Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


6-kor flexelni szerintem kimeríti a csendháborítás fogalmát, nem? Ré kell hívni a hatóságot, hogy moderálja magát.


CJ képe
CJ

Szóltál már neki?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Hogy kezdje inkább 5 kor?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Mondtad, de elnézve a problémáidat, a megoldásról mondasz le :P

A másik lehetőség, hogy zeneileg kiműveled egy kicsit a szomszédokat.

Sors bona, nihil aliud.



Ha a parasztot már minimum f6-kor kibassza az ágy, hogy alkosson, akkor jó eséllyel a tyúkokkal fekszik és kell (minek él vidéken olyan, aki nem azt a bioritmust nyomja?). Ez alapján, ha este 10-től megy a Music Instructor, annak örülni fog, és lehet, már aznap tárgyalóasztalhoz ül, vagy legalábbis belőled is kanyarít pár szeletet a flexel.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ezt javaslom úgy 10-20-szor egymás után lejátszani az említett bandától:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=2eacxC3D4uo

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A helyzet az, hogy nem vagyok egy konfrontálódó típus, de szívesen megfizetem ha valaki átmegy és kicsit a szájába lép. :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Magyarul csak itt az RW hasábjain üzened neki, hogy zavar, szemtől szemben még szép szóval sem?

Sors bona, nihil aliud.



"Világvégehangulat és üvöltőszoba" ha jól látom....igen jól látom. :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem az a kérdés, hogy a topikot rendeltetésszerűen használod-e, hanem hogy az életet.

Egyenesen fogalmazva: egy netes fórumon panaszkodni a szomszédra, hogy problémád van vele, de vele nem próbálni megbeszélni olyan fokú életképtelenség, hogy a gyakorlója meg sem érdemli, hogy aludhasson.

Persze ha van nyomós okod félni a szomszédtól, azt még megérteném, de eddig csak jött le, hogy egy átlagparaszt, aki a létformájáról visszajelzést sem kap, így nem képes átlag fölötti paraszttá válni.

Sors bona, nihil aliud.



Meg kell kérdezni a kedves szomszédot, hogy életvitel szerűen kezd el 6-kor flexelni, mert nincs jobb dolga vagy épp felújítás alatt van, amelyet szeretne mihamarabb elvégezni? Utóbbi esetében kitartást nem kell életed végéig hallgatni, előbbi esetében meg először rá kéne vezetni, hogy nem biztos, hogy 6-kor kéne kezdeni tekintettel a szomszédokra! Ezzel még nem dobtál kesztyűt számára, csak jelezted, hogy valami nem kerek...



Egyszer már szólva lett neki, az kb. 4 napig érdekelte, ezek után most megint szóljak neki? Szerintem fel se fogná, akkora gyökér. Mindegy, el akarunk költözni amúgy is, szóval ebben reménykedem, hogy minél hamarabb lépni lehet innen.

M0nk:
Felújítás.



Hétfőn lesz 4 hete, hogy leadtuk a laptopot a márkaszervízbe. Nem hogy laptop, de még csak információ sincs arról, hogy mikor lesz kész. Soha, de soha többé ASUS.



:/ Outlet boltok saját szervizével is jobb tapasztalatom van ennél.



Csakakínai

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



roodie írta: Hétfőn lesz 4 hete, hogy leadtuk a laptopot a márkaszervízbe. Nem hogy laptop, de még csak információ sincs arról, hogy mikor lesz kész. Soha, de soha többé ASUS.

Ahogy már párszor mondtam, 2004-ben is szar volt az asus szervize, azóta szúrópróba szerűen haveri tesztelések alapján nem javult, inkább csak romlott a helyzet.



Csak tudnám hova a faszba tudok majd programozokent jelentkezni egy fostos 6 honapos Java (heti 2x3 oras) tanfolyammal, amikor a legtobb allashirdetesben olyan szavak vannak hogy meg a jelentesuket se tudom nem hogy hasznalni oket...

Lásd pl:

-scrum
-muszaki/informatikus diploma
-react, git, spring, css3, jQuery, linux
- 1-3 éves gyakorlat abból legalább 1 a maltai szeretetszolgalatnal a tobbi 3 meg a googlenel

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Jelentkezel azt jólvan. Max nem hívnak be. Ha meg behívnak elmondod h minden energiadat a kodolsaba tolod úgyis hisz wizard vagy.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



valamennyire legyél képben, a robotmunkára úgyis betanítanak pár hét alatt, aztán el is kárhozott a lelked...



