Jelenlegi hely

Ki mit olvas most?

Utolsó bejegyzés


Engem nem versz át.

ibi amentia latet


CJ képe
CJ

Nem néger volt. :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Bővebben?

ibi amentia latet



Fumax kiadó hoz egy ilyen könyvet, aminek érdekessége hogy fantasy, mégis tele lesz rockzenei utalásokkal. Itt most egy zenei lista van felsorolva, hogy melyik fejezethez milyen zenét ajánl a szerző.
http://fumax.hu/blog/a_wadon_kiralyai_-_hivatalos_zenelista.html



Biztos valami olyasmi, mint a Brütal Legend

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Fogalmam sincs, majd kiderül. :)



Szó nincs róla, ezek csak az író inspirációi.

ibi amentia latet



Vajk írta: Biztos valami olyasmi, mint a Brütal Legend

Ennyire nem komoly, egyszerűen egy csomó név szerepel a könyvben, ami ismerős lehet innét-onnét (az alap felvetés - és ez nem spoiler, ezzel kezdődik a könyv - hogy a világ tele van szörnyekkel, és az azokat irtó kalandozóbandák olyan híresek, mint a rockbandák, rajongókkal).

Van benne Riot House nevű fogadó, Blackheart, Moog, stb. Ennyi, egyébként semmi köze a zenéhez ezen kívül, egy egészen kellemes kis debut fantasy egy lelkes írótól, remek karakterekkel, nekem nagyon tetszett (angolul olvastam).



Na, jól hangzik, fel is tettem a kévánságlistámra.
On:
Neal Stephenson: Snow Crash
Egész jó eddig, bejövős a világ, szerezem az ilyen RPO/Neurománc szerű félig virtuális valóságban játszódó könyveket.




Stuka pilóta Hans Ulrich Rudel

Nem volt semmi a fickó, csak kár hogy a könyv kicsit száraz. Mindenesetre ez az ember több ezer embert ölt meg a 2500 harci bevetése alatt. Badass...

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


CJ képe
CJ

Sunyi írta: Mindenesetre ez az ember több ezer embert ölt meg a 2500 harci bevetése alatt. Badass...

Nagyon menő.

On:
rwurl=https://www.book24.hu/img/boritok/agave/Emlekmas_b1.jpg

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



CJ írta: Nagyon menő.

Egy katonáról beszélve az, hogy mennyi ellenséges katonát/fegyvert iktatott ki, igen az.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



A gyilkolás a valóságban sosem menő, tökmindegy mi az ok.

Üdv
Egy pacifista :)



Igen, de azt nem gyilkosságnak/gyilkolásnak mondják, amikor egy fegyveres testületi tag, kötelességből, jogszerűen öl.

Akkoriban, amikor a vörös hadsereg szépen jött a Fatherland felé minden egyes ilyen emberfeletti katonai tettben az emberek hősöket láttak és "menő" volt.
A pacifista is csak addig az, amíg éppen nem erőszakolják meg a nő családtagjait a szeme előtt azok, akik nem pacifisták és történetesen egy másik dühös országból jöttek.

Hosszú békeidőben a pacifista a menő, aláírom. De remélem nem fordul megint egyet a történelem kereke egy újabb háború felé itthon.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



-igazad van
-nekem a valódi ellenség viszont nem a másik katona, hanem az, aki harcolni kényszeríti. Őt is, meg téged is.



Soha nem az ember, hanem az eszme az ellenség. Ezért kell sokat művelődni, hogy az embernek minél több szemszögből legyen rálátása a világra.



Viszont az is igaz amit Szun mester mondott, hogy a békesség, kívánatos dolog, de háborút soha semmilyen korban nem lehetett elkerülni, ezért késznek kell lenni megelőzni/megnyerni azt.



Minden háború alapja az emberek egymástól való rettegése, ezt pedig egyetlen dologgal ki lehetne küszöbölni, asztalhoz ülni és kommunikálni. :)
Mondjuk ezért is tartom nagyon fontosnak az MI-k térnyerését, kb. az egyetlen út az emberiség történelme során, hogy végre szót érthessünk egymással, kvázi egy harmadik félnek felelne meg, aki teljesen függetlenül tudná kommunikálni és irányítani ezt az egészet.




