, a legemlékezetesebb kiberszemes jelenet szerint annyira jókat hogy egymás után több embert is kiszolgálhattak...


Tno képe
Tno

Nekem csak egylépcsős progresszívem volt eddig, soha többet, emiatt nem is használom (még látok nélküle, egyébként is első legyártatott szemüveg volt 9 éves korom óta kb :) ). Következőleg csak UV+karc.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Chrome előzményekből lehetséges csak egy bizonyos oldalt, oldalcsoportot kitörölni? Olyan jó, hogy összeszinkronizál a munkahelyi krómommal is, de ha projektorra kell tenni és beírom, hogy p*... akkor nem lesz vicces :D Viszont megtartanám melóba is a többi megjegyzést.



-írd be hogy p
-kattints rá és tartd nyomva a gombot (vagy lépkedj le nyilakkal) azon a galád portfólio.hu oldalon
-press shift+delete

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



PunkZoli írta: de ha projektorra kell tenni és beírom, hogy p*... akkor nem lesz vicces :D

Esetleg....
1. ne kézzel írd be a címeket, hanem könyvjelzőkből.
2. addig ne kösd rá
3. ne klónozd az asztalt, hanem kiterjesztésel menj, és csak beírás után rakd ki. ("jajj, nem látom, mi van ott, vissza kell húznom a laptop képernyőjére, ahol ti nem látjátok")
4. erre külön gépet / profilt ajánlatos fenntartani.



lulz, ez kellett, kösz!

Neked is kösz Nagi, jogos! :D



használj incognito windowt a jövőben

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



...a portfolio-nak.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



profession.hu! Miért mire gondoltatok? :D ... Ciki lenne a mostani melóhelyen, ha kiderülne, hogy más munkát keresek!



vagy ideje átállnod a t betűre :D

https://www.tblop.com/

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Ez a kurva viber... még mindig nem sikerult megoldani a hang problemat:
-ha beallitom windowsos volume mixerben hogy mondjuk 10es hangeron legyen 100 helyett akkor a kovetkezo resetig jo a hangero
- illetve amire ma rajottem hogy a Viberben magaban a hang beallitasok menube belepes is resetnek szamit :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



adminisztrátorként futtatod?



Most egy reinstall megoldotta a masodik problemat, de az elso maradt.
Jah, adminkent.
Probaltam adminkent futtatva majd Task Schedulerben adminkent inditva bootolaskor de akkor is visszadobja a 100as hangerot.

Az az érzésem a 2vel elotti verzional baszodott el, van valami megbizhato forras elozo viber verziok leszedesere?

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



nincs valami config fájl, amit írásvédetté tudsz tenni? Vagy listázhatod, hogy melyek azok a fájlok, amik utoljára módosultak indításnál.



Apropo viber android.
Megoldható, hogy ez a nyavalyás, csak úgy mint a többi jóvágású messages progi ne rezegjen csak felugorjon? Mert az istenért nem megy nekem még úgy sem, ha a global notifikációsban teszem nem rezgőre.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!