Jelenlegi hely

Telefonok - okosak és buták egyaránt

Utolsó bejegyzés


https://www.gsmarena.com/huawei_p10-8514.php
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8_se-9219.php

Biztos van valami hasonló tudású sony is dupla ennyiért. De abban nem én vagyok a szakértő.



Csakis a Sony.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Jól választottál. Csakakínai.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nekem valami még olcsóbb kéne, mint a legutóbbi ajánlat.(Egyáltalán kapható a mi 8 se itthon?)
Kb. a xiaomi mi a1 árában mi a best buy most?
Mindenképp androidos, és elérhető magyarországi boltban most. Lehetőleg fogadjon microsd-t, szimpi lenne, ha gyárilag vanilla. Minél kisebb, annál jobb... lenne, de a compact méret már nem jó sajnos, mert romlik a szem.

És mielőtt valaki elkezdené a sony-kínai csörtét, elkezdem én. A sonymat váltaná, mert az szarráment. Mondjuk ez nem a telefon hibája, hanem a gyártóé.



A választ te is tudod: bármelyik kínai megfelelő.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Én végül a hüvelyt választottam. Amúgy azt hiszem E-magban láttam xiaomi mi-t 100k körül. Nem jártam meg a Huawei-el 2 éve sem. Remélem most se fogom.
Vajk: Volt SONY telefonom, legutóbb az xperia z2. Sajnos számomra NEM minőségibb a kínai telefonoknál. Elért a sony egy olyan szintre ami nem teszi vonzóvá már a brandet (szerintem).
A kameráinak nem sikerült a kezdeti gyermekbetegségeket kinőniük.
De téged tisztellek, hogy kitartasz az elveid mellett.




100k-t már nem szeretnék telefonra költeni, inkább 50-60. Amiatt sem, mert amikor egyet veszek, utána vehetek rögtön legalább egy másikat is.



Redmi 5 plus-t vettünk, mert annak a kijelzője 1080x2160 (az újak: Redmi 6, S2 stb. csak 720x1440), 4000mAh-s aksi is jól bírja, viszont 6 col az neked lehet sok :P. A bele elég hasonló mindnek, egyedül a mix-re hallottam pár panaszt.



Nekem nincsenek nagy elveim. A mobilos pályafutásom a következő tapasztalatokkal szolgált
Első okosteló: Samsung galaxy (még nem S, csak simán)
Tejfölös-doboz ház, műanyag képernyő, nem frissülő 1.6, lassú hardver, a hátlapja rendszeresen leesett. Hamar kevés lett a programoknak az OP verziószáma.

Egy év után lecseréltem.
HTC Sensation
Az elejétől jobbak tűnt, év közben normálisan működött, nem számítva, hogy vettem hozzá egy autós adaptert, ami úgy volt "drótozva", hogy egy szar gyári navit nyisson meg mindenképpen, ami még külön fizetős is volt, vagy fasztudja.
Amikor aztán jött a nyár és a munka, megfeküdt a terhelés alatt. Állandóan kifagyott a képernyője, a hátlap látványos pusztulásba kezdett.

Elajándékoztam.
Galaxy S3
Újra tejfölös-doboz ház 130.000-ért. A telefon egész jól működött az utolsó szoftverfrissítésig, amivel aztán direkt elcseszték, hogy úgy tűnjön, öregszik a telefon. Akkor nagyon berágtam rájuk. Cyanogen mod ment rá, azzal abszolút meg voltam elégedve.

Bebaszva kiöntöttem rá a vizet, és csak reggel vettem észre ->kuka
LG G2
Tetszett a hátsó gomb, vettem rá strapa tokot. Soha többet drágán telefont jegyében 65ezer körül. Az első 8 hónap hibamentes volt, utána elkezdte teleszemetelni a cache-et. manuálisan kellett pár hetente törölni, ami nem nagy kaland. Megtartottam volna, ha..

Már külön figyeltem rá, hogy az éjszakai ivós vizem és a mobil ne legyen egy szinten, de elmentem Japánba, és ott a legtöbb szobában mindent a padlón művelnek. Persze majd minden este bebasztunk, a többit tudjátok.

Kicsit nehézkes volt utána külföldön az élet, de megoldottuk. Megjegyzem; az csak egy mítosz, hogy a japán boltokban olcsóbbak a ketyerék, mint itthon. Amikor hazaértem, kellett valami gyorsan, így vettem egy 2-3 éves, használt Xperia3Copmactot.

Külön figyelmet fordítottam rá, hogy ezúttal vízhatlan legyen a telefon. Ebből adódott, hogy a töltője mágneses, viszont vettem rá jobbfajta szilikon tokot, amitől nem ment rá a gyári töltőre. ilyen kis sima, kábeles töltőt vettem hozzá a nyugati aluljárójában, mert nem akartam nyitogatni az ajtócskáját, ami mögött a rendes töltőbemenet található.