Csöpi írta: Jelentkezel azt jólvan. Max nem hívnak be. Ha meg behívnak elmondod h minden energiadat a kodolsaba tolod úgyis hisz wizard vagy.

Akkor gondolom jobb ha rogton szemuvegben megyek :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


CJ képe
CJ

Greatest achievement : still virgin.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Sok allashirdetesbe beleirja a HR-os az osszes technologiat szinte amit a ceg hasznal. Nem feltetlen amivel te, vagy a reszleged ahol vagy fog epp foglalkozni.

Tipikusan a cegek nem az erdekli hogy mit tanultal/tudsz, hanem hogy mit tudsz nyujtani nekik. Ha 6 evig is jar valaki suliba, de nem tud megoldani egy egyszeru par soros logikai problemat az interjun, valoszinuleg bujka az ember.

Amit linkeltel azt en front-end webfejleszto pozicionak erzem. Az annyit jelent hogy a web programnak azt a reszet fogod fejleszteni ami a kliens bongeszojen fut, nem hatul a szervereken.
Ha Java korul akarsz foglalkozni akkor legjobb ha valamilyen junior back-end poziciokat keresel inkabb.

Plusz tudnod kell hogy Java-t nagy(obb)cegek, bankok es hasonloak hasznalnak tipikusan (persze mint mondenbe, itt is siman vannak kivetelek elegen). Ha kisebb webfejleszteses startupokba vagy kiscegekhez mesz, akkor legtobb helyen PHP/Wordpress a kiraly. Tulnyomo resze a kisceges marketnek PHP/Wordpress meg mindig, mert bazira olcso es gyorsan osszedobhato. Persze negativ oldala hogy kozel nem annyira jol skalazhato mint a Java pl, de nem is igeny tipikusan.

forditasok:

scrum

buzzword, mint az Agile is. Nagyvonalakban annyit tesz ki, hogy fejlesztitek folyamatosan teszt verziorol teszt verziora a programot es csekkelitek kozben hogy meg minden jo uton halad, vagy gubanc akadt. Nem elore meghatarozott es milestone-okkal kobevesett folyam az egesz.

muszaki/informatikus diploma

legalabb legyen papirod rola hogy tudsz valamit. Boven sok papir/tudas nelkuli egyed is felkeres minket akivel csak macera van es ejtenunk kell a vegen, igy probaljuk kivedeni magunkat ahol csak lehet es segiteni az eselyeinkket hogy normalis programozora lelunk.

git

legyen fogalmad rola milyen csapatban elosztva fejleszteni egyszerre 1 kodbazist.

spring

Java

css3

gyakorlatilag sima css, csak ne 1000 eve elvegzett kurzuson szerzett tudas alapjan akarj nekifogni megirni.

linux

buzzword. Rakat dolgot ide lehet erteni, lehetsz system administrator is aki elejetol vegeig feltelepiti es beallitja a rendszert hogy szolgalja a megirt programot es a funkcioit. De lehet csak annyit ertenek ra, hogy kb-ra legyen fogalmad a konyvtarak es fajlrendszerek elrendezeserol hogy tudjon a megirt programod kommunikalni a tobbi parhuzamosan futo programmal is ha epp kell (pl letre tudj hozni egy txt fajlt, vagy beolvasni egy kepet, ilyesmi). Lehet a ketto kozott valahol.

junior front-end fejlesztonek aligha kell szvsz barmit is tudnia ezekrol, szoval nem hiszem hogy tul sokat kellene stresszelned ez miatt.

react

facebook fejlesztette javascript kiegeszites, segiteni/gyorsitani a front-end web programozast.

jQuery

nyitott, third party javascript kiegeszites, egyik legregebbi es leghiresebb. Minthogy javascript, ez is ugye segiti/gyorsitja a front-ent web programozast.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



De nem is linkeltem semmit csak par random allashirdetesbol szedtem ossze szavakat :)

Max lobogtathatom a kozgazdasz diplomam hogy annyira hulye nem vagyok, mondjuk szerencsere ez legalabb olyan szakma ahol kurva sokat tudsz tanulni papir nelkul is barhonnan.
Linuxrol mindig is almodoztam hogy rakok fel de sajnaltam mindig ra a kulon particiot.

Nem lesz egyszeru, egyszerre friss (nemodavago) diplomaskent, 0 munka/interjuzas tapasztalattal (a meki nemhiszem hogy szamit) és még virginként is elkezdeni a melozast :D

Nah mostmar csak azt kell megtudni mi a Wordpress meg a PHP...