:)



F.V.Sz. 29. pont: A háború jót tesz az üzletnek.
F.V.Sz. 30. pont A béke jót tesz az üzletnek.

ShowHide spoiler #

ON: Én most fejeztem be Robert Low Felesküdöttek Saga 2. kötetét. Nagyon additív regények, történelem hűség + egy kis fantázia + életszagú karakterek adják az alapot, a Viking sorozat fantasy ehhez képest :P Nagyon bejön, hogy semmi pátoszos romantika nincs a Felesküdött viking csapat életében. Egyszerű emberek, akik reggelente felkelve finganak, nyomorultan érzik magukat a több hetes hajóutak alatt, szívnak mindentől (betegség, időjárást stb.) és szinte egy szál Seaxal, pajzzsal harcolnak, és halnak. Elég gyakran a főbb karakterek is elhullanak, és nem mindig hősi halálban (sőt, a Boss harcok is néha kimerülnek annyiban, hogy a nagy harcost a csatában egy kósza ütés teríti le :D). A vallás fontos szerepet kap (északi v.s. keresztény ), annyira, hogy elég egy "jel" (holló szál el felettük stb.) és a morál megváltozik, ami kihathat a későbbi eseményekre. Szerintem tök jó, hogy a deus ex machina megléte az olvasó fantáziájára van bízva (képzelik az eseményeket, vagy tényleg Thor segített nekik döntse el az olvasó :D)
A történelmi helyszínek, hátterek korhűek, még mi, magyarok is benne leszünk később. A cselekmény is elég pörgős, annak ellenére, hogy csaták ritkán vannak, akkor is rövidek, véresek és elég zavarosak (mindenki öl amit ér és ahogy tud). Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy könnyebb, igényes kalandregényt egy csepp misztikummal.

Mielőtt belevágnék a 3. kötetbe, lenyomom az Armadát :D Remélem hozza a Ready Player One-t hangulatát. :)



Ferengik <3
Amúgy az üzlet és a háború régebb óta összefügg, mint hogy széles körben használni kezdték volna a pénzt... Az ókori Föníciának pl. nem volt igazán számottevő hadserege, mégis igen sokáig elkarcolgatott úgy, hogy aki nem tetszett neki, az ellen addig kavarta a szart pénzzel/befolyással, amíg valaki más elpi...rongatta :-)
Ha már olvasós rovat, legyek
ON: Asszony a fáraók trónján, Dráveczky Zsuzsa, többek között e miatt a téma miatt is ajánlom nagy erőkkel.



Ha ez tetszett, akkor ajánlom ezt a sorozatot, nagyon-nagyon hasonló: https://www.antikvarium.hu/konyv/tim-severin-a-viking-1-3-654116
Mondjuk utoljára ilyen 16-17 éves koromban olvastam, szóval lehet hogy annyira nem jó, mint amennyire az emlékezetemben él. :) De ha igen, akkor melegen ajánlom!



Fent van a listán :) Keresem egy ideje őket.
Azt elfelejtettem, hogy ~500 forint a sorozat darabja. Én úgy vettem a book24-en, hogy a molyra valaki feltett egy ingyen szállítás + kedvezmény kupont. Okés, alapból akciósak a könyvek 500-ra, de így ingyen jöttek és az utolsó kötetből 50 forint kedvezményt is kaptam :D




KMZ képe
KMZ

KMZ mit olvasott az elmúlt hónapokban rovat

Adrian Tchaikovsky -Az ​idő gyermekei

Döbbenetes. Egyszerre iszonytató, ötletes és frappáns könyv, ami előhozta belőlem a kb. Vörös Nász óta nem tapasztalt "úbazdmeg el kell szívnom egy cigit" érzést 1-2 helyen. Szemére vethetném néhol hogy túl idealisztikus (nevezzük nevén - nyálas), de a világán belül azt kell mondanom még ez is működik.

