Jelenlegi hely

Könyvmoly hírek

Utolsó bejegyzés

Lou képe
Lou
Donator

Illetve ha jól értesültem, akkor súlyosabb tragédia is érte, és most már egyedül kellene eltartsa a gyerekeit. Ha nem is sokkal, de részemről biztosan támogatom, mert szeretem a könyveit.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ah, okay, a FB bejegyzés pár napos, gondoltam az legalább új. Mondjuk nekem a Patreonja is új.

@Lou: igen, ez eléggé benne van a pakliban, a FB postja körülírja a helyzetet.



(No para, nem is tudom, minek jegyeztem meg, mert ritka haszontalan dolognak tartom a vótmázást. Még hasznos is volt ezzel az ismétléssel visszakanyarítani ON-ra a topikot.)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



programozo, azok eleg jol keresnek
exnek vo't evfolyamtarsa a csaj

jok amugy a konyvek? szegyenszemre semmit sem olvastam meg tole...

Parizer forever.



Gabika írta: programozo, azok eleg jol keresnek

Szerintem másról beszélünk, legalábbis ez a Goldenlane (matek)tanárként dolgozott.... vagy esetleg az exed negyvenes-ötvenes éveiben jár és azóta upgrade-elte magát. (Goldman Júlia egyébként emlékeim szerint.)

Egyébként nagyon könyv és emberfüggő. Van olyan könyve, amit nem tudtam befejezni, és volt, amit egy nap volt. A legtöbb könyve tounge-in-cheek és helyzetkomikumra épül. Volt asszem 2 komolyabb hangvételű könyve, meg 1 novellagyűjteménye.

Isteni/Pokoli balhé volt a kezdőkönyve, nekem anno nagyon bejött. Két karakter kalandjai, egy nagy, délceg (és szemellenzős) nemes lovag, és egy felszedett utcai gyereklány. A fejezetek váltogatott nézőpontban vannak, első szám első személyben, és hát.... szóval éles az ellentét.

Aztán ott van a "kissé" másolt herceg jósnője + jósnő hercege, aminek az eredetije egy scifi, de szerintem ez jobb. Hasonló felállás, hugomnak anno egyetem kezdetekor odaadtam, lelkére kötve, hogy olvassa el. Nem tette, össze is jött valami pasival. :D

Egyébként bevezetőnek elolvashatod az ingyenesen hozzáférhető "Vizek sodrásában: A Nester Ház"-at. (Ez egyébként Codex világában van, meg még pár másik cucca is.) Kissé lassan indul, jelentősen kevesebb benne a poén, mint az Isteni Balhéban pl, de azért felismerhetően Goldenlane.

...vagy ott van patreonon is egy PDF



Én mindent imádok tőle. A Szélhámos és a varázsló a kedvencem, de az Isteni balhé is valóban jó, A herceg jósnőjét és a folytatását is nagyon szeretem, nekem a Csillagfény is nagyon a szívemhez nőtt de az Changeling és az mondjuk nem mindenkinek jön be. A Nester ház tényleg komoly hangvételű, és más a stílusa is, nem következtetnék belőle a többi könyvére mert nem jó példa (de azért nagyon jó könyv).

Általában van némi scifi/fantasy mindegyikben, gyakran mások (szerepjátékok, könyvek) világaiban játszódnak. A legutóbbi könyvei (Napnak fénye, Holdnak árnyéka, Csillagok szikrái 1-2) young adult, bár a saját stílusában, ha az ilyen eleve ki van zárva nálad, ne ezekkel kezdd.



Ó, igen, a csillagfény.... abból asszem dedikáltam van.

és van otthon az a 4 "új" YA könyve, amire időm nem volt még.



Nekem azok is tetszettek, de más stílus. Még egy könyvön belül is van hogy váltanak hangulatban.



Igen, lévén novellagyűjtemény. Van benne asszem horror-szerű is, bár rég olvastam. Jó lenne néhányhoz folytatást olvasni...



hu bazz, lehet, hogy meg matek szakra jartak egyutt?!

mondom en, hogy nem (es van ket kozos ismerosom is vele :D)

Diplomáim szerint matematikus vagyok és programozó

Parizer forever.



koszi, nezek akkor par konyvet tole, ennyien csak nem tevedtek :)

Parizer forever.