Na, most, ahhoz mérten, hogy a teló még látszatra nem volt bolygatva, és több éve üzemelt, az aksiidő hozta a gyári értékeket még a nyári nyúzás alatt is. (az utóbbi két teló aksija mindkét esetben egy év után kezdett megdögleni)
Ami viszont még inkább meggyőzött, az a stabilitás volt. A 3 éves hardver röccenés nélkül vitt mindent, gyakorlatilag akárhány program meg lehetett nyitva, és még azt is rögtön kidobta a képernyőre, amelyik hetekkel korábban lett legutóbb megnyitva. Baromi sok önmenedzselő szolgáltatást kínált a telefon, gyakorlatilag rendet tartott helyettem.
A boldogságom egyedüli beárnyékolója (a körülményes mágnestöltő kivételével), hogy annyiszor ejtettem le, míg végül a GPS pontatlanná vált. Mint kiderült, ez szériahiba, megtörik a forrasztás. Nekem sokszor kell a navi, úgyhogy innentől backup telefonnak félreraktam.

Lett helyette Xperia5, másfél évvel a debütálás után, olcsóbban, 90e körül.
Az egyetlen gondom a telefonnal, hogy a lezárás funkció nem működik rendesen a távolsági szenzorra támaszkodva, így az ujjlenyomat olvasós gombot használom (ez a G2 esetén szépen ment)
Immár egy éve használom a telefont hiba nélkül. Tudja ugyanazt, amit az elődje, csak a dobálás ellenére eddig még nem volt hardveres hiba. Szerencsére a vízállóságot is sikerült megoldani normál kábelezés mellett.
Mondhatjuk, a Sony az első telefonmárkám (az LG mellett), ami működik, csak éppen nem ázik be, és minimális tutujgatást sem igényel.
Megjegyzem, asszony is Sony-t vett, de muszáj volt neki valami középkategóriás, újabb majomkodást vennie, amit azóta meg itt és ott kritizál - de nála mondjuk minden elektronika csődöt mond, ez fix.

Ilyen előzmények után ugyan mi a fasznak kezdenék el kísérletezni mindenféle Hujahelyi kínaiakkal? Ha valahogy sikerülne elpusztítanom a mostani telót, biztos megint Sony zászlóshajó lenne, csak nem a legújabb, milliókért, hanem a megszokott, 100e alatti áron (és a cég pénzén :D)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



nekem is kéne viszonylag occo telefon, de fusson rajta a tetrisz :D
A nokia 6.1 et néztemki, valaki tud rosszat mondani róla? Stock androidos.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nemrég vettem Xiaomi Mi Mix 2-t, mert kellett a nagy (256GB) belső tár.
Negatívumok:
- a proximity szenzor nem a legjobb, GPS-unlockkal kombinálva 2 hét alatt 2x feloldotta magát a zsebemben és elkezdte taperolni magát. Persze ha nem képernyővel a testemnek rakom a zsebembe, akkor meg az ujjlenyomat-szenzor jelezte idegesítően sokszor, hogy nem, az oldalam tényleg nem azonos az ujjammal.
- egyszínű fehér notification LED
- alul csak jobboldalt van hangszóró (ez mondjuk eléggé elterjedt költségcsökkentés)
- nincs minijack, (de adnak átalakítót legalább)
- valszleg valami beállítás a custom ROM-omban, de az ujjlenyomatolvasó nem mindig megy. a nem rootolt-főzött másik xiaomimban ilyen problémám nincs, szóval több, mint valószínű nem a hardver hibája, hanem enyém.

Másnak lehet, hogy számít, nekem nem:
- a sima 2-ben nincs wireless charging, de ez engem roppantul nem zavar




Köszi a tippet! Másik telefonnak még talán jobb is lenne egy phablet, a kicsiség csak engem érdekel. Gondolom, az a proci a nagyobb felbontást is meg tudja hajtani rendesen, igaz?



30-40-el olcsóbban mi tud ilyen szintet?



- egyszínű fehér notification LED

ez van a redmi note5-ben is
pedig a note3-ban meg soxinu volt es qrvara szerettem
(meg persze a kapacitiv gombok)

sajnos a xiao is hanyatlik, lehet a vegen sonyt kell vennem :)

Parizer forever.



Lebuktál, hogy nem nézted meg a cikkben az összegzést :P

A 6.1 hardveres ellenfele ugyanis a kifutó Xiaomi Mi A1 sokkal olcsóbban, több RAM-mal és dupla tárolóval, a remek Redmi 5 Plus mellé pedig igyekszünk napokon belül odatenni a kávamentesebb és erősebb Redmi Note 5 (Pro) tesztjét, és ott is erősnek ígérkezik az ár/érték hányados. Ott van ráadásul a nem túl újszerű, dupla kamerájával és képernyő dominanciájával mégis előnyösebb Huawei P20 Lite vagy mondjuk a Honor 7X, úgyhogy ellenfele ennek a Nokiának bőven akad, versenyre pedig leginkább az X6 kelhet.