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



De nem is linkeltem semmit csak par random allashirdetesbol szedtem ossze szavakat :)

ne aggodj, nem vagy messzebb a valosagtol mint egy tipikus HR-os csaj is szokott csinalni amikor megkapja a fonoktol hogy hirdetest kell feladni. :)

En a hirdetesekbol se a HR-os csajtol tipikusan sem szoktam megtudni hogy mirol is szol igazan a melo amire szukseguk lenne, mert barmilyen konkretabb kerdesem lenne, mindig az a valasz hogy hat igazabol ok nem technikai emberek, nem is tudjak hogy mirol van szo csak nagyon korulbelulre, aztan beszeljek ezzel meg ezzel az emberrel, ok majd tobbet tudnak modani.

Azaz a konkret dolgokat a szekcio vezetotol es a munkatarsaidtol fogod kiderireni ha beszelsz veluk.

Csak tudnam akkor a fasznak letezik HR, de koltoi kerdes persze.

ShowHide spoiler #ugyis tudjatok mi

PHP

egy szintugy regebbi programozasi nyelv mint a Java. Sok hasonlosagot fogsz majd felfedezni bennuk. Nem nagy kunct atterni egyikrol a masikra. Java-rol PHP-re konnyebb szvsz mert a Java jo strukturalis szokasokat tanit, a PHP szetszortabb.

Wordpress

Mint a Drupal amiben az RW-is letre lett hozva. A Wordpress egy elore osszeallitott altalanos weboldal-motor, amit szintugy (mint a Drupalt) PHP-ben irtak. Altalanos ugy ertve hogy alap funkciok meg vannak benne irva es oldva mint a belogolas, biztonsag, stb stb, te meg csak hozzairod a specialis kivansagokat, de igy megsporolsz egy csomo idot es felesleges melot magadnak.

A pozitiv dolgok ezekben a motorokban az alapfuncioik mellett, hogy kis, masok altal mar megirt "modulokkal" kiegeszithetoek, amik igy ujabb extra funkciokat tudnak hozzaadni, es szintugy nem neked kell veszodni vele, tovabbi idot sporolva. Kell egy kepnezo, facebook tartalom megosztas, vagy hasonlo funkcionalitas? A valasz tipikusan: there is an app module for that.

Drupal/Wordpress/Joomla a 3 legpopularisabb, de a Wordpress messze a elhagyja popularitasban a tobbit. Vagy 60-65%-ban uralja a piacot (90%-ban uralja a blog piacot), a tobbi 35-40% meg minden mas mellett szorodik szet. Drupal kb 5%-a a piacnak peldaul.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Meglett a válasz gomb? :D



Linuxrol mindig is almodoztam hogy rakok fel de sajnaltam mindig ra a kulon particiot.

Ez mondjuk siman nem akadaly, nyiss csak egy virtualis szamitogepet a celra es bennuk feltelepited/hasznalod a meglevo Windows-od alol siman. Itt van a 2 legpopularisabb ingyenes megoldas erre:
https://www.virtualbox.org/

https://www.vmware.com/products/workstation-player.html

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Harvy, no offense, de ha psi segitsege nelkul nem megy a guglizas, akkor meg egy szakiranyu diplomaval is kva nehez lenne programozokent allast talalnod.



Panaszkodtam kicsit levélben az ASUS Global Supportnak, akik leszóltak a magyarországi supportnak, akik leszóltak a szervíznek. Eredménye: hirtelen már nem alkatrészhiány, hanem a nyári szabadságolások miatt késnek (vajon melyik a kamu a kettő közül?), de igyekeznek, hétfőn jeleznek, ha mehetek a gépért. Türhő banda.



(vajon melyik a kamu a kettő közül?)

mind1. a vegeredmeny ugyanaz. továbbra sincs géped.



Hozzátenném még psi kommentjéhez:
- diploma: a legtöbb (nem állami) helyen elfogadják a tapasztalatot is. És amekkora hiány van, a diploma hiányát is. Kolléga egyébként jogászdiplomás. Mégis frontendet fejleszt. Sokszor elég a totálisan nem odavágó is, mert nem kötik ki, hogy miből legyen diploma.

git: verziókezelésnek nézz utánna. Nagyon fontos, ha normálisabb cégben többedmagaddal kell kódolni. Kétségtelenül a legfontosabb a felsoroltak közül.

...és jah, sürgősen guglizást is kell tanulni. Nem beszólás, a programozói munka amíg senior nem leszel az idő 50-90%-ban guglizásról szól: "megoldotta-e már valaki más ezt a problémát előttem?" (stack overflow gyakorlatilag napi-óránkénti szinten látogatott, ha van feladat.)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!