Én a YA könyveire gondoltam :-)



Lesz God of War könyv a Delta Visiontól most júliusban.




Jön az új Black Company könyv!

rwurl=https://i.imgur.com/pgY0xs2.jpg
https://read.macmillan.com/promo/portofshadowssweeps/

The father of Grimdark returns…

The soldiers of the Black Company don’t ask questions, they get paid. But being “The Lady’s favored” is attracting the wrong kind of attention and has put a target on their backs, and the Company’s historian, Croaker, has the biggest target of all.

The one person who was taken into The Lady’s Tower and returned unchanged has earned the special interest of the court of sorcerers known as The Ten Who Were Taken. Now, he and the company are being asked to seek the aid of their newest member, Mischievous Rain, to break a rebel army. However, Croaker doesn’t trust any of the Taken, especially not ones that look so much like The Lady and her sister…



Ha érdekel valakit, az Encyclopedia of Science Fiction már online is olvasható:
http://www.sf-encyclopedia.com/

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Patreonon kirakta Goldenlane, hogy felmondott, innentől félállásban megy, félig meg patreonnak hála írni fog.



Most kaptam meg én is a levelet, éljenéljen! Azt írja, a brazil melóról szóló novellával kezd, alig várom, Mitzukiból sosem elég :-)


Lou képe
Lou
Donator

Támogatók legalább 4%-a ezek szerint rewired-es :D

Mondjuk engem továbbra is sokkol egy kicsit, hogy csak ennyi havi támogató jött össze, vmiért azt hittem sokkal népszerűbb olvasói körökben. De szerencsére ennyi is elégnek bizonyult, hogy tovább írjon. :)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Három írónő (Kleinheincz Csilla, Moskát Anita és Sohár Anikó) beszél a fantasztikus irodalom helyzetéről, hozzá fűződő viszonyáról, hasonlókról:
https://www.mediaklikk.hu/video/uj-idok-uj-dalai-magikus-erdok-mitikus-l...

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A magyar könyvpiac maga kicsi, és fantasy / stb szegmensben, néhány ezer eladás már jónak számít, legalábbis emlékeim szerint. (Anno volt ismerős Delta Vision-ben.) ezen felül van ugye két osztó még: alig néhány emberhez jutott el, és alig néhány ember adakozóképes itthon.



Anitán mindig meglepődöm, hol tart már :D
Lou: Pl. én ismerem, de nem olvastam tőle.



Az itteni Goldenlane Fan Clubtól kérdezem, hogy A szélhámos és a varázsló mennyire ajánlott az írónőtől?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Van, akinek kedvence, én konkrétan nem tudtam elolvasni. Emlékeim szerint első könyve amit írt anno. De ezerszer inkább az isteni/pokoli balhé duológia. Vagy a Jósnő hercege / Herceg Jósnője, még ha másolt is a történet (aki ismeri mindkettőt, aszerint is jobb, mint az "eredeti").


Lou képe
Lou
Donator

ahogy nagi is írta, embere válogatja, hogy mennyire tetszik neki.
hosszú, időnként nehezebb olvasni, de ettől még nekem az egyik kedvencem a karakterek, és a történet miatt :)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Konkrétan a kedvencem.



Hát, nagyobb egyetértésre számítottam. Akkor asszem inkább nem rendelem meg. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Lou képe
Lou
Donator

kemény 1000-1500 Ft használtan kb bárhonnan.
sztem mindenképpen megérdemli az olvasást, akiket én személyesen ismerek Goldenlane kedvelőket, azoknak mind tetszett/kedvencük.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ennél olcsóbban tudnám megvenni, de nem az ár a szűk keresztmetszet, hanem az idő, amit inkább olyanra fordítanék, amit többen ajánlanak.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nekem ez (Szélhámos) a kedvencem, de a többi is jó, és a már említett Isteni balhé pl. rövidebb meg könnyebb, így ha időhiány, akkor inkább azzal kezdd.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!