Redmi 5 plus ~50k, az van itthon is és 100%-osan elégedettek vagyunk vele. A nagy kijelző ellenére is remek az üzemideje. Szép a képe. Jó hardveresen. Kamerában biztos van jobb, de nappali fénynél szép képeket lő.

https://www.gsmarc.com/xiaomi/redmi-5-plus/photo-quality-test-samples/

Ps. Mi A1 - gyári android, Redmi 5 plus pedig miui-s, de nem nagyon zavar be a működésbe.



Valóban, csak átfutottam. :)
Kösz

gyári android azt jelenti, hogy legújabb mindig felmegy rá? Meddig megy fel rá a legújabb? :d



Elméletileg mindegyikre elég sokáig van támogatás, bővebben itt írja, hogy miért jó(?) a gyári tiszta android:
https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_mi_a1_teszt/a_xiaomi_zoldbe_oltozik.html

Szvsz. baromi lényegtelen melyik van rajta.



Nem jelenti azt. Ez android one ami nem változtatott droid, de nem jelent frissítést, mert azt a gyártyó adje itt nem a google. Ha oreoval jelent meg a telefon ott már kötelező a project treble, szóval sokkal nagyobb az esélye hogy frissül:)

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



+ ha már így belementünk a Xiaomi-nál 2 év a hivatalosan vállalt, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy onnantól elvágtak minden lehetőséget a frissítésre. Appok se herélik ki magukat azzal, hogy 1-2 verzióra vissza ne legyen kompatibilitás. Szóval jópár évvel lehet tervezni.



Nagyobb az esélye, de a treble sajnos az XDA-n olvasott ROM-főzdék elmondása alapján nem segít igazán.... majd a következő talán. Ez még elég távol van a kihirdetett céltól, hogy simán lehessen a rétegeket frissíteni.


Lou képe
Lou
Donator

más: Sony Z1-2-3-hoz volt ez a magnetic charger móka.
érdemes beszereznem egy ilyen kábelt, hogy ne kelljen a Z3 compact oldalát folyton nyitogatni töltéshez, vagy felejtős, mert csak a gond van vele, mik a tapasztalatok?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



A mágneses cucc ilyen kis asztalon álló platformként okés lehet, ha nem tervezed valamilyen házzal használni a telót. Ha igen, már csak a vezetékes megoldás jöhet szóba, amit rátenni elég szenvedős, simán elmozdulhat, és ha este valamiért meg kell nézned a telót, fix, hogy félálomban, sötétben vissza nem teszed.
Az ajtót használni nem jó megoldás, mert hamar oda a vízhatlanság és csúnyán el is fog állni. Egy darab műanyagról beszélünk.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az a töltő port dockinghoz van kitaláltak, a szimpla kábel nem hivatalos, ebből fakadóan lutri a minőség. Van, aminek jó a kialakítása, biztosan odacuppan, és kellően lágy a kábele, hogy a tekeredése ne feszítse le. Sajnos ez a ritkább. Volt olyan kábelhez szerencsétlenségem, ami rosszul érintkezett, és ez szerintem nem tett jót az akkunak. De én szinte csak a mágneses porton töltöm, mert a kis fedélke gumi tömítése nagyon hamar elhasználódik, és visszacsukhatatlan lesz.
2 kábelem van, ami bevált, de pl. az egyikkel azonos gyártmányú volt az érintkezési bibis.


Lou képe
Lou
Donator

A vízhatlanság már nem annyira téma, ugyanis pont azért "örököltem" meg a telefont, mert típushibaként elvált a kijelzője a bal felső saroknál, és első visszaragasztási kísérletem eredménye vagy egy hétig is tartott majdnem, szóval nem sok reményt fűzök hozzá, hogy megmaradna a következő után, de mint telefon ugyanúgy üzemképes. Rendeltem tokot hozzá, hátha az majd helyén tartja a kijelzőt, de a vízhatlanság, az nyilván ugrott:)

Köszi a válaszokat, akkor a kábelt azt hiszem passzolom. Dokkolón még gondolkodom, de arról is elég vegyeset olvasok. Az utángyártottak többnyire gyenge kábelezéssel vannak, gyengén tölt, eredeti Sony-nyi pénzt meg nem akarnék adni érte :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



sony, tipushiba, elvalo kijelzo?
ez nem valami szar kinai?!

Parizer forever.



Neked mindegy a kijelző, mert úgy is betöröd az almásrekesszel. :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az új A9 nem viccel :DDDDDDDDD
rwurl=https://www.telegraph.co.uk/content/dam/technology/2018/10/11/Samsung-2_...

Sorrendben a főkamera egyébként fentről a harmadik szenzor, az első a 120 fokos látószöggel dolgozó, f/2,4 rekeszértékű nagylátószögű kamera, a második a 10 megapixeles, f/2,4 apertúrájú telés lencse kétszeres optikai zoommal, az utolsó pedig az 5 megapixeles, mélységélességért felelős szenzor, amely lehetővé teszi a manuális mélységélesség-állítást és szelektív fókuszt.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!