Ilyenkor vagyok hálás aki komolyan veszi a fikciót és konzekvensen, engedményeket nem téve végigvisz egy egész, kerek történetet, olyan nyitottsággal a végén hogy nem tudod eldönteni, zabálni akarod tovább a sztorit, vagy megálljt parancsolsz a fogyasztói démonodnak és csak megbűvölve lamentálsz azon amin túlvagy és szövöd (hehe) tovább.

Ugyan Adrian tovább fogja írni a sztorit ahogy olvastam, mégis üdítő az az írói magatartás világépítés szempontjából hogy a plot az adott könyvre hozzávetőlegesen le van zárva és nem egy kurva mézesmadzagot rángat előttünk 5-10-20 évig.

Az elmúlt fél évben amúgy igyekeztem a viszonylag frissebb fiction vonalat újra elővenni, a Dan Simmons által jegyzett Hyperion trilógia is rendelkezik zseniális elemekkel, mégis csökken a minőség a 2. és 3. résznél elég durván, kissé savanyú szájízt hagyva (úgy érzem ott az elsőnél abba is kellett volna hagyni)

A Locke Lamora Hazugságai (Scott Lynch) már az első könyvnél megbicsaklott, mármint befejeztem, de a végkifejlet sajnos sietős és gyermeteg. Pedig nagyon-nagyon ígéretes az egész világ, felsőkategóriás fantasy Oceans 11 az egész, üdítő ötletekkel tűzdelve, de nem tudom rávenni magam hogy angolul olvassam el a többit. My bad.

A Háromtest Probléma áll a legközelebb a szívemhez az Idő Gyermekei után. Nyilván bele lehetne kötni szigorúan tudományos szempontból, mégis földhöz (ágyhoz) szegezett az a kreativitás amit Cixin Liu belepakolt az irományba.

A friss Krán, kedves Kornya úrtól üdítő, bár eléggé felszínes ujjgyakorlat, a narratíva gyakorlatilag nem létező, inkább szószedet az egész. Annak viszont kurvajó, mert Kránról mindig jó olvasni :) De még mindig jobb az előzménye, amit előzékenyen hozzácsatoltak a műhöz, ezzel már majdnemhogy egy normális vastagságú papírköteget hoztak létre amit akár nevezhetünk könyvnek is.

Most pedig a Végtelen Történet van soron, mivel már jópárszor megkaptam amikor azt mondtam hogy szeretem a filmet, hogy basszam meg és húzzak el olvasni. Amúgy eddig meglepően jó gondolatok vannak benne, a fordítás is jó, szóval köszi ti sznob köcsögök :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Az idő gyermekei nekem is kívánság listás. Hyperiont meg a 2. részig olvastam, és ott vége is számomra a sorozatnak. (Olvastam róluk több negatív kritikát).



Ernest Cline: Armada
Nagy csalódás volt a könyv. Ami tökéletesen működött a Ready Player One-ban (geekségek), és élvezetessé tette az egészet, az itt nem jött össze. Sőt, néha már erőltetettnek éreztem. Az RPO működött, össze volt rakva, hiába az egyszerű történet, a körítés elvitte az egészet a hátán.
Erre az Armada bugyuta storyt hozott (hiába voltak olyan kis elemek benne, mint a 3 kis hajóval nyomni a főbosst (galaga). Ráadásul maga az írás is kritikán aluli. "Beléptem a szobámba, erre xy hanyatt vágódott a széken. Szerencsére hamar magához tért, elmondtam mi történt, és mentünk tovább", meg "Gyorsan megnyomott egy gombot, kilőttünk, majd leszálltunk xy ponton". Szóval, nagyon sablonos, unott történet vezetés, mintha 600 oldalból kellett volna 300-ra átírnia Ernestnek. Értem én, hogy próbálta a 80-as évek ifjúsági sci-fi filmekhez hasonlóan megírni - legalábbis csak erre tudok következtetni a bárgyúságból - de nem jött össze, vagy nekem nem jött át. Pedig direkt megnéztem pár klasszikust (Utolsó Csillagharcost, Gyermek az időben (Navigátor) stb.), de ezek tükrében még nagyobb blődség volt a könyv. Ez van, Clint előtte a RPO-ban az egzotikumot, amit a retro korszakra utalások, geek beszólások jelentettek.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!